این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری یازدهم در این نشست خبری به تفصیل به سوالات متعدد خبرنگاران پاسخ داد.
علیرضا زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگار مشرق، مبنی بر مطالبه رهبری از دولت در مبارزه با فقر ، فساد و تبعیض اظهار داشت: تفاوت دولت نهم و دهم با دولت های قبل، یعنی دولت های پنجم تا هشتم این بود که محروم نوازی را پیشه کردند که بسیار اقدام مناسبی بود. همچنین دولت شعارهای انقلاب مانند عدالت خواهی و فسادستیزی را سر داد اما اشکال این دولت آن بود که به این شعارها پایبند نبود. اگر پایبند بود، نام احمدی نژاد تا ابد در تاریخ ثبت می شد اما حیف که پایبند نبود.
وی در ادامه اظهار داشت: دولت امروز محاسن بسیار خوبی دارد در راستای انجام وعده هایش. اما معایب بسیار جدی دارد در غفلت از جامه پوشاندن به وعده هایی که سر داده بود.
زاکانی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مشرق، در خصوص مستندات و اسناد بزرگترین کلاه برداری صده اخیر، عنوان کرد: بخشی از اسنادم درباره ماجرای کلاهبرداری سایپا را می توانم در اختیار رسانه ها قرار دهم. در سایپا با پول بیت المال و از پول وام داده شده به کارگران، کار را به جایی رساندند که دولت برخلاف اصل 44 بزرگتر شد اما اختیارات از دولت گرفته شد. کار کاملا غیرقانونی است که هم مقدمه و هم موخره و هم چارچوبش قانونی نیست.
وی در ادامه توضیحات خود عنوان کرد: این مجموعه که 5 هزار میلیارد تومان سود حاشیه اش است چیزی نیست که برخی بخواهند از کنارش به راحتی بگذرند.
مهمترین محورهای صحبتهای زاکانی در این نشست خبری را در ادامه میخوانید:
* بنا بر ضرورت هایی که در کشور حس کردم و با تأمل و تعمق در این ضرورت ها و دلایل این افتخار را پیدا کردم که نامزد انتخابات ریاست جمهوری شوم.
اولین ضرورت برای نامزدی بنده، این است که انقلاب اسلامی دارای غایتی است و برای رسیدن به این غایت نیاز به حرکت در مسیر درست هست. گفتمان پیشرفت اسلامی، گفتمان اساسی است که مبتنی بر اندیشه های ناب امام و رهبر انقلاب است و با بهره مندی از همه دستاوردها و اندیشه ها و نظراتی که در این چارچوب نظری وجود دارد، امکانی فراهم می شود که راه رسیدن به آن غایت در نزدیک ترین زمان برای ما مهیا شود.
در گذشته این اشکال بود که با الگوهای غربی و با نگاه به شرایط کشور از منظر ارزشهای توسعه مدارانه غربی، کشور تا امروز از بعد از جنگ مسیری را طی کرده که برخی صدمات را دیدیم و به نظر می رسد این راه باید تصحیح شود.
* با افتخار می گوییم که مقلد رهبری هستیم. با افتخار بیان کردیم که خدمتگزار مردمیم. هم مردم ولی نعمت ما هستند و هم همه کارهای مشکل و به ظاهر غیرقابل حل را باید با حضور مردم حل کرد. من جمله حوزه اقتصادی که امروز از سوی دشمن مورد تهدید قرار گرفته ایم.
* نباید برای تصاحب قدرت از هر روشی استفاده کرد. ما با نفی این نوع نگاه، برای حضور در صحنه برای خودمان یک حجت عقلی یافتیم.
* معتقدم همه شعارهای انقلاب مانند استقلال خواهی، آزادی طلبی، اصلاح طلبی در چارچوب قانون اساسی و عدالت طلبی باید یکجا مورد توجه قرار گیرند.
* خردمندان باید خردورزانه جامعه اسلامی را اداره کنند و کار کارشناسی و علمی و دقیق مدنظر قرار گیرد و همچنین در این مسیر نیازمند توان بالای جوانان عزیز هستیم و از روحیه و توان آنها باید به عنوان موتور محرک جامعه استفاده کنیم. نقش بانوان نیز بسیار ممتاز است که با اتکا به این نقش هم در تحکیم بنیان خانواده و هم در عرصه های اجتماعی باید استفاده کرد.
* جامعه نیاز به یک انقلاب فرهنگی و اخلاقی دارد. باید قانونمداری یک اصل باشد.
* از توانمندی های هر سه قوه کشور باید به صورت مشترک استفاده شود.
* من فرزند مجلس هستم و اگر رای بیاورم در دولت من بیشترین همکاری بین قوا را خواهند دید.
* در سیاست خارجی و مواجهه با اغیار و مخالفان نظام اسلامی، راه مقاومت مدبرانه و دوری از هیجان زدگی و پریشان خاطری و سازش در مسیر رسیدن به اهداف انقلاب را دنبال می کنیم. نه رفتارهای هیجانی را در عرصه بین الملل قبول داریم و نه خط سازش و اتکا به توانمندی دیگران را.
* مسیری که آقای جلیلی و تیم همراه دنبال می کنند درست و مدبرانه است و نتیجه آن را در آینده خواهیم دید.
* اسرائیل خط قرمز امروز و آینده ماست و آمریکا نیز خودش یک خط قرمز را ایجاد کرده و امکان ارتباط و تعامل را سد کرده است.
* یاری به مستضعفان جهان جزو برنامه های اصلی ماست.
* اگر خط سازش در انتخابات به پیروزی رسید تشدید تحریم ها شکل خواهد گرفت مانند سالهای 82/ اگر خط مقاومت مدبرانه در کشور به پیروزی برسد، دشمن ناامید خواهد شد و شرایط به سمت رسیدن به اهداف عالی انقلاب اسلامی خواهد بود.
* زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر: انسان هم باید پاک باشد و هم فسادستیز. فاسد نبودن کافی نیست. بیماری فساد پیکره زیبا و مقدس نظام اسلامی را درگیر کرده است. لذا رهبری در سال 80 تاکید کردند که مبارزه عملی و نه شعاری را در دستور کار قرار دهید. از این منظر من هم در دوره دانشجویی و هم نمایندگی یکی از وجوهی که در خصوص عدالت گستری در جامعه می دیدیم ممانعت از رخنه فاسدان و مواجهه با آنها بود. در این مسیر یکی از رسالتهای خود را مبارزه عملی با مفاسد اقتصادی می دانستم. در مجلس هفتم و در سوالی که از وزیر اطلاعات وقت، یونسی، کردم واز اجحاف معاون اقتصادی ایشان در حق مردم سوال کردم. برای اولین بار وزیر اطلاعات را به صحن علنی مجلس فراخواندم. در این مسیر 6 ماه تمام تلاش کردند به من بگویند مصلحت نیست و اقتدار وزیر می شکند ولی من به آنها گفتم اقتدار نظام مهم تر است و وزیر باید پاسخگو باشد.
* شب روزی که قرار بود سوال مطرح شود، در دفتر من حاضر شدند و رسما مدیرکل ایشان گفت با وزیر معامله کن. گفتند همانطور که مجلس ششمی ها معامله میکردند شما هم معامله کن. من آنها را رد کردم. صبح آنروز من را در کریدور مجلس تهدید کردند. در صحن هم که وزیر آمد 18 دقیقه صحبت کرده بود که راجع به سوال صحبت نکرد. در نهایت کمیسیون امنیت ملی حکم به درستی سوال بنده داد.
* مواجهه ام با جاسبی و مدیریت ایشان بر همگان آشکار است.
* مواجهه من با فروش غیرقانونی سهام سایپا توسط بخش عمومی به بخش دولتی برخلاف اصل 44 قانون اساسی هم روشن است. معتقدم یکی از بزرگترین کلاهبرداری های 100 سال گذشته اتفاق افتاد و قانوندانان قانون شکن از نام قانون استفاده کرده و اجحاف بزرگی انجام دادند.
* امروز در دادگاه، سایپا شکایت خود را پس گرفت ولی من به بازپرس نوشتم که مرا به دادگاه بفرستید تا بتوانم حق مردم را بگیرم.
* هر جا احساس کردم ظلمی هست، ایستاده ام.
* درباره آقای مرتضوی و آسیب هایی که جامعه ما خورد و موضوع تلخ کهریزک هم اقداماتی انجام دادم.
* درباره حوزه اقتصادی، 3 گام را طراحی کردیم. گام اول مهار تورم، تثبیت قیمت ها و بعد از آن واقعی کردن قیمت های حبابی است که خارج از نظارت شکل گرفته و در همین گام ایجاد زمینه رقابت و شفافیت در اطلاعات در کشور و مبارزه قاطع با مفاسد اقتصادی را در دستور کار دارم.
* محور تحول در جامعه در همه حوزه ها و بخصوص اقتصاد، مردم هستند. ورود به مساله اقتصادی، اقتصادی صرف نخواهد بود و نگاه فرهنگی هم خواهم داشت.
* اقتصاد فوریت اصلی جامعه ما و فرهنگ، اهمیت اول جامعه ماست.
* زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا: برای معرفی افرادی که در مجموعه دولت آینده در صورت توفیق من، در کابینه حضور خواهند داشت، فرایندی ترسیم کردیم. یکی از اصول ما شایسته سالاری است که مخالف قبیله سالاری و غفلت نسبت به ظرفیت های اساسی جامعه است. لذا فرایندی تنظیم کردیم و برای آن مدلهایی را ابداع کردیم که در آینده نزدیک به مردم اعلام می شود.
* من برای ورود به عرصه رقابت، حامیان خودم و برنامه هایم را معرفی خواهم کرد. اما انتخاب خود را به بعد از پیروزی در انتخابات می گذارم چرا که امروز فردی شایسته در کنار بنده نباشد و کسی که هم گفتمان ما و هم برنامه ما را و سیره و روش انقلابی ما را قبول دارد اما تشخیصش چیز دیگری است را بعد از پیروزی در انتخابات اگر جزو بهترین ها باشد به مجلس معرفی می کنیم.
* هیچگاه رقیبان انتخاباتی ام را نفی نخواهم کرد و این روش و این نوع تنگ نظری و برخورد با رقبا که از گذشته باب شده را به هیچوجه قبول ندارم. نباید از کشته دیگران برای خود پشته بسازند. منشور اخلاقی انتخاباتی ام به زودی منتشر می شود.
* بزرگترین نقطه ضعف دولت فعلی شعارزدگی و شعار بدون عمل است. کسی از عدالت بدش نمی آید اما انسان خوشش نمی آید کسی شعار عدالت بدهد اما به آن عمل نکند. کسی از محروم نوازی بدش نمیاید ولی وقتی تورم بالا رفته و فشار بر مستضعفین وارد می شود دولت کارها را رها کرده و فعالیت انتخاباتی را پیگیری می کند. منظورم از دولت، بدنه خدوم دولت نیست. چند نفری هستند که حاشیه سازی می کنند.
* احمدی نژاد بداند که او هم فقط یک رای دارد و نباید به دنبال استمرار قدرت خود باشد.
* زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگار نسیم آنلاین: در انتخابات مجلس، هم مجلس هفتم و هم هشتم، سامانه وحدتی شکل رفته بود. در مجلس هفتم شورای هماهنگی، در مجلس هشتم 5+6 و در انتخابات مجلس نهم 7+8 شکل گرفت. اما شرایط انتخابات مجلس متفاوت از انتخابات ریاست جمهوری است.
* این یک واقعیت است که اصولگرایان تنوع دسته ها و گروه ها دارند که نوع نگاهشان در جامعه اختلاف نظرهایی هست هم در شیوه های حل مشکلات. این اختلاف ممدوح است و سبب پویایی جریان اصولگرا است.
* چه دوستان ائتلاف پیشرفت و چه دوستان ائتلاف 5گانه و چه دوستان مستقل و چه دوستی که از جبهه پایداری معرفی شده اند و چه بنده، یک تنوع در جریان اصولگرایی با سلایق گوناگون هستیم که نوع نگاهمان به مسائل و چشم انداز آینده تا حدی متفاوت است و راهکارهای متفاوتی داریم.
* برای من اولین اولویت حفظ جهتگیری اصولگرایانه کشور است. اگر خطری متوجه این اولویت خطری شود، اصولگرایان باید به سمت وحدت پیش بروند.
* نظرسنجی یکی از پارامترهاست و نظرسنجی در وقت خودش حتما قابل اعتناست اما فقط به عنوان یکی از پارامترها. اگر این خطر وجود نداشت به تکثر در عرصه رقابت اعتقاد دارم.
* اصلاح طلبان با توجه به خطاهای بسیار فاحش گذشته شان، هنوز در خاطر مردم این خطاهایشان هست و آنها نیز اقدامی برای پاک کردن این نقاط تاریک در ذهن مردم انجام نداده اند. اصلاح طلبان ظرفیتی را برای بودن در صحنه و رای آوری بالا ندارند. آنها به اشتباه اصولگرایان دل بسته اند.
* اگر کسی بگوید تا آخر می ایستم غیراصولگرایانه است. اگر کسی همین امروز بگوید باید به وحدت برسیم این هم غیراصولگرایانه است. باید صحنه را دید و اگر خطری متوجه جهت گیری اصولگرایانه کشور شد، آنگاه وحدت ضروری است.
* زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگار تهران پرس: گفتمانی که من به آن تاکید دارم گفتمان انقلاب اسلامی است که با توجه به منظومه فکری امام و رهبری، و کسانی که در این چارچوب فکری به تولید نشسته اند شکل گرفته و بر اساس این گفتمان و در چارچوب مدل سازی های منطقی که منجر به شناخت شرایط فعلی و شرایط ایده آل هست راهبردهایمان را تنظیم کردیم و مقدمه ای برای برنامه هایمان قرار دادیم.
* هر کسی همراه با این گفتمان باشد و در این چارچوب باشد، رایمان قابل انتقال خواهد بود.
* من بنای اسم آوری از نامزدها ندارم ولی این گفته که آمده ام به نفع فرد خاصی کنار بروم، را صددرصد تکذیب می کنم.
* من همواره از سهم خواهی پرهیز کرده ام و در همه میدانهایی که هزینه بر بوده، من حاضر شده ام.در اصل انقلاب 13 سال بیشتر نداشتم اما به سهم خودم توفیق داشتم که حاضر باشم. در دوران دفاع مقدس توفیق حضور داشتم.
* همیشه این افتخار نصیبم شده سهم خواهی نداشته باشم.
* در مجلس هشتم تنها فردی بودم که درخواست حذف خودم از لیست تهران را داشتم تا کمکی به وحدت باشد.
* در ماجرای انتخابات مجلس نهم، شب آخر پیشنهاد کردم که من را حذف کنند. به آقای نادران هم گفتم میخواهم شما را حذف کنم، ایشان گفتند اگر این کار را کنی دعایت می کنم. آقای فدایی هم به ما افزوده شدند. خواستار آن بودم که آقایان نبویان، زارعی و فردی دیگر به جای ما در این لیست اضافه شوند.
* تا امروز سعی کرده ام که دائما در مسیر انقلاب اسلامی گام بردارم.
* کارهایی که در مقابله با فتنه کردم را هیچ وقت در بوق و کرنا نکرده و بابت آن سهم خواهی نکرده ام.
* جزو اولین نفراتی هستم که وقتی انحراف را دیدیم سعی کردیم در ابتدا تصحیح شود، و وقتی تصحیح نشد آن را اعلام کردیم. ولی هیچوقت به این خاطر سهم خواهی نکرده ام.
* من موسوی و کروبی را راس فتنه در داخل می دانم اما برخی رسانه ها حرف من را تحریف شده مخابره کردند و اینگونه وانمود کردند که من آنها را فتنه گر نمی دانم.* زاکانی در پاسخ به خبرنگار تسنیم: بنده در وهله اول منشور اخلاقی را منتشر می کنم که خودم و ستادهایم موظف به رعایت آن هستند. اوج آن اثبات خود و عدم نفی دیگران است. می شود با هم رقابت کنیم ولی دشمنی نکنیم و برنامه هایمان را ارائه کنیم.
* در مرامنامه ام که اصول و خط و مشی دولت آینده آمده، منتشر خواهد شد.
* برنامه بسیار منسجم و دقیق با گفتمان پیشرفت اسلامی را تنظیم کرده ام. اصلاح اقتصاد و مساله فرهنگ بالاترین اولویت را در برنامه من دارد.
* مدل بنده برای انتخاب مدیران که مبتنی بر شایستگی های لازم است را نیز اعلام خواهیم کرد.
* در ابعاد مختلف دارای برنامه جدی هستیم تا بدانیم انشاءالله از فردای موفقیت، چه خواهیم کرد.
* در حوزه هدفمندی یارانه ها که دغدغه بزرگی است، اصل هدفمندی را اصلاح بزرگ اقتصادی می دانیم که همه کارشناسان به دنبال آن هستند اما شیوه فعلی را شیوه ناصوابی می دانیم و قائل به رعایت قانون و انجام برخی مقدمات هستیم. مقدم بر هر اقدامی باید شناخت دقیق جامعه هدف باشد و گام بعدی باید بیمه رایگان سلامت باشد.
* معتقدیم برنامه ما نظر عموم را جلب کرده و نخبگان را اقناع می کند. من وعده پول نمیدهم بلکه برنامه من به نوعی است که جامعه را پیشرفته و متحول کند.
* زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو: من شروع کننده جدل با احمدی نژاد نبودم اما نمیتوان مشکلات جامعه و گرانی های افسارگسیخته و مساله ارز و ... را دید و از طرف دیگر شاهد بود که رئیس جمهور به جای حل این مشکلات به دنبال کارهای تبلیغاتی است.
* برای من قابل پذیرش نیست که احمدی نژاد به جای اینکه توان خود را صرف کاهش گرانی ها کند، به دنبال صرف هزینه برای کارهای تبلیغاتی است. جامعه این موضوع را از آقای احمدی نژاد نمی پذیرد. برخی رفتارهای امروز احمدی نژاد از سنخ رفتارهای یک رئیس جمهور نیست.
* رئیس جمهور حق ندارد برای استمرار در قدرت همه سرمایه های کشور را به بازی بگیرد. مردم نمی پذیرند که ریاست جمهوری موروثی شود.
* بهترین شیوه و روش در این لحظه آن است که دولت به وظیفه خود که همانا خدمتگزاری به مردم است بپردازد.
* پرونده های برخی اعضای حاشیه ساز دولت دست من بوده و از آن شکایت کرده ام. دولت مدعی مبارزه با مفاسد اقتصادی نباید برای اطرافیان خود خط قرمز قائل شود.
* دولت خدمات و شایستگی هایی داشته و امروز باید همانها را دنبال کند.
* امروز نیاز به آرامش و کار و تلاش و همبستگی ملی دارد. نباید کسی شعارهای عدابت خواهانه بدهد اما کارهای دیگری بکند.
* نظر مردم درباره این کارهای رئیس جمهور معلوم است و نباید انتظار داشته باشد بعد از اینکارهایش، اقبالی از سوی مردم داشته باشد. مگر اینکه مسیر درست خدمتگزاری را دنبال کند و از این مسیر بازگردد.
* دوم خردادی ها در حال استفاده از اشتباهات احمدی نژاد برای تطهیر خودشان هستند.
* در زمان هاشمی و خاتمی مسیر ما به سمت ناکجاآباد بود. دولت دوم خرداد جدایی دین از سیاست را دنبال می کرد.
* اقدامات ساختارشکنانه مجلس ششمی ها و اقدامات دولت های خاتمی و هاشمی یادمان نرفته. متاسفانه احمدی نژاد کاری کرده که آنها بتوانند خود را تطهیر کنند و مدعی حضور در صحنه باشند. اشتباهات احمدی نژاد چیزی نیست که بتوان چشم روی آن بست.
* در اسناد 3 هزار میلیارد، 6 نفر از معاونان وزیر راهی که من در مجلس علیه وی نطق کرده و خواستار عدم رای اعتماد به وی بودم، راهی زندان شده اند.
* آنجایی که وظیفه ام دفاع از دولت بوده دفاع کردم و برخی مواقع ایرادات دولت را پنهانی گوشزد کردیم اما آنجا که مخالف منافع ملی و مصالح انقلاب بود، مخالفت جدی و البته مودبانه می کردیم که نفی دولت نکند ولی مانع از خطایش شود.
* زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگار مشرق: تفاوت دولت نهم و دهم با دولت های قبل، یعنی دولت های پنجم تا هشتم این بود که محروم نوازی را پیشه کردند که بسیار اقدام مناسبی بود. همچنین دولت شعارهای انقلاب مانند عدالت خواهی و فسادستیزی را سر داد اما اشکال این دولت آن بود که به این شعارها پایبند نبود. اگر پایبند بود، نام احمدی نژاد تا ابد در تاریخ ثبت می شد اما حیف که پایبند نبود.
* دولت امروز محاسن بسیار خوبی دارد در راستای انجام وعده هایش. اما معایب بسیار جدی دارد در غفلت از جامه پوشاندن به وعده هایی که سر داده بود.
* بخشی از اسنادم درباره ماجرای کلاهبرداری سایپا را می توانم در اختیار رسانه ها قرار دهم. در سایپا با پول بیت المال و از پول وام داده شده به کارگران، کار را به جایی رساندند که دولت برخلاف اصل 44 بزرگتر شد اما اختیارات از دولت گرفته شد. کار کاملا غیرقانونی است که هم مقدمه و هم موخره و هم چارچوبش قانونی نیست.
* این مجموعه که 5 هزار میلیارد تومان سود حاشیه اش است چیزی نیست که برخی بخواهند از کنارش به راحتی بگذرند.
* زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه خراسان: برخی اسامی که اسم بردید(خاتمی و هاشمی) را خطری برای رویکرد اصولگرایان نظام نمیدانم و اگر کاندیدا شوند مردم در مقابلشان می ایستند.
* در نظرسنجی ها اقبال مردم با یک رای قاطع به سمت اصولگرایان است.
* همه اصولگرایان موظفند دقت کنند و مصالح انقلاب را بر خودشان و گروهشان ترجیح دهند.
* حتما در انتخابات ثبت نام کرده و وارد رقابت خواهم شد.
* زاکانی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران: بر اساس اقتضائات امروز انقلاب در صحنه حاضر شده ام و نوع گفتمان و برنامه ام متفاوت از دیگران است و معتقدم این برنامه و گفتمان و سبک و سیاق برای جامعه امروز مهم است. هم مشکلات اقتصادی کشور را حل می کند و هم با دزدان با چراغ بیت المال مبارزه می کند و هم جامعه را باثبات و باآرامش همراه می کند.
* به همه دوستانی که در صحنه هستند احترام می گذارم و آنها را نفی نمیکنم.
* با تاکید بر اساس شعارهای انقلاب و تاکید بر قانون اساسی و احیای ظرفیت های آن، کاندیدا شده ام. بند بند اصول قانون اساسی باید اجرا شود.