گروه سیاسی مشرق _ غلامعلی حدادعادل در حاشیه کنگره کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در دانشگاه تهران در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه ائتلاف سه‌گانه در حال حاضر چه نقطه‌ای قرار دارد؟ اظهار داشت: ائتلاف سه‌گانه همچنان پابرجاست و ما تدبیر می‌کنیم تا فرد واحدی از بین ما 3 نفر انتخاب شود.

حدادعادل با بیان اینکه ما برای تشکیل کارگروه‌هایی در 3 بخش اقتصاد زیربنایی، سیاست خارجی، علمی، فرهنگی و اجتماعی برنامه داریم، تصریح کرد: هر کدام از ما 3 نفر مسئول یکی از این بخش‌ها شده‌ایم.

وی ابراز امیدواری کرد «اگر توفیق اداره کشور با یکی از اعضای این ائتلاف بود، بتوانند از این برنامه‌ها و نیروهای انسانی کارآمد استفاده کنند».

عضو ائتلاف پیشرفت اظهار داشت: ما فعلا از افراد صاحب‌نظر و با تجربه برای همفکری دعوت کرده‌ایم ولی انتخاب کابینه را به بعد از انتخابات موکول می‌کنیم.

حدادعادل با بیان اینکه محوطه‌ای که افراد ذیصلاح باید از آن انتخاب شوند را مشخص کرده‌ایم، یادآور شد: بنده گفتم در اداره کشور چون سیاست‌های کلی با مقام معظم رهبری است، دولت باید مجری سیاست‌های کلی باشد که قانون اساسی اختیار آن را به رهبری داده است.

«مقام معظم رهبری صریحاً فرموده‌اند که من نسبت به هیچ شخصی اعلام نظر نخواهم کرد و رأیم را فقط خودم می‌دانم».

عضو ائتلاف پیشرفت در خصوص ائتلاف با سایر نامزدها و ائتلاف‌ها خاطر نشان کرد: ما امیدواریم اصولگرایان به کاندیدای واحد برسند و این به صلاح کشور و جریان اصولگراست.

غلامعلی حدادعادل که پیش از ظهر امروز در چهارمین کنگره سراسری کانون دانشگاهیان ایران در تالار علامه امینی دانشگاه تهران سخن می‌گفت، اظهار داشت: امسال نیم قرن از ورود من به دانشگاه تهران می‌گذرد.

وی افزود: بنده 50 سال است که با دانشگاه و دانشگاهیان سر و کار دارم و امیدوارم این جلسه ما ترکیبی از شور و شعور باشد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه نیازی نمی‌بینیم برای برانگیختن احساسات دانشگاهیان صحبت کنم، خطاب به جمع حاضر گفت: می‌دانم که شما با نگاه علمی، منطقی و تفکر با مسائل روبه‌رو می‌شوید.

حدادعادل تصریح کرد: بسیاری از افراد از نامزدهای ریاست جمهوری می‌پرسند اگر رئیس ‌جمهور شدید برای حل مسائل اقتصادی چه کار می‌کنید یا برای تقویت پول ملی چه برنامه‌ای دارید؟ یا در حوزه بهداشت و درمان ده‌ها سؤال ممکن است وجود داشته باشد و درحوزه آموزش عالی نیز به همین شکل است.

وی با طرح این پرسش که آیا هر کس رئیس‌ جمهور شد باید برای هر یک از این حوزه‌ها نسخه‌ای داشته باشد، گفت: آیا باید نامزد ریاست جمهوری تا از وی سؤالی پرسیده شد بگوید همه این کارها را انجام می‌دهم یعنی در همه رشته‌ها تخصص و جواب دارد که برای اهل فکر و نظر قانع کننده است؛ چنین چیزی اصلا قابل تصور نیست.

مشاور عالی مقام معظم رهبری با تأکید بر اینکه باید نوع انتظارمان را از کسی که می خواهد مسئولیت قوه مجریه را بر عهده بگیرد عوض کنیم، یادآور شد: برای مثال در یک کارخانه هر فردی تخصص خاصی نسبت به دستگاه‌های موجود دارد اما اگر کسی خواست مدیر کارخانه شود، نباید از وی انتظار داشت به اندازه تک تک متخصصان دستگاه‌ها را بشناسد بلکه باید با تعقل دستگاه‌ها و ارتباط داخل و بیرون را نیز با یکدیگر هماهنگ کند.

«یک وزیر در یک وزارتخانه لازم نیست از همه متخصصان بهتر بداند بلکه باید نگاه کلان و روشش بهتر باشد و در ریاست جمهوری نیز به همین شکل است».

عضو ائتلاف پیشرفت ادامه داد: باید از رؤسای جمهور خواست که روش خود را برای درست اداره کردن کشور بیان کنند؛ چرا که عقلانیت و خردمندی و روش درست داشتن مهم‌تر از تخصص در یک رشته خاص است.

حدادعادل در ادامه سخنان خود با بیان اینکه از اسفند سال 1357 کار خود را در انقلاب با معاونت وزیر شروع کرده‌ام، افزود: همیشه در تصمیم‌گیری‌ها این فکر را می‌کردم که مردم راجع به شیوه تصمیم‌گیری ما چه می‌گویند؟

وی اضافه کرد: اگر ما امروز دو دستگاه را با استدلال و قانون‌گذاری در یکدیگر ادغام کردیم و برای مثال گفتیم که وزارت بهداشت و درمان بهتر است از وزارت علوم جدا شود اما دو سال بعد استدلال کردیم که این کار غلط است، این چه تصویری در بین مردم خواهد داشت؟

رئیس مجلس هفتم تاکید کرد: اتخاذ تصمیمات متناقض باعث از دست دادن سرمایه بزرگی می‌شود که آن اعتماد مردم به عقلانی بودن نظام در کشور است.

حدادعادل با بیان اینکه تغییرات پی‌درپی در عرصه مدیریت کشور بسار مضر است، اظهار داشت: گاهی وزیری را نصب می‌کنیم و هنوز یک‌سال نگذشته او را برمی‌داریم در حالی که پیش از این استدلال می‌کردیم که بهتر از او پیدا نمی‌شود اما بدون هیچ توضیحی او را برکنار می‌کنیم.

وی ادامه داد: وقتی که تنها 4 ماه به پایان دولت مانده، وزیر جدید می‌خواهد چه کاری را انجام بدهد؟ وزیری که وارد یک وزارتخانه می‌شود اصطلاحا باید چشمش به تاریکی عادت کند و لذا معتقدم برخی از فسادها ناشی از بی‌ثباتی مدیریتی بوده است.

حدادعادل تصریح کرد: برخی به بنده می‌گویند که تو فسلفه، فرهنگ و علوم انسانی خوانده‌ای و با مقولات اقتصادی آشنایی نداری. باید بگویم بنده 6 سال در دانشگاه فیزیک خوانده و تدریس کرده‌ام و با علوم پایه ناآشنا نیستم و تحصیلاتم صرفا در گل و بلبل خلاصه نمی‌شود.

عضو ائتلاف پیشرفت با بیان اینکه معتقدم برای حل مسائل اقتصادی امروز ایران باید به 3 بخش توجه ویژه داشت و اقتصاد را بر مبنای آن استوار کرد، اظهار داشت: اعتماد به مشورت متخصصان، محترم شمردن احکام علم اقتصاد و تدبیر برای خنثی کردن توطئه‌های دشمن 3 رکن اصلی است.

حدادعادل تصریح کرد: در شرایطی که ما گرفتار تحریم و فشار دشمن هستیم باید به تغییر سبک زندگی خود توجه کنیم چرا که سبک زندگی غربی قادر به اجرا کردن اقتصاد مقاومتی نیست و اگر امام راحل نیز می‌خواستند در چارچوب‌های شناخته شده غربی انقلاب کنند، ما به پیروزی نمی‌رسیدیم.

وی بر همین اساس به لزوم مبانی و روش‌ها از حالت غربی به مدل اسلامی ایرانی اشاره کرد و یادآور شد: این‌ راه‌حل‌ها مواردی است که افراد باهوش و دلسوز باید با استفاده از آنها گره‌هایی را که دشمن ایجاد کرده باز کند.

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه نباید در سپردن کارها به جوانان بی‌تجربه افراط کنیم، در عین حال اعتماد به جوانان را لازم و مفید دانست و گفت: در دنیا حساب و کتابی وجود دارد و نباید اداره بزرگ‌ترین مجموعه اقتصادی کشور را به دست یک جوان 30 ساله سپرد.

حدادعادل با تاکید بر اینکه نباید کشور را بر اساس تضاد اداره کنیم، یادآور شد: آمریکا سعی دارد برای ایجاد همبستگی ملی و توجه مردم به حکومت همواره از یک وسیله ترسناکی استفاده کند که از این رو از اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی در این زمینه بهره می‌گیرد.

وی ادامه داد: ما که این روش را نادرست می‌دانیم نباید در داخل و با دعوا راه انداختن و وحشت‌آفرینی و حرف‌های کلی زدن آن را تکرار کنیم؛ هر چند که این موضوع برای توجه عامه مفید است، برای اداره کشور مضر محسوب می‌شود.

رئیس سابق مجلس مشورت‌پذیری را یکی دیگر از مهم‌ترین خصوصیات لازم برای رئیس جمهور برشمرد و خاطرنشان کرد: نباید این تصور صورت بگیرد که یک نفر برای کل کشور یک نسخه نهایی دارد بلکه باید از دیدگاه‌های مختلف استفاده کرد و همه حرف‌ها را شنید.

حدادعادل با تاکید بر اینکه دیوار جدایی بین قوا باید برداشته شود، یادآور شد: بنده از موضع کسی که 4 سال در مجلس حضور داشتم می‌گویم که یکی از مشکلات مهم ما اینست که امکان اینکه یک گروه از مجلس و دولت با یکدیگر بنشینند و به دنبال راه حل برای مشکلات باشند، وجود ندارد البته این خبر تلخی است که نخبگان باید کنار یکدیگر نشسته و به جمع‌بندی برسند.

وی با تاکید بر ضرورت قانون‌مداری اظهار داشت: یکی دیگر از اموری که دولت ما باید پرچم‌دار آن باشد قانون‌مداری است. کشور اگر با قانون اداره نشود با بی‌قانونی اداره نخواهد شد؛ قانون بد را اجرا کردن بهتر از رایج کردن بی‌قانونی است. چرا که قانون بد را می‌شود اصلاح کرد.

رئیس سابق مجلس با تاکید بر اینکه هر گاه جامعه پیشرفت کرده با التزام به قانون بوده است، تصریح کرد: یکی از مشکلات ما این است که مجلس‌ها و دولت‌ها با یکدیگر خوب کار نمی‌کنند.

وی افزود: در مجلس همیشه از رابطه دولت و مجلس نگران بودم و باید گفت اگر قانونمداری وجود داشته باشد دیگر تصمیم‌گیری شخصی جایی ندارد.

حدادعادل با بیان اینکه بنده به عنوان رئیس‌دولت نمی‌توانم در استانی بگویم بودجه را سه برابر خواهم کرد؛ چرا که این مسأله در دولت قانونمند معنایی ندارد.

حدادعادل بر همین اساس به نپرداختن به تصمیم‌گیری‌های شتاب زده اشاره و تصریح کرد: رئیس‌جمهور باید از کار کارشناسانه در جهت پیشبرد اهداف کشور استفاده کند.

عضو ائتلاف پیشرفت در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نظر شما راجع به تکثر نامزدهای انتخاباتی چیست، اظهار داشت: ما با تکثر و تعدد نامزدها مخالفیم. البته مردم باید قدرت انتخاب داشته باشند ولی ما باید بدانیم نباید کاری کرد که رای اصولگرایان شکسته شود و اصولگرایان به حاشیه رانده شوند و به دورانی برگردیم که همه می‌دانیم چه دورانی بود.

وی ادامه داد: ما در ائتلاف سه‌گانه شرکت کردیم و رسما اعلام کردیم قصد ما از این ائتلاف این است که دو نفر از سه نفر کنار بکشند و توجه به این یک اصل است؛ از این رو باید توجه داشت آیا این ائتلاف ضررش بیشتر از این است که یک فرد اصولگرا حاکم نباشد.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه چند دانشگاه در حال حاضر بدون داشتن شرایط دانشگاه مطلوب تاسیس شده است اگر شما رئیس جمهور شدید در این زمینه چه اقدامی انجام خواهید داد، گفت: در واقع در این مسئله می‌توان از یک طنز تلخ استفاده کرد و آن اینکه یکی از کشفیات ما این است که بدون استاد می‌توان دانشگاه را و آن را ثبت‌جهانی کرد؛ از این رو باید به این مسائل دقت کافی کرد و زیرساخت‌ها را نهادینه کنیم.

رئیس مجلس هفتم در پاسخ به سوالی درباره تعدد کاندیداها یادآور شد: فعلا عجله نکنید؛ الان فصل آمدن است و فصل رفتن هم خواهد آمد و باید صبر کنیم که تا 24 خرداد چند نفر می‌مانند؛‌ از این رو این افراد چون خود با تقوا هستند به این نتیجه می‌رسند کاری بر اساس غیر مصلحت نظام نکنند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در دولت شما تخم مرغ از شانه‌ای 900 تومان به 4 هزار تومان می‌رسد و گوشت از کیلویی 10 هزار به 30 هزار تومان خواهد رسید، گفت: امیدوارم هر دولتی روی کار آمد درآمدها هم به همین نسبت بالا رود؛ چرا که توازن بین درآمد و هزینه بسیار مهم است و احتیاج به کار دقیق اقتصادی دارد.

حدادعادل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه عملیاتی شما برای حضور فعال زنان در عرصه اجتماعی، فرهنگی و علمی چیست، افزود: بنده اگر وزیر زنی را وارد کابینه کنم وی را بی‌جهت عوض نخواهم کرد؛ همیشه به نیروی زنان در جامعه اعتقاد دارم و نقش زنان را در اصل پیروزی انقلاب و در اداره کشور مهم می‌دانم.

عضو ائتلاف پیشرفت اظهار داشت: معتقدم باید از سرمایه بانوان کشور برای اداره کشور استفاده کرد و این حقیقتی است که هم در خانه خود به آن عمل کردم و هم اینکه موسس یک دبیرستان پسرانه و دخترانه هستم که علاوه بر امر تدریس در این مدارس به آنها به چشم یک مدیر موفق توجه می‌کنم.

وی بر همین اساس تاکید کرد: باید علاوه بر اندوختن دانش دانش‌آموزان را مدیر بار بیاوریم.

حدادعادل در پاسخ به سؤالی درباره فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها نیز، اظهار داشت: معتقدم فعلاً فاز اول را درست اجرا کنیم.

وی اضافه کرد: اگر ما 250 هزار تومان به هر نفر دهیم ممکن است برخی خانوارها از آن استقبال کنند اما این در حالی است که باید دانست قیمت سوخت، گاز، نفت و حمل و نقل بالا رفته و تورم زیاد می‌شود.

عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برنامه‌تان برای بحران ارزی کشور چیست، یادآور شد: بنده به چنین سؤالاتی پاسخ نمی‌دهم؛ چرا که باید این برنامه از دل یک جمع تخصصی جامع‌نگر باشد. اگر نسخه‌ای را از جیبم درباره بحران ارزی درآوردم، باید راجع به نظام بانکی و سایر موارد نیز نسخه داشته باشم.

حدادعادل در پاسخ به سوالی مبنی بر حضور شما در ائتلاف چه سنخیتی بین شما و قالیباف را نمایان می‌کند و اینکه آیا با نظرات دیگران موافق هستید یا اگر ولایتی و قالیباف کاندیدا شوند و بر عکس از یکدیگر حمایت خواهید کرد و در واقع گروه خونی شما با آنها یکی است، گفت: از گروه خونی آنها خبر ندارم اما اینکه ما سه نفر مثل هم نیستیم شک نکنید و هر یک روش خود را داریم.

وی ادامه داد: اینکه هر سه به میدان بیاییم و هر کدام چند میلیون رای داشته باشیم و درنهایت هیچکدام انتخاب نشویم بهتر است یا اینکه دو نفر کنار برویم و یکی رای بیاورد.

حدادعادل در ادامه سخنان خود اظهار داشت: ما با قالیباف اختلاف مبنایی نداریم؛ وی سابقه حضور در جبهه را دارد و در فتنه نیز شاهد بودیم که اصلاح‌طلبان قالیباف را احضار کردند اما وی در آن جو سنگین از مواضع نظام دفاع کرد.

«حال ممکن است در شهرداری روش وی پسندیده نباشد. اما مبنای مهم و مشترک ولایت‌پذیری بود و اگر بنده ذره‌ای خدشه نسبت به دو نفر دیگر داشتم در این ائتلاف شرکت نمی‌کردم».

وی ادامه داد: اگر مقام معظم رهبری مطلبی به ما سه نفر بگویند گوش کرده و اطاعت می‌کنیم؛ در واقع رئیس‌ جمهور طبق قانون بر اساس سیاست‌های کلی که رهبری آن را تدوین می‌کند، عمل خواهد کرد اما بالاتر از این مرحله برای رئیس‌ جمهور عشق به رهبری است.

عضو ائتلاف پیشرفت گفت: ممکن است کسی بیرون از ائتلاف نیز همین پایبندی‌ها را هم داشته باشد و ما آمادگی داریم اگر کسی رای‌آوری داشت به ائتلاف ما اضافه شده و سه نفر چهار نفر شوند.

حدادعادل در پایان خاطرنشان کرد: تاثیر درازمدت الگوی موفق وحدت برای ما بسیار مهم‌تر از اینست که چه کسی بیاید.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سیّدعلی ذوالفقاری ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
    0 0
    رئیس جمهور از بین آقایان (حداد-ولایتی-قالیباف) بی شک آقای ولایتی است. حالا ما گفتیم، نگین نگفتیم.
  • پایدار ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
    0 0
    رای ما دکتر لنکرانی
  • ۰۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    0 0
    اصلا حق ولایتیست!
  • اميرحسين ۰۳:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    0 0
    ففط قاليباف
  • ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    0 0
    آاقاي ولايتي شخص بسيار متعادلي است و مورد تاييد همه ميباشد .
  • ۲۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    0 0
    «آنچه ما برای رئیس‌جمهور آینده نیاز داریم، عبارت است از امتیازاتی كه امروز وجود دارد، منهای ضعف هایی كه وجود دارد.» این جمله رهبر عظیم شان انقلاب اسلامی در آغاز سال 92 در حرم مطهر رضوی رای ما دکتر لنکرانی
  • ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    0 0
    انشاالله رئیس جمهور آقای ولایتی بازوی اجرایی دولت آقای قالیباف و متفکر و رابط دولت و مجلس مرد مخلص بی ادعا دکتر حداد عزیز
  • ۰۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
    0 0
    معلومه هیچی بارت نیست ذوالفقاری جان
  • حامد ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
    0 0
    ناشناس سوم ،آفرین و انشاا...
  • ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
    0 0
    رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: کسانی که وارد عرصه انتخابات می شوند نباید به مردم وعده های نادرست و در باغ سبز غیر منطقی نشان بدهند بلکه باید با سخنان منطقی و منطبق بر واقعیت و توکل بر خدا پیش بروند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس