کد خبر 211693
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۰

رئیس شورای عالی استان‌ها گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون، دولت‌ها هیچ‌گاه نقش اثرگذار شوراها را باور نداشتند که امیدوارم، دولت آینده این مشکل را برطرف کند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، مهدی چمران، پنج شنبه شب در نشست مطبوعاتی خود با اصحاب رسانه که در دبیرخانه شورای اسلامی شهر اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه موج ایجاد شوراها در ابتدای انقلاب اسلامی، با صدور فرمان امام راحل و خواست شایسته مردم آغاز شد، تصریح کرد: "شوراها" یکی از ضروریات انقلاب اسلامی ایران است.

وی با اشاره به همزمانی انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراها در تاریخ 24 خردادماه، تاکید کرد: این "یکی شدن" انتخابات، نگرانی‌های فراوانی را به دنبال دارد که البته "رسانه‌ها" با آگاه سازی مردم و ایجاد شوق انتخاباتی می‌توانند، این نگرانی‌ها را از بین ببرند.

انتخابات ریاست جمهوری بر انتخابات شوراها سایه افکنده است

رئیس شورای عالی استان‌ها ادامه داد: در حال حاضر انتخابات ریاست جمهوری به دلیل "بعد سیاسی" خود بر انتخابات شوراها سایه افکنده است اما نباید فراموش کرد که انتخابات شوراها، به دلیل حساسیت اداری خود، همان جایگاه انتخابات ریاست جمهوری را داراست.

وی در مورد نقاط ضعف و قوت شوراهای سرتاسر کشور با بیان اینکه "شورا"، بزرگ‌ترین نهاد انتخاباتی کشور است، تاکید کرد: با اینکه همواره امکان بروز حوادث ناخوشایند وجود  داشته، اما در یک دیدگاه کلی، عملکرد شوراها مثبت بوده است.

چمران گفت: رئیس جمهور آینده باید با برنامه‌ریزی‌های "شوراها" را در مسیر "برنامه‌های دولت" قرار دهد تا تمام کشور، از فواید این همیاری بهرمند شود.

دولت‌ها تمایلی بر واگذاری اختیارات به نمایندگان مردم ندارند

رئیس شورای عالی استان‌ها در ادامه و در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا دولت فعلی با "شوراها" همکاری‌های لازم را داشته است یا خیر؟ بیان داشت: تصمیم بر ایجاد مدیریت یکپارچه شهری، به عنوان یکی از اهداف شوراها، از دوره دوم این نهاد مردمی آغاز شد که به سرانجام نرسید و به طور کلی دولت‌ها تاکنون تمایلی بر واگذاری کارهای مردم را به خود مردم  نداشته‌اند که در دولت آینده، برای رفع این مشکل، باید چاره‌اندیشی شود.

وی ادامه داد: برای قرار گرفتن برنامه‌های شوراها در مسیر برنامه‌های دولت آتی، رایزنی‌هایی با مجلس شورای اسلامی انجام شده است.

چمران در پاسخ به  پرسش مطرح شده در مورد دلیل ورود هنرمندان و ورزشکاران به عرصه شوراها و اینکه این ورود، بعد اختصاصی شوراها را زیر سؤال می‌برد یا خیر؟ اظهار داشت: یکی از اهداف تشکیل شوراها از بین بردن نظام خشک دستگاه‌های دولتی از جمله شهرداری‌ها است و هر شخصی که ایده داشته باشد، صرف نظر از شخصیت هنری یا ورزش خود، می‌تواند در این راه قدم بردارد.

وی همچنین با اشاره به اینکه تشخیص همسو بودن مصوبات شوراها، بر عهده فرمانداری‌ها است، افزود: با اینکه برخی اوقات، تصمیم‌گیری‌‌ها سلیقه‌ای بوده است اما فرمانداری‌ها در صورت مخالفت با یک مصوبه شورا، این اختلاف نظر را باید با بیان مواد قانونی و به طور روشن ارائه کنند.

مشکلات فعلی مردم، دلیلی برای ترک وظایف سیاسی آنها نیست

رئیس شورای عالی استان‌ها در مورد چگونگی ارزیابی خود برای حضور گستره مردم در انتخابات شوراها گفت: با اینکه مشکلات فعلی هم‌وطنانمان بر هیچ شخصی پوشیده نیست اما این امر، سبب نمی‌شود مردم دست از مکتب و آرمان‌های انقلابی خود بردارند.

وی تصریح کرد: تاکنون شوراها با انتخاب بیش از یک هزار شهردار، در واقع باری از دوش وزارت کشور برداشته که تمام این اقدامات تنها برای کاهش مشکلات مردم جامعه بوده است.

چمران در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه برخی اوقات شوراها در سنگر شهرداری‌ها قرار می‌گیرند و ضد مردم عمل می‌کنند، تاکید کرد: "شورا" و "شهرداری" هیچ‌گاه رقیب یکدیگر نبوده‌اند.

وی ادامه داد: شهرداری‌ها وظیفه دارند مصوبات شوراها را اجرا کنند اما همان طور که شورا مصوبه‌ای را ارائه می‌کند باید خود نیز زمینه ساز این تصمیمات برای شهرداری‌ها باشد.

رئیس شورای عالی استان‌ها افزود: در صورتی که یک شهرداری تخلفی را مرتکب شود،شوراها طبق قوانین باید، با آن مورد برخورد ‌کنند.

وی همچنین در مورد افزایش تعداد  اعضای شوراها با بیان اینکه این تصمیم در ذات خود خوب است و فوایدی را به دنبال دارد، تاکید کرد: با این حال و با توجه به شرایط فعلی با آن مخالف هستم.

چمران با اشاره به کمبود‌های مالی در استان اصفهان گفت: عدالت حکم می‌کند که نیازهای هر استان با توجه به وضعیت موجود برطرف شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس