وی همچنین درباره جزئیات جلسهاش با سعید جلیلی عنوان کرد: جلسات خصوصی اینچنینی برای بیان جزئیاتش بایستی با هماهنگی دو طرف اعلام صورت گیرد. اما اجمالش این است که ما در پایداری شخصیت ارزندهای همچون آقای جلیلی را داریم که ایشان محاسن زیادی دارند؛ آقای جلیلی در بسیاری از مواضع انتخاباتی مواضعی دارد که با نظرات پایداری نزدیک است.
_ در ادامه مشروح سخنان کامران باقری لنکرانی را می خوانید؛
کامران باقری لنکرانی سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی در اولین نشست خبری خود در سال 92 در جمع خبرنگاران با اشاره به زلزله روز گذشته در استان بوشهر ضمن همدردی با مردم این شهر و ابراز تسلیت، برای بازماندگان صبر مسئلت کرد.
وی اظهار داشت: در این ایام توجه به این مسئله باید در راس برنامه دستگاهها قرار گیرد؛ در واقع نبایستی هیچ چیز جای خدمت رسانی به این عزیزان را بگیرد.
سخنگوی جبهه پایداری با ابراز تاسف نسبت به شنیده شدن اخباری درباره اینکه برخی دستگاهها به جای پرداختن به وظایف اصلی خود در این باره محملی میشوند برای فعالیتهایی که جز وظایف آنها محسوب نمیشوند، تصریح کرد: دستگاهی که مسئول امداد رسانی بایستی بودجه و امکانات خود را صرف همین موضوع بکند و نباید شاهد باشیم این بودجه و امکانات حرف تبلیغ برای کاندیدها میشود که این خلاف انسانی است.
لنکرانی با بیان اینکه همه دستگاهها آنچه درتوان دارند را بایستی برای خدمت رسانی به زلزله زدگان به کار گیرند اعلام کرد: ما (جبهه پایداری) به سهم خود از دوستانی که امکانات و هدایایی را برای تبلیغات انتخاباتی فراهم کرده بودند خواستیم تا بخشی از آن را به مردم زلزله زده کمک کنند.
سخنگوی جبهه پایداری شرایط فعلی را یک امتحان برای افراد فعال در صحنه توصیف کرد و از لزوم توجه به نکاتی سخن گفت.
وی همچنین با انتقاد از استفاده برخی در شرایط اینچنینی از امکانات عمومی گفت: این افراد جرمشان مضاعف است.
لنکرانی ضمن انتقاد از برخی افراد تصریح کرد: بنده شنیدم یکی از کاندیدها در یکی از دیدارهای مردمی خود در ایام نوروز فقط خرج بنرش چند ده میلیون بوده است که این اقدام اصلاً صحیح نیست، ضمن اینکه مصداق اصراف هم محسوب میشود.
لنکرانی با اشاره به سالگرد شهادت شهید آوینی و شهید صیاد شیرازی اظهار داشت: هر یک از آنها یک نماد در انقلاب اسلامی هستند و شهید آوینی از جهت نقد مبانی سکولاریسم و توسعه غربی آثار ماندگاری به جا گذاشت و از این جهت آثار وی برجسته است که به او بخوبی مبانی توسعه سکولار را درک کرده بود.
سخنگوی جبهه پایداری شهید صیاد شرازی را فردی دانست که در عرصههای سخت در زمان امام و مقام معظم رهبری، اطاعت از رهبری را نشان داد و حتی وقتی مورد بیمهری قرار گرفت با صلابت در دفاع از انقلاب جانفشانی کرد و مزد خود را با شهادت گرفت.
وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری، ادامه داد: مهمترین بحثی که در روزهای آتی به آن پرداخته خواهد شد انتخابات ریاست جمهوری است هرچند ما قبلا گفته بودیم که ورود زودهنگام به فضای تبلیغات انتخاباتی درست نیست از این رو چنین رویکردی در سال گذشته نه تنها اثری نداشت بلکه فرصت خدمترسانی را نیز تحت تاثیر قرا رداد.
لنکرانی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان حماسه اقتصادی و سیاسی و تمدن حماسه سیاسی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب مصداق حماسه سیاسی را انتخابات پرشور دانستند و این حماسه به دست مردم انقلابی و منتخب انقلابی انجام خواهد شد.
سخنگوی جبهه پایداری با تاکید بر اینکه حماسهسازی کار آدمهای دیپلمات، غیرشفاف و کسانی که ظاهر و باطنشان با یکدیگر تفاوت دارد، نیست، افزود: حماسهسازی کار انسانهایی است که با صداقت حرف میزنند و نگاه ادای تکلیف و انجام وظیفه دارند.
وی با بیان اینکه صحبتهای خوبی از سوی کاندیداهای فعلی در خصوص عدالت، توجه به حقوق مردم و پایبندی و ارزشهای انقلاب مطرح میشود و این امر به موج مشترکی بین کاندیداهای ریاست جمهوری تبدیل شده که ما آن را به فال نیک میگیریم، گفت: امیدواریم فضای انتخابات فضای همدلی باشد.
لنکرانی مهمترین مسئله پیش رو را حضور پرشور مردم در انتخابات دانست و تاکید کرد: همه فعالان سیاسی باید هدف اولیه خود را حضور پرشور مردم قرار دهند و در مرحله بعدی به موضوع کاندیدای مطلوب بپردازند.
سخنگوی جبهه پایداری ما در جبهه پایداری در هفتههای آینده مهمترین چیزی که برای آن تلاش خواهیم کرد، حضور گسترده مردم و آرامش در فضای سیاسی کشور است و هر چیزی که این آرامش را مختل کند، نادرست و خیانت به مصالح کشور محسوب میشود بنابراین ما وظیفه خود میدانیم که احترام همه کاندیدای حاضر در صحنه را حفظ کنیم و هر کس بهخواهد به هر نامزدی تعرض کند، آن را خیانتآمیز میدانیم.
وی با تاکید بر لزوم نقد عقاید و گفتمان به جای نقد افراد برای جلوگیری از ورود تشنج ادامه داد: این امر باعث بصیرتافزایی میشود و امیدواریم که همه گروههای سیاسی به آرامش سیاسی انتخاباتی توجه کنند تا کسی زمینهساز ناآرامی نشود.
لنکرانی با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری 92 مورد رصد بسیاری از افراد قرار دارد و آن چه مهم است اینکه کسانی که خود را جز خانواده بزرگ انقلاب میدانند باید با بصیرت در صحنه حاضر شوند، تصریح کرد:نباید فرصتهایی که موجب اقتدر کشور میشود را به ضد خود تبدیل کنیم.
در ادامه این نشست خبری سخنگوی جبهه پایداری در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر دیدار حجتاسلام آقاتهرانی با سعید جلیلی در روز گذشته و سؤال دیگری مبنی بر اینکه در صورت ورود هاشمی و قالیباف گزینه نهایی جبهه پایداری چه کسانی خواهد بود گفت: برادر عزیزمان سعید جلیلی یکی از شخصیتهای ارزشمند و رویشهای انقلاب است که به عنوان یک برادر انقلابی همواره مورد احترام ما در پایداری بوده است و ما با ایشان رایزنیهایی داشتهایم.
وی تاکید کرد: گزینه نهایی جبهه پایداری را قبل از ثبت نام انتخابات اعلام خواهیم کرد و مهمترین رکن در این موضوع را معرفی اصلح میدانیم.
لنکرانی با بیان اینکه انتخاب نهایی را در انتخابات مردم انجام خواهند داد، افزود: ما به پرچم گفتمانی و ترویج گفتمان به میدان میآییم و آمدن و یا نیامدن افرادی که نام برده شد، در برنامه جبهه پایداری برای انتخابات نقشی نخواهدداشت.
سخنگوی جبهه پایداری درباره ارائه برنامه جبهه پایداری به آیتالله مصباح گفت: کسانی که مسئول تدوین برنامه بودند کلیات برنامه را ارائه دادند که مورد تایید قرار گرفت و ایشان نکاتی را گفتند که قرار شد برنامه اصلاح شود.
لنکرانی ادامه داد: ایشان وظیفه پایداری را در تدوین برنامه ملاحظه ارزشها و مبانی دینی در همه زمینهها دانستند و تذکر دادند باید در این برنامه به چالشهای جامعه توجه کرده و از محورهای شعارگونه بپرهیزیم. از این رو انشاءالله این برنامه تا قبل از ثبت نام انتخابات اعلام میشود.
وی در خصوص سؤال خبرنگاری مبنی بر چرایی انشقاق و دو دستگی در جبهه پایداری خاطرنشان کرد: جبههای که شورای فقاهتی دارد امکان انشقاق و دودستگی در آن منتفی است و ما با افتخار اعلام میکنیم که از راهنماییهای شورای فقاهتی برخورداریم و از این رو تصمیماتمان کارشناسی و مستحکم است.
لنکرانی در ادامه با بیان اینکه باید نسبت به دولت و عملکرد آن منصف باشیم، افزود: هرچند ما به برخی رویکردهای دولت منتقد هستیم ولی در دولت نهم و دهم مدیران خدمتگزاری داشتیم که باید قدردان آنها باشیم و با نگاه واحد به عملکرد دولت نگاه نکنیم بلکه باید مشوق خوبیها و منتقد ضعفها بود.
وزیر دولت نهم با تاکید بر اینکه قرائت برخی از افراد از تشکیل دولت، ایجاد یک شرکت سهامی است که ما این رویکرد را غلط میدانیم، گفت: کسانی که به دولت میآیند باید متعهد به اصول باشند و دولت در کشور ما نمیتواند به صورت حزبی و شرکت سهامی اداره شود و هر دو انگارههای غلطی است بنابراین دولت باید مجموعه افرادی را که صلاحیت لازم و کارآمدی مناسب مسئولیتها را دارند گردهم آورد.
وی یکی از نقاط قوت دولت احمدینژاد را باز کردن دایره بسته مدیریتی دانست و گفت: دولت نهم و دهم این تلقی را که مدیران حتماً باید از یک جمع محدود 500 نفری انتخاب شوند را شکست و از این رو دولت یازدهم باید امتداد گسترش دایره مدیریتی باشد که در آن جوانانی با انگیزه و با تجربه روی کار بیایند.
وی در خصوص اعمال نظر آیتالله مصباح در اعمال گزینه نهایی گفت: معرفی کاندیدای اصلح جبهه پایداری پس از تایید شورای فقاهتی اعلام خواهد شد.
لنکرانی در خصوص دیدرا روز گذشته حزب مؤتلفه با آیتالله مصباح یادآور شد: گروههای مختلفی به محضر آیتالله مصباح رسیده و میرسند و از نظرات و راهنماییهای ایشان استفاده میکنند اما درباره این جلسات خودشان باید اظهارنظر کنند و بنده فقط سخنگوی جبهه پایداری هستم نه آیتالله مصباح.
لنکرانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا جبهه پایداری برای انتخاب گزینه مشترک با سایر اصولگرایان گفتوگو خواهد کرد، گفت: این بحث، بحث ماهها پیش بوده است؛ اکنون در شرایطی هستیم که گزینههای مختلفی مطرح هستند و هر کدام از این گزینهها دارای کارنامه و دیدگاههایی هستند.
وی با بیان اینکه با توجه به رویکردهای جبهه پایداری حدود 70 نفر مورد بررسی قرار گرفتند و لیست این جبهه کوتاه شد خاطر نشان کرد: ما در نهایت بعد از بررسیهای خود به فهرست کوتاه شدهای رسیدیم که از این فهرست نیز یک نفر را به عنوان گزینه خود مطرح و معرفی خواهیم کرد.
وی با اشاره به رویکرد مردمسالاری دینی که مقام معظم رهبری هم آن را مورد توجه قرار دادهاند، از نظر مردم و انتخاب فرد شایسته توسط ملت سخن گفت و افزود: برخی از اظهار نظرها و طرح دموکراسیهای دیگر درست نیست.
وی ادامه داد: برخی میگویند ما ائتلاف کردیم اما تفاوت جدی در رویکردها داریم. حال زمانیکه این تفاوتها وجود دارد بگذاریم مردم خودشان انتخاب کنند.
سخنگوی جبهه پایداری همچنین در این زمینه گفت: زمانی ممکن است در شرایطی باشیم که اگر یک انتخاب یا اتفاقی صورت گیرد مشکلاتی بزرگ برای کشور به وجود می آورد اما ما معتقدیم در این دوره کاندیداها جزء خانواده انقلاب هستند. پس بایستی اجازه دهند کاندیداها نظر خود را اعلام و سپس مردم انتخاب کنند.
لنکرانی از اتکای فراوان به نظرسنجیها انتقاد کرد و گفت: باید فضایی را ایجاد کنیم که کاندیداها برنامههایشان را به صورت شفاف و بدون مواضع دو پهلو بیان کنند؛ در فضای فعلی برخی حرفهایشان دو پهلو و غیر شفاف است که به نظر بنده شفافسازیها میتواند کمک کند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تکثر کاندیداها گفت: تکثر ظرفیت مناسبی در انقلاب است؛ ما زمانهایی داشتهایم که برای ایجاد رقابت در فضای انتخاباتی مشکلاتی وجود داشت اما امروز این تکثر میتواند باعث نشاط در انتخابات شود البته به شرطی که این تکثر مصنوعی نباشد.
لنکرانی ادامه داد: شنیدیم کاندیدایی به صحنه آمده و روزی در حمایت از کاندیدای دیگر به کنار برود و این بیصداقتی است و بهتر است افراد مواضع فردای خود را امروز بیان کنند.
سخنگوی جبهه پایداری همچنین درباره جایگزین آیتالله خوشوقت نیز گفت: جایگزین کردن فردی به جای ایشان آسان نیست اما انشاءالله یکی از شخصیتهایی را که بتواند مناسب باشد را انتخاب خواهیم کرد.
لنکرانی همچنین اعلام کرد که آیتالله خوشوقت پیش از سفر به عمره نظر خود درباره کاندیدای مد نظرش را بیان کرده بود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره جزئیات جلسهاش با سعید جلیلی گفت: جلسات خصوصی اینچنینی برای بیان جزئیاتش بایستی با هماهنگی دو طرف اعلام صورت گیرد. اما اجمالش این است که ما در پایداری شخصیت ارزندهای همچون آقای جلیلی را داریم که ایشان محاسن زیادی دارند؛ آقای جلیلی در بسیاری از مواضع انتخاباتی مواضعی دارد که با نظرات پایداری دارای غرابت است.
سخنگوی جبهه پایداری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما در دولت دهم دعوت به کار نشدیم و این حاکی از این است که تفاوت نگاه وجود داشت تصریح کرد: جاهایی نیز به ما گفته شد که بیاییم اما به دلیل همان تفاوت نگاه همکاری صورت نگرفت؛ البته آنکه در تیرماه 88 رقم خورد بعدها اثر خود را بر جای گذاشت.
لنکرانی از لزوم وجود نگاه منصفانه در افراد و توجه توامان به نقاط مثبت و منفی سخن گفت و اظهار داشت: برخی آسیب ها امروز قابل پیشبینی بود البته نمیتوان گفت که این آسیبها را دولت به وجود آورده است اما دولت باید نگاه پیشگیرانه داشته باشد؛ دولت یازده باید نگاه رو به جلو داشته باشد تا بتواند اقدامات جدی انجام دهد.
وی با اشاره به عملکرد دولتهای نهم و دهم تصریح کرد: برخی از اتفاقات امروز به حاشیههایی باز میگردد که دور دولت شکل گرفت که متن را تحت تاثیر قرار داد؛ انتقاد دیگر بنده این است که دولت در تعامل با سایر قوا در جهت سیاستهای کلی نظام بایستی حرکت کند اما آنجا که دولت حساب خود را از سایر قوا جدا کنند و یا در مسیر سیاستهای کلی نظام حرکت نکند حرکتش دیگر قابل تایید نیست.
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه فردی که میخواهد سکان قوه مجریه را به دست گیرد بایستی برای خدمتگزاری و اجرای عدالت به صحنه بیاید خاطرنشان کرد: طبیعی است کسیکه میخواهد در این صحنه حضور داشته باشد بایستی خود را از ناپاکیها دور کرده و با دستان پاک اقدام کند. البته از نظر قانونی دستگاههای مسئول بایستی مراقبتهای لازم را انجام دهند اما در کل این نگرانی وجود دارد که برخی با بودجههای دولتی برخی هزینهها را برای خود رقم بزنند که این فساد بزرگ قابل اغماض نیست.
سخنگوی جبهه پایداری در خصوص رویکردهای تبلیغاتی جبهه متبوعش گفت: رکن بزرگ این تبلیغات مردمی بودن است؛ ما روشهایی را به کار خواهیم برد که مردم با گفتمان ما آشنا شده و خودشان نیز در تبلیغ مشارکت کنند.
وی اضافه کرد: الگوی ما در انتخابات الگویی است که در انتخابات پیشین در تهران داشتیم که همان را دنبال خواهیم کرد؛ در این الگو بر خلاف کاندیداهایی که به روی دیوار بودند و همانند کاغذ دیواری تبلیغ میکردند تلاش خواهیم کرد با متن مردم حرفهایمان را در میان بگذاریم.
سخنگوی جبهه پایداری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما نمیتوانیم با نامها خودمان را طرف کنیم خاطرنشان کرد: در حال حاضر افرادی که خود را به عنوان اصولگرا معرفی میکنند ما نیز معتقدیم که اصولگرا هستند اما سلایق مختلفی در اداره کشور دارند به همین دلیل بایستی افراد با شفافسازی در صحنه حضور پیدا کنند.
لنکرانی ادامه داد: باید معلوم شود این فرد چه تفاوتهایی با سایرین داشته که خود را محق حضور در عرصه انتخابات میداند. اگر تمایزی بین وی و سایرین وجود دارد باید به صورت شفاف بیان شود؛ البته افراد هم باید برنامههای و رویکردهایشان را برای اداره کشور بیان کنند اما از آن طرف این آسیب جدی وجود دارد که برخی از این حضورها تصنعی است.
سخنگوی جبهه پایداری حضور افراد با سلایق مختلف در عرصه انتخابات را یک نقطه قوت برای کشور دانست و افزود: اگر کسانی هستند که حرفهایشان با دیگران تمایزاتی ندارد این احتمال وجود دارد که در این صورت چرا بایستی شاهد تکثر باشیم. اما اگر تفاوتهایی وجود دارد بهتر است بگذاریم مردم انتخاب کنند.
لنکرانی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره انتساب یک سایت خبری به جبهه پایداری گفت: جبهه پایداری یک پایگاه اطلاعرسانی دارد که به دلایل مختلف فعال نیست که امیدواریم در ایام پیش رو و منتهی به انتخابات فعال شود.
وی افزود: مواضع جبهه پایداری هم همانهایی است که توسط دبیرکل آقای آقاتهرانی در سخنگو بیان میشود و یا در پایگاه اطلاعرسانی جبهه که به نام جبهه پایداری است منتشر میشود. در سایر پایگاهها و سایتها بیان کننده مواضع جبهه پایداری نخواهند بود و ما کاری به آنها نداریم.
برپایه این خبر لکنرانی طی گفتوگویی که با برخی رسانههای تصویری داشت، در خصوص دیدار جبهه پایداری با فتاح گفت:ما با فتاح صحبتهایی داشتهایم و باز هم خواهیم داشت و در آینده نیز مسئول ستاد خود را همراه با کاندیدای موردنظرمان معرفی خواهیم کرد.
سخنگوی جبهه پایداری تعدد کاندیداهای انتخابات یازدهم را نشاندهنده ظرفیت بسیار عظیم انقلاب اسلامی دانست و گفت: کسانی که بخواهند به نفع کسی کنار بروند و در واقع در انتخابات سبد بگذارند اقدامشان با مردمسالاری دینی مغایرت دارد.
وی درباره سؤالی مبنی بر اینکه بالاخره گزینه پایداری قطعی شده است یا خیر، گفت: انشاءالله به وقتش گزینه نهایی را اعلام خواهیم کرد.
لکنرانی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه گفته میشود علت تأخیر پایداری در معرفی شما مشکلاتی در زمینه تایید صلاحیت بوده است،متذکر شد: افراد نظرات مختلفی میگویند اما اگر یک ماه دیگر صبر بکنیم درستی و غلطی این نظرات مشخص خواهد شد.