کد خبر 209407
تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۷:۵۴
به گزارش مشرق، کیهان در ویژه های خود نوشت:

برويد سراغ كسي كه با پا پس مي زند و با دست پيش مي كشد

عناصر ضد انقلاب خارج نشين با نااميدي از خاتمي، درباره «ضرورت چرخش تاكتيكي به سوي هاشمي» سخن مي گويند.
سايت گروهك ملي-مذهبي كه در پاريس راه اندازي شده با طرح «ضرورت چرخش تاكتيكي اصلاح طلبان به سوي هاشمي» نوشت: در صورت به رياست جمهوري رسيدن هاشمي، امكانات و فرصت در اختيار نيروهاي رده اصلي اصلاحات و بويژه شخص خاتمي براي ايجاد تشكل فراگير و بده بستان با جامعه مدني ايجاد مي شود تا پروژه ها و برنامه هاي بر زمين مانده نيروهاي اصلاح طلب اندك اندك دوباره جان گيرند و رونقي دوباره را تجربه نمايند.

برخي نويسندگان اين سايت پيش از اين تصريح كرده اند كه اگر به جايي رسيدند اول بايد هاشمي را به خاطر سوابق انقلابي اش مجازات كنند اما اكنون فرصت استفاده از وي براي هزينه سازي و دردسرسازي عليه حاكميت است.

 با اين وصف سايت مذكور مي نويسد: هاشمي كه اندكي پيش از اين و در سالهاي نه چندان دور بازي ها را چنان پيچيده و جذاب مي چيد كه هر شطرنج باز حرفه اي سياست را از ابتدا روياي پيروزي از سر برون مي كرد، مدتي است به كناره رينگ راهنمايي شده و بيشتر شايد در ذهن خويش به چينش مهره ها مشغول است، دعوت از خويش را براي ورود به عرصه انتخابات از سوي افراد و گروههاي مختلف با دست پيش مي كشد و با پا پس مي زند با اظهارنظرها و موضعگيريهاي خاص و ويژه خود، وضعيتي را پديد آورده كه بيشتر شبيه فيلمهاي كارآگاهي ريموند چندلري است و تا لحظات آخر گره كار فرو بسته گشوده نمي شود.

نويسنده خاطر نشان مي كند؛ در مورد سيد خندان [خاتمي] مي شود پي برد كه نگراني اساسي و شك ها و دودلي و شايد چنددلي هايش به يك مسئله ساختاري برمي گردد.وي سپس مي نويسد: يكي از بهترين تاكتيك ها اين است كه اصلاح طلبان حداقلي و حداكثري همه به سمت هاشمي برگردند. واقعيت اين است كه درباره دوره رياست هاشمي انتقادات اساسي و گاه حل ناپذيري مطرح است كه موضوع اين نوشتار نيست و اصلاح طلبان نيز با حملات بي امان به هاشمي و حمايت بعدي آنان از وي براي رياست جمهوري، به نوعي با او بي حساب شده اند!

اكنون زمان چرخش به سوي هاشمي است. فايده و فلسفه اين چرخش چيست؟ واقعيت اين است كه در صورت موفقيت هاشمي، نيروهاي تندرو به حاشيه رانده مي شوند و با چانه زني بالا، اصلاح طلبان فرصت ورود به ساختار قدرت را خواهند داشت. اكنون زمان چرخش مناسب به سوي اوست. هاشمي با آن هاشمي دوران سازندگي فرق ها كرده است؛ باورش كنيم و با كمك او گذار را آسان تر نماييم. از خاتمي نيز انتظار مي رود تعارف را كنار بگذارد و ايثارگرانه فرصت را به هاشمي بسپارد.

سايت ضدانقلابي روز آن لاين نيز كه توسط يك زن و شوهر سلطنت طلب اداره مي شود، در تحليلي به قلم يكي از همكاران نشريات زنجيره اي نوشت: خاتمي با آن تجربه 8 ساله به اين فكر است كه اگر بيايد هزينه بي ثمري بر بدنه نحيف اصلاحات تحميل خواهد كرد و سرمايه شكننده اجتماعيش بيش از اين تحليل مي رود. او مي داند رياستش عاجزانه است و او اهل جنگ خياباني نيست.

نويسنده مي افزايد: در اين حال و روز شايد بهتر آن باشد كه از انتخابات ارتفاع گرفت. چه بهتر كه اصلاح طلبان، كسي را بدرقه كرده و به ميدان بفرستند كه شهرتي به اصلاح طلبي ندارد و احيانا بتوان با بودنش، زمين سياست را آيش كرد و فرصتي به اقتصاد و فرهنگ داد، بلكه جاني بگيرد. شايد هاشمي رفسنجاني- كه هنوز نيامدنش را قطعي نكرده- با آمدنش قدري از خطاهايي را كه كرده جبران كند. انتظار از هاشمي رفسنجاني، انتظار از اصلاحات نيست، از هاشمي توقع كياست دارند و زد و بند با قدرت و نهايتا بهبود نسبي امور.
     
خانه هاي جدول بي بي سي را اين دو با هم پر مي كنند

تلويزيون بي بي سي فارسي با استقبال از اظهارات فرافكنانه احمدي نژاد، گفت هم احمدي نژاد و هم خاتمي مي گويند عده اي نمي گذارند.

اين شبكه وابسته به وزارت خارجه انگليس كه برخي از اصلاح طلبان فراري را نيز به خدمت گرفته، به استقبال از سخنان احمدي نژاد رفته از قول اميد پارسانژاد گفت: خاتمي با صراحت زيادي گفته كه فضا امنيتي و نظامي شده بنابراين نهادهاي نظامي و امنيتي تصميم گيرنده شدند و گفته است كه راه نجات كشور خارج شدن از اين فضا است. احمدي نژاد هم هشدار داده است و با كنايه به سپاه اشاره كرده كه اجازه نخواهد داد آنها در انتخابات دخالت بكنند. به نظر مي رسد كه هر دو طرف به سپاه و نهادهاي نزديك به آيت الله خامنه اي اشاره مي كنند.

حسين باستاني بولتن نويس متواري حزب مشاركت در دفتر خاتمي نيز كه با بي بي سي همكاري مي كند، با اشاره به صحبت هاي رئيس جمهوري ايران مبني بر اين كه افرادي وي را تهديد مي كنند، گفت: منظور احمدي نژاد نهادهاي زير نظر رهبري بوده و وي نهادهاي زيرنظر رهبري را هدف گرفته است.

باستاني افزود: واقعيت اين است سؤالي كه در ذهن مخاطب ايجاد مي شود؛ اين است كه مخاطب صحبت هاي احمدي نژاد كي هست و به كي اشاره مي كند و اين مساله شايد همان چيزي باشد كه ايشان دنبالش است.وي درباره كاهش استقبال از احمدي نژاد در سفرهاي استاني گفت: در اين سفرها جمعيت استقبال كننده از او قابل مقايسه با سابق نيست بسيار كمتر شدند، مي شود حدس زد كه دستگاه هايي كه در گذشته همكاري مي كردند براي اين كه اين تجمعات بيشتر باشند خيلي هايشان همكاري نمي كنند.

باستاني با اشاره به اين كه احمدي نژاد در برخي جاها قدرت نمايي مي كند، ادامه داد: اين نوع مراسم ها به نفعش نيست و از طرف ديگر حرف هاي پرهزينه اي كه مي زند به تدريج ممكن است براي كساني كه مي خواهند در يك شهرستان تداركات ببينند ترديد هايي را ايجاد بكند.
     
نزاع دولت ائتلافي اولين جلسه پارلمان اسرائيل را به تشنج كشاند

كابينه رژيم صهيونيستي در نخستين روز تشكيل متشنج شد.
چندماه پيش نتانياهو با توجه به گسترش اختلافات در دولت ائتلافي خود اقدام به انحلال پارلمان و اعلام انتخابات زودرس كرد به اميد اينكه دولت قوي تري تشكيل دهد اما ائتلاف او 11 كرسي از كرسي هاي قبل را از دست داد و مجبور شد به ائتلاف هاي بيشتري تن دهد. اكنون پارلمان (كنست) جديد در اولين روز به تشنج كشيده شده است.

اين جلسه كه به منظور بررسي مشكلات كسري بودجه پس از تشكيل كابينه جديد برگزار شده بود، به درگيري لفظي بين وزير دارايي اين رژيم و چند تن از اعضاي پارلمان انجاميد.

به گزارش خبرگزاري قدس به نقل از روزنامه يديعوت آحارنوت نخستين جلسه تابستاني پارلماني رژيم صهيونيستي كه روز دوشنبه برگزار شد به درگيري لفظي بين وزير دارايي و اعضاي حريدي عضو پارلمان انجاميد. يائير لاپيد در اين جلسه «حريدي ها» را عامل كسري بودجه دانست و گفت آنهايي كه بچه مي آورند بايد مخارج آنها را تامين كنند. اسرائيل متعلق به شما نيست. شما شركاي پرهزينه اي هستيد.

در هنگام سخنراني لاپيد يكي از نمايندگان نطق او را قطع كرد و در اعتراض به كاهش بودجه گفت: ما اجازه نمي دهيم كه پول را از كودكان ما بگيريد.روزنامه يديعوت آحارنوت پيش از اين با اشاره به اختلافات گسترده اعضاي پارلمان تاكيد كرده بود: بررسي مسائل اختلاف برانگيز از جمله توقف شهرك سازي، خطر جدائي و خروج احزاب حاضر در كابينه را افزايش خواهد داد و ادامه حيات كابينه نتانياهو را تهديد مي كند.

در همين حال روزنامه اسرائيلي اليوم در گزارشي نوشت: اختلافات ميان نتانياهو و وزير دارايي وي (لاپيد) شدت گرفته است.براساس اين گزارش كميته مشترك وزارت دارايي و ارتش رژيم صهيونيستي به دليل اختلافات لاپيد و يعالون وزراي دارايي و جنگ تاكنون هيچ نشستي نداشته است.

اين كميته كه براي مقابله با مشكلات ناشي از كاهش بودجه ارتش براساس ارقام و اعداد امسال بودجه تشكيل شده، پس از گذشت يك ماه از تشكيل آن، به دليل اصرار دو طرف بر مواضع خود، هنوز يكبار هم نشستي برگزار نكرده است.اسرائيل اليوم نوشت: توافق ارتش و وزارت دارائي براي يافتن راهكاري جهت حل اختلافات در خصوص بودجه صرفا كاغذ بازي بوده و به عمل درنيامده است.

اسرائيل اليوم همچنين با اشاره به نارضايتي شديد فرماندهان ارتش از كاهش بودجه امسال، تاكيد كرده است: يعالون تاكنون به اميد اينكه ممكن است بودجه ارتش را وزارت دارايي افزايش دهد، از اظهارنظر علني خودداري كرده است ولي آگاهان معتقدند در صورت ادامه اين روند، اختلافات دو طرف علني خواهد شد.

بهنود: اصولگرايان نياز به تقلب نداشتند

سه تن از وابستگان گروهك ها ضمن ميزگردي در برلين به بررسي بيچارگي هاي اپوزيسيون و اصلاح طلبان پرداختند. بهنود در اين جلسه گفت اصولگرايان براي پيروزي در انتخابات نياز به تقلب نداشتند چون جامعه را مي شناختند.

فرخ نگهدار از گروهك ما ركسيست فدائيان خلق (همكار مهاجراني در حلقه لندن) مسعود بهنود (همكار سابقاً سلطنت طلب شبكه بي بي سي) و مرتضي كاظميان (عضو گروهك ملي مذهبي) در اين ميزگرد درباره تكليف اصلاح طلبان در انتخابات سخن گفتند. كاظميان با اشاره به راهبرد مشهور اصلاح طلبان دال بر «فشار از پائين، چانه زني از بالا»، و پيگيري شكاف در قدرت در روزگار اصلاحات براي تداوم دموكراتيزاسيون گفت: در عمل ديديم كه متأسفانه فشار از پائين رخ نداد و چانه زني در بالا هم به علل و دلايل گوناگون، از جمله فقدان نيروي اجتماعي حامي، كامياب نبود و فرجام ديگري پيدا كرد.

وي با بيان اين نكته كه براي ارزيابي دقيق تر از انتخابات آتي، بايد به دست كم سه سؤال پاسخ دهيم؛ گفت: سؤال اول اينكه آيا در سال 88 يك كودتاي انتخاباتي و تقلب معنادار رخ داده است يا نه؟» به باور وي، اگر پاسخ به اين پرسش منفي باشد، اتوبان سياست ورزي مي تواند در همان مسير اصلاحات دوم خردادي ادامه يابد؛ اما اگر پاسخ مثبت باشد روش فرق مي كند. وي در عين حال خواستار نامزدي خاتمي براي تقويت جنبش سبز شد.

