کد خبر 208609
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۱

فرمانده توپخانه و موشکی نیروی زمینی ارتش گفت:در رابطه با توپخانه نیز امروز گلوله‌هایی را تولید کرده‌ایم که برد آنها 3 برابر بیشتر از گلوله‌های قبلی ما است و کارآیی آنها نیز بیشتر از گذشته است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، یگان توپخانه و موشکی بدون شک یکی از یگانهای موثر در نبرد زمینی است که بخش اعظمی از توان یک نیرو را بر دوش می‌کشد.

سامانه‌های توپخانه‌ای در نقش آفند و نیز پشتیبانی از یگانهای عمل کننده در صحنه نبرد زمینی هرچه از قدرت آتش گسترده تری برخوردار باشند، می توانند به همان میزان سرنوشت جنگ را نیز عوض کنند.

بنابراین نمی توان یک نیروی عمل کننده زمینی را بدون در اختیار گرفتن یگان قدرتمند توپخانه تصور کرد؛ موضوعی که در طول هشت سال دفاع مقدس به خوبی خود را نشان داد و معلوم شد در عملیات هایی که از آتش قدرتمند توپخانه برخوردار بودیم، به همان میزان یگانهای عمل کننده در خط مقدم به راحتی می توانستند منطقه ای را فتح و مهمتر از آن این منطقه را نگه دارند.

سرهنگ صادق داورزنی فرمانده یگان توپخانه و موشکی نیروی زمینی ارتش در این گفتگو به برخی دستاوردها و توانمندی‌های این یگان تخصص‌محور پرداخته که متن کامل این گفتگو را در زیر می‌خوانید.

* توپخانه؛ مشت آتشینی بر دهان دشمن

فرمانده توپخانه و موشکی نزاجا، در ابتدا با اشاره به عملکرد این یگان در ایام دفاع مقدس، با بیان اینکه توپخانه ما در دوران دفاع مقدس به گونه‌ای عمل می‌کرد که در یک زمان نقش‌های پیاده، زرهی و توپخانه را داشت، گفت: در واقع توپخانه مشت آتشین فرمانده بر دهان دشمن است، حضور یک یگان توپخانه در کنار دیگر نیروها قوت قلبی برای دیگران بود و همچنین یاس و ناامیدی را در دل دشمن زنده می‌کرد.

* مهمات‌های روز دنیا را در اختیار داریم

وی با تاکید بر اینکه توپخانه امروز هم نقش تاثیرگذاری را ایفا می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند، درخصوص دستاوردهای جدید در این حوزه نیز افزود: ما امروز به انواع مهماتی که کشورهای صاحب تکنولوژی روز دنیا از آن برخوردارند دست یافته‌ایم و در این زمینه هیچ مشکلی نداریم و حتی تولیدات ما بسیار زیاد شده است که می توانیم فروش خارجی نیز داشته باشیم.

فرمانده توپخانه و موشکی نزاجا خاطرنشان کرد: با نگاهی به کشورهایی صاحب تکنولوژی در این حوزه، ما از نظر استاندارد و کیفیت محصولات هم ردیف آنها هستیم که امیدوارم در آینده این پیشرفت‌ها توسعه بیشتری داشته باشد.

* بکارگیری مجهزترین راکت‌اندازها در نیروی زمینی

داورزنی با بیان اینکه سامانه های توپخانه، راکت انداز و موشکی موضوعاتی هستند که در ردیف یکدیگر قرار دارند ولی از نظر تخصصی و ماهیت با هم فرق می‌کنند، تصریح کرد: در توپخانه، تجمع گلوله‌ها و انواع مطرح آنهاست که وقتی به سمت هدفی رها می‌شود همان هدف را منهدم می کند و در راکت هم همینطور است، ولی موشک پرتابه‌ای است که هدایت پذیر است و از ابتدای مسیر تا انتهای مسیر هدایت می شود تا به هدف اصابت کند.

وی با بیان اینکه ما امروز به بهترین راکت اندازها مجهز هستیم، گفت: راکت اندازهای موجود ما از نظر کالیبر و برد تفاوت بسیار زیادی با گذشته دارند. کالیبر و برد آنها ارتقا یافته و تکنولوژی آنها نیز با گذشته قابل قیاس نیست.

* افزایش سه برابری گلوله های توپخانه

فرمانده توپخانه و موشکی نزاجا ادامه داد: در رابطه با توپخانه نیز امروز گلوله‌هایی را تولید کرده‌ایم که برد آنها 3 برابر بیشتر از گلوله‌های قبلی ما است و کارآیی آنها نیز بیشتر از گذشته است. گلوله‌های راکت را کسی به ما نفروخته است و ازکسی دریافت نکرده ایم، اما هم اکنون گلوله های توپخانه راکتی را در اختیار داریم و به اکثر کالیبرهایی که توپ‌ها در دنیا استفاده می‌کنند، مجهزیم.

داورزنی با اشاره به توانمندی طراحی و ساخت گلوله‌های هوشمند تاکید کرد: این نوع گلوله‌ها، موضوعات روز دنیا هستند که توسط دوربین و با دقت بسیار بالا به سمت هدف پرتاب شده و از دقت خوبی نیز برخوردارند.

وی به راکت‌های پیشرفته فجر اشاره کرد و افزود: راکت‌هایی که ما در اختیار داریم، نسبت به گذشته تفاوت‌های بسیاری دارند که ما را در زمره دارندگان پیشرفته‌ترین راکت‌اندازها در جهان قرار می دهد.

* توپخانه را هرکجا که لازم باشد مستقر می کنیم

فرمانده توپخانه و موشکی نزاجا با بیان اینکه ما براساس دکترین ناهمطرازی که برای خود تعریف کرده‌ایم، در یگان های توپخانه برای نبردهای آینده، پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده‌ایم، گفت: تاکتیک جنگی ما با دیگر کشورها متفاوت است. استراتژی ما استراتژی دفاعی است یعنی ما از کشور خود دفاع می‌کنیم و نمی‌خواهیم پای خود را یک قدم از مرزهایمان بیرون بگذاریم و آنچه که پیش‌بینی کرده‌ایم در داخل این مرز و بوم طراحی شده و ما آماده‌ایم هر جا که لازم باشد، سامانه‌های توپخانه‌ای خود را بکار بگیریم.

داورزنی اظهار داشت: برد و قدرت آتش سامانه‌های موشکی و راکت‌انداز ما بنا بر نیازهایمان طراحی شده تا بتوانمی بیشترین کارآیی را در آنها مورد استفاده قرار دهیم.

* بکارگیری سامانه‌های مدرن ارتباط بی‌سیم در توپخانه

وی در بخش دیگری از این گفتگو، با اشاره به نوع ارتباط میان عوامل توپخانه، تصریح کرد: این ارتباط در گذشته از طریق ارتباطات سیمی بود اما امروز ما به انواع سامانه‌های ارتباطی بی سیم و وایرلس مجهز هستم که امنیت این ارتباط را در صحنه نبرد بالا می‌برد.

* تغییر ساختار در یگان توپخانه با طرح ثامن الائمه(ع)

طرح تحول در ساختار نیروی زمینی با نام ثامن الائمه، موضوع دیگری بود که فرمانده توپخانه و موشکی نزاجا به آن اشاره کرد و گفت: در این طرح، اختیار و مدیریت سامانه‌های توپخانه‌ای به دست فرماندهان یگانهاست تا در هر شرایطی بتوانند سریع‌ترین واکنش را داشته باشند.

داورزنی تاکید کرد: این موضوع باعث شده تا یگانها نسبت به گذشته چابکتر باشند و فرمانده یگان بتواند در صحنه نبرد، در هر نقطه‌ای که اراده کند، توپخانه تحت امر خود را بکار بگیرد.

وی ادامه داد: برای مقابله با تهدیدات هوایی، باید سامانه‌های موشکی ضدهواپیمایی و پدافند «ش-م –ه» در اختیار یگان توپخانه باشد که این موارد نیز مورد توجه قرار گرفته است.

فرمانده توپخانه و موشکی نزاجا با تاکید بر اینکه امروز یکی از قدرتمندترین یاگان‌های توپخانه منطقه را در اختیار داریم، تصریح کرد: قدرت آتش ما نسبت به گذشته بیشتر شده و در حوزه فناوری‌ها نیز پیشرفت‌های چشمگیری داشتیم.

داورزنی خاطرنشان کرد: امروزه انواع گلوله‌های هوشمند، بیس پلیر، هالوبیس، انواع بمبلت‌ها، در دسترس ما قرار دارد و توان ما از نظر برد و دقت نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته است و امیدواریم با پشتیبانی مسئولین روز به روز قدرتمندتر و به سطوح بالاتری برسیم.

* تولید انبوه جدیدترین سامانه توپخانه‌ای ارتش

وی همچنین یکی از دستاوردهای کشورهای پیشرفته صاحب تکنولوژی نظامی نظیر آمریکا، فرانسه، آفریقای جنوبی را تولید توپ‌های محمول بر روی خودروی چرخ دار عنوان کرد و افزود: با توجه به حضور دشمنان فرامنطقه‌ای در اطراف ایران، این نوع از سامانه‌های توپخانه‌ای امروز در حال تولید انبوه است که با توجه به طی مراحل تست میدانی و عملیاتی به زودی در اختیار یگانهای نزاجا قرار خواهد گرفت.

* آتش زیرزمینی برای مقابله با دشمنان فرامنطقه‌ای

فرمانده توپخانه و موشکی نزاجا با تاکید بر طراحی تاکتیک‌های مختلف برای بکارگیری سامانه‌های توپخانه‌ای از جمله نحوه استتار این سامانه‌ها گفت: فضاهای بکارگیری توپ‌ها در جنگ ناهمطراز پیش بینی شده است که به راحتی یک توپ قادر خواهد بود در یک شیلتر پنهان شده و به سمت هدف شلیک کرده و سپس از طریق تونل‌های زیرزمینی منتقل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • طاها ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    0 0
    باتوجه به اینکه توپخانه یکی ازبهترین جنگ افزارهامیباشد متاسفانه به آن توجه نمیشود-خواهش مندم به فکرتوپ باتحرک بالا وبرد زیاد باشید
  • محمد ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۹
    0 0
    دمتون گرم وقتی یه مشت همسایه ارازل و اوباش مثل ترکیه و عراق داربم باید توپخانه قوی داشته باشیم که در زمان مقتضی کاری کنیم که مثل قورباغه به زیر علف ها پنهان بشن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس