کد خبر 208745
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۹:۲۵

رئیس کل بانک مرکزی در اجلاس رؤسای کل بانک‌های مرکزی گروه 24 و معاون ارزی بانک در اجلاس معاونان این گروه شرکت کردند.

به گزارش مشرق به نقل از بانک مرکزی، محمود بهمنی به همراه معاون ارزی بانک مرکزی در اجلاس معاونان روسای کل بانکهای مرکزی گروه 24 شرکت کرد.
 
گروه 24 در پیشنهادات خود با توجه به نظرات گروه ایرانی، ضمن اشاره به بحران و بی‌ثباتی در اقتصادهای پیشرفته به لزوم انجام اقدامات لازم به منظور از بین بردن عدم ثبات و افزایش اعتماد و بالا بردن میزان رشد تاکید و از صندوق بین‌المللی پول و گروه بانک جهانی درخواست کرد، تا نقش فعال‌تری را در ایجاد اعتماد بیشتر در سیاست‌گذاری اقتصاد جهانی ایفا کند.
 
به منظور بالا بردن اعتبار و اثر بخشی صندوق بین المللی پول و انعکاس اهمیت برخی از بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه، خواهان اجرای هر چه سریع‌تر اصلاحات سهمیه‌ای و مدیریتی در این سازمان شدند و نقش بانک جهانی جهت دستیابی به اهداف توسعه‌ای را با اهمیت شمرده و بر لزوم استفاده از ظرفیت های نسبی جهت پایان دادن به فقر شدید و دستیابی به رفاه جمعی تاکید کردند.
 
رئیس کل بانک مرکزی و هیئت همراه نیز با تعدادی از روسای کل بانکهای مرکزی و همچنین مسئولان بخش های مختلف صندوق بین المللی پول ملاقات‌هایی را برگزار کردند و تعاملات صندوق بین المللی پول و کشورمان را مورد بحث قرار دادند.
 
بهمنی در ملاقات با مسئولان بخش خاورمیانه و گروه میز ایران به تحولات و پیشرفت های اخیر در اقتصاد کشورمان به ویژه تغییر رویکرد توسعه اقتصادی کشور از طریق توسعه صادرات و حمایت از تولید ملی اشاره کرد و بر تصمیم بانک مرکزی بر اجرای نظام شناور مدیریت شده و سیاست یکسان سازی نرخ ارز، به «دوره گذار» وضعیت ارزی کشور و سیاست‌های اعمال شده در سال‌های 90 و 91 تاکید کرد.
 
وی تحریم‌های یک جانبه و چند جانبه را فرصتی برای تسهیل در تغییرات ساختاری کشور به سمت سیاست جایگزینی صادرات به جای واردات و اقتصاد بدون نفت برشمرد و بر روند رشد صادرات غیرنفتی و کاهش واردات در سال 91 در مقایسه با سال 90، در خصوص تصمیم دولت و بانک مرکزی به اتکای هر چه بیشتر به درآمدهای غیرنفتی و تولید داخل همراه با افزایش بهره‌وری و رقابت پذیری کالاهای داخلی در مقایسه با کالاهای وارداتی اشاره کرد.
 
رئیس شورای پول و اعتبار همچنین افزایش نرخ ارز و راه اندازی مرکز مبادلات ارزی را زمینه ساز حمایت از تولید ملی و پاسخگویی به تقاضای واقعی ارز در داخل کشور دانست و اظهار داشت: این امر موجب افزایش صادرات و کاهش واردات و در نهایت مثبت شدن تراز بازرگانی کشور در سال 91 شده است.
 
بهمنی با توضیح علل افزایش تورم در سال 91، برنامه‌ها و دستاوردهای ناشی از اجرای فاز اول برنامه هدفمندی یارانه‌ها را موفقیت آمیز اعلام و آثار تورمی ناشی از این برنامه را کمتر از میزان پیش بینی شده عنوان کرد و در مذاکرات صورت گرفته نیز مسئولان ذیربط در صندوق بین المللی پول این موضوع را مورد تائید قرار دادند.
 
وی همچنین با توجه به دستاوردهای دو سال اخیر و  ضرورت تامین نقدینگی مورد نیاز بخش صنعت، هدایت نقدینگی موجود به سمت تولید، تقلیل بدهی های ارزی کشور و کاهش واردات را به عنوان سیاست های کلان اقتصادی در راستای کاهش نقدینگی، بهبود رشد اقتصادی و کاهش تورم در سال 92 عنوان کرد.
 
رئیس کل بانک مرکزی همچنین روز شنبه 20 آوریل (31 فروردین) در جلسه گروه پولی و مالی (IMFC) شرکت کرد.
 
در این جلسه، گزارش وضعیت اقتصادی جهان در سال 2012 و چشم انداز آن، بدهی کشورها، مشکل بیکاری، مسائل مربوط به قیمت‌گذاری انرژی و تجدید ساختار اقتصادی کشورها به بحث گذارده شد و باتوجه به وضعیت اقتصادی کشورها در مناطق مختلف به تفکیک کشورهای توسعه یافته، بازارهای نوظهور، منطقه اروپا، منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و همچنین کشورهای کم درآمد توصیه های لازم جهت بهبود وضعیت اقتصادی در هر یک از این مناطق به عمل آمد.
 
هیئت بانک مرکزی روز دوشنبه 22 آوریل (2 اردیبهشت) برای شرکت در اجلاس اقتصادی و اجتماعی ECOSOC سازمان ملل متحد و پاره‌ای ملاقات‌ها به نیویورک سفر خواهد کرد.
 
بهمنی به همراه هیئت بلندپایه‌ای از مقامات اقتصادی کشور به منظور شرکت در اجلاس بهاره صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در سال 2013، از 15 تا 22 آوریل مطابق با 27 فروردین تا 1 اردیبهشت 1392 در واشنگتن به سر می‌برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس