کد خبر 212613
تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۵

فردا ثبت نام از کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در یکی از حساس ترین و رقابتی‌ترین انتخابات کشور آغاز خواهد شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، فردا (سه‌شنبه) ثبت نام از داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برای شرکت در یکی از حساس‌ترین ماراتن های سیاسی کشور در محل ساختمان وزارت کشور آغاز خواهد شد.

وزارت کشور در اطلاعیه شماره 9 خود با اشاره به ثبت نام از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آورده است: ثبت نام از داوطلبان انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری از روز سه شنبه مورخ 17/2/1392 تا روز شنبه مورخ 21/2/1392 ، به مدت پنج روز از ساعت 8 الی 18 در محل وزارت کشور انجام می پذیرد.

*اصول کلی برای ثبت نام کاندیداها

تجربه ای که از دوره های گذشته ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری در اذهان عمومی مانده است، صف طویلی از اشخاصی بود که برای حضور در عرصه انتخابات در جلوی میزهای ثبت نام  وزارت کشور صف می کشیدند.

کسانی که موقعیت آنها با تعریف حداقلی از رجال مذهبی و سیاسی نمی خواند، گرچه در قانون اساسی به شرایطی همچون ایرانی الاصل بودن، داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران، مدبر و مدیر بودن و داشتن حسن سابقه و امانت و تقوی اشاره شده است، اما ذکر چنین مواردی بسیار کلی و فاقد یک مصداق روشن است.

*شرایطی که حذف شد

در قانون انتخابات ریاست جمهوری و در زمان اصلاح آن در مجلس نهم، بندهایی درباره شرایط کلی کاندیداها به تصویب نمایندگان رسید.

 مشخص کردن شرایط سنی برای حضور کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، جمع آوری امضا از مدیران و مقامات ارشد کشوری و لشکری برای تعیین مدیر و مدبر بودن و تعیین حداقل مدرک لازم برای حضور در انتخابات از جمله بندهایی بود که توسط نمایندگان به تصویب رسید تا مصداق رجل سیاسی روشن‌تر باشد، اما در نهایت شورای نگهبان با تمام این شرایط  به دلایلی مخالفت کرد و همچنان روشن شدن مصداق رجل سیاسی بر عهده اعضای شورای نگهبان باقی ماند و  تنها مواردی که در این قانون دچار تغییر شد، نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بود.

*بدون محدودیت سنی، بدون داشتن مدرک

هم اکنون کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری نه تنها برای ثبت نام نیازی به مدارک دانشگاهی ندارند، بلکه می توانند بدون محدودیت سنی در این دوره از انتخابات شرکت کنند.

البته در این میان یک آیین نامه داخلی نیز توسط شورای نگهبان قانون اساسی به تصویب رسیده است که می تواند نقش مهمی در تعیین صلاحیت کاندیداها ایفا کند. گرچه هنوز جزییات کاملی از این آیین نامه منتشر نشده، اما می توان اهمیت آن را از هم اکنون حدس زد.

*استعفا لازم نیست

انتخابات ریاست جمهوری از معدود انتخاباتی است که داوطلبان می توانند بدون استعفا وارد این پروسه سیاسی شوند.

در حالی که در انتخابات مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا کاندیداها می باید از مشاغل خود استعفا دهند ، اما در انتخابات ریاست جمهوری، داوطلبان می توانند علاوه بر فعالیت در سمت های قبلی به فعالیت های انتخاباتی خود نیز ادامه دهند.

*مدارک لازم چیست؟

در هر صورت کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوی فردا می توانند شخصاً یا از طریق معرفی نماینده تام‌الاختیار، جهت اعلام داوطلبی و تکمیل فرم پرسشنامه با همراه داشتن اصل شناسنامه و چهار برگ تصویر کلیه صفحات آن و 12 قطعه عکس 4*6 جدید که در سال جاری گرفته باشند، به ستاد انتخابات کشور واقع در میدان فاطمی، ابتدای خیابان شهید گمنام، تالار بزرگ کشور مراجعه کنند.

*شورای نگهبان 26 اردیبهشت صلاحیت کاندیدها را اعلام می‌کند

وزارت کشور پس از پایان مهلت قبول داوطلبی باید مدارک داوطلبان را به دبیرخانه شورای نگهبان تسلیم کند و شورای نگهبان باید ظرف پنج روز از تاریخ وصول مدارک داوطلبان به صلاحیت آنان رسیدگی و نظر خود را به وزارت کشور اعلام کند و  وزارت کشور موظف است پس از وصول نظریه شورای نگهبان اسامی نامزدهای ریاست جمهوری را با استفاده از وسایل ارتباط جمعی ظرف مدت دو روز به اطلاع مردم سراسر کشور برساند.

*29 اردیبهشت؛ زمان احتمالی آغاز تبلیغات

فعالیت های انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری رسماً از تاریخ اعلام اسامی آنان بوسیله وزارت کشور آغاز و تا 24 ساعت قبل از شروع اخذ رأی خاتمه می پذیرد .

 فعالیت انتخاباتی در مرحله دوم از تاریخ اعلام رسمی نتایج قطعی آرای مرحله اول شروع و تا 24 ساعت قبل از اخذ رأی مرحله دوم ادامه خواهد یافت .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس