کد خبر 203439
تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۹

دستور پخت‌های متفاوتی از این آش در کتب مختلف وجود دارد که در آن از بلغور، آرد ، کلم برگ پخته و بعضی مواد دیگر استفاده می‌شود. ولی طریقه اصلی و سنتی پخت این غذا همین دستورالعمل است.

به گزارش ویژه نامه نوروزی مشرق، دستور پخت‌های متفاوتی از این آش در کتب مختلف وجود دارد که در آن از بلغور، آرد ، کلم برگ پخته و بعضی مواد دیگر استفاده می‌شود. ولی طریقه اصلی و سنتی پخت این غذا همین دستورالعمل است.

مواد لازم برای 6 نفر:

نخود: 250 گرم

سبزی (تره ، جعفری و شوید): 700 گرم

برنج: یک پیمانه

دوغ تازه ترش: 2 لیتر

نمک، فلفل، سیر تازه خرد شده به مقدار لازم

طرز تهیه:

نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید.

برنج را نیز از شب قبل با آب و مقداری نمک خیس کنید.

فردا نخودها را در ظرف مناسبی بریزید تا همراه 6 لیوان آب بپزد.

بعد از اینکه نخودها نرم شدند (تقریبا پختند)، برنج را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.

دقت کنید که آب آش زیاد نباشد و جا برای اضافه کردن دوغ داشته باشید.

بعد از اینکه برنج کاملا مغز پخت شد، سبزی خرد شده را به آش بیفزایید و در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی‌ها رنگشان تیره نشود.

15 دقیقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آش بیافزایید و مرتب هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود.

وقتی دوغ را اضافه کردید، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ دچار تغییر شیمیایی نشود (اصطلاحا نبُرد).

بعد از حدود 15 دقیقه، نمک و فلفل غذا را اضافه کنید.

موقع سرو کردن، سیر تازه خرد شده را به آن اضافه کنید.

نکات:

این آش بیشتر در آذربایجان غربی پخته می‌شود و جزو غذاهای اصیل و محلی این منطقه می باشد.

در سرعین و چندین شهرستان اطراف اردبیل، مقدار برنج را خیلی کمتر از این می‌ریزند تا آش کاملا رقیق باشد. ولی در اردبیل و بخش‌های دیگری از این استان، مقدار برنج به همین اندازه است.

این آش به دلیل داشتن مقدار زیادی دوغ و سیر باعث افت شدید فشار خون می‌شود. بنابراین در خوردن آن زیاده‌روی نکنید.

اگر گذرتان به گردنه حیران افتاد، خوردن آش دوغ‌های گردنه را فراموش نکنید.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محسن ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
    0 0
    ما این آش رو بهش میگیم: آش دوغی (همش حرف ی اضافه شده). خیلی ساده تز از این هست، رشته آشی، پیاز فراوان، شلغم (توی زمستونا) + ماست همزده شده. اول رشته آشی با آب، جوشیده میشن + شلغم تفت داده شده در روغن و فقط در زمستونا، سپس پیاز داغ که توی روغن سرخ شده، روی غذا ریخته میشه. در آخر ماست به هر اندازه ای که هر شخصی خواست، روی این آش رشته، میریزه. ترجیحا ماست نه خیلی شیرین و نه خیلی ترش، ترش که اصلا پیشنهاد نمیشه. البته سبزی و فلفل هم بعضی وقتا بهش اضافه میشه. سلیقه ایه... شبها غذای خوبیه. البته بعید میدونم اگه زیاده روی بشه، غذای سبکی باشه...
  • فاطمه اقااحمدی ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۶
    0 0
    خیلی خوب بود خیلی حوس کردم بخورمش تا دیروز چون بازارچه در مدرسمان اشتیم چند نفر از بچه های کلاسمان هم اش برای فروش اورده بودند تا دیدم حوس کردم خدا نگهدارتان باشد شرمنده ام که ایمیل ندارم خیلی خیلی عزر میخوام ببخشید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس