به گزارش وبلاگستان مشرق، مهدي کوچک زاده نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي در جديدترين مطلب وبلاگ شخصي خود نوشت: آقاي موسوي لاري وزير کشور دوران اصلاحات در مصاحبه مفصلي با روزنامه مردمسالاري (اينجا) اين جمله معروف حضرت امام (رحمه الله عليه) که فرموده اند "ميزان حال فعلي اشخاص است" را نقل نموده و سپس در مورد آن نتيجه گيري کرده اند که : "اين جمله امام (ره) براي جذب بود نه براي دفع". به نظر مي رسد ايشان عليرغم ادعاي ارادت به امام و خط امامي بودن هنوز به درستي و دقت حتي وصيت نامه امام را نخوانده اند و يا خود را به ندانستن زده اند تا طبق معمول همفکرانشان ضمن تازه به دوران رسيده ناميدن دوستداران واقعي امام از امام به نفع خود بهره برداري نمايند. اينجانب بدون هيچ توضيح و تفسيري به منظور اثبات استفاده ابزاري ايشان از فرمايشات امام روحي فداه ضمن انعکاس سخن ايشان، فرمايشات امام در همين مورد که 3 جا، از جمله در پايان وصيتنامه سياسي الهي امام در صحيفه آمده نقل مي کنم و قضاوت در مورد اينکه قصد امام از طرح اين جمله در همه جا جذب بوده و يا در جاهايي هم قصد دفع و طرد سوء استفاده گران از سوابق اسلامي و انقلابي را داشته را به عهده خوانندگان مي گذارم .
موسوي لاري:
متاسفانه امروز از اين جمله امام (ره) به تعبيري ديگر و براي حذف نيروهاي انقلاب و وابسته و دلبسته به امام (ره) به کار برده مي شود. يعني امروز با نيروهاي ريشه دار انقلابي برخورد مي شود و مي گويند، ميزان حال فعلي اشخاص است. بايد همه ما بدانيم اين جمله امام (ره) در چه شرايط زماني، مکاني و چه فضايي مطرح شده است. ايشان اين جمله را وقتي به کار بردند که از ناحيه طرفداران انقلاب در برخورد با کساني که متهم به تحکيم مباني رژيم پهلوي بودند ولو کارمندان عادي برخورد تند مي شد، از ادارات به خصوص آموزش و پرورش اخراج مي شدند، کميته هاي پاکسازي بخصوص در آموزش و پرورش خيلي تند رفتند; در اين شرايط امام (ره) اين جمله را مطرح کردند که ميزان حال فعلي اشخاص است که الان در جمهوري اسلامي خدمت مي کنند و نبايد اين افراد را از گردونه کار و بازدهي حذف کنند. در اصل نگاه انساني امام (ره) به کساني بود که متهم بودند; يعني به عوامل انقلاب تاکيد مي کردند که اگر روزي تخلفي انجام داده و مثلا در جشن روزهاي پهلوي شرکت کردند، آن را ملاک قرار ندهيد. در يک جمله بايد گفت که اين جمله امام (ره) براي جذب بود نه براي دفع. راهي براي حضور همگان زير چتر جمهوري اسلامي نه بهانه اي براي خارج کردن بهترين نيروها از متن جامعه. البته اگر افرادي با سوابق مثبت دچار خلافي شوند يا مرتکب جرم و جنايتي شوند حتما قانون بايد با آنها برخورد کند. اين به معناي مصونيت دادن به افراد در برابر قوانين کشور نيست اما استفاده کردن از اين جمله امام (ره) براي حذف کساني که با بعضي سليقه ها همراه نيستند نيز ظلم به امام (ره) و جمله امام (ره) است.
حالا سرنوشت اين جمله چه شده است؟ برخي اين جمله را به کار مي برند براي حذف بچه هاي انقلاب. امروز مي گويند درست است که اين افراد در زمان رژيم طاغوت افراد به زندان رفته و شکنجه شدند و سابقه مبارزاتي و مديريتي در سطوح مختلف نظام دارند، امروزش براي ما ملاک است; چون همراه و همفکر ما نيست و سليقه ما را قبول ندارد و بر نمي تابد، بايد کنار بروند. بايد در پاسخ به اين افراد گفت، مگر سليقه اين افراد شاخص و ملاک است ؟
در اين کشور دو يا سه جريان سياسي عمده وجود دارد; هرجرياني ممکن است سليقه جريان ديگري را قبول نداشته باشد. بچه هاي انقلاب را با همين جمله امام (ره) در سطوح مختلف مديريتي حذف مي کنند. ببينيد در اداره ها، دانشگاه ها چگونه رفتار مي کنند و استادان دانشگاه و دانشجويان با چه سرنوشتي مواجه شدند؟ امروز يک عده اي تازه به دوران رسيده اين جمله امام (ره) به دست گرفته اند تا افراد مخالف سليقه خودشان را حذف کنند.
امام خميني :
- رسيدگى به صلاحيت قضات و دادستانها و دادگاهها با سرعت و دقت عمل شود تا جريان امور، شرعى و الهى شده و حقوق مردم ضايع نگردد. و به همين نحو رسيدگى به صلاحيت ساير کارمندان و متصديان امور، با بيطرفى کامل بدون مسامحه و بدون اشکال تراشيهاى جاهلانه که گاهى از تندروها نقل مىشود، صورت گيرد تا در حالى که اشخاص فاسد و مفسد تصفيه مىشوند اشخاص مفيد و مؤثر با اشکالات واهى کنار گذاشته نشوند. و ميزان، حال فعلى اشخاص است با غمض عين از بعض لغزشهايى که در رژيم سابق داشتهاند، مگر آنکه با قرائن صحيح معلوم شود که فعلًا نيز کارشکن و مفسدند. (صحيفه امام ج17 ص139)
امام خميني :
- چنانچه قبلًا تذکر دادهام ميزان درگزينش، حال فعلى افراد است، مگر آنکه از گروهکها و مفسدين باشند، يا حال فعلى آنها مفسده جويى و اخلالگرى باشد. و اما کسانى که در رژيم سابق به واسطه جو حاکم يا الزام رژيم ستمگر مرتکب بعضى نارواها شدهاند ولى فعلًا به حال عادى و اخلاق صحيح برگشتهاند، تندرويهاى جاهلانه درحق آنها نشود که اين ظلم است و مخالف دستور اسلام، و بايد ممنوع اعلام شود. (صحيفه امام ج17 ص220)
امام خميني :
- من در طول مدت نهضت و انقلاب به واسطه سالوسى و اسلام نمايى بعضى افراد ذکرى از آنان کرده و تمجيدى نمودهام، که بعد فهميدم از دغلبازى آنان اغفال شدهام. آن تمجيدها در حالى بود که خود را به جمهورى اسلامى متعهد و وفادار مىنماياندند، و نبايد از آن مسائل سوء استفاده شود. و ميزان در هرکس حال فعلى او است . (صحيفه امام ج21 ص 452 وصيتنامه سياسى - الهى.)