کد خبر 213901
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۴

زبانشناس و سیاستمدار مشهور آمریکایی در راس گروهی از چهره های شاخص علمی دنیا با ارسال نامه ای به فیزیکدان مشهور خواستار تحریم علمی اسرائیل شد.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، روزنامه گاردین در مطلبی که در شماره روز جمعه خود نوشت به مساله تحریم اسرائیل توسط استفان هاوکینگ، فیزیکدان مشهور و تیم مشورتی او برای اتخاذ این تصمیم اشاره کرده و می نویسد: نوام چامسکی، زبانشناس آمریکایی نیز یکی از 20 چهره برتر علمی دنیاست که بطور اختصاصی با استفان هاوکینگ برای تحریم علمی اسرائیل صحبت کرده است.
 
این سیاستمدار آمریکایی که از حامیان سرسخت فلسطینیان به شمار می رود به همراه چندین تن از چهره های علمی دنیا از دانشگاههای کمبریج، لندن، لیدز، ساوت همپتون، وارویک، نیوکاسل، یورک و دانشگاه اوپن در نامه ای خطاب به هاوکینگ اعلام کردند از تصمیم وی مبنی بر شرکت در کنفرانس اسرائیلی و سخنرانی در آن اظهار تعجب کرده و عمیقا ناامید شده اند.
 
میزبان این کنفرانس که قرار است ماه آینده در بیت المقدس برگزار شود، شیمون پرز، رئیس رژیم صهیونیستی است و تونی بلر و بیل کلینتون نیز  از مهمانان آن هستند. قرار است در این کنفرانس تولد نودمین سال تولد پرز جشن گرفته شود.
 
استفان هاوکینگ 71 ساله چند روز پیش با ارسال نامه ای به پرز انصراف خود را از شرکت در این کنفرانس به سبب سوء رفتار رژیم صهیونیستی با مردم فلسطین اعلام کرده و به این ترتیب این رژیم را به لحاظ علمی تحریم کرد.
 
اگرچه این اقدام هاوکینگ مورد استقبال شدید چهره های علمی فلسطین قرار گرفت به گونه ای که آن را در ابعاد کیهانی تحسین برانگیز خواندند، در اسرائیل مورد نقد قرار گرفته است، بطوریکه دیروز دیوید نیومن، رئیس دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه بن گوریون اسرائیل نسبت به تحریم اسرائیل هشدار داد و تاکید کرد این اقدام سبب می شود یکی از حداقل گزینه هایی را که می توانستیم بواسطه آن میان اسرائیل و فلسطین به اجماع برسیم، از دست بدهیم.
 
چامسکی که از خود از حامیان تحریم اسرائیل و عدم سرمایه گذاری تجاری در فلسطین اشغالی است به درخواست کمیته انگلیسی دانشگاههای حامی فلسطین بر انصراف هاوکینگ از شرکت در کنفرانس اسرائیلی اصرار ورزید.
 
در نامه ای که این چهره های علمی به هاوکینگ نوشته اند آمده است: رفتار اسرائیل با فلسطینیان به شدت تبعیض آمیز و غیرقانونی است. بطوریکه برخورد صهیونیستها با مردم غزه و مجازات دسته جمعی آنها، روند شهرک سازی در سرزمینهای اشغالی که برخلاق کنوانسیون ژنو است و همچنین ایجاد موانع در رفت و آمد فلسطینیان و فعالیتهای فیزیکی، اقتصادی و آموزشی آنها همه گی نشان از برخوردهای تبعیض آمیز افراد این رژیم با مردم فلسطین دارد.
 
پروفسور مالکوم لویت، استاد فیزیک دانشگاه ساوت همپتون که از چهره های شاخص امضا کننده این نامه است می گوید: سیاست اسرائیل به گونه ای است که زندگی را برای شهروندان غیر یهودی فلسطین عملا غیرممکن ساخته است. این مساله به شدت غیرقابل قبول است.
 
وی با تاکید بر اینکه در جایگاه علم تنها بوسیله تحریم می توان مانع از ادامه این روند شد، افزود: انتخاب گزینه تحریم کار دشواری است زیرا بسیاری از دانشمندان اسرائیلی نابغه از همکاران ما در دانشگاهها هستند.  
 
این کمیته در تلاش است تا لرد اسکیدلسکی، تاریخ دان و اقتصاد دان مشهور را نیز از سخنرانی در این کنفرانس اسرائیلی منصرف کند.
 
به نظر می رسد در این میان نقش چامسکی از سایر چهره های علمی پر رنگ تر باشد. آکادمی بریتانیا متشکل از اتحادیه دانشگاه ها و کالج های انگلیس قرار است در کنگره سالانه خود که در 29 می افتتاح می شود از تمامی 120 هزار عضو خود بخواهد نسبت به برقراری ارتباط علمی و دانشگاهی با اسرائیل تجدید نظر کنند.  
 
از آنجا که اسرائیل از طریق فن آوری و تکنولوژی می تواند جایگاه خود را در میان کشورهای جهان تقویت کند از طریق تحریم علمی می توان مانع از تثبیت این گونه رفتارهای تبعیض آمیز آن با فلسطینیان شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس