گروه سیاسی مشرق- غلامعلی حدادعادل، عضو ائتلاف پیشرفت و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با نسیم به تشریح مواضع این ائتلاف در انتخابات ریاست جمهوری آینده پرداخت.

مشروح این گفتگوی تفصیلی بدین شرح است:

* برای آغاز مصاحبه از شما خواهشمندیم ضمن بیان تحلیلی از اوضاع کنونی کشور و جهان،‌بفرمایید که چه شد که تصمیم به کاندیداتوری در انتخابات آتی ریاست جمهوری گرفته‌اید؟

- پاسخ کلی بنده این است که من انقلاب را به لطف الهی در شرایطی میبینم که نسبت به سی و چهار سال گذشته از هر زمان موفقتر و امیدبخش تر است. دستاوردهای ما کم نیست و زحماتی که در این سی و چهار سال کشیده شده روی هم انباشته شده، نیروهایی که انقلاب تربیت کرده وارد عرصه شده اند و همین جمعی که دور این میز هستند در سال 1357 هیچکدامشان یا به دنیا نیامده بودند و یا وارد دبستان نشده بودند؛ نظیر این سبد کوچک میوه که الان جلوی ما است هزاران هزار مجموعه در کشور به برکت انقلاب در همه عرصه ها به وجود آمده؛ این نسل تربیت شده با ارزش های اسلامی و فعال در صحنه مومن به انقلاب سرمایه بزرگی است که قدر آن را امثال بنده میدانیم که در سال 57 و در اسفند این سال در سطح معاونت وزیر کار خود را در انقلاب شروع کردم میتوانم مقایسه کنم فضای امروز را با فضای آن روز را که چه مقدار ما نیرو تربیت کردیم و زیرساخت های بسیار مهمی در کشور ایجاد کرده‌ایم و چه از لحاظ نرم‌افزاری و چه از لحاظ سخت افزاری کشور متحول شده و انقلاب به عنوان یک واقعیت در سطح منطقه و در سطح جهان شناخته شده و پیام انقلاب به گوش مسلمانان و بسیاری از مردم دنیا رسیده است؛ این منظره روشن انقلاب و آن راهی که امام(ره) پیش پای ما گشوده خوشبختانه توسط مقام معظم رهبری بدون کمترین انحرافی در جهت هم تعریض شده و هم تسطیح شده و هم ادامه پیدا کرده و رهبری همان پرچم امام را با صلابت در دست دارند و به احتزاز در آورده‌اند.

به همین میزان که انقلاب توفیق داشته و گردنه های سخت را دهه به دهه پشت سر گذاشته و با انواع توطئه ها مقابله کرده، خشم و کید و طراحی دشمنان بیشتر شده و میدان درگیری ما نیز وسیعتر شده است و همین متنوع تر شدن درگیری‌ها حکایت از قدرت انقلاب می‌کند. اگر در یک کلام بخواهم وضع امروز دنیا را با چهل سال پیش مقایسه کنم در آن زمان دنیا دوقطبی بین آمریکا و شوروی بود اما امروز دنیا دوقطبی بین آمریکا و متحدان غربی او و فکر اسلامی و برخواسته از انقلاب اسلامی است که ایران کانون آن است یعنی شما اگر اخبار را تحلیل محتوا کنید میبینید که مقابله با استکبار و سلطه گری امروز در غالب گفتمان انقلاب اسلامی در جهان مطرح است.


• بحث اول که در خصوص انتخابات وجود دارد بحث گفتمان است و رهبر معظم انقلاب هم تاکید دارند که گروه‌های سیاسی از فرصت انتخابات برای گفتمان سازی استفاده کنند و برخی ناظران سیاسی نیز معتقدند سه گفتمان اصلی عدالت، پیشرفت و آزادی در فضای سیاسی کشور وجود دارد که ممکن است با هم مشترکاتی نیز داشته باشند؛ آیا به نظر شما همه گفتمان‌های موجود همین سه گفتمان است یا خیر و اینکه شما کدام گفتمان را در فضای جامعه جلوتر از دیگر گفتمان ها میدانید؟

- بنده در عین حال که مفاهیمی مثل پیشرفت و عدالت و آزادی را مهم و از عناصر اصلی گفتمان انقلاب می‌دانم به یک عنوان کلی‌تری در انتخابات ریاست جمهوری می‌اندیشم و آن گفتمان اصولگرایی است؛ یعنی ما باید تلاش کنیم که اصولگرایی را در تمام آبعاد آن زنده کنیم.
اصولگرایی یک عنوانی است که بعد از دو سه دهه در انقلاب ما به عنوان برایندی از تجربه‌های سیاسی ما در انقلاب متبلور شده و خود مقام معظم رهبری عناصر این گفتمان را در سال‌های گذشته تشریح کردند و ما نباید از میان این مولفه ها صرفا به عدالت و پیشرفت و آزادی بسنده کنیم بلکه عناصری چون ایمان، جهاد، کار و تلاش و ... همه اینها اهمیت دارد، اگرچه در شرایط فعلی مسائل اقتصادی بیشتر مورد توجه جامعه است اما حل مسائل اقتصادی هم برای ما درصورتی ممکن است که ما به معنی واقعی کلمه اصولگرا باشیم؛ اگر اصولگرایی را رها کنیم در میدان مقابله با توطئه‌ها و تحریم‌ها موفق نخواهیم شد.

• اگر بخواهیم جریانات سیاسی را به دو گروه بزرگ اصولگرا و اصلاح طلب تقسیم کنیم شما آرایش گروه‌ها را در آستانه انتخابات چطور می‌بینید؟

- در حال حاضر زمان خوبی برای اظهار نظر نیست و بنده فکر میکنم در این دو ماه بسیاری از اجزای موجود در صحنه تغییر میکند؛ در حال حاضر ما در تمام جریانات سیاسی با تعدد نامزدها روبرو هستیم اما فکر میکنم با نزدیک شدن به روز رای‌گیری ما ریزش‌هایی داشته باشیم و بعضی انصراف بدهند و بعضی نیز از صافی شورای نگهبان عبور نکنند و خود جریانات سیاسی به این نتیجه برسند که باید به سمت وحدت حرکت کنند ولی در حال حاضر صحنه انتخابات صحنه مبهم و در حال تحولی است یعنی ما در یک مرحله گذار در سیر انتخابات هستیم که در هفته‌های آینده یک غربال‌گری خواهد شد.

• اینکه می‌گویید فضا خلوت می‌شود یک تحلیل است یا خبر خاصی در اینخصوص دارید؟

- در مورد ائتلاف خودمان که می‌توانم بگویم خبر است چراکه ما از اول با این نیت آمدیم که یک نفر از سه نفر بیاید اما در مورد دیگران تحلیل من این است که چنین اتفاقی طبیعتا باید رخ بدهد.


• رهبر انقلاب در بیانات اوایل سال خود درخصوص ادامه ویژگی های مثبت رئیس جمهور فعلی و توقف ویژگی‌های منفی اشاره‌ای داشتند؛ شما فکر می‌کنید منظور رهبر معظم انقلاب از این فرمایشات چه بود؟

- هر دولتی که جای خود را به دولت بعدی می‌دهد، آن دولت باید سعی کند نقاط قوت دولت قبلی منهای نقاط منفی آن را داشته باشد و سپس اشاره کردند که من منظورم یک دولت خاص نیست و همه نقاط ضعف و قوت دارند بنابراین معقول است ما سخن رهبری را در کلی‌ترین وجه آن بفهمیم چراکه خود ایشان هم بر این جنبه کلی تاکید کردند اما این مانع از این نیست که ما دولت فعلی را هم یکی از مصداق‌های این قاعده کلی بدانیم؛ قطعا دولت فعلی هم ضعف‌ها و قوت‌هایی دارد. شما اگر میخواهید میانه ما را با آقای احمدی نژاد بر هم بزنید درخصوص نقاط ضعف ایشان سوال کنید.

• برخی اعتقاد دارند فرمایش ایشان دو نوع تعبیر سلبی دارد یکی نه به ادامه دولت کنونی و یکی هم نه به بازگشت به شرایط پیش از دولت کنونی، آیا این درست است؟

- اولا در به پایان رسیدن دولت کنونی که شکی نیست و بازگشت به گذشته هم مطلوب هیچکس نیست و منظور آقا این است که دولت آینده از همه دولت‌های قبلی بهتر باشد.

• نقطه قوت ائتلاف شما نسبت به آقای احمدی‌نژاد چیست؟

- بنده به عنوان کسی که در هشت سال گذشته از نزدیک رفتار دولت نهم و دهم را می‌دیده، به روشهای دولت انتقاداتی دارم و تصور می‌کنم می‌شود کشور را به نحو خردپسندتری اداره کرد و تصور می‌کنم بتوان اعتماد مردم را به عقلانی بودن تصمیم‌گیری‌های دولت احیا کرد و اعتماد را برگرداند؛ بنده یکی از امیدهایی که دارم این است که جامعه بپذیرد که تصمیم‌گیری برای ادامه کشور تصمیم‌گیری منطقی و عقلانی و خرد پسند و خردپذیر است.

• شما بارها درخصوص شکل‌گیری ائتلاف پشرفت توضیحاتی دارید اما ما از شما می‌خواهیم ضمن اشاره‌ای اجمالی به شکل‌گیری این ائتلاف گزارشی اجمالی از آنچه تاکنون گذشته را ارائه فرمایید.

- تحلیل ما این است که اصولگرایان برای پیروزی باید متحد باشند و انتخابات یک آزمایش دشوار است بنابراین با توجه به مشکلاتی که از نظر اقتصادی برای مردم وجود دارد و فشارهای خارجی و همچنین برخی رفتارهایی که در داخل کشور مشاهده می‌شود ما نمی توانیم در عرصه انتخابات تدبیر نکنیم. یک امر بدیهی این است که طرف مقابل ما چه فتنه و چه انحراف مایل است که در درون اصولگرایان نامزدها متعدد باشند تا رای شکسته شده و یا در مرحله اول به دست دیگران بیفتد و یا به مرحله دوم کشیده شود که ما ناچارا از بین بد و بدتر بد را انتخاب و صحنه را نیز واگذار کنیم؛ با چنین تحلیلی ما سه نفر تصمیم گرفتیم که با هم رقابت نکنیم و این تصمیم در چندماه گذشته تغییر نکرده و تصور میکنم پدیده انتخابات 92 همین ائتلاف سه گانه یا ئتلاف پیشرفت باشد و امیدوارم نتیجه آن به صلاح و به سود کشور باشد.


• میتوانید مختصات و ویژگی‌های این پدیده‌ را بفرمایید و اشاره کنید به اینکه چرا این امر یک پدیده است؟

- از آن جهت پدیده است که برای اولین بار سه نفر به طور جدی وارد صحنه شده اند ولی در عین حال به صورت جدی هم دو نفر از این سه نفر کنار خواهند رفت که چنین اتفاقی تا بحال سابقه نداشته است؛ گاهی وقت‌ها دو نفر کنار یک نفر می‌آمدند اما از همان اول همه می‌دانستند اینها حکم ساقدوش‌های کنار داماد را دارند ولی در این انتخابات اینطور نیست.

• منظورتان از پدیده بودند که از بعد نتیجه انتخابات نیست؟

- نخیر از بعد سازوکار و رفتار انتخاباتی منظورم است، چون همه به طبل اختلاف می‌کوبند و حالا مردم پدیده ای را می‌بینند که سه نفر آمده‌اند که واقعا با هم اختلاف نکنند و یه عده‌ای هم در این وسط میگویند چرا میخواهید با هم ائتلاف کنید و چرا اختلاف نمی‌کنید!؟

• پس با این تحلیل ائتلاف پنج نفره پدیده‌تر می‌شود، درست است؟

- بله ولی اگر توجه داشته باشید بعد از معرفی این ائتلاف به جامعه، همه دم از ائتلاف زدند یعنی این معلوم است که باز هم پدیده است.

• آیا این ائتلاف در صورت پیروزی باقی خواهد ماند؟

- امید ما این است که این ائتلاف با انتخابات به پایان نرسد و بعد از انتخابات نیز نوعی همکاری وجود داشته باشد

• از بدو تولد ائتلاف زمان نسبتا زیادی گذشته اما هنوز سازوکار رسیدن به کاندیدای نهایی مشخص نشده است، آیا این امر برای مردم بدینگونه است یا برای خود شما هم به همین صورت است؟

- زمان برای اعلام کاندیدای نهایی در اختیار خودمان است و با توجه به مجموع شرایط تصمیم گرفتیم که اعلام فرد واحد نکنیم.

• آیا این امر یک تاکتیک انتخاباتی هست یا اینکه هنوز نظرسنجی‌ها به نقطه مطلوب نرسیده است؟

- دلایل گوناگونی دارد و تنها یک دلیل نیست.

• عده‌ای معتقدند به خاطر عضویت افراد در ائتلاف آنها نمیتوانند خودشان را عرضه کنند تا نتایج نظرسنجی‌ها مشخص شود

- الان همه نامزدها با توجه به امکانات، سلیقه و سابقه خودش در حال فعالیت هستند و ائتلاف ما با فرض اینکه هرکسی کار خودش را انجام دهد شکل گرفت اما درخصوص سازوکار رسیدن به وحدت برای ما به آن اندازه که برای دیگران قصه مبهم است، مبهم نیست. ما بحث هایی کرده ایم و راهکارهایی هم اندیشیده ایم که در حال نهایی کردن جزئیات آن نیز هستیم و فکر میکنیم اگر حب جاه و مقام نباشد و خودمان را برای انقلاب بخواهیم نه اینکه انقلاب را برای خودمان بخواهیم، رسیدن به یک راه‌حل راحت نیست.

• آیا این نظرسنجی ها در درون خود ائتلاف صورت میگیرد یا به نظرسنجی‌های سازمان‌های دیگری استناد میکنید؟

- ما هنوز درباره یک نظرسنجی که نتایج آن مورد اعتماد کامل باشد و یا در تصمیم گیری آن نتیجه را دخالت دهیم تصمیم نگرفته‌ایم، البته دستگاه‌های مختلف نظرسنجی میکنند و ما هم آنها را دریافت میکنیم اما از نظر ما فعلا تعیین کننده نیستند.

• ممکن است گزینه نهایی ائتلاف از بیرون ائتلاف انتخاب شود؟

- بله از اول هم گفتیم، ولی شرایط فعلی نظرسنجی‌ها و شهرت و مقبولیت دیگر نامزدهای اصولگرا الان چنین احتمالی را چندان تقویت نمیکند اما تحولات جامعه ممکن است به سمتی برود که یک اصولگرایی پیدا شود که ما ببینیم احتمال پیروزی وی وجود دارد و همان انگیزه ای که موجب شد ما سه نفر دور هم جمع شویم شامل نفر چهارم نیز خواهد شد؛ اینگونه نیست که ما فقط خودمان سه نفر را اصولگرا بنامیم. ما خوشحال می‌شویم که کسی بیاید این بار را بر عهده بگیرد و ما هم دستش را میبوسیم و کمکش میکنیم البته اگر مایل باشد.

• تصمیم گیری در درون همین ائتلاف صورت مگیرد یا شورای حکمیتی وجود دارد؟

- نخیر، شورای حکمیت نداریم و خودمان تصمیم میگیریم چرا که آنموقع انواع شوراهای حکمیتی به وجود خواهد آمد که آنها باید بروند با هم ائتلاف کنند!

• یک باور عمومی در جامعه درخصوص انتخابات وجود دارد و آن این است که کاندیداها کلی‌گویی می‌کنند در واقع یک آینده درستی را نشان نمی‌دهند که میخواهند برای رای آوردن چه میخواهند بکنند و چه برنامه‌هایی در زمینه‌های مختلف دارند. ائتلاف پیشرفت در اینخصوص چه کارهایی انجام داده است؟

- یه مقدار از کلی بودن اظهارات نامزدها طبیعی است چرا که وقتی کسی کار دستش نیست نمیتواند درخصوص جزئیات صحبت کند. صحبت از جزئیات را باید از کسی شنید که با متن مسئولیت سروکار داشته باشد؛ این اختصاص به ایران هم ندارد و در همه جای دنیا به همین گونه است و نامزدهای انتخابات اصولی را مطرح میکنند و در عمل میکوشند تا آن دیدگاه‌ها را محقق کنند. شرایط اقتصادی ایران شرایطی نیست که کسی بیاید و بگوید به طور دقیق من چه کاری را خواهم کرد، حتی اگر چنین چیزی ممکن هم باشد ولی امکان آن نتیجه منفی داشته باشد و موانعی را بر سر راهش ایجاد کنند که این امر محقق نشود؛ جنگ ما الان جنگ اقتصادی است و ما باید همان دیدگاه‌های کلی را فعلا برای آینده مطرح کنیم که یکی از آنها اقتصاد مقاومتی است که جامعه ما برای مقاومت اقتصادی باید به آن روی بیاورد و اگر غیر از آن عمل کنیم نمیتوانیم در مصاف با دشمن موفق باشیم.

ایا مطلب دیگری که ملحن از سخنان رهبری است و باید دولت آینده آن را جدی بگیرد مسأله تغییر سبک زندگی است که ما باید به سمت آن حرکت کنیم. ما اگر بخواهیم به سبک زندگی غربی زندگی کنیم و بخواهیم اقتصاد مبتنی بر الگوهای غربی آنهم در کشورهای توسعه نیافته و جهان سوم را مبنای کار خود قرار دهیم قطعا در تحریم اقتصادی کم خواهیم آورد. برای اینکه یک نوع رویین تنی پیدا کنیم در مقابل تیرهای دشمن باید زندگی و اقتصاد خود را بر پایه الگوهای مناسبی بنا کنیم. مثل زمان جنگ که اگر ما میخواستیم با همان الگوهای کلاسیک غربی استفاده کنیم هیچگاه موفق نمیشدیم اما ما آمدیم و از یک الگوی سپاه و بسیج کمک گرفتیم و این چیزی بود که خواست خود ما بود و ما توانستیم ملتی را پشت سر جنگ بیاوریم و به همین دلیل دشمن نتوانست بر ما غلبه کند؛ نظیر این تجربه را ما باید در عالم اقتصاد تکرار کنیم.

• یکی از نقدهایی که به ائتلاف اکثریت وارد می‌شود این است که درهای خود را به روی همه اصولگرایان باز نکرده است پاسخ شما به این انتقاد چیست؟

- هیچکس نیست که یک دسته کلید از جیبش در بیاورد و بگوید من گشاینده همه قفل ها هستم و من آن معجزه گر قرن هستم و میتوانم همه مشکلات را حل کنم. اصولگرایانی که وارد صحنه شده‌اند هر کدام یک نیرو هستند و از دوستان ما هستند و همه هم مورد اعتماد ما هستند و هرکسی هم که در دولت آینده رئیس دولت شود باید از همه نیروها استفاده کند. یکی از تحولاتی هم که باید در کشور صورت بگیرد تبدیل جو تضاد و تنازع به جو همکاری است که ما در این هشت سال آن را ندیدیم و حسرتش را داشتیم. اینطور نیست که ما در ائتلاف خود کسی را راه ندهیم و واقعا اگر در بین نامزدهای اصولگرا کسی در نظرسنجی‌ها درصد قابل توجهی داشته باشد و رشد بکند، برای ما فرقی نمیکند چرا که ما انحصارطلب نیستیم. اگر هم بخواهیم بگوییم قطع نظر از درصد آرا همه وارد شوند آنوقت کار دشوار می شود و باید بین پانزده یا بیست نفر ما وحدت ایجاد کنیم و اگر هم هر کسی برای کنار رفتن شرطی داشته باشد، آنوقت شما میتوانید حدس بزنید که چه اتفاقی خواهد افتاد. ما هم برای انقلاب وارد عرصه شدیم و در هرحال مصلحت انقلاب را باید به مصلحت خودمان ترجیح بدهیم.

• یکی از بحث هایی که منتقدان مطرح میکنند این است که اعضای ائتلاف پیشرفت مواضع و عملکرد گذشته‌شان با هم در تناقض است؛ جواب شما به این انتقاد چیست؟

- در اینکه ما سه نفر مثل هم نیستیم و گذشته مان متفاوت است شکی نیست و تجربه و توانایی هایمان مختلف است لیکن تصور ما این است که ما در عین حال که ممکن است خودمان هم به هم انتقاد هم داشته باشیم اما هیچکدام دیگری را منحرف نمیدانیم هرچند ممکن است در امر یا واقعه ای یک نفر تندتر حرکت کرده باشد و دیگری کندتر اما بدین صورت نیست که یک نفر در یک جهت حرکت کرده باشد و دیگری در خلاف جهت وی و اگر اینگونه بود ما با هم ائتلاف نمیکردیم. به هر حال با حفظ اصول مجموع واقعیت ها را اگر در نظر بگیریم باید خدمت شما عرض کنیم که انتخابات فقط با آرمانگرایی تدبیر نمی شود بلکه ترکیبی از آرمانگرایی و واقع بینی است.

• یکی دیگر از بحث هایی که درخصوص ائتلاف شما مطرح می‌شود این است که میگویند ضمانتی برای کنار رفتن دو نفر دیگر نیست، چیز مکتوبی که در اینخصوص ندارید؟

- نخیر نداریم چراکه اگر کسی بخواهد زیر قول خود بزند زیر قول مکتوب خود نیز خواهد شد و شما مواردی از آن را در یک سال اخیر شاهد بودید؛ قول شرف به هم نداده ایم که بعدا زیر آن بزنیم! از آن جهت که ما با هم قرار گذاشتیم که بعید است که دو نفر دیگر به نفع نفر اصلی کنار نروند. من آن اندازه که به خودم مربوط است به نتیجه ائتلاف پایبند خواهم ماند.

• آقای دکتر از برخی از افراد نزدیک به ائتلاف شنیده می‌شود گاها که نفر نهایی انتخاب شده است و دو نفر دیگر هم سمتشان تعیین شده است؛ آیا این اخبار جدی است؟

- این اخبار رنگ و آب فضای رسانه‌ای انتخابات است و بالاخره انتخابات باید قدری پررنگ و آب شود و یکی هم با همین گمانه زنی ها است وگرنه ما هیچ قول و قراری با هم نگذاشته ایم و این ائتلاف به این معنی نیست که دولت آینده یک شرکت سهامی بین ما سه نفر باشد.

• اصلاح طلبان خیلی تاکید داشتند که ما زینت سفره انتخابات نمی‌شویم و شروطی را مطرح کرده بودند ولی کاندیداهای آنها در حال ورود به صحنه انتخابات هستند؛ چه چیزی باعث شد آنها این انتخابات را جدی بگیرند؟

- اولا آنها خودشان گفتند که انتخابات 92 یک فرصت طلایی برای اصلاح طلبان است دوم اینکه هر جریان سیاسی اگر چند دوره در انتخابات شرکت نکند فراموش و محو می شود، سوم اینکه آنها میدانند که نظام در انتخابات سالم صداقت دارد و این صداقت خودش را در انتخابات های گذشته از جمله در انتخابات 88 نشان داده است؛ آنها خودشان میدانند که انگ تقلب یک تهمت و رمز شورشهای خیابانی بود وگرنه تقلبی صورت نگرفته بود؛ آنها می‌دانند در این امامزاده‌ای که درست کرده اند و به پای آن اشک میریزند هیچ مرده‌ای نیست و خالی است و آنها می دانند اگر محدودیت هایی هم وجود دارد نتیجه رفتار خودشان است وگرنه در انتخابات 88 مگر کسی مانع فعالیت و تبلیغات آنها شد؟ نظام با همه قوا و قدرت خودش امنیت آنها را حفظ کرد حتی مواردی کشف شد که دشمنان قصد بمبگذاری در میتینگ‌های انتخاباتی نامزدهای اصلاحات را داشتند و این نظام بود که امنیت آنها را حفظ کرد و هیچ محدودیتی نبود.
در انتخابات سال 88 کمترین شکایت در روز انتخابات در مقایسه با انتخابات های گذشته رسیده بود و این نشان میدهد چقدر انتخابات آرام و منظم برگزار شده بود اما چه باید کرد با گروهی که میگوید اگر کسی به غیر از گزینه ما رای آورد مردم باید به خیابان‌ها بریزند؟ این بزرگترین توهین به یک ملت است. عواقبی که اصلاح طلبان الان با آن روبرو هستند تقصیر نظام نیست و تقصیر خودشان است.

• اصلاح‌طلبان این روزها با دو سرعنوان گفتمانی "دیدید گفتیم" و "سازش و تعامل با غرب" وارد فعالیت‌های انتخاباتی شده‌اند؛ آیا شما درخصوص اینکه این دو مسأله را برای افکار عمومی روشن کنید برنامه‌ای دارید؟

- ما تصمیمی که در گذشته گرفتیم بر اساس وضع اشخاص در زمان تصمیم گیری بوده و از تصمیم خودمان در زمان تصمیم‌گیری دفاع می‌کنیم ولی اشخاص ممکن است فرق کنند و ما هم قدرت پیشگویی نداریم ببینیم کسی که امروز این حرف را می‌زند فردا چه خواهد کرد بنابراین ما در رفتار اصولگرایانه خودمان در تصمیم‌گیری‌ها درست عمل کردیم. در مورد سازش با غرب هم آنها یکبار توجه کرده‌اند و دیده‌اند که آنهمه سازش با غرب هیچ بهره‌ای نصیبشان نکرد.

• عده‌ای این روزها پیشبینی می‌کنند که دولت در صورت رد صلاحیت شدن کاندیدای اصلی خود ممکن است فضای انتخابات را تا حدی شور کند، آیا شما این را قبول دارید؟

- همه چیز ممکن است اما این ملت با 9 دی نشان داده است که هم انقلابی هست، هم بصیر و هم متحد و به طور کلی اقیانوسی است که خیلی کارها از دستش بر می‌آید؛ تا این ملت بزرگ آفریننده 9 دی هستند و خدای این ملت لطفش همانطور که در این 34 سال شامل حال ملت بوده از اینگونه احتمالات نباید نگران بود و انشاالله کسی هم بی‌تقوایی نخواهد کرد.

• چرا شما با وجود نزدیکی گفتمانی با جبهه پایداری با نامزد آنها ائتلاف نکرده‌اید. پاسخ شما به این سوال چیست؟

- الان هم ما حاضریم با کاندیدای آنها بنشینیم و ائتلاف کنیم؛ ماهی را هر وقت از آب بگیریم تازه است؛ باید ببینیم نامزد نهایی آنها کیست و چند درصد رای دارد؟ ما جبهه پایداری را هم اصولگرا میدانیم و الان پل پشت سری خراب نشده است چون انتخابات فقط تصمیم‌گیری ما نیست و مقبولیت بین مردم هم مطرح است؛ آن زمان که ما سه نفر با هم رفتیم و نشستیم که جبهه پایداری بنده را به عنوان نامزد مطرح نکرده بود و من خودم باید تصمیم میگیرفتم و ما آن زمان احساسمان این بود که این سه نفر حداقلی از رای دارند و الان اگر یک نفر چهارمی هم پیدا شود مشکلی نخواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس