* روزهاى سال، به طور طبيعى و به خودى خود همه مثل همند؛ اين انسانها هستند، اين ارادهها و مجاهدتهاست که يک روزى را از ميان روزهاى ديگر برميکشد و آن را مشخص ميکند، متمايز ميکند، متفاوت ميکند و مثل يک پرچمى نگه ميدارد تا راهنماى ديگران باشد. روز عاشورا - دهم محرم - فى نفسه با روزهاى ديگر فرقى ندارد؛ اين حسين بن على (عليه السّلام) است که به اين روز جان ميدهد، معنا ميدهد، او را تا عرش بالا مي برد؛ اين مجاهدتهاى ياران حسين بن على (عليه السّلام) است که به اين روز، اين خطورت و اهميت را مي بخشد... روز نهم دىِ امسال هم از همين قبيل است. نهم دى با دهم دى فرقى ندارد؛ اين مردمند که ناگهان با يک حرکت - که آن حرکت برخاسته از همان عواملى است که نوزدهم دىِ قم را تشکيل داد؛ يعنى برخاسته ى از بصيرت است، از دشمنشناسى است، از وقتشناسى است، از حضور در عرصه ى مجاهدانه است - روز نهم دى را هم متمايز ميکنند.
*مطمئن باشيد که روز نهم دىِ امسال هم در تاريخ ماند؛ اين هم يک روز متمايزى شد. شايد به يک معنا بشود گفت که در شرائط کنونى - که شرائط غبارآلودگىِ فضاست - اين حرکت مردم اهميت مضاعفى داشت؛ کار بزرگى بود. هرچه انسان در اطراف اين قضايا فکر ميکند، دست خداى متعال را، دست قدرت را، روح ولايت را، روح حسين بن على (عليه السّلام) را مىبيند. اين کارها کارهائى نيست که با ارادهى امثال ما انجام بگيرد؛ اين کار خداست، اين دست قدرت الهى است؛ همان طور که امام در يک موقعيت حساسى - که من بارها اين را نقل کردهام - به بنده فرمودند: «من در تمام اين مدت، دست قدرت الهى را در پشت اين قضايا ديدم». درست ديد آن مرد نافذِ بابصيرت، آن مرد خدا.
*مهم اين است که انسان اين مجاهدت را بکند. اين مجاهدت به نفع خود انسان است؛ خداى متعال هم در اين مجاهدت به او کمک ميکند. نوزده دىِ مردم قم در سال 56 از اين قبيل بود، نهم دىِ امسالِ آحاد مردم کشور - که حقيقتاً اين حرکت ميليونى فوقالعاده ى مردم حرکت عظيمى بود - از همين قبيل است، و قضاياى گوناگونى که ما در طول انقلاب از اين چيزها کم نداشتيم. اين مجاهدت، راه را به ما نشان ميدهد.
* اين ملت عظيم از قشرهاى مختلف در سراسر کشور نگاه ميکنند به صحنه، ميشناسند صحنه را؛ خيلى چيز بزرگ و مهمى است. اينى که من عرض ميکنم روز نُه دى در تاريخ ماندگار است، به خاطر اين است. مردم بيدارند؛ همين است که کشور شما را نگه داشته است عزيزان من! همين است که انقلابتان را حفظ کرده است؛ همين است که جرأت سران استکبار را از آنها گرفته است که بخواهند به ملت ايران حمله کنند؛ ميترسند.
*حجت بر همه تمام شده است. حرکت عظيم روز چهارشنبه ى نهم دى ماه حجت را بر همه تمام کرد. مسئولين قوهى مجريه، مسئولين قوهى مقننه، مسئولين قوهى قضائيه، دستگاههاى گوناگون، همه ميدانند که مردم در صحنهاند و چه ميخواهند. دستگاهها بايد وظائفشان را انجام بدهند؛ هم وظائفشان در مقابل آدم مفسد و اغتشاشگر و ضدانقلاب و ضدامنيت و اينها، هم وظائفشان در زمينهى ادارهى کشور.
* بزرگترين ثروت براى يک نظام همين است که مردم پشت سرش باشند. آمدند به اصطلاح خواستند اين حرکت مردمى را خراب کنند؛ گفتند راهپيمائى حکومتى! بى عقلها نفهميدند که با اين حرف دارند حکومت را تعريف ميکنند؛ دارند از حکومت تمجيد ميکنند. اين چه حکومتى است که در ظرف دو روز - روز عاشورا (يکشنبه) آن خباثتها را راه انداختند، روز چهارشنبه اين حرکت عظيم راه افتاد - ميتواند يک چنين بسيج عظيم ملى را در سرتاسر کشور بکند؟ امروز کدام کشور ديگر، کدام حکومت ديگر چنين قدرتى دارد؟ قوىترين حکومتهاى دنيا و ثروتمندترينشان - که ولخرجىهاى زيادى هم براى جاسوس پرورى و خرابکارى و تروريست پرورى دارند - اگر همه ى تلاششان را هم بکنند، نميتوانند ظرف دو روز، صد هزار نفر آدم را بياورند توى خيابانهاى شهرشان يا کشورشان. چند ده ميليون انسان در سرتاسر کشور بيايند! اگر به دستور حکومت آمده باشند، اين خيلى حکومت مقتدرى است؛ پس خيلى حکومت قوىاى است که اينجور امکان بسيج را دارد. اما حقيقت غير از اين است؛ حقيقت اين است که در کشور ما حکومت و مردمى وجود ندارد - همه يکى اند - مسئولين حکومت، از شخص حقير اين بنده گرفته تا ديگران، هر کدام قطرههائى هستيم در اقيانوس عظيم اين ملت.