در این مراسم که تمام اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری و گروهی از نمایندگان حضور دارند، آیتالله مصباح یزدی و کامران باقری لنکرانی به عنوان نامزد جبهه پایداری در انتخابات سخنرانی خواهند کرد.
معرفی کامران باقری لنکرانی به عنوان کاندیدای جبهه پایداری
کامران باقری لنکرانی طی بیانیه ای در همایش جبهه پایداری به عنوان کاندیدای این جبهه در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم معرفی شد.
متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:
بسمالله الرحمن الرحیم
إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَ لَا تَحْزَنُوا و َأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنتُمْ تُوعَدُونَ
بر آنان که گفتند : پروردگار ما الله است و پایداری ورزیدند، فرشتگان فرود میآیند که مترسید و غمگین مباشید، شما را به بهشتی که وعده داده شدید بشارت باد.
مردم بصیر، شریف و انقلابی ایران
همانگونه که استحضار دارید
انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم به دلیل شرایط ویژه و بیبدیلی که در روند حرکت تکاملی انقلاب اسلامی و در آغاز دهه پیشرفت و عدالت پدید آمده است از حساسیت خاص و ممتازی برخوردار است و نامگذاری سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب بیانگر این واقعیت است. با توجه به این شرایط ویژه و حساس بیگمان امت شجاع، بصیر، انقلابی و ولایی و زمانشناس ایران در پیروی قاطعانه از رهبر حکیم و فرزانه خویش حماسه بزرگی را با انتخاب اصلح رقم زده و برگ زرین دیگری بر صفحات پرافتخار و سراسر عزت خود خواهد افزود.
در طول سی و چهار سال پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ملت بزرگ ایران همواره در مقاطع حساس و سرنوشتساز با حضوری به موقع و تاریخساز رهنمودها و منویات رهبر حکیم و فرزانه انقلاب را نصبالعین خویش قرار داده است تا در پرتو آن، کشور سربلند و پر افتخار ایران اسلامی بدون اندک توقفی به سمت قلل رفیع عدالت و پیشرفت صعود نماید.
توجه عمیق به شرایط جاری کشور و اوضاع پیش رو ایجاب میکند که در انتخابات ریاست جمهوری آینده همراه با شرکت فعال، گسترده، پر شور و حماسی آحاد ملت بزرگ ایران چشمان نافذ و تیزبین امت در تبعیت از امام حکیمش به سوی فردی متمرکز گردد که ویژگیهای نهادینه شده در ساختار شخصیتی وی موجب اطمینان خاطر مردم شریف کشور عزیزمان گردد. در بحث گزینه اصلح اگر چنانچه شاخصهای تبیین شده از سوی رهبر حکیم انقلاب، در نهایت دقت اعمال گردد کشور و نظام از هر گونه گزند و آسیبی مصون خواهدگردید. از این رو ضرورت های شرعی و عقلی ایجاب می کند که قطع نظر از هر گونه تعلق گروهی و حزبی با ملاحظه معیارها و شاخصهای اعلام شده توسط معظمله شخصیتی اصلح به مردم معرفی شود تا با تصمیم قاطع و به هنگام ملت، منتخب اصلح قادر باشد این مسئولیت بسیار مهم و حساس را به عنوان خدمتگزاری صادق بر عهده گرفته و کشور را در راستای منویات مقام معظم رهبری به پیش برد.
جبهه پایداری انقلاب اسلامی تاکنون بر حسب وظیفه انقلابی خویش با لحاظ شاخصهای الهام گرفته از مبانی اسلام ناب محمدی (ص)، توصیههای امام عظیمالشأن راحل و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به ارزیابی ویژگیهای تمامی نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری پرداخته است. در این ارزیابی از جمله شاخصهای " تمکین در برابر قانون" ،"ادامه دهنده برنامههای مثبت دوره های قبل"،"دارای تراز فکری و شخصیتی ممتاز تر از روسای جمهور سابق"،"فاقد ابعاد منفی و شخصیتی نسبت به روسای جمهور پیشین"،"بهترین شخصیت بین چهره های شناخته شده گفتمان انقلاب اسلامی"،" توجه به خرد جمعی"،"دارای نگاه رو به جلو"،"روحیه پر کاری نشاط و شادابی"،"حساسیت نسبت به بیت المال"،"اعتقاد به برنامه محوری"،"روحیه خدمتگذاری"، "مشورت با نخبگان"، "پایبندی به انقلاب"، "پایبندی به ارزشها"، "پایبندی به منافع ملی"، "پایبندی به نظام اسلامی"، "پایبندی به اخلاق جمعی"، "پایبندی به تدبیر"، "حضور با قدرت و قوت در اداره کشور"، "توکل به خدا و تقوا پیشگی"، "اعتماد به تواناییهای ملت"،"صداقت با مردم"، "برخوردار از چهره علمی به منظور پیشرفت علم و فن آوری در همه عرصه ها"،"شخصیت ارتقاء دهنده سیاست خارجی و مسائل بین المللی با گفتمان انقلابی"،"برجستگی در ارزش های انقلاب مانند ساده زیستی، استکبار ستیزی"،"افتخار به انقلابی گری"،"دعوت به عدالت"،"فساد ستیزی"،"دور بودن از تجملات"،"مردمی بودن"،"توجه به نقاط دوردست"،"عمل به وعده ها به نحو مطلوب" تلاش برای الگو شدن جمهوری اسلامی"،"حل مشکلات معیشتی مردم به خصوص اقشار مستضعف و محروم"،"دارای شخصیتی وحدت آفرین و انسجام بخش" و همچنین "شخصیتی فرهنگی در راستای اعتلای فرهنگ اسلام ناب محمدی (ص)" و بسیاری دیگر از معیار ها که در سطح تراز این انتخاب می توانست مفید باشد مورد توجه واقع گردید و در نتیجه سه نفر از برادران انقلابی و ارزشی در راس ارزیابی قرار گرفتند.
در نهایت جبهه پایداری انقلاب اسلامی پس از انجام مذاکرات و مشورت های مکرر و طولانی با این برادران و دریافت نقطه نظرات آنان بدینوسیله برادر متعهد، متخصص، ارزشی، ولایت مدار، مردمی و توانمند و مدیر و مدبر، جناب آقای دکتر باقری لنکرانی را به عنوان نامزد اصلح جهت ریاست جمهوری دوره یازدهم به مردم عزیز و قدر شناس ایران اسلامی معرفی می نماید.
برادرمان دکتر باقری لنکرانی علاوه بر امتیازات برجسته ای همچون تقوا، دین داری، ولایت مداری ، کار آمدی ، نگاه گفتمانی و رو به جلو ،توجه به خرد جمعی و برنامه محور بودن از مدارج علمی ممتازی برخوردارند.
شایان ذکر است جبهه پایداری انقلاب اسلامی با اطمینان خاطر و با حجت شرعی این برادر بزرگوار را به ملت ایران معرفی می نماید و اعلام می دارد مادامی که ایشان عملا در خط اسلام عزیز و ولایت مطلقه فقیه باشند پشتیبان بی دریغ ایشان خواهد بود.
در پایان ضمن دعوت از همه نامزدها و گروه ها به رعایت تقوا و موازین اسلامی در فضای تبلیغات انتخاباتی اعلام می داریم، اولویت اول جبهه پایداری پر شور بودن فضای انتخاباتی با حضور عظیم آحاد ملت متعهد ایران در صحنه و خلق حماسه ای است که در تاریخ پر شکوه انقلاب به نام حماسه سیاسی مورد انتظار رهبر معظم انقلاب تجلی نماید و زمینه خلق حماسه اقتصادی و اعتلای نظام اسلامی در همه زمینه ها را فراهم آورد.
جبهه پایداری نامزد اصلح را با توجه به معیار ها و شاخص های مذکور به مردم عزت مند و قهرمان ایران معرفی می کند و به تصمیم نهایی ملت ایران با همه وجود احترام خواهد نهاد و با قانون مندی و تقوا محوری، پیگیر مطالبات مقام معظم رهبری مدظله العالی و مردم شریف و شجاع ایران بمثابه قطره ای در اقیانوس مواج ملت بزرگ ایران خواهد بود.
حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری با حضور در همایش «پایداری، حماسه سیاسی، انتخاب اصلح» با بیان اینکه هیچ گاه نباید از شیوههای اسلامی تخطی کنیم و این کار را عبادت میدانیم اظهار داشت: عبادت کار درستی است که به نیت خوب و الهی انجام میشود. از این رو ما که میخواهیم فردی را معرفی کنیم باید با صداقت و پاکی این کار را انجام دهیم و نفسانیت در کارمان نباشد.
آقاتهرانی ادامه داد: بنده این موضوع را به دوستان نزدیک خود نیز گفتهام که فقط خدا را در نظر بگیرند. لذا کسانیکه میخواهند به معرفی افراد برای انتخابات فعال شوند بدانند که هدف وسیله را توجیه نمیکند.
دبیرکل جبهه پایداری با اشاره به فتنه سال 88 تصریح کرد: در سال 88 به همراه برخی از نمایندگان مجلس به محضر مقام معظم رهبری رفتیم و یکی از سوالات جدی که بنده مطرح کردم این بود که به آقا گفتم شما که در انقلاب سابقه طولانی دارید، اهل جنگ هستید، طلبه، مرجع تقلید و ولی فقیه محسوب میشوید و نماینده امام نیز بودهاید بگویید که چطور میشود به آنچه برای خدا است برسیم و سنگ اندازیها مانع کارمان نشود.
وی بر همین اساس افزود: از ایشان پرسیدیم شما خودتان در این مواقع چه کار میکردید که معظم له پاسخ داد: کسی که تقوا داشته باشد راه برایش باز میشود و در بنبست نمیماند چرا که عاقبت مال اهل تقواست. از این رو مشخص است که تجربه رهبر معظم انقلاب هم همین بوده است.
آقاتهرانی با تاکید بر اینکه باید در راه مستقیم خود پایداری کرد و ایستاد گفت: خلوص در رابطه با خدا، تبعیت از ولایت و صداقت با مردم سرمایه جبهه پایداری است، اگر مسیر پایداری غیر از این باشد باید اصلاح شود.
دبیرکل جبهه پایداری در پایان اضافه کرد: پایداری و ایستادگی بر روی این سه اصل باعث پیروزی میشود و این مسیر جواب میدهد هرچند ما معصوم نیستیم و اشتباه داریم و ادعایی نیز نمیکنیم.
کامران باقری لنکرانی نامزد جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری ضمن تشکر از حضور دوستان، نمایندگان مجلس و همکارانش در دولت نهم، گفت: بهترین سرمایه هر کسی یاران مومن است که همچون چشمان بصیر به پیمایش راه کمک میکنند.
وی افزود: برخیها به غلط ریاستجمهوری را ریاستجمهور پنداشتند. رئیسجمهوری خدمتگزار مردماند و کسی که در این سمت عنوان غیر از خدمتگزاری را برداشت کرده، راه خطایی رفته است.
لنکرانی ادامه داد: برخی از تلقیهای غلطی که باعث شده بعضی در این راه قدم بگذارند، این اشتباه در مفهوم است.
نامزد جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: بعد از مشورت با دوستان و بزرگان از جمله آیتالله مصباح این حقیر وظیفه خود دانستم در این صحنه به عنوان یکی از داوطلبان خدمتگزاری قدم بگذارم.
وی افزود: هر گفتمانی غیر از گفتمان انقلاب اسلامی در نهایت منجر به استخفاف میشود و کسانی که گفتمانی غیر از گفتمان انقلاب اسلامی را برگزینند، به استخفاف از یاران و یا رقبایشان میپردازند.
لنکرانی خاطرنشان کرد: هر چند بیمهریها و توهینهای فراوانی در هفتههای اخیر دیدهایم، اما امیدواریم که بدی را بدی جواب ندهیم و تلاش کنیم نکاتی که میگوییم نقد در رفتارها و گفتارها باشد نه اشخاص.
نامزد جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اسراف در تبلیغات را کار صحیحی نمیدانیم، اظهار داشت: ما آنچه میپنداریم را با صراحت به مردم عرض میکنیم و برای خودم و نزدیکانم چیزی نخواهم خواست و دنبال نمیکنیم.
لنکرانی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در گفتمانهایی که این روزها میشنویم به دلیل برخی انحرافات، اعوجاجات و سستیها جای عدالت را خالی میبینیم و با افتخار اعلام میکنیم محوریترین برنامه ما در عرصه مختلف عدالت است و آن را به عنوان یک هدف میانه میدانیم و هدف ما نیز لقاء الیالله است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: کسی نباید رای مردم را تزئینی بپندارد آنچه که باعث کارآمدی نظام است، اتکا به آراء مردمی است. البته گروهی هم نباید خیال کنند که میتوانند با حاشیهسازی، خبرسازی و باندسازی آراء مردم را تحت تاثیر قرار دهند و مردم همواره با بهترین انتخاب بصیرت خود را نشان دادهاند.
نامزد جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به نحوه برخورد با سیاست خارجی جمهوری اسلامی گفت: عدهای به گونهای سخن میگویند که به دنبال ترویج کرنش به غرب در سطوح مختلف هستند وعدهای هم از ماجراجویی میگویند. اما امروز کار به جایی رسیده که هر دو سخن از مذاکره با آمریکا میگویند. در حالی که امام (ره) و مقام معظم رهبری استحکام در مواضع و بهرهگیری از همه ظرفیتهای کشور را در این حوزه تعیین کردهاند و هر کسی غیر از این مسیر را توصیه کند راه درستی معرفی نکرده است.
لنکرانی در ادامه با اشاره به بحث زنان و مسائل پیرامون آن اظهار داشت: متاسفانه اغلب کسانی که در این زمینه سخن گفتهاند نگاه رضاخانی در این زمینه داشتهاند. به گمان ما بحث زنان و محوریت آنان در خانواده و جامعه نگاهی مبتنی بر آموزههای دینی و اسلامی است و بنده در روز ولادت حضرت زهرا (س) برنامههایم در این مورد را اعلام میکنم.
وی در پایان با بیان اینکه از اعتماد همه دوستان به ویژه حضرت آیتالله مصباح تشکر و قدردانی میکنم،گفت: آنچه در توان دارم برای گسترش و ترویج این دیدگاهها به صحنه میآورم.
اگر فردی بهتر از گزینه پایداری یافتید واجب است به او رای بدهید
علامه مصباح یزدی با طرح این سؤال که اسلام چیست؟ گفت: در یک جمله و به اختصار اسلام را تعریف میکنم؛ اسلام عبارت است از راه رسیدن به سعادت حقیقی انسانها در دنیا و آخرت. عقیده ما این است خدا انسان را برای کامل شدن و کاملتر شدن آفریده است و پیامبر مکرم اسلام راه را برای رسیدن به سعادت تعریف کرده است. اسلام در واقع تمام جهات ایجاد وجود انسان است که انسان را به حقیقت سوق میدهد.
وی با بیان اینکه لازمه اهتمام انسان به امور دیگر مسلمانان ارتباط با انسانهای دیگر است و این همان بعد اجتماعی اسلام است، تأکید کرد: مصداق آن روایت این است که انسان در بعد اجتماعی اسلام فعال باشد و با دیگر انسانها ارتباط بگیرد. انسان باید هر روز که از خواب برمیخیزد به این فکر باشد که چگونه به دیگران خدمت کند و چگونه دیگران و خود را در مسیر سعادت هدایت کند. البته خدمت به انسانهایی که سعادت انسانها را سلب میکنند و با سعادت انسانها دشمنی میکنند، خدمت نیست بلکه دشمنی با انسانهایی است که میخواهند به سعادت برسند.
این استاد فلسفه با طرح این سوال که اهتمام به امور مسلمانان یعنی چه؟ گفت: انسان باید چه دغدغهای داشته باشد. اینکه میگوییم انسان باید دغدغه داشته باشد آیا معنایش این است که انسان باید در تمام امور ماتریالیستی دغدغه داشته باشد؟
وی افزود: یکی از نیازهای انسانها بحث غذا است. انسان نمیتواند نسبت به گرسنگی انسان دیگر بیتفاوت باشد. یکی دیگر از نیازهای انسان امنیت است، انسان نمیتواند نسبت به امنیت دیگران بیتفاوت باشد؛ بنابراین ما نسبت به نیازهای اقتصادی و مادی انسانها باید دغدغه داشته باشیم.
«در دیگر کشورها بحث نیازهای انسان اصولا روی نیازهایی است که دوام و اعتبارش تا هنگام مرگ است. مثلا تا هفتاد یا صد سال. اما سوال این است آیا ممکن است انسان نیازی داشته باشد که اعتبارش به حیات جسمی او نباشد؟ بله میشود، این نیاز، نیاز دینی است. انسان به امنیت، غذا، مسکن و دیگر نیازهای مادی تا زمانی نیاز دارد که در این دنیا زنده باشد اما نیازش به دین این طور نیست.»
وی با بیان اینکه نیاز انسان به دین «الیومالاخر» است و قرآن در این باره تاکید داشته است، افزود: ما از آن عالم تجربهای نداریم و به عقل ما هم نمی رسد که در آن عالم چه خبر است اما خداوند تمام انبیا را مقدمه رسالت پیامبر اسلام (ص) قرار داد تا پیامبر ما از آخرت و عالم دیگر برای ما بگوید.
آیتالله مصباح یزدی با بیان اینکه باید دقت کرد که در صورت اشتباه در این دنیا در آن دنیا هیچ راهی برای جبران نیست، افزود: آن عالم جای توشه نیست. توشه برای این دنیاست. پس اگر کسی در آن دنیا دست خالی بود و گفت چه خاکی باید بر سرم کنم، هیچ راهی نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه مقصود ما از تلاش برای سعادت انسانها این نیست که تعداد مسلمانان را زیاد کنیم، خاطر نشان کرد: اینکه بگوییم مثلا یک میلیارد و نیم مسلمان بشود دو میلیارد، یعنی چه؟ آنچه برای ما مهم است سعادت انسانهاست و سعادت، همان چیزی است که دین نام دارد و ما آن را اسلام میگوییم.
آیتالله مصباح یزدی با بیان اینکه متناهی با نامتناهی هیچ نسبتی ندارند، افزود: حتی کسانیکه دوران دبیرستان را گذراندهاند میدانند که نسبتی بین متناهی و نامتناهی نیست. یعنی انسانی که برای دین مردم و سعادت آنها خدمت میکند، خدمتش نامتناهی است اما کسی که برای دنیای افراد خدمت میکند خدمتش متناهی است.
وی با اشاره به دوران قبل از انقلاب اسلامی گفت: در آن دوران که بزرگترها یادشان است، مراسمات دینی تعطیل شده بود، خبری از روزهخوانی نبود و اسلام اجرا نمیشد اما انسانی از تبار خاندان پیامبر و انبیا آمد که فریاد خداپرستی را در ایران بلند کرد و مردم را به اطاعت از خدا دعوت کرد و هر چه در دستش بود در طبق اخلاص گذاشت و برای خدا هدیه کرد.
این استاد اخلاق افزود: بعد از فریاد خداپرستی، یاران پاک که عده آنها کم بود به یاری امام (ره) شتافتند و امام را برای خدمترسانی به اسلام کمک کردند.
آیتالله مصباح یزدی با بیان اینکه یاران امام برای همراهی با امام سر از پا نمیشناختند گفت: بنده شاهد هستم که حتی ما چاپخانه پیدا نمیکردیم تا بیانیههای امام را چاپ کنیم؛ یادم هست فردی که اکنون هم زنده است، نیمه شب به خانه ما آمد و گفت که میخواهد دستگاه چاپ بسازد. گفتم معلوم نیست که امام چنین تکلیفی برای شما تعیین کرده باشد و دوم اینکه چگونه میتوان با این فرصت دستگاه چاپ ساخت؟ ایشان گفت بنده مامور به نتیجه نیستم و هر چه از دستم برآید برای امام انجام خواهم داد.
وی تصریح کرد: امام (ره) جملهای در آن دوران گفتند که نمیدانم چه کسی به ایشان گفته بود آیا به ایشان این جمله الهام شده بود یا نه؟ امام فرمودند یاران من در گهواره هستند و اکنون ما گهوارهایهای امام را میبینیم که چه کسانی هستند.
آیتالله مصباح یزدی گفت: اگر کسی ادعا کند که دست کم 50 درصد از کارهای خوبی که بعد از رحلت امام انجام شده، ثوابش برای امام است، حرف گزافی نزده است. بنده معتقدم اگر امام نبود شرایط طور دیگری رقم میخورد آنها تاریخ را عوض میکردند حجاب ممنوع میشد و چه بلایی سر اسلام میآمد. فکر میکنم کارهایی که بعد از رحلت امام انجام میشود نیمی از ثوابش برای امام باشد.
وی با بیان اینکه ما مامور به نتیجه نیستیم گفت: ما باید به وظیفه خودمان عمل کنیم. اینکه نتیجه چه میشود بحث دیگری است. مثلا در بحث تقلید از مراجع تقلید باید گفت هرکسی از یک مرجع تقلیدی تقلید میکند، آیا این اقدام به این معناست که همه مراجع در همه امور درست فتوا میدهند؟ نه اینطور نیست اما کسانی که تقلید میکنند وظیفهشان این است که اعلم را پیدا کنند و از او تقلید کنند، حالا ممکن است در فتاوا اشتباه هم باشد اما این دلیل نمیشود که افراد از مرجع تبعیت نکنند.
آیتالله مصباح یزدی با بیان اینکه ایران اسلامی اکنون به برکت انقلاب اسلامی معادلات جهانی را به هم ریخته و در امور علمی، فضایی و روابط بینالملل تا حدی تأثیرگذار است که آنها میگویند اگر ایران نباشد مسائل جهانی حل نمیشود، افزود: حالا اگر ما بخواهیم اهتمام به امور مسلمانان داشته باشیم فقط این نیست که اگر پول داریم به فقرا بدهیم بلکه مهم این است که به دین جوانان اهمیت بدهیم. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودهاند دشمنان به قلب جوانان ما حمله میکنند و میخواهند ایمانشان را از بین ببرند.
باید کسانی سر کار بیایند که دغدغه دین مردم را داشته باشند
وی افزود: باید کسانی سر کار بیایند که دغدغه دین مردم را داشته باشند و اجازه ندهند مسائل دینی کمرنگ شود و خدایی نکرده قوس نزولی داشته باشند. متأسفانه در برخی خواص ما خدمت و اهتمام به امور مسلمانان تنها در امور مادی و فیزیولوژی تعریف شده است در حالیکه برای سعادت انسانها باید دین را به آنها عرضه کنیم.
این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه خدمت به انسانها نیازمند تخصص است، افزود: اگر کسی میخواهد به بیماری خدمت کند، باید پزشک باشد. اگر کسی میخواهد مسکن بسازد باید تخصص داشته باشد اما آیا ممکن است فردی بدون تخصص به انسانها خدمت کند؟ بله کسی که تخصص ندارد میتواند با رأی دادن به فرد اصلحی زمینه دینداری بهتر جامعه و سعادت بیشتر برای نه تنها 70 میلیون ایرانی بلکه ملتهای سایر کشورها را هم فراهم کند.
آیتالله مصباح یزدی در بخش پایانی سخنان خود، گفت: اگر فرد صالحی سرکار بیاید و دلش برای دین مردم بسوزد میتواند خدمت زیادی به مسلمانان در همه ابعادی وجودش بکند.
وی به نیروهای مذهبی و مؤمنان توصیه کرد که برای انتخاب نامزد اصلح هوای نفسانی را کنار گذاشته و تحقیق کنند.
آیتالله مصباح یزدی افزود: اینکه کسی بگوید اگر فلانی سرکار بیاید پست من تضمین است، یا اینکه در انتخاب اصلح به دوستی و رفاقت اکتفاء کند کار اشتباهی کرده است چرا که باید همه هوای نفس را کنار بگذارند و به اصلح رأی بدهند حتی اگر با آن فرد اصلح کدورت داشته باشند، هم دلیل نمیشود که به اصلح رأی ندهند.
وی با بیان اینکه عالم، عالم محدودیتهاست، افزود: با توجه به محدودیتها، فشارهای داخل و خارج دشمن نباید این توقع باشد، کسی که سر کار میآید همه مشکلات را حل کند. چرا که باید گفت از اول حضرت آدم تا کنون آیا کسی فردی را سراغ دارد که همه مشکلات را حل کرده باشد؟ لذا ما باید توقع محدود و معقولی داشته باشیم تا دشمن سیاه نمایی نکند.
آیتالله مصباح یزدی افزود: اینکه فردی برای یک دوره اصلح است، دلیل نیست که برای دورههای دیگر و یا پستهای دیگر اصلح باشد و همینطور باید گفت فردی که برای ریاستجمهوری اصلح نیست دلیل نمیشود که بگوییم برای دیگر پستها و جاها اصلح نباشد، ممکن است فردی برای تخصص دیگری اصلح باشد.
اگر به دوستانتان در جبهه پایداری اعتماد کامل دارید نیاز به تحقیق نیست
وی با اشاره به انتخاب گزینه اصلح توسط شورای مرکزی جبهه پایداری گفت: اگر شما این دوستانتان را در جبهه پایداری کاملاً مورد اعتماد میدانید، نیازی به تحقیق نیست اما اگر غیر از این است واجب شرعی است که تحقیق کنید.
آیتالله مصباح یزدی خطاب به اعضای حاضر در سالن سید الشهدا گفت: شما موظف هستید که اگر فرد صالحی غیر از فرد منتخب این گروه را پیدا کردید به او رأی بدهید چون شرعاً باید این کار را بکنید.
وی همچنین گفت: البته اگر کسی فرد دیگری را بهتر از خودش میداند و اصلح میداند، اگر کاندیدا شود خیانت کرده است ولو اینکه همه مردم از او بخواهند کاندیدا شود.
این استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: این آقایان ماهها مطالعه کردهاند و زحمت کشیدهاند تا فرد اصلح را انتخاب کنند و به دیگران معرفی کنند اما شما باید تحقیق خود را انجام بدهید.
آیتالله مصباح یزدی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به دلیل محذوریت و جایگاهی که دارند صلاح نیست از فرد خاصی حمایت کنند و بر همین اساس است که ایشان از کسی حمایت نمیکنند،افزود: البته وظیفه ما اینطور نیست ما باید نامزد اصلح را بشناسیم و به دیگران معرفی کنیم تا بتوانیم زمینه خدمت به دین را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه انتخاب نامزد اصلح در یک گروه به معنای این نیست که در دیگر گروهها فرد صالحی وجود ندارد، افزود: بنده اگر موفق به دعا کردن شوم تمام خدمتگذاران به انقلاب را دعا میکنم، حتی بنده برخی از خدمتگذاران را به اسم دعا میکنم چرا که این افراد، افراد صالحی هستند که به کشور و انقلاب خدمت میکنند. در کشور ما افراد صلاحی وجود دارند که دغدغه دارند و بنده به آنها احترام خاصی قائل هستم. مثلاً یک فرمانده ارتش که خدمت میکند و صالح است، مورد احترام است و ما باید آنها را دعا کنیم.
شناخت اصلح دلیلی بر بیاحترامی به دیگر کاندیداها نیست
آیتالله مصباح یزدی با بیان اینکه شناخت اصلح دلیلی بر بیاحترامی به دیگر کاندیدا و خدایی نکرده توهین به آنها نیست، گفت: بنده با عمق دل برای برخی آقایان دعا میکنم چرا که آنها خدمتگذار هستند پس باید بدانیم شناخت اصلح منافاتی با احترام به دیگران و عدم بیمهری به آنها ندارد.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه ولایت فقیه و تدابیر رهبر معظم انقلاب گفت: علت پیشگامی انقلاب، ولایت فقیه است. ببینید مردم مصر سالها تلاش کردند اما چون ولایت فقیه نداشتند موفق نبودند پس باید قدر ولایت فقیه را بدانیم.
لنکرانی در جمع خبرنگاران:
دیدارهای زیادی با فتاح و جلیلی داشته ام
کامران باقری لنکرانی نامزد جبهه پایداری در انتخابات ریاستجمهوری در حاشیه همایش این جبهه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که آیا خود را رجل سیاسی-مذهبی میداند یا خیر،گفت: لابد میدانم که آمدهام.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه شما مطرح کردید رأی مردم تزئین نیست اما برخی میگویند آیتالله مصباح معتقد است رأی مردم تزئینی است، گفت: این جزو تهمتهایی است که برخی افراد که از ریشههای دینی مسائل آگاه نیستند میگویند.
وی افزود: مشروعیت و مقبولیت دو موضوع جداست، رأی مردم در جمهوری اسلامی تزئینی نیست اما حکم رئیسجمهور توسط ولی فقیه تنفیذ میشود.
لنکرانی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر حضور سعید جلیلی و فتاح در انتخابات ریاستجمهوری گفت: شاهد هجمههای تبلیغاتی هستیم، بهتر است این مسائل با شفافیت مطرح شود. موضوعات مطرح شده گمانهزنیهایی است که فایده ندارد.
وی در پاسخ به این سؤال که در صورت حضور جلیلی کناره گیری میکند یا خیر، اظهار داشت: ما اوضاع را رصد میکنیم و بر اساس اقتضائات زمان تصمیم میگیریم و بر اساس شرایطی که بوده، تصمیم گرفتهام کاندید شوم.
نامزد جبهه پایداری در انتخابات تأکید کرد: دیدارهای زیادی با آقایان جلیلی و فتاح داشتهام و ما تفاوت نگاه نداریم و امیدواریم همزبان برای خدمت به پیش برویم.
لنکرانی همچنین اعلام کرد که صفحهای در فیسبوک ندارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: فضای امروز انتخاباتی جامعه به دنبال تلفیق آرمانگرایی و واقعیگرایی است و باید سعی کنیم نشان دهیم که میشود آرمانگرا بود و برای مشکلات امروز جامعه راه حل پیدا کرد.
لنکرانی همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص حضور مشایی و خاتمی در انتخابات گفت: نمیتوانیم در فضای مجازی بحث کنیم، برخی که علاقه ندارند در معرض رای مردم قرار بگیرند، نشان میدهد که ترسی از آرای مردم و شکست از انتخابات دارند و ما آن را نقطه ضعفشان میدانیم. صرف نظر از اینکه تأیید صلاحیت شوند یا نه.
وی تأکید کرد: ضمن اینکه قوه مجریه خودش نمیتواند در انتخابات نماینده داشته باشد اما اگر از اطرافیان آنها و نزدیکانشان کسی کاندیدا شود توجه به بودجه عمومی و مطالبی که مطرح میکنند در قضاوت راجع به آنها حائز اهمیت است که آیا از امانتی که در اختیارشان است برای آرای شخصی استفاده میکنند یا در جهت وظایفشان.
داوودی در حاشیه همایش جبهه پایداری:
حتما به جبهه پایداری کمک خواهم کرد
پرویز داودی معاون اول سابق دولت احمدینژاد در حاشیه همایش جبهه پایداری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شنیده شده شما به عنوان وزیر اقتصاد در دولت آینده قصد کمک به جبهه پایداری را دارید گفت؛ بنده چنین خبری نشنیدهام.
داودی با بیان اینکه بنده در مباحث اقتصادی برنامه دولت یازدهم جبهه پایداری به آنها کمک کردهام، گفت: اگر جبهه پایداری در انتخابات پیروز شود حتما به آنها کمک خواهم کرد.