اما فرخ نگهدار با بيان اينكه «از تاريخ بياموزيم از افزايش زاويه با حاكميت بپرهيزيم، خواستار واكنش هاي نامتقارن شد و با بيان اينكه هيچ بلوك قدرتي نيست كه واكنش نامتقارن نداشته باشد تأكيد كرد: كساني در صحنه سياست ايران حضور دارند كه مي توانند واكنش نامتقارن را در جريان جناح اصولگرا توليد كنند. قطعاً واكنش رفتار چهره هايي چون حبيب الله عسكراولادي و علي مطهري با ديگران متفاوت است. در مواقعي ما ماهيت حكومت را اشتباه تعريف كرديم و امكانات را ناديده گرفتيم. درسي كه بايد بگيريم اين است كه ما بايد با دقت و تيزبيني رفتار حاكميت را تحت تأثير رفتار خودمان قرار دهيم.

نگهدار با بيان اينكه اصلاح طلبي به اين معنا است كه روي رفتار گروه هاي سياسي مختلف تأثير بگذاريم گفت: بنا نيست كه در هر انتخاباتي ما برنده باشيم؛ در انتخابات پيش رو نيز اگر كسي از اصلاح طلبان مي خواهد به شرط برد شركت كند، بهتر است شركت نكند.وي گفت: شرط گذاشتن براي شركت انتخابات، آن هم در زماني كه در موضع قدرت نيستيم، درست نيست.

نگهدار همچنين خواستار «شكل گيري دولت ائتلافي در وضع بحراني امروز» شد.در همين حال مسعود بهنود در نشست مذكور با اشاره به حضور چهره هاي اصلاح طلب در مركز تحقيقات استراتژيك رياست جمهوري در دوران هاشمي رفسنجاني گفت: از امكان جمع آوري اطلاعات كه در اين مركز در اختيار اصلاح طلبان بود جنبش اصلاحي زائيده و پروژه توسعه سياسي مطرح شد.

بهنود گفت: در دوران خاتمي نيز بخشهايي از جناح راست كه ما به تعارف به آنها محافظه كار مي گفتيم به مركز تحقيقات شوراي نگهبان رفتند و در اين مركز اقدام به كار تحقيقي كردند اما به جاي اينكه فكر كنند كه نياز جامعه ايران چيست به اين سمت رفتند كه جامعه ايران چگونه فكر مي كند.

اين روزنامه نگار تصريح كرد: براي انجام اين تحقيق يك نظرسنجي با صدها هزار پرسشنامه در گستره كشور، و حتي در نقاط دور افتاده انجام شد؛ نظرسنجي اي كه هيچ جريان منتقد و دگرانديش و مستقلي توان و اجازه انجام آن را نداشت.وي گفت: يكي از نتايج اين نظرسنجي اين بود كه در ميان شخصيت هاي مذهبي، مردم توجه بيشتري به امام زمان دارند در حالي كه قبلاً خيلي ها فكر مي كردند كه اين توجه بيشتر به سمت امام علي يا حتي امام حسين باشد.[!]

همكار عطاءالله مهاجراني در نشريه كارگزاراني «بهمن» افزود: يكي از ديگر نتايج اين نظر سنجي، مشخص شدن اين نكته بود كه آقاي هاشمي رفسنجاني در بين مردم محبوب نيست و از جمله شخصيت هاي مغضوب بخش مهمي از جامعه است.
به گزارش «نداي سبز» وي تصريح كرد انحصار اطلاعات كمك بزرگي به اصول گرايان كرد؛ اينكه آقاي احمدي نژاد در سازمان ملل از امام زمان نام مي برد به دليل اعتقاد نيست.

بهنود اظهار داشت: اينها چون انحصار اطلاعات داشتند نيازي به تقلب نداشتند.وي با بيان اينكه برخي فكر مي كردند كه اينترنت انحصار اطلاعات را مي شكند گفت: اينها در ابتدا خيلي نگران اينترنت شدند اما بعد از آن، خود اصول گرايان حاكم چندين هزار وبلاگ و سايت و سامانه تأثيرگزار بر فضاي مجازي درست كردند.

وي با اشاره به اينكه اينترنت مي تواند به صاف كردن اطلاعات كمك كند افزود: گاهي هم اينترنت مي تواند به ضد اطلاعات بدل شود.
بهنود با اشاره به سخنان نگهدار گفت: من نيز معتقدم كه اصلاح طلبان نبايد به شرط چاقو در انتخابات شركت كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس