حتماً پیشرفت باید عدالت‌محور باشد ولی عدالت را به معنی توزیع فقر قبول نداریم.

گروه سیاسی مشرق _ اعضای میز انتخابات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور با محمد شریعتمداری دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این نشست که وهاجی رئیس ستاد انتخاباتی شریعتمداری نیز حضور داشت، دانشجویان با طرح مباحث روز، نظرات این کاندیدای ریاست جمهوری را درباره مسائل جاری کشور جویا شدند.



***بخشی از سؤالات مطرح شده دانشجویان در این دیدار به شرح ذیل است:

- مهم‌ترین مسأله دانشگاه را چه می‌دانید و نظر شما درباره دانشگاه اسلامی چیست؟ در صورت پیروزی در انتخابات وزیر علوم، بهداشت و معاون اول شما چه کسی خواهد بود؟
- رهبر معظم انقلاب در مشهد مقدس تکنوکراسی را نقد کردند، تعریف شما از تکنوکراسی چیست و چه کسانی را مصداق تکنوکرات‌ها می‌دانید؟
- رهبر انقلاب در مشهد مقدس درباره ویژگی‌های رئیس‌ جمهور آینده فرمودند «رئیس ‌جمهور آینده نقاط قوت دولت‌های قبلی و نقاط ضعف آنها را نداشته باشد»؛ از نظر شما نقاط قوت دولت فعلی و نقاط ضعف دولت اصلاحات چه بود؟
- نظر شما در باره پیشرفت و عدالت چیست؟ چگونه می‌شود به پیشرفت رسید و پیشرفت مطلوب جامعه از نظر شما از چه مسیری محقق می‌شود؟
- با توجه به اینکه شش دوره متوالی اصلاح‌طلبان در انتخابات به نوعی شکست خوردند (از مجلس هفتم تا مجلس نهم) برآورد شما از حضور اصلاح‌طلبان چیست؟ بهتر نیست شما با سایر اصلاح‌طلبان ائتلاف کنید؟ با توجه به حضور چهره‌هایی مثل آقایان روحانی و عارف چقدر حضور شما جدی است؟
- با توجه به نظرات صرفاً اقتصادی حضرتعالی بهتر نیست در قامت یک مشاور به چهره‌های مؤثر در این عرصه حاضر شوید و نه کاندیدا؟

- پاسخ های محمد شریعتمداری:

محمد شریعمتداری در پاسخ به این پرسش‌ها توضیح داد: از میان چهره‌های حاضر در انتخابات حتی در بین اصلاح‌طلبان کسی را نمی‌بینم که بتواند نظرات من را محقق کند به همین دلیل در انتخابات جدی هستم و با کسی ائتلاف نمی‌کنم.

وی یادآور شد: بعضی معتقد بودند همین منابع موجود را باید بین اقشار مختلف مردم تقسیم کنیم و برخی بر این باورند باید تولید ثروت کنیم ولی در این میان دیدگاه سومی است با نگاه پیشرفت با مسیر عدالت‌محور و این برخاسته از ایدئولوژی اسلامی ماست؛ یعنی اینکه توزیع فقر را مناسب نمی‌دانند همین‌طور برای پیشرفت عدالت را مناسب و لازم می‌داند.

شریعتمداری ادامه داد: حتماً پیشرفت باید عدالت‌محور باشد ولی عدالت را به معنی توزیع فقر قبول نداریم. تا رسیدن به مدل‌های ارزشی پایدار باید تلاش کنیم از روش‌های ایزوله شده استفاده کنیم.

«در کنار آن باید تلاش کنیم در علوم انسانی نیز مدل‌های جدید و کاربردی پیدا کنیم. علما بیش از 100 سال است که درباره تجارت صحبت می‌کنند اما همه اصطلاحات آنها مثل مضاربه، مساوات و معاملات مربوط به همان زمان است و هیچ تلاش دیگری مشاهده نمی‌کنیم».

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: روزی که در حضور مقام معظم رهبری بودیم ایشان یک مانیفست را مطرح کردند، اما متاسفانه تحول جدی نمی‌بینیم؛ باید در این زمینه فعالیت کنیم.

وی افزود: دو جلد کتاب انتشارات دارالحدیث منتشر شده که بالاخره می‌شود از آن به عنوان آغاز نظریه‌پردازی نام برد. ما در حال حاضر فاصله بسیار زیادی نسبت به قبل از انقلاب داریم و پیشرفت‌های خوبی به دست آوردیم ولی اگر بخواهیم تحلیل درستی ارائه کنیم باید نقاط ضعف را منصفانه بگوییم.

شریعتمداری ادامه داد: بیکاری در دولت گذشته افزایش یافته در حالی که درآمد دولت نهم و دهم در سال حدود 104 میلیارد بوده و این رقم برای دولت اصلاحات حدود 28 میلیارد دلار است لذا به این مسائل انتقاد داریم.

وی تأکید کرد: ما با کشور کره جنوبی متفاوت هستیم، ایران حداقل‌کاری که درباره کشورهای مظلوم می‌کند این است که بیانیه‌یی صادر کند یا در سازمان ملل از آنها دفاع می‌کند. ما به این مسائل افتخار می‌کنیم.

«مردم هم قبول دارند ولی باید بگویم نباید برخی از مشکلات و ضعف‌ها را پشت سر این مسائل مخفی کنیم. دفترچه تامین اجتماعی نباید تبدیل به مایه ننگ شود، باید دفترچه خدمات یا کارت تامین اجتماعی در اختیار مردم قرار بگیرد که محترم شمرده شود. این مطالبه حق مردم است و این تعهد است برای دولتم و شما رسانه‌های گروهی که به عنوان نماینده مردم می‌توانید پیگیری کنید».

عضو کابینه اصلاحات گفت: معتقدم نباید در مقابل اقدامات دولت‌ها بی‌انصافی کرد. در دوره اخیر نیز باید همراه نقاط ضعف نقاط قوت را هم بازگو کرد اما اگر همه نکات را مطرح نکنیم هر فردی می‌تواند با کلی گویی آرای مردم را به دست بیاورد.

وی افزود: تحلیل ما اینست که طی این سال‌ها کشور ما رو به جلو حرکت کرده است؛ ما به فشارهای بیگانگان علیه ایران افتخار می‌کنیم و مطمئن هستیم که مردم این فشار‌ها را تحمل خواهند کرد به شرطی که با آنها صادق باشیم و بگوییم کدام بخش از مشکلات کشور مربوط به فشار‌ها و کدام‌یک مرتبط با ضعف‌های خودمان است.

شریعتمداری خاطر نشان کرد: سلایق مردم در طول زمان بسته به عملکرد ما تغییر می‌کند‌‌؛ همان‌گونه که احمدی‌نژاد که درابتدا با رأی مردم رئیس‌ جمهور شد و امروز با عملکرد خود به دلیل کاهش در ارزش پول ملی و افزایش نرخ بیکاری مورد انتقاد است.

«ما قطعنامه‌های علیه کشورمان را رد نمی‌کنیم اما وقتی شعار سیاست خارجی تخاصمی را می‌دهیم و جایگاه خود را با رهبری اشتباه می‌گیریم و سعی می‌کنیم به همه رهنمود بدهیم نباید همه مشکلات را ناشی از قطعنامه‌ها بدانیم».

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: در دوره‌ای ما شاهد دعاوی بین اعضای شورای شهر و شهردار بودیم ودیدیم که مردم با عدم مشارکت خود در انتخابات شورای شهر به نوعی اعتراضشان را به این امر نشان داده‌اند.

وی افزود: گاهی هم رد صلاحیت‌ها در کاهش یا افزایش میزان مشارکت در انتخابات سهیم بوده است؛ امروز نظرسنجی‌های غیررسمی نشان می‌دهد که در مجموع آرای دو کاندیدای غیراصول گرا بیش از افرادی است که از جناح اصول گرا کاندیدا شده‌اند گر چه ممکن است تا هفته دیگر این نظرسنجی‌ها تغییر کند اما با اینکه کاندیدای حداکثری اصلاح گرا در این سال‌ها مسئولیتی در کشور نداشته، اما می‌بینیم در نظرسنجی‌ها همچنان بالا‌ترین آرا را به خود اختصاص می‌دهد.

شریعتمداری ابراز عقیده کرد که «در این صورت انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود که این هم برای ما هزینه‌زاست و هم از بین دو رأی اقلیتی که به دور دوم می‌رسند یکی پیروز می‌شود که این خوب نیست».

وی ادامه داد: مجموعه اصلاح‌طلبان فرمایشات رهبر انقلاب را به عنوان پیامی مشارکت‌جویانه از سوی رهبری قلمداد کرده‌اند. به گونه‌ای که می‌توان گفت بیانات رهبر معظم انقلاب شور جدیدی را در فضای انتخاباتی ایجاد کرد بنابراین امیدوارم واقعاً صاحبان سلیقه‌های مختلف فکری نمایندگانی را برای خود در انتخابات داشته باشند.

«ائتلافی در حال شکل گیری است که من نیز برای آن تلاش بسیاری کرده‌ام البته تلاش من منحصر به اصلاح‌طلبان نبوده و نیست چرا که معتقدم تکثر کاندیدا‌ها به هر حال موجب تفرق آرای مردم می‌شود درصورتی که انتخابات دو مرحله‌ای شود، معتقدم که تنها شانس دو نفر را از مرحله اول به مرحله دوم می‌برد نه تصمیمی که ناشی از اراده ملی است».

شریعتمداری ادامه داد: ائتلافات زیادی هم‌اکنون تشکیل شده که حتی در جریان اصولگرایی نیز هر چقدر این اصلاحات به سمت وحدت رفته شود به نفع کشور خواهد بود.

وی تصریح کرد: نگاه من به انتخابات در درجه اول یک نگاه فرهنگی است بر همین اساس همه باید تلاش کنیم که اخلاق‌محور حرکت کرده و خود را با نفی دیگران اثبات نکنیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌ جمهوری با بیان اینکه من کلیات برنامه‌های خود را بازگو کرده‌ام اما برنامه‌ای که بتوان آن را بازگو کرد و در تبلیغات انتخاباتی موثر باشد هم‌اکنون نمی‌توان ارائه کرد، گفت: باید به کاندیدا‌ها حق داد که این برنامه‌ها زمانی ارائه شود که مردم آنها را بشنوند.

وی افزود: ما نیز آماده‌ایم تا در‌‌ همان زمان برنامه‌های خود را تشریح کنیم؛ من در مجموعه فعالیت‌های اجرایی سی ساله خود همکاران خود را بدون نگاه قبیله‌ای و باندی انتخاب کرده‌ام.

شریعتمداری ادامه داد: من معتقدم مسیر پیشرفت کشور از اینجا عبور می‌کند که ما در حوزه‌های تخصصی افراد متخصص را به کار گیریم؛ اگر می‌گویم نگاه من نگاه اعتدالی است باید این را در عملکرد گذشته خود نیز نشان داده باشم.

«من در زمان وزارت خود نیز معتقد به صادرات غیرنفتی بودم و در این زمینه نیز تلاش‌های بسیاری کردم البته معتقد به این امر نیستند و می‌گویند باید مسیر حرکت انقلاب اسلامی را با هزینه دلارهای نفتی اداره کرد در حالی که من صددرصد با این امر مخالف هستم».

وی تصریح کرد: کشور ترکیه بدون داشتن هیچ سوختی در اقتصاد از ما پیشی گرفته است. ایجاد صندوق ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی از اقدامات خوب دوره آقای خاتمی بود اما نباید فراموش کرد که به بهانه‌های مختلف نمی‌توان به این صندوق دست‌اندازی کرد.

شریعتمداری ادامه داد: اگر حتی بعضی تکنوکرات‌ها نیز معتقد به وابستگی به درآمدهای نفتی هستند من با آنها همراه نخواهم شد متاسفانه هم‌اکنون می‌بینیم که در صادرات غیرنفتی نیز اقلام نفتی قرار گرفته‌اند.

«البته عده‌ای معتقدند باید کشور را با استفاده از درآمد دلارهای نفتی اداره کنیم؛ من معتقدم نظر مقام معظم رهبری در این مورد بسیار سازنده است و باید تلاش کنیم ثروت ملی را هزینه جاری نکنیم و کشور را می‌شود بدون دلار نفتی اداره کرد؛ لذا این شعار، شعار بسیار درستی است و اگر برخی تکنوکرات‌ها مخالف این شعار هستند من با آنها همراه نیستم».

شریعتمداری اضافه کرد: تصور می‌کنم در شرایط امروز کسانی باید کشور را اداره کنند که نگاه اعتدالی دارند، آنهایی که قائل به افراط و تفریط هستند از حضور در انتخابات صرف نظر کنند، فکر می‌کنم امروز به یک جریان اعتدالی برای اداره کشور احتیاج داریم.

وی متذکر شد: در شرایط امروز باید کسانی عهده‌دار قوه مجریه شوند که نگاه توأم با اعتدال به مسائل مختلف کشور دارند و معتقدند کشور به آرامش و وفاق برای تثبت انقلاب اسلامی نیازمند است. ان‌ها که معتقد به افراط و تفریط هستند بهتر است از هم اکنون وارد عرصه انتخابات نشوند.

شریعتمداری ادامه داد: واگذاری یارانه‌ها به صورت غیرهدفمند پیام غلطی به فعالان اقتصادی می‌دهد و جلوی سرمایه‌گذاری را گرفته و کساد را در کشور رواج می‌دهد پس از دادن لایحه این قانون به مجلس برخی تصور کردند فقط اصل بر گران کردن برخی خدمات دولت است که دیدیم اتفاقاً نقد مفصلی اغلب از سوی کسانی که در این دولت کار کرده‌اند در مجلس ارائه شد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در شرایطی که قیمت ارز و دلار چنین شرایطی دارد اگر مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها اجرا شود، مبنای محاسبات تغییر خواهد کرد و ممکن است حتی قیمت نان به هزار تومان برسد.

شریعتمداری این نکته را هم متذکر شد که «البته این تصور نیز غلط است که بگوییم هر کسی مخالف اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها است مخالف دولت آقای احمدی‌نژاد نیز هست.

وی افزود: من امام را معمار انقلاب می‌شناسم و معتقدم باید دیدگا‌های ایشان را در همه شئون زندگی پیاده کرد؛ امام (ره) از ابتدا جمهوری اسلامی را به رأی عمومی گذاشت و در وصیت‌نامه‌شان تأکید داشتند که پشتیبان ولی فقیه باشید.

عضو شورای راهبردی روابط خارجی گفت: من با آنها که می‌گویند حکومت اسلامی وابسته به رأی مردم نیست؛ مخالفم و آن را مغایر نظر امام (ره) ‌و نظر رهبری می‌دانم.

شریعتمداری در پایان گفت: باید حرکت توأم با پیشرفت را در کشور آغاز کنیم که قطعاً عدالت شیرازه این پیشرفت خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • دانشکده شهید شمسی پور ۰۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    0 0
    خدا آخر عاقبت همونو بخیر کنه
  • ۰۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    0 0
    خواهشا دیگه اینجوری خبر نذار! سوال جدا جواب جدا!
  • کمال گنجه ای ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    0 0
    بندم همینو می گم جدی هستم وشوخی نمی کنم.
  • ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
    0 0
    رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: کسانی که وارد عرصه انتخابات می شوند نباید به مردم وعده های نادرست و در باغ سبز غیر منطقی نشان بدهند بلکه باید با سخنان منطقی و منطبق بر واقعیت و توکل بر خدا پیش بروند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس