رئیس دیوان محاسبات کشور از کسری 50 درصدی بودجه کشور در سال جاری خبر داد و گفت: با افق پیش رو به نظر نمی آید در سال آینده نیز گشایشی بیش از این داشته باشیم.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی ظهر دوشنبه در مراسم اختتامیه چهارمین همایش مدیران دیوان محاسبات کشور که در محل دیوان محاسبات برگزار شد طی سخنانی به شرایط داخلی و خارجی کشور اشاره کرد و گفت: در سال 91، گزارش 9 ماهه عملکرد دستگاه ها را به آنها ارائه کرده ایم که به نظر می رسد تا پایان سال هر اندازه هم تلاش شود فقط 50 درصد درآمدها محقق شود، یعنی 50 درصد کسری داریم. که البته این باید به نوعی تامین شود و راه های تامین آن صرفه جویی، تخصیص‌ها و اولویت‌بندی است که تا امروز توانسته ایم کار را تا حدودی جلو ببریم.
 
وی گفت: در افق پیش رو به نظر نمی آید گشایشی بیش از این داشته باشیم تحریم ها در حوزه های مختلف فشارهای زیادی وارد می کند اگر این تحریم ها البته به هر کشور دیگری وارد می شد قطعا آن کشور را از پا در می آورد.
 
رحمانی فضلی همچنین به برخی مشکلات داخلی از جمله کشمکش های بین مسئولان اشاره کرد و گفت: در سال 91، متاسفانه برخی ناملایمات و اختلاف در حوزه سیاست داخلی و در بین مسئولان را شاهد بودیم این در حالیست که مردم توقع این مسائل را به هر بهانه و از طرف هر کس که باشد در شرایط کنونی ندارند.
 
وی گفت: رهبر انقلاب بارها هشدار داده اند اما متاسفانه همچنان شاهد برخی رفتارها هستیم که باعث کدورت ایشان و مردم شده است و آثار منفی دارد.
 
رئیس دیوان محاسبات گفت: در صورتیکه به لحاظ داخلی مشکلی نداشته باشیم به هیچ وجه نباید نگران حوزه سیاست خارجی باشیم تا دشمن نتواند چیزی را به ماتحمیل کند.
 
وی ابراز امیدواری کرد که در سال 92 شاهد این نوع اتفاقات در بین مسئولان نباشیم.
 
رحمانی فضلی در خصوص اجرای قوانین و مقررات در کشور نیز گفت: امسال نسبت به سال قبل موفق‌تر بوده ایم و دستگاه های اجرایی کار را بهتر انجام داده اند اما در تصمیمات کلان در دولت مثل حوزه بانک و نفت دچار مشکلات اساسی بودیم. البته تذکراتی به منظور اقدامات پیشگیرانه دادیم اما کماکان در این حوزه بادولت مشکل داریم.
 
رئیس دیوان محاسبات با بیان اینکه سال 92 خیلی متفاوت از سال 91 نخواهد بود گفت: انتخابات ریاست جمهوری را در پیش داریم که قطعا این انتخابات با شکوه برگزار می شود و انشاءالله که با روی کار آمدن دولت کارآمد مواجه می شویم. دولتی که محور هماهنگی، اقدام و اجرا برای همه باشد و همه امید داشته باشند که ظرفیتشان را در دولت بگذارند و بتوانند کار را جلو ببرند.

وی گفت: در حوزه سیاست خارجی نیز اتفاق بزرگی که می تواند رخ بدهد این است در حوزه مذاکرات، با توجه به استحکامی که در انتخابات ریاست جمهوری پیدا خواهیم کرد ، دستمان پرتر خواهد شد که شرایط خودمان را تحلیل کنیم.
 
رحمانی فضلی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: ما باید کاری کنیم که خارج از حوزه تحریم و تهدید باشد، در حوزه اقتصاد باید روی پای خود بایستیم، ما با ساختار اقتصادی واقعا ناکارآمد روبرو هستیم و نیازی به استدلال نیست، نرخ رشد اقتصادی و نرخ رشد بهره وری نشان می دهد که اوضاع اقتصادی خوب نیست، ساختار بودجه نویسی ما غلط تر از ساختار اقتصادی ما است، در حالیکه بودجه ریزی باید عملیاتی باشد به این معنی که هزینه ها باید در مقابل خروجی ها باشد.
 
رئیس دیوان محاسبات در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عدم استفاده از ظرفیت های موجود در کشور، گفت: ما در حوزه نفت اگر از مرحله اکتشاف تا تبدیل و فراوری بسترها را فراهم کنیم می توانیم برای تمام بیکاران کشور شغل ایجاد کنیم، این فقط در حوزه نفت است، اما سئوال این است که چرا نمی کنیم؟ چه کسی این چرا را پاسخ می دهد؟ آیا ارزش دارد در حوزه سیاسی در حمایت از فرد خاصی به سروکله هم بزنیم. اگر کسی مسائل کشور را بشناسد و دلش بسوزد، صرف انرژِی در حوزه سیاسی را سم و حرام می داند.

وی در خصوص مشکلات مالی دیوان محاسبات گفت: ما در مضیقه مالی هستیم چند بار خواستم به معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری این مسئله را در میان بگذارم که وضعیت دیوان محاسبات به لحاظ بودجه مناسب نیست اما یک ماه و 20 روز است که حتی نتوانسته ام تلفنی با آقای مرادی معاونت برنامه ریزی راهبردی ریاست جمهوری صحبت کنم، به هر حال این هم از اخلاق و مرام دوستان است، شماره رئیس دیوان محاسبات را هم می بینند و جواب نمی دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس