کد خبر 204051
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۲

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات آلماتی به دنبال احقاق حقوق خود بر مبنای معاهده ان پی تی است، گفت: طبیعی است که در هر گامی که دو طرف با توافق هم دنبال می کنند در یک بخشی باید به رسمیت شناختن حقوق جمهوری اسلامی ایران در فعالیت هسته ای نزدیک شود و همچنین ابهامات غرب که البته اساسی هم ندارد، برطرف شود.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، رامین مهمانپرست سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی و رسانه ای وزارت امور خارجه در ادامه سفر خود به مینسک، صبح روز جمعه با همتای بلاروسی خود در محل وزارت خارجه این کشور دیدار و گفتگو کرد.

پس از این دیدار وی در محل وزارت خارجه، پاسخگوی سوال چند خبرنگار بود.

خبرنگار روزنامه جمهوری از مهمانپرست درباره سفرش به میسنک و تصمیمات مهم گرفته شده، پرسید که وی پاسخ داد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس از روابط خوبی برخوردار هستند و دیدگاههای مشترک زیادی در مسائل بین المللی دارند و هر دو کشور مستقل هستند و از استقلال خود دفاع می کنند به همین دلیل هم با فشارهای غیر منصفانه کشورهای غربی مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت های فراوانی برای همکاری بین دو کشور وجود دارد، گفت: برای اینکه از این ظرفیت ها استفاده کنیم باید اطلاع رسانی بین مردم دو  کشور را افزایش دهیم.

سخنگوی وزارت خارجه به توافقات انجام گرفته برای سفر هیات های رسانه ای به دو کشور و همچنین تبادل اخبار اشاره کرد و گفت: صدور روادید باید آسان تر شود و آژانس های توریستی نیز بین دو کشور فعال شوند.

مهمانپرست یادآور شد: همچنین همکاری بین دانشگاههای ایران و بلاروس را در دستور کار داریم و فکر می کنیم تورهای دانشجویی می توانند بین ایران و بلاروس راه اندازی شود و حتی در صورت ادامه همکاری می توانند پروژه های مشترک برای تدریس نیز اجرایی کنند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری از کشور بلاروس مبنی بر اینکه با توجه به اینکه بسیاری از پروژه های اقتصادی بین دو کشور به دلایل متفاوت متوقف شده است، رابطه اقتصادی دو کشور ایران و بلاروس را چطور ارزیابی می کنید، گفت: وضعیت اقتصادی دو کشور به شکلی است که می توانیم همدیگر را تکمیل کنیم و در زمینه تجارت و صادرات و واردات همکاری هایی داشته باشیم.

مهمانپرست ادامه داد: فشارهایی که کشورهای غربی وارد می کنند برای این است که کارهای اقتصادی به خوبی و راحتی انجام نشود. کشورهای غربی به بهانه اهداف سیاسی تحریم هایی را نسبت به ایران و بلاروس اعمال می کنند. ما معتقدیم این تحریم ها هیچ کدام قانونی و منطقی نیست.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: دو کشور ایران و بلاروس زمینه خوبی برای همکاری های تجاری و اقتصادی دارند حتی بخش خصوصی می تواند فعالیت خود را در این زمینه افزایش دهد و ما هم تسهیلات لازم را برای آنها فراهم می کنیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه نظر مقامات بلاروسی درباره دسترسی ایران به انرژی هسته ای چیست، گفت: دیدگاههای سیاسی دو کشور بسیار به هم نزدیک است. اکثریت کشورها از فعالیت صلح آمیز هسته ای ما حمایت می کنند . کشور بلاروس عضو جنبش عدم تعهد است و از حق جمهوری اسلامی ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای حمایت می کند.

مهمانپرست درباره لغو روادید بین دو کشور نیز گفت: ما ترجیج می دهیم که روادید بین دو کشور لغو شود. باید تسهیلاتی فراهم کنیم که کسانی که قصد گردشگری یا سرمایه گذاری دارند به راحتی بین ایران و بلاروس رفت و آمد داشته باشند این مسئله را با مقامات وزارت خارجه بلاروس مطرح کردیم و از طریق مجاری دیپلماتیک این موضوع را دنبال خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که چشم انداز مذاکرات آلماتی را چطور ارزیابی می کنید نیز گفت: مذاکراتی که در دور اول آلماتی برگزار شد نشان دهنده این بود که رویکرد کشورهای 1+5 نسبت به قبل ، به سمت منطقی شدن حرکت می کند اما ادامه این رویکرد 1+5 می تواند زمینه رسیدن به تفاهم را فراهم کند. ما در مذاکرات به دنبال احقاق حقوق خود بر مبنای معاهده ان پی تی هستیم و باید چارچوبی در مذاکرات تعریف شود تا چشم انداز نهایی آن روشن باشد.

مهمانپرست گفت: طبیعی است که در هر گامی که دو طرف با توافق هم دنبال می کنند در یک بخشی باید به رسمیت شناختن حقوق جمهوری اسلامی ایران در فعالیت هسته ای نزدیک شود و همچنین ابهامات غرب که البته اساسی هم ندارد، برطرف شود.

وی گفت: انتظار داریم در گامهایی که دو طرف می خواهند بردارند اقدامات همزمان تعریف و اجرایی شود.

لزوم توافق وزارت خارجه ایران و بلاروس برای تسهیل صدور روادید

رامین مهمانپرست در پاسخ به این سوال که با توجه به سفر هیات رسانه ای جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی وی و رایزنی با مقامات بلاروسی، تا چه میزان به ارتقا سطح روابط اقتصادی ایران و بلاروس امیدوار است، اظهارداشت: روابط سیاسی ایران و بلاروس در بهترین سطح خود قرار دارد و ما دیدگاههای مشترکی در مسائل سیاسی و بین المللی داریم و معمولا درمجامع بین المللی از یکدیگر حمایت می کنیم.

وی ادامه داد: هر دو به دلیل استقلال کشورمان و اینکه اصرار داریم از استقلال خود دفاع کنیم تحت فشارهای غیر عادلانه کشورهای غربی قرار گرفته ایم. روابط اقتصادی و فرهنگی ما شاید هم سطح با روابط سیاسی ما جلو نرفته است. با توجه به موقعیت کشور ما درمنطقه و خاورمیانه و نزدیکی بلاروس به کشورهای مهم اروپایی، زمینه کار اقتصادی و تجاری می تواند افزایش پیدا کند. شرایط اقتصاد دو کشور به گونه ای است که ما می توانیم با به کارگیری ظرفیت ها نیازهای یکدیگر را تکمیل کنیم.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت خارجه یادآور شد: برای ارتقا روابط اقتصادی و فرهنگی به معرفی این ظرفیت نیازمندیم. مردم دو کشور باید اطلاع بیشتری از این ظرفیت ها پیدا کنند. بنابراین نقش رسانه ها در معرفی جذابیت های دو کشور بسیار تعیین کننده است. در کنار رسانه ها به نظر می رسد رفت و آمد راحتتر دو کشور خود به خود زمینه ارتقا این همکاری های اقتصادی و تجاری را افزایش می دهد. برای اینکه رفت و آمد مردم دو کشور راحتتر صورت گیرد باید بخشی را با توافق وزارت خارجه دو کشور در زمینه تسهیلات کنسولی و اعطای راحتتر روادید دنبال کنیم که این موضوع در مذاکرات با مقامات بلاروسی مطرح شد و پیگیری نیز خواهد شد.

وی با تاکید بر لزوم کاهش هزینه رفت و آمد مردم دو کشور خاطرنشان کرد: در این بخش آژانس های توریستی دو کشور می توانند با هزینه کمتر و برنامه های مناسب امکان بازدید مردم دو کشور فراهم کنند. خود به خود کاهش هزینه و افزایش سفرها باعث می شود تعداد پروزاهای مستقیم افزایش یابد.

مهمانپرست گفت: ما می خواهیم بسترهای این کار را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: معمولا برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی و همکاری های فرهنگی در هر کشوری یک بستر ضروری باید ایجاد شود عوامل موثر در این بستر همیشه مشخص هستند. اولین مسئله اطلاع رسانی به شکل های مختلف است. بخشی را رسانه ها می توانند انجام دهند. بخشی هم  می تواند به وسیله برگزاری جشنواره ها و هفته های فرهنگی توسعه یابد. اطلاع رسانی به مفهوم عام باید در فضای دیپلماسی عمومی مورد توجه قرار گیرد.

سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: همه این مجموعه ها باید در کنار هم دیده شود. نقش آژانس های توریستی در جهت اینکه کار خود را حرفه ای انجام می دهند و معمولا با شرکت های هواپیمایی و هتل ها قرارداد دارند، همه نیازهای گردشگران را پیش بینی می کنند و با همکاری آژانس های توریستی دو کشور می توانند این عمل را متقابل با هم انجام دهند.

مهمانپرست ادامه داد:در مجموع ارتباط رسانه ها، آژانس های توریستی ، افزایش پروازهای مستقیم و تسهیل صدور روادید یا حرکت به سمت لغو روادید، منجر به بیشتر شدن رفت و آمدها خواهد شد و در این صورت تجارت از شکل چمدانی آغاز می شود و سپس به سمت پیدا کردن همکاری های تجاری اقتصادی منجر می شود و روابط فرهنگی و تجاری و اقتصادی یک پیوند مستحکمی را بین دو کشور برای تضمین روابط سیاسی ایجاد می کند.

وی در پاسخ به این سوال که فکر می کنید بلاروس از نظر فرهنگی چه چیزی برای ارائه به مردم ایران دارد، گفت: شاید مهمترین نکته ای که می شود درباره بلاروس به آن اشاره کرد، استقلال این کشور و علاقه مردم به این استقلال است.

مهمانپرست گفت: همین مسئله در روحیه و رفتار مردم کاملا تاثیر دارد. مردم بلاروس مردم آرام و خونگرم و با محبتی هستند، به ویژه با کشورهایی که به لحاظ وضعیت سیاسی و اجتماعی خود احساس نزدیکی می کنند. مردم بلاروس به کشور ما احترام می گذارند و تاریخ کشور ما را غنی و همراه با خدمات فراوان به جامعه بشری می دانند و یکی از آرزوهایشان این است که بتوانند از نزدیک با کشور ما و سوابق تاریخی ما آشنا شوند. برای مردم ما هم کشور بلاروس می تواند در زمینه های مختلف از جمله همکاری های دانشگاهی و تجاری و ا مور فرهنگی به گونه ای باشد که از آن استفاده کنند.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: ما صادر کننده نفت و گاز و بلاروس وارد کننده آن است اما بلاروس از نظر صنایع تبدیلی در زمینه فرآورده های نفتی از کیفیت بالایی برخودار است و این موضوع می تواند یک زمینه همکاری با این کشور باشد. بلاروس به شدت به دنبال توسعه است و نیاز به خدمات فنی و مهندسی بالایی دارد. ما شرکت های مختلف با توان بالای خدمات فنی - مهندسی داریم که برخی از آنها هم اکنون در بلاروس فعال هستند و می توانیم آن را افزایش دهیم.

مهمانپرست گفت: برای مردم ما با توجه به جمعیت جوانی که دارد و ایجاد اشتغال و تقویت فعالیت های شرکت های خصوصی به ویژه فنی مهندسی پیدا کردن بازار های جدید می تواند خیلی مفید باشد ما به عنوان دولت و دستگاه سیاست خارجی باید زمینه های حضور موفق شرکت های فنی مهندسی را برای مردم فراهم کنیم و روابط خوب کشور ما با سایر کشورها باید زمینه ساز حضور بخش های مختلف مردم کشورمان به ویژه در فعالیت های تجاری و اقتصادی باشد.

وی افزود: با شکل گیری شرکت های خصوصی موفق در این کشور هم به ایجاد اشتغال و تولید و درآمد زایی کمک می کنیم و هم چهره واقعی کشورمان و توانایی هایی که در بین شرکت های تخصصی ما وجود دارد را به خوبی می توانیم معرفی کنیم. ما در این جهت حرکت می کنیم و فکر می کنیم ویژگی های مردم و کشور بلاروس کاملا پذیرای حضور فعال و موفق مردم ماست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس