به گزارش مشرق به نقل از فارس، در زمان صلح، نیروهای مسلح دنیا غالبا در جهت تجهیز خود و ارتقای آمادگیهای نظامی و حفظ امنیت مشغول هستند اما در این بین سپاه علاوه بر این امور اقدام به محرومیت زدایی و ارائه خدمات پزشکی در قالب بیمارستانهای صحرایی در نقاط دور افتاده کشور کرده و جایگاه ویژهای را در بین مردم محروم این مناطق بدست آورده است.
در این راستا شهر عسلویه در هفته گذشته میزبان مجهزترین بیمارستان صحرایی کشور تحت عنوان «بیمارستان صحرایی تخصصی و فوق تخصصی شهید آیت الله صدوقی» بود.
این بیمارستان به همت معاونت بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه و به مدت 5 روز در عسلویه مشغول خدمترسانی به مردم بود.
در این بیمارستان خدماتی از جمله دندانپزشکی، جراحی عمومی، روماتولوژی، نفرولوژی، گوش و حلق و بینی، پوست، بیماریهای عفونی، اعصاب و مغز، روانپزشکی، پارولوژی، قلب و اکو، گوارش و کبد، آندوسکوپی، سونوگرافی، چشم و اپتومتری، اطفال، ارتوپدی، آیسییو، اتاق عمل، رادیولوژی، سیتی اسکن سیار،آزمایشگاه، اورژانس، داروخانه و غیره ارائه شد.
سیدرضا مرتضویان رئیس بیمارستان صحرایی آیتالله صدوقی اظهار داشت: در این بیمارستان 5 پزشک فوق متخصص، 6 پزشک متخصص، 8 پزشک عمومی، 4 دندانپزشک، 3 داروساز و بیش از 50 پیراپزشک مشغول خدمترسانی به مردم هستند.
وی افزود: در سه روز اول برپایی این بیمارستان بیش از 20 هزار مراجعه صورت گرفت و 36 هزار و 500 خدمات ارائه شد.
مرتضویان تاکید کرد: در این سه روز همچنین بیش از 120 عمل جراحی انجام و خدمات دندانپزشکی روزانه به 220 تا 240 نفر ارائه شده است.
رئیس بیمارستان صحرایی آیتالله صدوقی با بیان اینکه سعی کردیم تمام خدمات منطبق بر استانداردهای بهداشت و درمان باشد، گفت: بیمارستان هیچ گونه وابستگی به خارج از خود ندارد و همه خدمات در داخل انجام میشود و ما برگههای آموزشی پزشکی را نیز به مردم ارائه میدهیم.
مرتضویان همچنین اعلام کرد: در طول این 5 روز 52 هزار و پانصد نفر پذیرش و به آنها خدمات ارئه شده که رقم بسیار بالایی است.
وی با اشاره به وضعیت منطقه عسلویه اشاره داشت: این منطقه یک منطقه با برخورداری کم از امکانات و دارای پراکندگی جمعیت است. البته شاید مردم این منطقه از نظر تمکن مالی وضعشان خوب باشد ولی امکانات و به عنوان مثال بیمارستانی ندارند تا از آن استفاده کنند و محرومیت خاصی از نظر وجود امکانات حکمفرماست.
مرتضویان ادامه داد: با تاکید مقام معظم رهبری بر کار در عسلویه، سپاه تصمیم به برپایی این بیمارستان صحرایی گرفت و پس از ارزیابی و مکانیابی اقدام به برپایی بیمارستان در این مکان گرفتیم.
رئیس بیمارستان صحرایی خاطرنشان کرد: پیش از شروع ماموریتمان ارزیابی کردیم که چه بیماریهایی در این منطقه شایع است و متناسب با آن پزشک و تجهیزات را فراهم کردیم.
مرتضویان با اشاره به اینکه خدمات و داروهای پزشکی ارائه شده کاملا به صورت رایگان بوده است، گفت: از سپانیر، قرارگاه خاتمالانبیا(ص) و قرارگاه قرب کوثر برای مساعدت در برپایی این بیمارستان تشکر میکنیم.
یکی از شلوغترین بخشهای بیمارستان بخش دندانپزشکی بود که محمد علی امینی پزشک و مسئول درمانگاه دندانپزشکی این بیمارستان گفت: این درمانگاه با 7 یونیت دندانپزشکی و 7 دندانپزشک متخصص دندانپزشکی به مردم این منطقه خدمات ارائه میدهد.
امینی اعلام کرد: خدماتی نظیر عصبکشی، ترمیم و یا پرکردن دندان، جرمگیری، بروساژ، کشیدن و غیره در این درمانگاه ارائه میشود.
محمد براتی مسئول اورژانس با بیان اینکه 10 درصد مراجعهکنندگان به اورژانس احتیاج به عمل داشتند، گفت: تمامی بیمارانی که مراجعه میکنند در صورت نیاز مورد مراقبت و برای عمل آماده میشوند.
وی اعلام کرد: در یکی از روزها پیش از اینکه درب بیمارستان را باز کنیم، متوجه شدیم که بیماری به علت مشکل تنفسی پشت درب بیمارستان افتاده بود که پزشک بر بالین او حاضر شد و مورد درمان قرار گرفت.
یکی از جالبترین عملهایی که در این بیمارستان صحرایی صورت گرفت جدا کردن 3 انگشت اضافی یک دختر بچه بود، هر دو دست و یک پای این دختر 6 انگشت داشت که غیر طبیعی بود و مشکلاتی ایجاد کرده بود، که در روز پایانی برپایی این بیمارستان این کودک تحت عمل جراحی قرار گرفت و از این پس میتوانست انگشتهای اضافیاش را به یادگار نگهدارد.
بیمارستان صحرایی تخصصی و فوق تخصصی شهید آیت الله صدوقی پس از 5 روز فعالیت با پذیرش 52 هزار و پانصد نفر و هزینه بالغ بر 10 میلیارد ریال توانست باعث بهبود و رضایتمندی جمعی از هموطنانمان در منطقه عسلویه شود و این رسالت سپاه در پاسداری از دستاوردهای انقلاب را در همه زمینه ها متبلور کرد.
بیمارستان صحرایی تخصصی و فوقتخصصی شهید آیتالله صدوقی پس از ۵ روز فعالیت با پذیرش ۵۲ هزار و پانصد نفر و هزینه بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال توانست باعث بهبود و رضایتمندی جمعی از هموطنانمان در منطقه عسلویه شود و این رسالت سپاه در پاسداری از دستاوردهای انقلاب را در همه زمینهها متبلور کرد.