به گزارش مشرق، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری و رئیس سازمان بازرسی کل کشور در سفر یک روزه به کرمان برنامهها و سخنرانیهای بسیاری در مرکز استان کرمان برگزار کردند.
این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در نشست خبری با رسانههای کرمان اظهار داشت: شعار ما «قانون، تولید و اشتغال» است و قصد داریم دولتی واقعبینانه تدوین کنیم و آگاهانه و متناسب با نیازها و توان اجرایی کشور به اهداف خود برسیم.
وی ادامه داد: همه تلاش ما در وهله اول این است که قانونمند عمل کنیم، یکی از نقایض کنونی این است که برنامهها جدی گرفته نمیشود و مقررات در کشور ثبات ندارد، سیاستها و برنامهها با ابهام روبهرو است.
پورمحمدی عنوان کرد: اگر دولت ساز و کارها را قانونی تدوین کند با توجه به ظرفیت بالای کشور، مردم میتوانند با تواناییهای خود و برنامهریزی صاحب درآمد و رفاه شوند و ملتی ثروتمند داشته باشیم.
احترام به مجلس احترام به قانون است
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد همکاری قوای سه گانه گفت: من امکان حضور و تجربه کار در دو قوه مجریه و قضاییه را دارم و باور ما بر این است که به دلیل اینکه میخواهیم کشور را براساس قانون اداره کنیم، مجلس باید در رأس امور باشد.
پورمحمدی تصریح کرد: احترام به مجلس، احترام به قانون است و با موضعی که داریم حتماً زمینه همکاری خوبی را میان سه قوه شاهد خواهیم بود.
وی افزود: در حال حاضر نیز بهترین رابطه را با مجلس شورای اسلامی داریم، دولتی موفق است که بتواند قدرت تعامل با قوا را فراهم کند.
پورمحمدی ادامه داد: بیش از دیگر کاندیداهای ریاست جمهوری در حوزههای مدیریتی چرخش داشتهام و تنوع مدیریتی من به فهم بهتر مسائل کشور و درک نیازها کمک میکند.
کشور نیازمند تقویت تفکر امنیت است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: کشور به لحاظ امنیتی نیازمند تقویت تفکر امنیت است، با روشهای ساده میتوانیم ضریب امنیتی کشور را ارتقا دهیم، تنوع مسئولیتی من در سالهای گذشته میتواند کمک کند تا نگاه واقعبینانهتری داشته باشیم.
پورمحمدی اظهار داشت: نظام اداری ما بسیار گسترده شده اما تحرک و بازدهی پایینی دارد و قصد داریم که رضایتمندی مردم را دچار تحول کنیم.
وی عنوان کرد: پنج سال در لایههای اداری مشغول بررسی و بازرسی هستم، زبان تخصصی حوزه را میدانم و راهکارهای بهبود حوزه را درک میکنم.
پورمحمدی عنوان کرد: فساد در لایههای پنهان و آشکار نظام اداری ما نفوذ کرده و اگر رفع نشود، موفقیتی حاصل نشده و شاهد جهش اقتصادی نیستیم.
وی در مورد ارتقای وضعیت عشایری گفت: عشایر بیشتر در حوزه کشاورزی و دامداری مشغول هستند که در این زمینه در حوزه محیط زیست و کشاورزی به مسائل آنها پرداختهایم.
پورمحمدی گفت: ارائه تسهیلات و یارانهها در این بخش همچنان ادامه دارد و تقویت تأمین اجتماعی با اولویت طبقات نیازمندتر صورت میگیرد و بخش عشایری به صورت ویژه دیده میشوند.
به دلیل جایگاه تجربهای کاندید ریاست جمهوری شدهام
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه نظر مردم نسبت به روحانیت از میزان اعتماد بیشتری برخوردار است، تصریح کرد: مردم برای هر مسئولیتی توانایی مدیریت و اجرای آن را در نظر میگیرند و روحانی بودن دلیلی برای امتیاز خاص نمیشود.
پورمحمدی افزود: رأی آوردن یا رأی نیاوردن را ملاک گرایش ویژه و خاص مردم به روحانیت نمیدانم، من اکنون به لحاظ جایگاه روحانیتی حضور ندارم، بلکه به دلیل جایگاه تجربهای خود در انتخابات کاندید شدهام.
وی عنوان کرد: مردم با رأی ندادن به من نمیخواهند رویکرد خود را به روحانیت نشان دهند، انتخابات ریاست جمهوری بر اساس ایدهها و برنامهها صورت میگیرد.
پورمحمدی در مورد تعدد کاندیداهای اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری گفت: تعداد کاندیداهای اصولگرا که در این دوره اعلام حضور کردهاند بیشتر دارای پستهای بالای کشوری و حتی بالاتر از دولت هستند و به دنبال سهمگیری نیستند.
وی اظهار داشت: افراد رده بالایی در یازدهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری حضور دارند، سهمخواهی حرف سخیفی است که در رسانهها و روزنامهها مطرح میشود.
پورمحمدی ادامه داد: تعدد کاندیداها علاوه بر اینکه مشکل دارد، منفعت نیز دارد، اینگونه نیست که همه نظر یکسان داشته باشند.
وی تصریح کرد: تعدد کاندیدا ظرفیت انتخاب بالاتری را برای مردم به وجود آورده و با سلایق بیشتری مردم میتوانند رأی دهند.
به تقویت جبهه اصولگرایی کمک میکنم
رئیس سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد: اگر کلیت جبهه اصولگرایی به خطر افتد، حتماً به تقویت آن کمک میکنیم، شخصاً رایزنیهایی را برای تحول مثبت انجام میدهیم.
پورمحمدی گفت: سیاست دولت فعلی را قبول دارم، تلاشهای زیادی را برای محرومیتزدایی انجام داده اما باید با تقویت چرخه اقتصاد و اشتغال آن را فعالتر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: نیاز کنونی تقویت بنیه اقتصادی و اشتغال خانوادهها است و این امر در نخستین مسئله طبقات محروم را درگیر میکند.
پورمحمدی اظهار داشت: با پرداخت یارانه برای تعدادی از طبقات موافق هستیم و حتی آن را افزایش میدهیم اما قانون مجلس را نیز باید محترم داشت در صورت مخالفت هم میتوان با بحث و تبادل نظر و اجرای قانون جدید به نتیجه رسید.
وی در جمع دانشجویان اظهار داشت: در کنار کاستیها و عدم موفقیتها دستاوردهای بزرگی در تمام دورهها کسب شده است که پای آن هستیم و از برجستهترین حق یعنی تعیین سرنوشت کشور برخورداریم.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد: امروز کسی در فضای داخلی کشور یا فضای خارجی از قبل توانایی تعیین و یا تحمیل رئیسجمهور بر ما را ندارد در حالی که در کشورهای دیگر حتی آنها که صاحب دموکراسی هستند به دلیل نفوذ بیگانگان انتخاب به شدت کاسته شده و در فضای شکل گرفته امکان توسعه انتخابات را ندارند.
رئیس سازمان بازرسی کشور با اشاره به اینکه عدهای تعدد کاندیداهای انتخاباتی را یک عیب میدانند، گفت: این عیب را قبول دارم اما حسن این موضوع این است که فضای گستردهای برای ورود افراد با توانایی و تخصصهای متفاوت بسته نیست.
مشارکت جوانان نشان از بالندگی سیاسی است
وی افزود: امروز کاندیدای اصولگرا و اصلاحطلب زیادی به میدان آمدهاند و نباید بعد منفی را برجسته کرد، این افراد باید به میدان بیایند تا فرصتها و تواناییهایشان شناخته شود.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: حجم عظیم حضور دانشجویان و علاقه آنها در مشارکتهای سیاسی حاوی یک پیام بزرگ به جهان است، امروز امتیاز جوامع از فرمول میزان حساسیت کل جامعه به علاوه جوانان سنجیده میشود که مشارکت جوانان نشان از بالندگی سیاسی یک جامعه است.
وی با بیان اینکه در دور جدید سفرهای خود که از 17 فروردینماه آغاز شده و در بیش از 25 دانشگاه سخنرانی داشته است، افزایش نشاط سیاسی دانشجویان را نعمت و سرمایه عظیم کشور دانست که این مورد در حال رکوردزنی و ارتقا است.
چیدمان مدیریتی در کشور ضعیف است
وزیر سابق کشور متذکر شد: این همه تلاشهای خوب کشور را باید در یک نقطهای گره بزنیم، چیدمان ما در کشور ضعیف است که من نام آن را دانش مدیریتی میگذارم، برنامه داشتن شرط اصلی مدیریت است.
وی ادامه داد: اخیراً در جلساتی که با یکی از اقتصاددانان برجسته داشتم، نکات مثبت و تعیین کنندهای برای کشور برشمرد که مهمترین مسئله را در چیدمان دانست، کشور ما قدرت چیدمانی و تجربه حکومت داری کمی دارد که در این چند سال بلوغ مدیریتی از یک نسل تازه و به نتیجه مطلوب رسیده را داریم.
پورمحمدی عمدهترین ناکامی کشور را اجرایی نشدن برنامههای اول و دوم توسعه عنوان کرد و افزود: از برنامه سوم تا پنجم مطالعاتی برای چگونگی اجرا شدن برنامهها انجام گرفت که از دو سال قبل سازمان بازرسی در سراسر کشور آماری از اجرای برنامهها ارائه داد که حالت خوشبینانه آن حکایت از اجرا شدن 50 درصد برنامهها داشت.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه امروز همه در جستوجوی برنامهای دقیق برای عبور از مشکلات هستند، برنامه پنجم توسعه را برنامهای دقیق دانست و گفت: باید برای خوب اجرا شدن آن نظارت جدی داشته باشیم تا بتوانیم گامهای مثبت و موفق داشته باشیم.
پورمحمدی در همایش تبیین الزامات و شرایط حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی در محل خانه شهر کرمان اظهار داشت: جسارت به قبور مطهر اصحاب رسول اکرم (ص) در دمشق و تهدید نسبت به دیگر اماکن مقدس موجب تأسف است.
وی خاطرنشان کرد: این حوادث تلخ در سوریه موجب افسوس و ناراحتی ما است که جهان اسلام چقدر افول، نزول و سقوط کرده که انسانهایی با تنزل درجه و تفکر ضدالهی، ضداسلامی و ضدانسانی به نام اسلام و دفاع از اسلام و مبارزه با شرک رذلترین کارها را انجام میدهند.
حماسه بر پایه تفکر شکل میگیرد
این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری عنوان کرد: برتری انسان از دیدگاه اسلام بر پایه عقل، تفکر و درایت است و زیارت اهل قبور روایت پیامبر اسلام (ص) و سنت الهی است.
پورمحمدی در مورد چگونگی خلق حماسه سیاسی افزود: کسی که میخواهد حماسه بیآفریند باید بفهمد چه میخواهد انجام دهد و حماسه خوب و درست آن است که بر اساس بینش، تفکر، تعقل و منطق صحیح شکل بگیرد.
رئیس سازمان بازرسی با اشاره به اینکه حماسه باید بر اساس خداخواهی شکل بگیرد، تصریح کرد: حماسه باید بر پایه حرف حق، درست و منطقی باشد و ما باید مقاومت و ایستادگی کنیم.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: حماسه سیاسی با انتخاب من و شما در انتخابات 24 خردادماه آغاز میشود و این موقعیت تکرار نشدنی است.
برای جبران ضعفها باید نقاط قوت را شناخت
پورمحمدی گفت: اگر ملت ما قبول دارد که اسلام، انقلاب و مسیر حرکتش درست است، باید مقاومت کند.
وی افزود: ضعف و عقبماندگی در کشور وجود دارد اما کسی میتواند ضعف را جبران کند که نقاط قوت خود را بشناسد.
پورمحمدی با بیان اینکه ما باید دستاوردها و نقاط قوت کشور خود را بشناسیم، عنوان کرد: کارهای بسیاری در کشور و همچنین استان کرمان انجام شده است به طوری که در حال حاضر 160 هزار دانشجو در کرمان مشغول تحصیل هستند.
وی گفت: ابتدا باید رشد و تحول را ببینیم و سپس بهدنبال ضعفها برویم و علم، حق است و اگر از علم فاصله بگیریم از حق دور شدهایم.
جلوی افراطیگریها گرفته شود
این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری تصریح کرد: با افراطیگری نمیتوان کار کرد و اگر جلوی افراطیگری در کشور گرفته نشود سر از طالبان در میآورد.
پورمحمدی گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد با برنامهای که در تولید، توزیع و مصرف به سمت آن برویم.
وی مردم کویر را افرادی سختکوش و زحمتکش و قناعتپیشه خواند و تصریح کرد: مردم در جنوب کشور با دشواری بسیاری در اوج کمآبی به تولید محصولات کشاورزی میپردازند و حالا که قرار است، مقداری آب به کرمان منتقل شود، بعضیها با این طرح مخالفت میکنند در حالی که آبهای بسیاری در کشور هدر میرود.
دشمن به دنبال تجزیه جهان اسلام است
پورمحمدی با بیان اینکه امام صادق (ع)، امنیت، عدالت و فراوانی را برای تمام افراد ضروری ذکر کرده است، گفت: جامعه ناامن به جایی نمیرسد و ناامنیها در استان کرمان از بین رفته است.
وی تصریح کرد: امنیت روانی به این معنا است که شخصیت انسانها حفظ شود و امنیت شغلی، سیاسی، اقتصادی و سرمایهگذاری هم مهم است و جامعهای میتواند، موفق باشد که امنیت در تمام حوزهها را داشته باشد.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی در ایران افزود: قطبهای سرمایهداری وحشتناکی در کشور ایجاد شده است و در حالی که باید به مبلغ یارانه طبقاتی از جامعه افزوده شود، معاملات نجومی ملک و زمین در تهران انجام میشود.
پورمحمدی گفت: حتی طبقات متوسط و حقوقبگیر جامعه در زمینه اقتصادی مشکل پیدا کردهاند و منابع کشور باید به صورت عادلانه توزیع شود و نوسانات اقتصادی را باید برطرف کرد.
این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری گفت: عدالت اقتصادی اصل عدالت است و جامعه باید از رفاه نسبی و برابر برخوردار باشد.
جامعه ایرانی برای تحول آماده است
پورمحمدی با اشاره به حضور پرشور مردم در برنامههای انتخاباتی گفت: این حضور نشان میدهد که جامعه برای تحول آماده است.
وی با بیان اینکه دولت زحمت کشیده است و باید از این تلاشها قدردانی کنیم، افزود: دولت بعدی باید ضعفهای این دولت را جبران کند.
پورمحمدی گفت: ما باید با حضور هوشمندانه و مقتدرانه در پای صندوقهای رأی، یکپارچگی و وحدت خود را نشان دهیم و به دشمن بگوییم که وفادار به انقلاب، نظام و رهبری هستیم و اراده ما محکم است.
رئیس سازمان بازرسی عنوان کرد: حماسه اقتصادی به معنای ایستادن و استقامت است و دولت بعدی باید تحول اقتصادی بزرگ را ایجاد کند و مبارزه جدی با فساد اقتصادی را در دستور کار قرار دهد و قانونمدار باشد و با تولید شوخی نکند و تولید یک روز بالا و روز دیگر پایین نباشد.
وی گفت: حضور مردم در برنامههای انتخاباتی نشان میدهد که جامعه قصد دارد با فکر تصمیم بگیرد و حماسه اقتصادی یعنی تصمیم قوی مردم در پای صندوق رأی.
این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری عنوان کرد: پس از انتخاب رئیس جمهور نباید دولت را رها کنیم بلکه باید با صبر به دولت فرصت دهیم.
پورمحمدی با تأکید بر اینکه دولت نمیتواند مشکلات را برطرف کند، تصریح کرد: دولت باید مدیریت، برنامهریزی و نظارت داشته باشد و امور را به مردم واگذار کند و زمانی که انرژی مردم در صحنه باشد، حماسه شکل میگیرد.
وی افزود: اگر انتخاب خوبی انجام ندادیم نباید از دولت انتقاد کنیم بلکه باید به خودمان انتقاد کنیم.
همچنین جلسه پرسش و پاسخ محمدی در محل تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد که با سئوال همیشگی دانشجویان مبنی بر نقاط قوت و ضعف دولتهای پیشین از دید این کاندیدای احتمالی آغاز شد.
پورمحمدی در اعتراض به درخواست مجری برای ارائه پاسخهای کوتاه گفت: بررسی هرکدام از سه دولتهای هشت ساله را اگر بخواهم در یک دقیقه توضیح دهم به 24 دقیقه وقت نیاز دارم که هر دولتی مختصات خاص خود را دارد.
وی در مورد دولت هاشمی خاطرنشان کرد: هاشمی را باید با مختصات خود سنجید چراکه در دولت او جنگ کشور را زمینگیر کرد و ذخایر رو به اتمام بود اما وی توانست کشور را به حالت تعادل در بیاورد و اقتصاد را فعال کند، اما ضعف او در حوزههای فرهنگی و سیاسی آسیبهایی را به کشور زد.
خاتمی توان ملی را بر باد داد
وزیر سابق کشور با بیان اینکه خاتمی حرف تازهای برای توسعه و اقتصاد نداشت، افزود: عمده عوامل او تیم دولت هاشمی بودند، خاتمی میخواست ضعف سیاسی و فرهنگی دولت قبل را جبران کند اما با زاویه حرکت کردن او تطبیقی با آرمانهای انقلاب نداشت.
وی افزود: کارهای هاشمی قابل توجه بود که پس از آن به دولتی نیاز داشتیم تا ضعفهای او را برطرف کند اما خاتمی عملاً چالشهایی را در کشور به وجود آورد که توان ملی را از دست دادیم.
احمدینژاد ارزشها را در حد شعار زنده کرد
پورمحمدی با تأکید بر اینکه باید به دولتها نگاه منصفانه داشته باشیم، گفت: توجه به نقاط دور دست، سفرهای استانی، استفاده از شعار عدالت، جسارت برخورد با فشار کشورهای دیگر و تحرک این دولت از نکات ارزشمند است اما در مباحث نظری که حاشیههای ذهنی را همراه داشت به صورت جدی دامن زد که این حاشیهها ارتباطی با رئیس دولت ندارد، عدم داشتن برنامه دقیق برای اقتصاد کشور و ناکارآمدی در اجرای برنامهها از دیگر چالشهای دولت احمدینژاد است.
رئیس جمهور فکر میکند رئیس کل مملکت است
وی اظهار داشت: در کشور ما تمام رئیس جمهورها فکر میکنند که رئیس مملکت هستند، هرچند نسبت به رؤسای دیگر از اختیارات بیشتری برخوردار هستند اما رئیس جمهور باید بداند که همه کاره نیست.
معاون سیاسی جامعه روحانیت مبارز با اعلام اینکه از دو هفته قبل برنامه خود را روی خروجی سایت شخصیاش نمایش داده است، عنوان کرد: این برنامه شامل برنامه محوری و تأکید جدی در اجرای برنامهها، تأکید شدید روی قانون، استفاده از تخصص و مشورت با متخصصان است.
مگر مملکت قحطالرجال است
وی افزود: مشورت با افراد متخصص امروز در کشور ما محدود است با سه چهار کارشناس بحث میکنند و میگویند با کارشناسان مشورت کردیم، مملکت ما قحطالرجال نیست در هر رشتهای صدها کارشناس برجسته داریم در نظام مهندسی ساختمان بیش از 500 هزار متخصص، مهندسی کشاورزی بیش از 300 هزار، در علوم پزشکی 200 هزار متخصص و 80 هزار حقوقدان داریم که باید از توان تمام آنها و از نخبههای ظرفیت هر حوزه استفاده کنیم.
متأسفم برای آنهایی که لفظ بگم بگم به کار میبرند
وی در پاسخ به سئوال دانشجویی که پرسید، با توجه به اینکه شما رئیس سازمان بازرسی کل کشور و در جریان بسیاری از پروندهها هستید و اخیراً هم ادعا کردید، مستنداتی در مورد تخلفات دولت فعلی دارید و دائم میگویید که افشا میکنم، چه تضمینی هست تا شما هم به بگم بگم روی نیاورید، اظهار داشت: من متأسفم برای شما و آنهایی که این لفظ را به کار میبرند تاکنون حاضر به استفاده این عبارت نشدم، صاحب اطلاعات زیادی در کشور هستم و کمترین افشاگری در مورد پروندهها را داشتم، این روزها حرفهای خلاف بسیاری زده شده که به خاطر عواقب اجتماعی حاضر به توضیح و صحبت نشدم.
بهزودی اطلاعات معاون رئیس جمهور افشا میشود
وی در ادامه افزود: خبرنگاران، روزنامهها و سایتها برای ماجراجویی و ملتهب کردن فضا تیتر میزنند، یکی از معاونان رئیس جمهور گفت، اطلاعات رئیس سازمان بازرسی اشتباه است و اگر راست میگوید اطلاعات را منتشر کند و در یکی از روزنامههای کشور تیتر زد، ما گفتیم مایل نیستیم و شروع کننده نبودیم، اصرار آنها موجب شده تا اطلاعات را بهزودی از طریق روابط عمومی سازمان منتشر کنیم و حرفها را با دقت بخوانید که آنها چه گفتند و ما چه میگوییم.
وزیر سابق کشور تأکید کرد: اگر میخواستم بگم بگم راه بیندازم پس این پنج سال کجا بودم، مگر پروندههای کشور دست من نیست، مگر پروندههای بزرگ در اختیار من نبوده است، حرف نزدن من دلیل بر این نیست که مدرک ندارم.
بگم بگم یک منطق شکست خورده و مضر برای کشور است
وی افزود: برای افشاگری هم قانون اجازه نمیدهد و هم اینکه درست نیست، این یک منطق شکست خورده و مضر برای کشور است در جایگاه فعلی وظیفه هشدار و اطلاع را دارم، عمده مشکلات غیرعلنی است مگر اینکه مجلس از من توضیح بخواهد، خیلی دقت کردیم، مجموعه سازمان پر از اطلاعات است و تاکنون آنها را مطرح نکردیم.
این کاندیدای احتمالی دوره یازدهم ریاست جمهوری تأکید کرد که هر دولتی برای موفقیت نیاز به فضایی آرام دارد که اگر دنبال حاشیهسازی باشد، باخته و شکست خورده است و حاشیهسازی و دامن زدن به اختلافات را بحران برای هر دولت عنوان کرد.
از نظر حافظ در پیام انتخاباتی من«مدارا» همان تدبیر و سیاست است
مجری این برنامه با قرائت یک سئوال کتبی خواستار توضیحاتی در مورد پیام انتخاباتی وی با عنوان «با دوستان مروت، با دشمنان مدارا» شد و پرسید: چرا در جایی دشمن اصلی را فقط اسرائیل نام بردید و ایجاد رابطه با آمریکا را از طریق مذاکره عملی دانستید؟ آیا آمریکا دشمن ما نیست؟
پورمحمدی نیز گفت: خواهش میکنم مجری حرفهایی که میخواهد به نقد بکشد را بخواند، در حال حاضر صدها صفحه مصاحبه با رسانههای مختلف در این مورد دارم در مؤسسه آمریکاشناسی با بیش از 40 استاد بینالملل مباحثه کردم، سیاستهای خود نسبت به آمریکا را شرح دادم و تئوریها را بیان کردم، این طور نبود که همین جور حرفی را بزنم.
وی پیام انتخاباتی خود را الهام گرفته از شعر حافظ عنوان کرد و گفت: در این شعر آمده است: «آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است، با دوستان مروت» که امروز بیاعتمادیها، سوءظنها، همدیگر را قبول نداشتنها و بداخلاقیها آفت اجتماعی، سیاسی و اجرایی ما شده است و در ادامه شعر «با دشمنان مدارا» آمده که نمیتوانستم شعر را ناقص بنویسم، مدارا از نظر حافظ تدبیر و سیاست است.
آمریکا دشمنی را کنار بگذارد با او مذاکره میکنیم
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: موجودیت اسرائیل نامشروع است به هیچ وجه نمیتوانیم با او حتی مذاکره داشته باشیم و کشورهای دیگر هم اگر از دشمنی دست بردارند با آنها میتوانیم مذاکره کنیم، آمریکا امروز دشمن ماست چراکه منافع ما را به خطر انداخته، تهدید و تحریم کرده است، هر روز مشکلتراشی میکند، دانشمندان ما را ترور میکند و نمیشود با او وارد مذاکره شد، اما اگر دشمنی را کنار بگذارد با او مذاکره میکنیم.
وی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب فرمودند هر موقع زمان مذاکره با آمریکا برسد خودم اعلام میکنم، افزود: باید برای کاهش چالشها اصولی رفتار کرد و خودمان روی پای خودمان بایستیم تا قدرت دیپلماسی پیدا کنیم و باید هوش دیپلماسی هم داشته باشیم که بدون قدرت داخلی توان گرفتن امتیاز را نداریم.
دروغی که بارها تکرار شد
دانشجویی در ادامه پرسید در دورانی که سکاندار وزارت کشور بودید، چند میلیارد پول ناپدید شده و برخی سایتها نوشتند که شما وام دادید، آیا شما وظیفه و اختیار وام دادن را داشتید؟ یا این پولها هدیه داده شده است؟
وزیر سابق کشور متذکر شد: یک دروغ بارها و بارها تکرار شد و دهها بار توسط وزارت کشور تکذیب شد و یک ریال نه هدیه، نه بیقانونی و نه کم و زیاد شده است، اگر راست میگویند یک خط به دادگاه بنویسند و شکایت کنند.
وی در توضیح این دروغ تصریح کرد: یکی از تعاونیهای مسکن کارکنان وزارت کشور با جمعیت سه هزار و 400 نفری برای خرید زمینی نزد من آمدند و تقاضای وام داشتند و گفتند در قانون 17 ماده تعاونی آمده است که رئیس دستگاه میتواند به کارکنان وام کوتاه مدت بدون بهره و سود پرداخت کند با استناد به قانون دیدم که درست میگویند به آنها گفتم من پول ندارم، شما سه هزار و 400 نفر هستید، نفری چهار پنج میلیون تومان هم بخواهید نزدیک 20 میلیارد تومان میشود، به معاون مربوطه نامه نوشتم اگر میتوانید به این افراد وام بدهید.
افرادی به دروغها دامن میزنند که خود فجایعی انجام دادهاند
وی ادامه داد: سرانجام خود تعاونی چک داد و پول را دریافت کرد، دو سه ماه بعد نیز بنده کنار گذاشته شدم تاکنون نصف پول را پرداخت کردند و مابقی هم در حال تسویه حساب است، من هیچ طرف قضیه نبودم به راحتی دروغ به این بزرگی در کشور گفته میشود، چند بار تعاون وزارت کشور اطلاعیه داد که پورمحمدی مقصر نیست، چک و ضمانت را هم نشان دادند، اتفاقاً افرادی به این دروغ دامن میزنند که زیر دستشان فجایعی در حوزه اقتصادی کشور رخ داده است.
پرداخت 450 میلیارد تومان وام به شرکت 4 روز تأسیس شده
رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: 450 میلیارد تومان وام بدون هیچ پیشبینی و مطالبهای به یک شرکت چهار روز تأسیس شده مقیم خارج از کشور آمریکا پرداخت شده است و بعد هم به بانک مینویسند 450 میلیون یورو که قیمت یورو در آن موقع یکهزار و 600 تومان بود. آیا دنبال این قضیه رفتید؟ ما که اگر این موارد را بگوییم شما میگویید بگم بگم راه افتاد، ما که نمیگوییم اما دروغگویان بگم بگم در مملکت راه انداختند، دروغگویان سکه بازار میشوند و بساط روانی مردم را پهن میکنند، برخی فقط دنبال تحریک حس انتقام جویی هستند، افشاگریهایی به صلاح کشور نیست به خاطر تبعات و آزار اجتماعی نباید حرفی زد.
وقتمان را برای هاشمی تلف نکنیم/ محترمانه نقد کنیم
پورمحمدی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اظهار نظر در مورد کاندیداتوری هاشمی گفت: مخالف یا موافق بودن من با کاندیداتوری هاشمی در هر حال عدهای را خوشحال و عدهای را ناراحت میکند، اگر هاشمی کاندیدا شد او را نقد و تحلیل میکنیم اما اکنون چرا وقتمان را برای او تلف کنیم.
وی ادامه داد: تاریخ زندگی من سراسر انقلابی و پر تحرک بودن است از حرف زدن نمیترسم که بخواهم محافظهکارانه صحبت کنم اما برخی الفاظ را نمیپسندم، نسبت دادن احمدینژاد و اطرافیانش به برخی فرقهها و تهمتهای دیگر شایسته نیست، اگر کسی را نمیپسندیم باید محترمانه او را نقد کنیم، ادبیات و گفتوگوی ما باید تغییر کند.
با تکرار رئیسجمهورها صریحاً مخالف هستم
رئیس سازمان بازرسی کل کشور متذکر شد: بارها مواضع خود را روشن بیان کردم که با تکرار دوباره هاشمی، خاتمی و احمدینژاد که دورههای خود را پشت سر گذاشتند، صریحاً مخالفم، در سال 84 به هاشمی گفتم که شایسته باشید یا نباشید، رأی بیاورید یا نیاورید در هر صورت بازگشت شما به ضرر کشور و مردم سالاری دینی است، چرخه قدرت و مدیریت یک اصل توسعه سیاسی کشور ما است.
وی افزود: به هاشمی گفتم دوره چهار سال را شما خلق نکردید، گفت که حرکت خوب و مدل عقلانی است که کشورهای دیگر از ما کپی کردند اما حتی همان کشورها هم حاضر نیستند که فردی قبلاً رئیسجمهور شده به چرخه مدیریت باز گردد چراکه شبکههای قدرت را قوی میکند و مجال را از دیگران میگیرد.
پورمحمدی ادامه داد: در نظریه پردازیام این موارد را مفصل با آقای هاشمی صحبت کردم در زمانی هم که وزارت کشور را بر عهده داشتم به دنبال این بودم در قانون انتخابات این نکته را جا بیندازم.
از ابتدا با احمدینژاد مخالف بودیم
وزیر سابق کشور در پاسخ به سئوالی که آیا لازم بود در سال 88 برای حذف اصلاحطلبان هزینه سنگینی برای روی کار آمدن احمدینژاد بپردازید که اکنون خودتان دشمن درجه یک او شوید، تصریح کرد: از ابتدا با حضور احمدینژاد مخالف بودیم و یکی دوبار به او گفتم کنار بکشید تا موجب تشدد جبهه ما نشوید. اخراج من نیز دلیل دیگری بر این مدعا است، اینطور نیست که بگویید احمدینژاد را آوردید و حالا مخالف او هستید.
وی افزود: برای اصلاحطلبان خوب است که ما اصولگرایان تشدد داریم، این مشکل ما اصولگرایان است و برای برطرف شدن آن در تلاش هستیم، احمدینژاد در بلوک اصولگرایان آمده بود حتی یکی از بزرگان این تعبیر را کرد که ما بین دو تا شر گیر کردیم و شر کمتر را انتخاب میکنیم.
هر کاندیدای دیگری مقابل احمدینژاد شکست میخورد
پورمحمدی ادامه داد: هر کاندیدای دیگری از اصولگرایان جلوی احمدینژاد حتماً شکست میخورد، احمدینژاد با ادبیات گسترده و قدرتمندانه قطعاً پیروز بود، هنوز احمدینژاد طرفدار دارد و نمیتوانیم واقعیتها را انکار کنیم، برخی مردم او را پسندیدند و اعلام میکنم که پیروز قاطع انتخابات 88 بود.
وی با بیان اینکه باید هوشمندانه و دقیق حرفهای رهبری را بفهمیم و تحلیل کنیم، گفت: وقتی رهبری از عزت، حکمت، مصلحت میگویند یعنی این یک اصل است و این قاعده را در هر جایی باید پیاده کنیم، اگر سرباز عاقل، هوشمند و وفادار شدیم به درد مملکت میخورد نه اینکه هرجا صحبتهای رهبری به سلیقه ما خوش آمد، مطیع ایشان باشیم.
مصلحت کشور گفتن حقیقت است نه پنهانکاری
وزیر سابق کشور تصریح کرد: اگر اصل و حقایق فدای مصلحت شوند باختهایم اما برخی اوقات همان مصلحت یک حقیقت و یک اصل عقلی است که برخی به خاطر محافظه کاری و ادا نکردن حق به استناد مصلحت از زیر بار حقایق شانه خالی میکنند و مصلحت امروز کشور گفتن حقیقت است نه پنهان کاری.
وی با بیان اینکه 1,5 برابر اختلاس دو هزار و 800 میلیارد تومانی در اختیار دولت است، افزود: تمام اموال ضبط شده و جلوی هزینهای هم که برای خرید مواد از کشور خارج کرده بودند، گرفته شده است.
پورمحمدی افزود: این پرونده به اختلاس معروف شد و ما آن را فساد میدانیم نه دزدی چراکه وام با بهره بالای 20 درصد گرفته بودند، اینکه اسمها را افشا نمیکنند یک قانون است که به نظرم باید اصلاح شود، سه سال از پرونده میگذرد و ما هنوز از حرفهای اختصاری «الف – میم» و ... استفاده میکنیم که این خود را مسخره کردن است و دیگران به ما میخندند، اما مشکل قانونی در افشای اسامی داریم.
موضوع نامه محرمانه که وزرا امضا کردند و به دست رهبر رسید چه بود؟
پورمحمدی اظهار داشت: سال گذشته که تحریم بالا گرفت با چند جلسه مطالعه با وزیران به این نتیجه رسیدیم که نیاز به کمک رهبری است تا با دادن اختیاراتی دولت بتواند مشکلات خود را برطرف کند.
وی افزود: اما چون از وزرای اخراجی بودیم برای آن که عدهای تفسیر بد نداشته باشند که ما به فکر تخریب دولت هستیم، نامه محرمانهای در دو نسخه نوشتیم که یک نسخه آن را خدمت رهبر معظم دادیم و با نگاه به وضعیت موجود راهکارهایی که به ذهنمان رسیده بود را ارائه داده بودیم که با موضوع پیشنهاد کمک به دولت بود.
وزیر سابق کشور خاطرنشان کرد: اینکه 14 یا 15 وزیر برای رهبرشان نامه بنویسند کار خوبی بود که هیچ کس خبر نداشت، یکی از دوستان در پاسخ به فرد دولتی از برخی راهکارها گفته بود و آنها فکر کردند که نامهای علیه دولت تهیه شده و این یک توطئه است.
وی متذکر شد: یکی از روزنامههای کشور با چاپ عکس بنده و متکی نوشت که دو تن از وزرای اخراجی علیه دولت اقدام و برای گرفتن اختیارات آن نامهای تنظیم کردند در حالیکه از متن نامه بیخبر بودند و گفتیم که برای حل مشکلات و دغدغههای کشور خدمت رهبر ارائه شده و کسی از محتوای آن خبر ندارد که برای ماجراجویی و تخریب این کارها را ادامه دادند.
عدم اجرای قوانین بانکی شبه دارد
پورمحمدی در پاسخ به سئوالی در مورد سیستم بانکداری کشور اظهار داشت: برخی از مراجع تقلید قوانین بانکی را شبههناک و برخی قوانین تصویب شده را صحیح میدانند، اما بانکداری و سیستم گردش پول ما معیوب است، مشکل امروز بانکهای ما قانون نیست، گرفتار عدم اجرای قوانین بانکی هستیم که این موضوع شبهه دارد.