گروه سیاسی مشرق _ محمد شریعتمداری را همه به عنوان یک چهره اقتصادی می شناسد؛ چهره‌ای که در انتخابات ریاست جمهوری سال 76 در جمعیت دفاع از ارزش ها به دنبال ریاست جمهوری ری شهری بود. شریعتمداری از دیگر چهره های مطرح شده در جبهه اصلاح طلبان برای کاندیاتوری است، او در خصوص کنار کشیدن خود از کاندیداتوری در انتخابات گفته است: اگر هاشمی رفسنجانی، خاتمی، ناطق و  حسن خمینی کاندیدا شوند او کنار خواهد کشید.

شریعتمداری در این مصاحبه می گوید: من معتقدم هم در سياست‌ورزي در حوزه بين‌الملل ما مي‌توانستيم از روش‌هاي مناسب‌تري استفاده كنيم تا هزينه‌هاي ملت ايران را در اين عرصه به حداقل ممكن كاهش دهيم و هم مي‌توانستيم با پيش‌بيني برخي از اين تحريم‌ها شرايطي را فراهم كنيم تا آثار اين تحريم‌ها ديرتر از آنچه امروز در اقتصاد ايران نمايان شده، ‌بروز پيدا كند و در اين فرصتي كه به مسوولان سياست خارجه كشور مي‌داديم شرايطي فراهم مي‌كرديم تا در مذاكره درباره حق غيرقابل انكار ملت ايران، به نتايج منطقي و قابل قبولي برسد

*** در ادامه گزیده ای از مصاحبه شریعتمداری با اعتماد را به انتخاب مشرق می خوانید؛

- من تصور مي‌كنم مهم‌ترين علتي كه ستاد بنده در حوزه اقتصاد برنامه‌ريزي‌هاي دقيقي را انجام داده معطوف به اين امر است كه معيشت، امروز به عنوان يك معضل در جامعه ايران بروز كرده و در سايه رشد قابل ملاحظه درآمد‌هاي نفتي ما نبايد دچار چنين شرايطي در طبقه متوسط جامعه باشيم، ما بايد نگاهي كارشناسانه و آسيب‌شناسانه به وضعيت امروز اقتصاد كشور بكنيم و به عنوان اولويت اول، در حد ممكن نسبت به بهبود وضعيت معيشتي مردم قدم‌هاي مثبتي‌برداريم. طبيعتا لازمه اين امر برخوردار بودن از يك بدنه كارشناسانه قوي در حوزه برنامه‌ريزي روي اين اهداف و هم تيم كارشناسانه قوي در حوزه اجرا، تا آنجايي كه دولت مسووليت دارد، است.

- تحريم يك عكس‌العمل است در مقابل پافشاري جمهوري اسلامي ايران بر استفاده از يك حق غير قابل انكار مردم ما در استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌يي، ‌البته اينكه نحوه دفاع از اين حق در صحنه بين‌الملل آيا مي‌توانست به‌گونه‌يي باشد كه فشارهاي فزاينده و بي‌امان تحريم‌هاي وحشيانه كه عليه ملت ايران اعمال شده را كاهش بدهد يا اعمال اين تحريم‌ها را به عقب بيندازد يا با بررسي كارشناسانه آثار ناشي از اين تحريم‌ها را به حداقل برساند، ‌سوال‌هاي مهمي هستند كه بايد به آنها پاسخ روشني داد.

- من معتقدم هم در حوزه سياست‌ورزي در حوزه بين‌الملل ما مي‌توانستيم از روش‌هاي مناسب‌تري استفاده كنيم تا هزينه‌هاي ملت ايران را در اين عرصه به حداقل ممكن كاهش دهيم و هم مي‌توانستيم با پيش‌بيني برخي از اين تحريم‌ها شرايطي را فراهم كنيم تا آثار اين تحريم‌ها ديرتر از آنچه امروز در اقتصاد ايران نمايان شده، ‌بروز پيدا كند و در اين فرصتي كه به مسوولان سياست خارجه كشور مي‌داديم شرايطي فراهم مي‌كرديم تا در مذاكره درباره حق غيرقابل انكار ملت ايران، به نتايج منطقي و قابل قبولي برسد.

- من هم معتقد هستم كه صدور قطعنامه در سازمان ملل عليه ملتي كه چيزي جز حق خود نمي‌خواهد، خط قرمز ما نيست و ‌ما بايد بر حق خود پافشاري كنيم، اما استقبال از صدور قطعنامه، ‌و تهييج كشورهاي مذاكره‌كننده به افزايش ميزان تحريم‌ها عليه جمهوري اسلامي ايران از نظر من مورد انتقاد است.

- سوال) آيا مذاكره با امريكا به نوعي تابو در ايران تبديل شده است؟  پاسخ: فكر نمي‌كنم اين طور باشد، عرض كردم مذاكره با امريكا معلول شرايط حاكم بر روابط جمهوري اسلامي ايران با امريكا است و اين روابط هر وقت تغيير كند شرايط هم تغيير مي‌كند.

- سوال) خروجي جلسات شما در شوراي راهبردي روابط خارجي چيست؟ پاسخ: به هر حال هر جلسه‌يي موضوعاتي را شامل مي‌شود و خروجي‌اي هم دارد، كه مستقيما به مقام معظم رهبري ارائه مي‌شود، ‌تاكنون هم گزارش‌هاي زيادي خدمت مقام معظم رهبري ارائه شده است.

- تكثر در كانديداها را شخصا مشكل امروز كشور مي‌دانم. اگر تعداد كانديداها از يك حد خاصي عبور كند، آنقدر راي مردم شكسته مي‌شود كه تقريبا مي‌توان گفت به نتيجه رسيدن انتخابات در دور اول غير ممكن خواهد بود و من راي آوردن يك كانديدا را در دور دوم خيلي مبتني بر شانس مي‌دانم تا تصميم يك ملت. شركت در انتخابات رياست‌جمهوري شايسته است كه با دقت بيشتري و اراده جامع‌تري اتفاق بيفتند. در عين حال من فكر مي‌كنم ما هم در گروه‌هاي اصلاح‌طلب و هم در گروه‌هاي اصولگرا به سمت يك ائتلاف‌هاي درون‌گروهي پيش برويم، ‌به نحوي كه نه تنها افرادي كه در يك حزب عضو هستند بلكه افرادي را كه از يك آبشخور فكري شبيه به هم برخوردارند كنار هم بنشانيم تا آنها فردي را براي رقابت انتخاب كنند، و بقيه به نفع او كناره‌گيري كنند، اين بهتر است و يك قدم به سمت جلو و يك كمك به جريان انتخاباتي است.

- در اين مسير قدم‌هايي را برداشته‌ام و ‌به صورت دوجانبه مذاكراتي را به صورت دو به دو با افرادي كه در اين زمينه ذي‌نفوذ و ذي‌صلاح و ذي اثر هستند كرده‌ام، چه كساني كه كانديدا شده‌اند مثل آقاي جهانگيري كه كانديدا شده‌ يا جناب آقاي خاتمي كه در جريان كانديداتوري افراد نفوذ دارد ولي هنوز نتيجه‌يي كه منجر به ايجاد جلسه‌يي جمعي ميان دوستان شود پديد نيامده. اما من از ائتلاف اصلاح‌طلبان نااميد نيستم و اعتقاد دارم در آينده نزديك اين اتفاق خواهد افتاد. ممكن هم هست كه اين گفت‌وگو‌ها به اجماع نرسد و نفس خود اين مذاكرات سازنده است و به هماهنگي بيشتر دوستان مي‌انجامد. ‌يكي از خروجي‌هاي مثبت اين جلسات هم مي‌تواند اجماع روي يك يا دو نفر از عزيزان باشد، ‌كه البته با توجه به فرصت كوتاهي كه تا زمان ثبت‌نام وجود دارد بايد اين مذاكرات زودتر به نتيجه برسد.

- به جز آقاي عبدالله نوري كه هنوز با ايشان مستقيما مذاكره نكرده‌ام، با ديگر بزرگان (هاشمی، خاتمی، ناطق، خوئینی ها) گفت‌وگو كرده‌ام و با بعضي حتي چند جلسه گفت‌وگو كرده‌ام و مذاكرا‌تمان هم فقط به اين عزيزان محدود نشده است بلكه با آقايان موسوي لاري و مجيد انصاري هم مذاكرات مفصلي انجام داده‌ام و اميدوارم به نتايج مطلوبي برسد.

- سوال) خودتان به جمع‌بندي نهايي درباره كابينه‌تان رسيده‌ايد؟  پاسخ: بله، تقريبا به جمع‌بندي نهايي رسيده‌ام و افراد را انتخاب كرده‌ام و اگر تمام كانديداها به اين نتيجه رسيدند كه كابينه خود را اعلام كنند، من هم اعلام خواهم كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس