گروه سیاسی مشرق _ مصطفی کواکبیان کاندیدای احتمالی انتخابات رایست جمهوری، با اشاره به این‌که من خودم تمایل چندانی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نداشتم، افزود: شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری من را به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری برگزید، البته اگر اجماعی در میان اصلاح‌طلبان صورت بگیرد، شورای ما تابع آن اجماع خواهیم بود و اگر خاتمی وارد انتخابات شود از او حمایت می‌کنیم.

دبیرکل حزب مردم سالاری همچنین گفت: بعد از حمایتی که از من در شورای مرکزی حزب مردم سالاری و جبهه اصلاح‌طلبان انجام گرفت، من به صرافت افتادم که در انتخابات شرکت کنم.

- در ادامه گزیده مصاحبه مصطفی کواکبیان با ایسنا را به انتخاب مشرق ملاحظه می کنید؛

- نمی‌خواهیم ماجرای سال 84 تکرار شود و در تعدد و تکثر نامزدهای اصلاح‌طلب رقبا پیروز شوند.

- ما برای اجماع سه راهکار اشاره کردیم که عبارتند از وجود یک هیات حکمیت که مرضی‌ الاطراف باشد، نظرسنجی و انتخاب یک نامزد از طریق شوراهای مرکزی احزاب اصلاح‌طلب.

- اگر افرادی خارج از این ساز و کار، وارد انتخابات شوند، برای ما قابل پذیرش نیستند، تصورم بر این است که اگر یکی از این سه راهکار برگزیده شود، من نامزد نهایی اصلاح‌طلبان خواهم بود.

- رابطه ایران و آمریکا یک کالایی نیست که بتوانیم آن را به سرعت بخریم، بلکه باید با یک برنامه‌ریزی مناسب و براصل 176 قانون اساسی، بتوانیم بر تحریم‌ها فائق آییم و هم بتوانیم رابطه با آمریکا را برقرار نماییم. من منتقد احمدی‌نژاد بودم که چرا در سازمان ملل که کشور در معرض شدیدترین تحریم‌ها بود، بحث گفت‌وگوی مستقیم را مطرح کرده است. ما باید نگاهمان این باشد که به سمت برنامه‌ریزی مناسب برای برقراری ارتباط با آمریکا حرکت کنیم. البته معتقدم که اگر ارتباط برقرار شود، همه مشکلات کشور حل نمی‌شود ولی حداقل اثرات تحریم‌ها کاهش می‌یابد. باید توجه کنیم که امروزه کشورهای عربی و لابی صهیونیسم بیشترین سود را در این نوع ارتباط ما با آمریکا کسب می‌کند.

- رهبری هم اشاره کرده‌اند که با مذاکره مشکلی ندارند ولی باید خطوط قرمز رعایت شود. من معتقدم که دولت دهم درخصوص ارتباط با آمریکا برنامه‌ای نداشت. به طور مثال رییس جمهور در سازمان ملل تا آخر پای سخنرانی اوباما نشست اما اوباما جلسه سخنرانی احمدی‌نژاد را ترک کرد.

- در مجلس هشتم معتقد بودم که نباید اختیارات زیادی را به دولت داد. در ضمن دولت فعلی پایبند به قانون هدفمندی هم نبود،‌اما نگاه ما این است که یارانه‌ها باید هدفمند شود، اما نباید تا پایان یارانه را پرداخت کنیم اما اکنون وعده‌هایی داده می‌شود به طور مثال اینکه یارانه 5 برابر شود. هدفمندی باید اجرا شود اما طبق ضوابط قانونی.

- طرح من در زمینه هدفمندی این است که در بودجه سال 93 کارت اعتباری برای مردم در نظر گرفته شود و به همان اندازه که افزایش قیمت داریم، به همان میزان نیز هزینه‌های سلامت، حمل و نقل، مسکن و... را در کارت اعتباری تعریف کنیم و نباید پول نقد را در اختیار مردم قرار دهیم.


- من اصلاح‌طلب بدلی نمی‌شناسم، من مسوول ستاد انتخاباتی یکی از نامزدهای انتخابات در سال 88 بودم. در سال 84 و در مرحله اول انتخابات با کروبی و در دور دوم با هاشمی همکاری کردم. من اصلاح‌طلب هستم اما برانداز نیستم. من به دنبال اصلاحات در چارچوب نظام، منافع ملی، خط امام و ارزش‌های دینی هستم به همین دلیل هم می‌گویم که زنده باد اصلاحات. اصلاحات وظیفه دینی ماست و همان امر به معروف و ادامه نهضت عاشوراست. هدف همه پیامبران اصلاح است و آنها دنبال این بودند که انحراف و کج‌روی را به مسیر درست هدایت کنند.

- ما در انتخابات مجلس نهم صف‌شکنی کردیم و در آن دوره بسیاری از تندروها به ما خرده گرفتند و به من گفتند که اسب تروای نظام هستم، اما وقتی خاتمی رای داد، من نفس تازه‌ای کشیده‌ام و در مجلس گفتم از خاتمی تشکر می‌کنم که برای پایداری نظام در انتخابات شرکت کرد.

- آقای باهنر گفته است که در وضعیت موجود کشور همه ما شریک هستیم. من هم معتقدم که ما نباید همه مشکلات را به گردن دولت بیندازیم، بلکه در همین زمینه اصولگرایان نیز دارای مشکل بودند و ما برای دولت نذر و نیازهای آنان را هنوز یادمان نرفته است.

- من طرح تحقیق و تفحص را از حساب ذخیره ارزی را در مجلس هشتم مطرح کردم که البته در صحن علنی مجلس گیر کرد اما همین آقایانی که در مقابل من ایستادند، امروز می‌گویند که باید تحقیق و تفحص صورت بگیرد.

- دولت خود از ظرفیت اصولگرایان استفاده می‌کند، البته این امر به معنای دولت ائتلافی نیست اما از احزاب مختلف در دولت استفاده می‌شود.در مجلس ششم اصلاح طلبان هیچ کدام از اصول‌گرایان را در هیات رییسه راه ندادند، آن شیوه غلط بود شیوه‌های کنونی هم ایراد اساسی دارد.

- من با وجود این‌که مردم دارای مشکل اقتصادی هستند، اخلاق را انتخاب کردم تا فضای اخلاقی تا کمالات انسانی در جامعه تامین شود. من شنیده‌ام قبل از رای‌گیری در انتخابات افشاگری‌هایی می‌خواهد صورت بگیرد. من معتقدم که باید تمام نامزدها به منشور اخلاقی انتخابات پایبند باشند.

- اصل نحوه رفتار اهمیت دارد. دولت اصلاح‌طلب می‌تواند با مجلس اصلاح‌طلب هم دچار مشکل شود و در مقابل دولت اصلاح‌طلب هم می‌تواند با مجلس اصولگرا تعامل مثبت داشته باشد. من معتقدم در هر شرایطی مجلس در راس امور است.


- بنده از 14 سالگی در حال مبارزات هستم. من دارای حزب سیاسی، روزنامه سیاسی و استاد دانشگاه هم هستم. و در میان کاندیداها تنها کسی هستم که دکترای سیاسی دارم. امیدوارم تفسیرهای شورای نگهبان، مثبت باشد.

- آقای هاشمی به دنبال تز دولت وحدت ملی است. آیت‌الله هاشمی به دنبال ایجاد دولت وحدت ملی است و اگر سازوکار چنین دولتی از اکثریت دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب پذیرفته شود و با محوریت هاشمی توافق شود، ممکن است هاشمی در انتخابات شرکت کند؛ در غیر اینصورت بعید است که شرکت کند. البته ممکن است افرادی که با وی همفکری داشته باشند، در انتخابات حضور یابند. خود هاشمی دارای تریبون است و می‌تواند از نامزدی حمایت کند.

- ما کاندیدای اجاره‌ای نمی‌خواهیم و دلیلی ندارد از نامزد احزاب دیگر حمایت کنیم ولی اگر تز دولت وحدت ملی عملیاتی شود، شاید حزب مردم سالاری در آن شرکت کند. ما به دنبال تغییر این دولت هستیم و برای دستیابی به این وضعیت، تدابیر خود را داریم.

- ما نشست‌هایی با سایر نامزدهای اصلاح‌طلبان داشتیم و به نتایجی هم رسیدیم. من با عارف بعد از عید دیداری داشتم و در چارچوب اصلی کار توافقی داشته‌ایم اما تاکنون اجماعی صورت نگرفته است.

- این امکان را باید جناح پیروز در انتخابات برای همکاری به وجود بیاورد، اگر دولت اصولگرا در انتخابات پیروز شد و زمینه را باز و از ما دعوت کرد، ما هم به آنها کمک می‌کنیم.

- نباید این اتفاق که در سال 88 رخ داد، دوباره رخ بدهد و رییس جمهور پیروز به جای دعوت از دیگران برای همکاری آنها را با ادبیات نامناسب بنامد. البته من معتقدم که رییس جمهور این اصطلاح را برای همه رای‌دهندگان به کار نبرد اما صرف بیان این ادبیات هم خوب نبود.

- سفرهای استانی را در حدی که به افزایش توقعات غیرمنطقی نینجامد و وعده‌های بیجا داده نشود را مثبت می‌دانم. همچنین بزرگترین ضعف دولت را تابع قانون نبودن می‌دانم.

- یک‌سوم اعضای کابینه خود را قبل از روز رای‌گیری معرفی می‌کند اما معرفی این اسامی دلیلی نمی‌شود که حتما این افراد در کابینه حضور داشته باشند زیرا این افراد باید در مجلس هم رای بیاورند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • حق جو ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    درسال حماسه سیاسی ودرانتخابات ریاست جمهوری ، مابه کسی رای می دهیم که به مردم امید به زندگی ببخشد . چراکه بی تفاوتی دولتها باعث شده مسن ترها بخاطراینگه مبادا روزی برای امرارمعاش شرمنده فرزندان ویا دیگران شوندنسبت به آینده مضطرب ونگران باشند وجوانان نیز ازبیکاری به آینده بی علاقه ، افسرده ودچار روزمرگی وخمودگی شده باشند . ، پس اولا" برای سرپرستان خانوار حداقل بیمه بازنشستگی و بیمه خدمات درمانی سهم دولت درنظر گرفته وبه حساب تامین اجتماعی واریزنماید وسهم افراد اختیاری باشد . دوما" برای جوانان بیکارمقرری ماهیانه درنظر بگیرد . متاسفانه نمایندگان مجلس هم تاکنون هیچگونه اقدامی نکرده اند . به عبارتی مانند ملی شدن نفت وگازومنابع طبیعی، منابع انسانی یعنی آحادجامعه نیزملی اعلام بکند. زیرا آرامش حق ما ست. لطفا" جهت ادای دین به جامعه امروزی ونسل های آینده ،اطلاع رسانی کرده وبادیگران درمیان بگذارید.
  • ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    کرباسچی در دهه 70 شهردار تهران بود می‌گفت باید تهران از نظر مدرن بودن تبدیل به شهری بشود که هر کس زیر 500 هزارتومان درآمد دارد تهران را ترک کند چون نمی‌تواند هزینه‌های چنین شهری را پرداخت کند. این نوع تفکر ناشی از یک عقل ابزاری است که فقط دغدغه فنی دارد و مسایل فرافنی و فراتکنیکی مثل دغدغه عدالت در آن راهی ندارد.
  • غلمرزو ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    كبابيان حتما راي مي آورد چون خوش سخن است !
  • مدینه ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    پایگاه جوانان حامی دکتر سعید جلیلی http://jalili-saeid.blogfa.com/
  • ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۰
    0 0
    وقتی حسین آمد کنار نهر علقمه، شمشیر کشید به سمت دشمنان خودش حرکت کرد، قاتلین اباالفضل‌العبّاس داشتند فرار می‌کردند، هِی فریاد می‌زد «أین تفِرّون» کجا دارید فرار می‌کنید؟ بازوان من را قطع کردید، کمر من شکست،... بگذار هرکس هر چه می‌خواهد، بگوید الْآنَ انْکَسَرَ ظَهْرِی‏ وَ قَلَّتْ حِیلَتِی.
  • ۲۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۰
    0 0
    اگر کسی بخواهد عزّتش را حفظ کند، باید از بسیاری لذّت‌ها چشم‌پوشی کند
  • ۲۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۰
    0 0
    اما در آن جنگ روانی، چه شعاری شعارِ کلیدی است که می‌تواند ما را از این مرحله عبور بدهد؟ «لا یَخافونَ لَومَةَ لائِم»
  • ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۱
    0 0
    مشتی نادان نظر دادن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس