کد خبر 214925
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۲

عضو شورای عالی سینما از تعلیق پرونده مالیاتی سینماگران تا پایان سال 1392 بدستور دكتر «محمود احمدی نژاد» رییس جمهوری خبر داد.

به گزارش مجله سینمایی مشرق، محسن علی اكبری در گفت وگو با ایرنا افزود: آخرین خبر در زمینه مشكلات مالیاتی سینماگران این است كه بر اساس بخشنامه اخیر رییس جمهوری به اداره امور مالیاتی و دارایی، پرونده مالیاتی فیلمسازان تا پایان سال جاری به حالت تعلیق در خواهد آمد.

وی گفت: این بخشنامه به تازگی تهیه شده و طی امروز و فردا به اداره امور مالیاتی و دارایی ابلاغ می شود.

به گفته عضو شورای عالی سینما، با این بخشنامه پرونده مالیاتی فیلمسازان تا پایان سال 92 به حال تعلیق در می آید، و كارشناسان سینمایی و مالیاتی برای رفع نهایی مشكلات مالیاتی سینماگران جلساتی مشترك برگزار خواهد كرد.

علی اكبری تاكید كرد: در بخشنامه جدید رییس جمهوری، مشكلات مالیاتی به نوعی كاملا برطرف شده و در عین حال مصطفی شایسته از تهیه كنندگان سینما مسوول برگزاری جلسات با كارشناسان مالیاتی است. این تهیه كننده سینما ابراز امیدواری كرد : با بخشنامه جدید مشكل مالیاتی فیلمسازان برطرف شود.

یكی از مهمترین مشكلات سینماگران در سال های اخیر، موضوع مالیات بوده و مشكلات قانونی در این راه موجب شده سینماگران همانند دیگر بخش های تجاری اقدام به پرداخت مالیات كنند.

این مشكل پس از تشكیل شورای عالی سینما در دولت دهم، با حضور رییس جمهوری بررسی و در نهایت، به دستور دكتر محمود احمدی نژاد، مقرر شد جریمه های مالیاتی فیلمسازان شامل بخشودگی شود.

با اين گردش مالي ماليات مفهومي ندارد
سيروس تسليمي رها ساختن جامعه توليد كننده از پرداخت ماليات را حد اقل كاري دانست كه از دست دولت براي سينما بر مي‌آيد.

تسليمي: سينماي ملي هر كشوري نه تنها از پرداخت ماليات معاف است، بلكه از پشتيباني نهادهاي مختلف مثل انستيتوها، شهرداري و وزارت‌خانه‌ها هم بهره‌مند مي‌شود تا بتواند در برابر تهاجم وحشتناك شبكه‌هاي خارجي و ماهواره و ... دوام بياورد. اصلاً يكي از مختصات فرهنگي هر كشور تعداد سالن‌هاي نمايش آن و فيلم‌هايي است كه در طول سال ساخته مي‌شود.

وي افزود: در چند سال اخير سينما سياسي شد و اكثر دفاتر پخش هم با توجه به فروش ناچيز فيلم‌ها در آستانه تعطيل شدن هستند. شايد كمترين كاري كه از دست مسؤولان بر مي‌آيد اين است كه عوارض را بردارند و دست‌كم آن استرس هميشگي را براي صاحبان اين دفاتر برطرف كنند. اغلب سينماگران ما اصلاً شناختي در رابطه با طراز مالياتي و سيستم‌هاي مالي و اقتصادي اين‌چنيني ندارند.

سيروس تسليمي همچنين گفت: همان قوانيني كه براي شركت‌هاي بزرگ طراحي شده است، شامل دفاتر سينمايي هم مي‌شود و اين درحالي است كه پيش مي‌آيد يك دفتر سينمايي در عرض 6 ماه حتي يك قرارداد هم نمي‌بندد و البته آن دو مورد اصلاحيه‌اي كه به قوانين مالياتي وارد آمد تا حد زيادي كمك كننده بود. قبلاً وقتي يك تهيه‌كننده مي‌خواست شروع به كار كند، موظف بود گواهي‌نامه عدم بدهي مالياتي تمام عوامل را دريافت كند!

اين پخش‌كننده اضافه كرد: در چند دهه اخير كشور ما با تحولات فرهنگي و اجتماعي عميقي رو به رو بوده است و سينما ماندگارترين وسيله روايت‌كننده اين تغييرات براي نسل‌هاي آينده است. به همين دليل شايسته است كه از سينماگران قديمي مالياتي اخذ نشود. فيلمسازان ماندگار ما به مثابه همان شاعران نام‌آشنايي هستند كه هر دوره و قرني از خود به يادگار مي‌گذارد و سزاست كه به نحو مطلوب‌تري با آنان برخورد شود. جمع كل گردش مالي سينماي ايران در يك سال از 30 ميليارد تومان تجاوز نمي‌كند و درصد قابل‌توجهي از آن هم به سالن‌ها اختصاص مي‌يابد و به طور كلي مالياتي كه بر سينماي ايران تعلق مي‌گيرد اصلاً ارزش مادي آنچناني ندارد كه بيارزد اين حجم از استرس به فيلمساز وارد شود.

مسؤولان، ماليات سينما را سرسري گرفته‌اند
غلامرضا موسوي نيز عدم پرداخت ماليات براي سينماگران را به عنوان يك قانون مصوب به حساب آورد و عدم تمكين به آن را يك شيطنت عنوان كرد.

موسوي: در مقطعي وزير ارشاد و نمايندگان مجلس به اين نتيجه رسيدند كه براي رونق سينماي ايران معافيت مالياتي را براي آن لحاظ كنند، اما دو مشكل پيش آمد.

وي افزود: مشكل اول اين بود كه زماني كه قرار شدآيين‌نامه اجرايي نوشته شود، سرسري با موضوع برخورد شد يا شيطنت‌هايي صورت گرفت، وگرنه قانون صراحتا مي‌گويد كساني كه داراي پروانه از وزارت ارشاد هستند، از ماليات معاف هستند. اگر بناست اين قانون تفسير شود، يك آيين‌نامه بايد آن را بنويسد، اما در ماده‌هاي 14 و 15 آيين‌نامه‌اي كه نوشته شد، اشكالاتي وجود دارد. البته گفتند در پايان سال گذشته اين مشكل برطرف شده است. با اين حساب اگر سازمان مالياتي بخواهد بر اساس قانون عمل كند بايد همه دوستان را از پرداخت ماليات معاف كند و اگر بنا باشد شيطنت كند، قطعاً راه‌حل و شيوه‌اي هم براي آن پيدا خواهد كرد!

ماليات، حربه‌اي براي زمين‌گير كردن سينماست
عليرضا داودنژاد، ماليات را وسيله‌اي براي مانع‌تراشي بر سر راه سينماي ايران به حساب آورد.
داود نژاد گفت: تا جايي كه من مي‌دانم اين ماجرا فعلاً مسكوت گذاشته شده است و طبيعتاً بعد از انتخابات تكليف آن روشن خواهد شد. به هر حال ماليات يكي از همان مجموعه عواملي است كه به عنوان عامل بازدارنده بر سر راه سينماي ايران قرار داده شده است.

 وي در ادامه افزود: سينماي ايران با مجموعه‌اي از مشكلات مواجه شده است از جمله ناامني در سرمايه، اغتشاش در توليد و همچنين كمبود ظرفيت‌هاي نمايشي. همينطور مواجه شدن با قاچاق و سرقت آثار نمايشي و به طور كلي عدم وجود يك بازار به قاعده كالاهاي فرهنگي نيز از ديگر مشكلات سينما به حساب مي‌آيد. در كنار همه اين‌ها عوامل بازدارنده ديگري هم هست، مثل فروپاشي نظام صنفي و يا چيزهايي از اين قبيل. ماليات هم يكي ديگر از حربه‌هايي است كه به قصد زمين گير كردن سينماي ايران به كار گرفته شده است. به نظر مي‌رسد جرياني در داخل كشور تمايل دارد توليدات خارجي را جايگزين توليدات داخلي كند و مخاطبان داخلي را به جرگه بينندگان محصولات خارجي پيوند بزند.

داودنژاد اضافه كرد: ما از يك طرف با شبكه‌هاي ماهواره‌اي و سريال‌ها و فيلم‌هاي خارجي دوبله شده يا داراي زيرنويس مواجه هستيم كه بعضاً در آنها آگهي‌هاي تبليغاتي با شماره‌تلفن‌هاي داخل ايران هم ديده مي‌شود و از طرف ديگر هر كاري كه براي زمين گير شدن توليد كننده ايراني لازم است، انجام مي‌شود. مسلم است كه اگر يك روز نظام رسانه‌اي و هنري ما از حالت انفعال بيرون بيايد و در سطح كشور و منطقه حوزه زبان فارسي ابتكار عمل به دست بگيرد، بايد خيلي از موانع از سر راه او برداشته شود. از جمله اين موانع آزار و اذيت‌هايي است كه بر سر مسائل مالياتي و حقوقي و اداري بر سينماي ايران وارد مي‌شود . بايد دانست دغدغه ماليات مي‌تواند يك عامل مؤثر بازدارنده براي فيلمساز ما باشد.

مسئله ماليات هميشه باعث نگراني اهالي سينماست
تهیه کننده فیلم «همه چیز برای فروش» به اهتمام ویژه دولت بر حل مسایل هنرمندان اشاره کرد و گفت: مالیات یکی از مهمترین مسایل سینماگران است که باید برای معافیت سینماگران در این زمینه تلاش جدی کرد.

علی اکبر ثقفی: نگرانی درباره مالیات همواره برای اهالی سینما وجود دارد و هر اقدامی که در جهت حل این معضل انجام شود قابل تقدیر است.

وی یادآور شد: وعده های بسیاری در زمینه بر طرف شدن مشکلات مالیات ارایه شده اما به هر حال این تلاش ها باید در جایی به نتیجه برسد. تهیه کننده فیلم سینمایی «مرگ کسب و کار من است» توضیح داد: برخی نگرانی ها همچون مساله مالیات و امنیت شغلی بر عملکرد هنرمندان اثر منفی می گذارد و تمرکز آنان را برای خلق بی دغدغه یک اثر از بین می برد. ثقفی تاکید کرد: اگر منافع اهالی سینما تامین شود بدون شک مشکلات سینماکران برطرف خواهد شد و دیگر مسایل غیر هنری، کارگردان، تهیه کننده و بازیگر را تهدید نمی کند. وی ادامه داد: درباره معافیت مالیاتی تصمیمی قاطع باید گرفته شود و در نهایت این مهم به سرانجام رسیده و دست اندرکاران اداره مالیات، در این زمینه همکاری های لازم را انجام دهند. این تهیه کننده با تاکید بر بخشودگی مالیاتی سینماگران گفت: فرهنگ و هنر همانند دارو برای جامعه می ماند و هنرمند در ایجاد آرامش و امنیت روانی در اجتماع موثر است.

دستور رئیس جمهور به اداره مالیات نرسیده است
تهیه کننده فیلم «خرس» نيز گفت که مشکل مالیاتی فیلمسازان به رغم دستور رییس جمهوری برطرف نشده و به اداره مالیات نرسیده است.

جواد نوروزبیگی افزود: در زمینه بخشودگی مالیات سینماگران اتفاقی نیفتاده و همچنان پیگیر این مساله هستیم. حل مشکل مالیاتی سینماگران مساله ای ضروری بوده و با حل این موضوع بخش بزرگی از معضلات تهیه کنندگان سینما برطرف می شد.

تهیه کننده فیلم سینمایی «سیزده 59» تاکید کرد: در زمینه بخشودگی مالیاتی فیلمسازان در دایره مالیات روند اداری در حال انجام است اما روال اداری سبب شده این موضوع به کندی انجام شود. نوروزبیگی توضیح داد: ظاهرا دستور رییس جمهوری هنوز به اداره مالیات نرسیده و این شرایط دلیل اصلی مشکلات پیش رو در بخش مالیات و حل نشدن مسایل موجود در این بخش است. وی گفت: امیدوارم پیش از پایان دولت دهم، تکلیف معافیت مالیاتی سینماگران مشخص شود.

اداره مالیات برای سینماگران بهانه تراشی می کند
تهیه کننده فیلم سینمایی «برف روی کاج ها» با بیان اینکه اعمال معافیت مالیاتی سینماگران با بهانه تراشی اداره مالیات روبه رو است، خواستار وساطت دولت برای حل این مشکل و برخورد با اداره مالیات شد.

این تهیه کننده افزود: رییس جمهوری نیت درستی درباره حل مشکل مالیاتی سینماگران داشت اما این رویکرد هنوز محقق نشده است. مسوولان اداره مالیات به رغم دستور رییس جمهوری، نیت حل مشکل مالیاتی سینماگران را نداشته و دایم در اجرای دستور بهانه تراشی می کنند. ساداتیان توضیح داد: مسوولان اداره مالیات از نگاه خود قانون را تفسیر کرده و ب تاکید دولت توجهی ندارند. نیت دولت به دلیل وضعیت اقتصاد بد سینما، این بود که کور سوی این هنر خاموش نشود و معافیت مالیاتی اهالی سینما از جمله اقداماتی بود که در این زمینه انجام شد.

وی گفت: دولت در این زمینه همت لازم داشت اما همکاری نکردن دست اندرکاران اداره مالیات سبب شده که سینماگران این اقدام را در حد یک شعار تلقي كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس