وزیر اطلاعات اینبار دقیق و البته بدون نام بردن از اسم اشخاص مورد نظرش گفت: کسی که خود را پیشگوی حوادث 88 عنوان می کند و می گوید "من گفتم، من بیانیه دادم" در حقیقت پیشگویی نکرده است، ما اطلاعات دقیقی داریم که این آقا در فتنه دست داشته است.
وزیر اطلاعات افزود: زمانی که رهبری در نماز جمعه آن خطبه ها را بیان فرمودند چه کسی بود که نامه بودن "سلام علیکم" داد.
آیا آن نامه پیشگویانه بود؟
برای بهتر درک کردن اظهارات هفته گذشته وزیر اطلاعات که البته از سوی برخی جناح های کشور بی پاسخ هم نماند، باید به 3 سال پیش برگردیم.
تقریبا در همین ایام بود که قرار شد مناظره های انتخاباتی میان کاندیداها شکل بگیرد و در روزهای بعد از آن یعنی روز 13 خرداد مناظره میان دو کاندیدای مطرح برگزار شد.
هاشمی رفسنجانی که در آن مناظره به واسطه خانواده اش مورد نقد شدید قرار گرفت در روزهای بعد سعی کرد پاسخ اظهارات مطرح شده را بدهد.
اما دقیقا ماجرا از جایی حساس تر شد که هاشمی با نگاشتن نامه ای به رهبر انقلاب درصدد پاسخ به شبهات بر آمد، نامه ای که به روایت خود هاشمی قرار نبود اول رسانه ای شود ولی بعدها توسط دفترش منتشر شد.
البته هاشمی سال بعد جزئیاتی از شیوه انتشار این نامه و نظر رهبر انقلاب درباره آنرا را بیان کرد و گفت رهبری فرمودند درباره محتوای این نامه نظری ندارند.
اما نکته مهم بندی از نامه سرگشاده هاشمی است که برای فهمیدن مفهوم آن تنها چند روز زمان نیاز بود.
هاشمی در این بند آورده بود: بر فرض اينكه اينجانب صبورانه به مشي گذشته ادامه دهم، بيشك بخشي از مردم و احزاب و جريانها اين وضع را بيش از اين بر نميتابند و آتشفشانهايي كه از درون سينههاي سوزان تغذيه ميشوند، در جامعه شكل خواهد گرفت كه نمونههاي آن را در اجتماعات انتخاباتي در ميدانها، خيابانها و دانشگاهها مشاهده ميكنيم.
آیا منظور هاشمی از آتش فشان هایی که از درون سینه های سوزان تغذیه می شوند همان به آتش کشیدن مساجد و اموال مردم و حمله به مقدسات بود؟
این سوالی است که هنوز پس از سه سال بی پاسخ مانده و جواب آن در پس انتقادات هاشمی نسبت به وضع موجود و دولت پنهان شده است.
نماز جمعه تاریخی؛ وقتی هاشمی بهتر می دانست چه بگوید!
البته این نامه پایان کار هاشمی برای ایفای نقش در انتخابات 88 نبود. پس از چندین تجمع خیابانی که منجر به کشته و مجروح شدن تعدادی از مردم و نیروهای انتظامی و امنیتی شد، اینبار نوبت به نماز جمعه تیرماه گرم 88 و حضور وی در جایگاه امامت جمعه تهران بود.
از ساعات اولیه صبح روز 26 تیر حضور افرادی که چهره های آنان تشابهی با نمازگزار نداشت در حاشیه دانشگاه تهران خودنمایی می کرد و در مواردی تعجب نمازگذاران را بر می انگیخت.
هاشمی رفسنجانی سعی کرد خطبه اول خود را با مباحث مبنایی درباره امامت و مشروعیت آغاز کند؛ اظهاراتی که البته در جای خود می توانست مورد نقد قرار گیرد.
ولی نقطه آتشین آن نماز جمعه جایی بود که هواداران موسوی حاضر در حاشیه دانشگاه با شعار " هاشمی هاشمی سکوت کنی خائنی" و همچنین " هاشمی هاشمی حمایت حمایت" او را خطاب قرار دادند.
هاشمی البته در پاسخ به شعارهای مختلف هواداران کاندیداهای شکست خورده انتخابات رو به جمعیت گفت: من که بهتر دارم حرف شما را می زنم، خودم دارم همین حرف را می زنم دیگر."
آزادی زندانیان سیاسی که در روزهای اولیه اغتشاشات دستگیر شده بودند خواسته اصلی هاشمی در نمازجمعه بود؛ خواسته ای که سوت و کف هواداران فتنه را به همراه داشت.
با اینکه هاشمی دیگر در نماز جمعه تهران حضور پیدا نکرد ولی فیلم این سخنرانی وی در این نمازجمعه تا مدت ها بر روی خروجی سات شخصی اش قرار داشت و حتی برخی دلیل فیلتر شدن این سایت را همین مساله عنوان می کردند.
حالا وقت آمدن منجی کشور است!
اما این نماز جمعه نیز پایان کار هاشمی نبود. با ایجاد موج گرانی در کشور و نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آیت الله به موقعیتی که شاید برای آن برنامه ریزی کرده بود رسید.
"منجی" ایران همان چیزی بود که مرد 80 ساله سازندگی می خواهد. کسی که حوادث 88 را پیش بینی کرد، می دانست رئیس جمهور احتمال دارد راه بنی صدر را برود، وضع اقتصادی کشور بحرانی می شود و ...
اظهارات وزیر اطلاعات اما تنها گوشه ای از حقایق را افشا کرد. حقایقی که نشان می دهد مرد بحران ها با بحرانی که کشور را بیش از 8 ماه درگیر خود کرد بی رابطه نیست.
در روزهایی که نزدیکان هاشمی بازی " می آید، نمی آید، شاید بیاید " به راه انداخته اند، یادآوری نقش مرد سال های دور دولت سازندگی در فتنه نوعی تیزهوشی باشد برای آنکه به هاشمی گفته شود که انتخابات ریاست جمهوری یازدهم حتی در صورت حضور وی به عنوان کاندیدا، خط پایان پروژه منجی سازی است.