گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز
روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
ملاقاتي كه اپوزيسيون را گيج كرده است
کیهان نوشت: ديدار چند تن از اصلاح طلبان با رهبر معظم انقلاب با واكنش هاي متفاوت در محافل مواجه شده است. پيش از اين روزنامه اعتماد از ديدار مجيد انصاري، عبدالواحد موسوي لاري و اسحاق جهانگيري با رهبر معظم انقلاب در روزهاي اخير خبر داد.مجيد انصاري عضو مجمع روحانيون در اين باره به اعتماد گفته است: ديداري داشته ايم كه خوب بود. به هر حال خدمت ايشان رسيديم و در رابطه با مسائل كلي كشور صحبت كرديم.
وي درباره جزئيات اين ديدار افزود: ملاقات بسيار خوبي بود كه درباره جزئيات آن فعلاً حرفي نمي زنيم اما اصل اين ديدار انجام شده است.
انصاري گفت اين ديدار به هيچ وجه انتخاباتي نبوده و صرفاً پيرامون مسائل جاري كشور صورت پذيرفته است.
عباس عبدي در گفت وگو با اعتماد و درباره ديدار مذكور گفت: به نظر من دوستان اصلاح طلب كار بسيار خوبي كرده اند كه البته دير هم انجام شد. حتي مي توان اين جلسات را در سطح بالاتري در اصلاح طلبان انجام داد و هيچ مانعي براي آن نيست. اين كار را البته آقاي خاتمي و برخي ديگران بايد انجام دهند.
محمد جواد حق شناس، عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي نيز در گفت وگو با خبرگزاري آريا تأكيد كرد: به نظر مي رسد عدم انجام چنين ديدارهايي در هشت سال اخير از جمله مهمترين مشكلات بوده است البته بنده در گذشته به آقايان كروبي و خاتمي پيشنهاد داده بودم كه ايده هاي خود را با مسئولان عالي نظام به طور مستمر دنبال كنند زيرا در ديدارهاي حضوري بهتر و دقيق تر مي توان نقطه نظرات را مطرح كرد.
وي گفت: بنده گامي كه از سوي آقايان انصاري، جهانگيري و موسوي لاري برداشته شده است را مثبت ارزيابي مي كنم.اغلب گروه هاي عضو جبهه اصلاحات در فتنه سال 88 با فتنه گران همراهي كرده و برخي از آنها نيز با انفعال عمل كرده و از ترس فتنه گران در برابر هجمه به اصل نظام سكوت اختيار كردند.
اكنون كه احياي اين جريان سياسي صرفاً از طريق مرزگذاري با جريان آشوب طلب ساختارشكن ميسر است، بايد منتظر ماند و ديد آيا طيف سرخورده از بن بست فتنه شجاعت و جسارت ابراز برائت از فتنه گران را دارد يا صرفاً به عنوان پوشش و حاشيه امنيت براي تجديد حيات فتنه گران عمل مي كند.
رهبر معظم انقلاب پيش از اين بارها فتنه گران را مرتكب جنايت ها و خيانت هاي بزرگ معرفي كرده و تأكيد فرموده اند كه چنين خيانتگراني صلاحيت حضور در حاكميت را ندارند.موضع آينده اصلاح طلباني كه به محضر رهبر معظم انقلاب رسيده اند نشان خواهد داد كه آيا اراده اي براي نجات جريان موسوم به اصلاح طلب در ميان آنان وجود دارد يا خير؟
رايزني براي نحوه استتار پشت شعار انتخابات آزاد
ائتلاف سلطنت طلبان و گروه هاي ماركسيستي منحله چند و چون شعار انتخابات آزاد را در كلن مورد بررسي قرار دادند.
به گزارش کیهان، گروه موسوم به اتحاد جمهوري خواهان از يك سال پيش با محوريت برخي سلطنت طلبان نظير شهريار آهي (از اعضاي دفتر و مشاور رضا پهلوي) و جواد خادم (از طراحان كودتاي نافرجام نوژه) و نيز عناصري نظير حسن شريعتمداري (پسرسيدكاظم شريعتمداري و از مرتبطين با لانه جاسوسي آمريكا) و جمشيد طاهري پور (عضو مركزيت گروهك منحله فدائيان خلق) نشست هايي را در استكهلم، بروكسل و پراگ تشكيل دادند. آنها اين بار نيز در كلن جمع شدند و به بررسي ادبيات مربوط به انتخابات آزاد پرداختند.
در اين نشست حسن شريعتمداري شرط ابتدايي براي اينكه بتوان از لفظ انتخابات آزاد به عنوان استراتژي گذار استفاده كرد را اين دانست كه جامعه در مرحله بحران باشد.به عبارت ديگر وي لازمه تكرار و جا انداختن اين تعبير را القاي بحران در جامعه مي خواند و اين همان ضرورتي است كه برخي حلقه هاي فتنه گر و منحرف در تدارك آن هستند و از جمله فتنه گران مدام اصرار دارند جامعه را بحراني جلوه دهند.
همكار سابق لانه جاسوسي آمريكا در ادامه سخنانش در زمينه ايجاد همگرايي بين نيروهاي اپوزيسيون گفت: «چرا اصلاح طلبان به جاي تكيه بر قانون اساسي فعلي قوانين بين المللي را فصل الخطاب نمي دانند؟ ما مي گوييم قوانين بين المللي را اصل قرار دهيد همه مشكلات حل است و همگرايي هم حاصل مي شود.»
محقق داماد گزینه اصلی اصلاح طلبان
آرمان روابط عمومی نوشت: آیتا... دکتر مصطفی محقق داماد یکی از گزینههای مطرح از سوی سیاسیون برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم است. روز گذشته هم رئیس ستاد انتخاباتی جبهه اصلاحطلبان گفت: محقق داماد در جلسات اصلاحطلبان به عنوان گزینه اصلاحطلبان برای ریاستجمهوری مطرح است.
پشت پرده وضعيت كاغذ و يارانه روزنامهها
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: نشريات ابرار، روز دوشنبه اين هفته به دليل فقدان كاغذ منتشر نشدند. ديروز، روزنامه ابرار در اين باره نوشت:... به عرض ملت شريف ايران و خوانندگان عزيز و ارجمند صميمي گروه نشريات ابرار (ابرار، ابرار اقتصادي، ابرار ورزشي، فوتبال امروز، گنبد كبود و...) به عنوان دومين مولود رسانهاي جمهوري اسلامي ميرسانيم كه در سال 1391 يارانه پرداختي ارشاد به 4 روزنامه و 2 هفته نامه با تعداد زيادي روزنامه نگار با تجربه و هزينه هاي... فقط هزينه 25 روز تامين كاغذ را در اين سال تامين كرده اند!
اين روزنامه افزوده است: در آينده نزديك و در صورت اقتضاي جامعه و كشور با درج مقاله و گزارشي مستند، متقن و روشنگرانهاي كه تهيه شده، همه آنچه را در پس پرده اجرائيات كشور رخ ميدهد قرار خواهيم داد." آنچه همكاران محترم روزنامه ابرار درخصوص وضعيت كاغذ و پرداخت يارانه قانوني به روزنامهها يادآور شده اند، متأسفانه مشكل تمام روزنامههاي مستقل است و متوليان امور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گام مؤثري براي حل اين مشكل برنداشتهاند.
تكذيب نامه رهبر انقلاب به مرسی
رئیس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره شایعه برخی رسانههای خبری درباره ارسال نامه مقام معظم رهبری به رئیسجمهور مصر را رد کرد. به گزارش پایگاه الیوم السابع، «مجتبی امانی» روز دوشنبه طی اظهاراتی شایعه ارسال نامه حضرت آیتالله علی خامنهای به «محمد مرسی» و ادعاهای رسانههای خبری مبنی بر توصیه ایشان به مرسی برای اجرای نظام ولایتفقیه در مصر را رد کرد.
به گزارش روزنامه وطن امروز، امانی گفت: اینکه گفته میشود آیتالله خامنهای به مرسی نامهای ارسال کرده است، امری کاملا تحریف شده است زیرا مقام معظم رهبری اصلا این نامه را ارسال نکردهاند بلکه 17 نفر از اندیشمندان از جمله تعدادی از روسا و اساتید دانشگاههای ایران این نامه را به رئیسجمهور مصر ارسال کردهاند و این نامه از جانب آنها نوشته شده و جنبه دولتی ندارد.
وی افزود اندیشمندان ایرانی در نامه خود دیدگاههایشان درباره ساختن یک کشور نو و چگونگی مقابله ایران با چالشهای پس از انقلاب در سایه تجربههای خاص آن را تشریح کردهاند و این نامه ارتباطی به مساله ولایتفقیه ندارد. امانی اظهار داشت: برای اینکه در دام تحریف رسانهای گرفتار نشویم خواستار آن هستم از محتوای این نامه مطلع شوید آنگاه خواهید دید که این نامه به امضای رهبر معظم انقلاب نیست. وی همچنین تصریح کرد: همه میدانند استفاده برخی کشورها از تجارب دیگری ممکن است اما شرایط هر کشور و چالشهای آن با شرایط کشورهای دیگر متفاوت است.
ترافيک استفاده از هواپيماي اختصاصي دولت در آذرماه
بر اساس بررسي هاي يک نهاد نظارتي، هواپيماي اختصاصي دولت در آذرماه بيشترين تردد را طي ماههاي سپري شده در سال 91 داشته است و مسئولان دولتي در اين ماه، در روزهاي هفتم، نهم، شانزدهم، بيست و دوم و بيست و چهارم از اين هواپيما براي رفت و آمد به کشورهاي همسايه يا اروپا استفاده کرده اند. بر اساس گزارش روزنامه خراسان، اين نهاد مسئول اگرچه استفاده از اين هواپيما حق قانوني کابينه است اما مي توان از پروازهاي مسافربري نيز براي سفر به کشورهاي همسايه استفاده کرد.
تداوم دردسرهاي شرکت مشهور براي سازمان بهزيستي
روزنامه خراسان نوشت: با اينکه رييس سابق سازمان بهزيستي پس از قطعيت تخلفات شرکت مشهور بهزيست بنياد در زمينه واردات برخي کالاها به کشور، دستور انحلال آن را در سال 1386 صادر و به فعاليت 15 ساله آن پايان داد، اما تبعات فعاليت هاي اين شرکت هنوز ادامه داشته و بر اساس بررسي هاي يک دستگاه دولتي، در جديدترين اقدام، ديون شرکت بهزيست بنياد به سازمان تأمين اجتماعي از مبالغ موجود در حساب هاي سازمان بهزيستي برداشت شده که اين موضوع با اعتراض مسئولان اين سازمان همراه بوده است.
مهمترین برنامههای فلاحیان برای ریاستجمهوری
حجتالاسلام علی فلاحیان، وزیر اسبق اطلاعات و رئیس جبهه اصولگرایان مترقی چندی پیش حضور خود در انتخابات ریاستجمهوری را مشروط به درخواست مردمی کرده بود که اخیرا با توجه به «به حد نصاب رسیدن»! این درخواستها رسما کاندیداتوری خود را اعلام کرد. عضو مجلس خبرگان رهبری به تبیین مهمترین برنامههای خود پرداخت و گفت: برنامههای خاص بنده در راستای مبارزه با گرانی و ایجاد اشتغال است.
وطن امروز نوشت: وزیر اطلاعات دولت هاشمی برای انتخاب مدیران دولت خود 3 ملاک دانش، تجربه و توان مدیریتی را مطرح و تاکید کرد: در انتخاب مدیران توجهی به گرایشهای سیاسی ندارم. وی افزود: با شعار «ایجاد کشور پیشرفته اسلامی» به میدان میآیم و ایجاد دولت الکترونیک و سوق دادن صنعت کشور به سوی فراصنعتی از دیگر برنامههایی است که مدنظر دارم.
يك ضدانقلاب: پاسخ حداد به سروش منطقي بود
مهدي خلجي از عناصر بدنام ضدانقلاب كه مدتهاست از كشور فرار كرده است، واكنش جالبي نسبت به نامه سروش به دكتر حدادعادل نشان داد. به گزارش رجانيوز، وي در صفحه فيسبوك خود با انتقاد از پرخاشگري و بدزباني سروش نوشت: «این پاسخ مفصل غلامعلی حدادعادل به اتهامات عبدالکریم سروش است.
به گزارش وطن امروز، من هر 2 متن را خواندهام و در مقام خواننده، حرفهای دکتر حدادعادل (به جز مساله انتخابات و شورای نگهبان که آگاهی ندارم) به نظرم منطقی میآید. یک نکته گفتنی است. عبدالکریم سروش در رویارویی با منتقدان خود کم پرخاشگری نمیکند. برای کسی که مدام از ضرورت اخلاق و جامعه اخلاقی سخن میگوید البته این منش تناقضآمیز است.
این را نوشتم چون در یادداشتی پیشتر به پرخاشگری جواد طباطبایی اشاره کرده بودم. به هر حال، شخص آقای سروش هم در تلخزبانی و نیشزدن به منتقدان ید بیضا دارند». گفتني است مهدی خلجی متولد 1352 در شهر قم است که مدتی در حوزه تحصیل کرد و در دهه 70 نیز با حلقه کیان ارتباط داشت. بعد از آن به خارج از کشور رفت و الان سالهاست که رسما تحت عنوان یک ضدانقلاب با یکی از موسسات آمریکایی همکاری دارد؛ موسسهای که برخی معتقدند در پوشش فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی، اقدامات جاسوسی نیز انجام میدهد.
دیدار جبهه ایستادگی با ولایتی و پورمحمدی
بر اساس گزارش آرمان روابط عمومی، رئیس ستاد انتخابات جبهه ایستادگی گفت: در این جلسه پاسخ نامههای نامزدهای احتمالی ریاستجمهوری را دریافت کردیم و آقایان ولایتی و پورمحمدی برای دیدار اعلام آمادگی کردند که از اینرو احتمالاً هفته آینده شورای عالی جبهه ایستادگی با آنها دیدار میکند. فارس نوشت ؛ ابوالقاسم رئوفیان افزود: همچنین قرار شد با سه نفر از مراجع بزرگوار قم دیدار کنیم و این دیدارها بهزودی صورت میگیرد. رئوفیان درباره دیدار با جبهه پیروان نیز از اعلام آمادگی این جبهه برای دیدار خبر داد.
ستاره تیم مطرح ممنوع الخروج شد!
به گزارش روزنامه آرمان روابط عمومی، که یکی از ستارههای تاثیرگذار یک تیم مطرح که قرار است در لیگ قهرمانان آسیا نیز به میدان برود با مشکل مالیاتی روبهرو شد است. جهاننیوز نوشت؛ اداره مالیات نیز با پیگیری بدهی وی و بدحسابیاش حکم ممنوعیت خروج وی از کشور را گرفته است. البته مسئولان باشگاه این بازیکن در تلاشند قبل از تاریخ اولین سفر آسیایی تیم شان مشکل او را حل کنند زیرا این بازیکن تاثیرگذارترین یار تیمشان است.
كاريكاتور پادشاه عربستان روي پلهای بيروت
روزنامه جمهوری اسلامی گزارش داد: اقدام گروهي ناشناس در نصب بنرهايي با كاريكاتور پادشاه عربستان روي پلها و مكانهاي مختلف بيروت موجب شد نيروهاي پليس لبنان تحقيقات در اين خصوص را آغاز كنند. شبكه خبري لبنان 24 گزارش داد: گروهي ناشناس عصر روز دوشنبه تصاوير كاريكاتور و پلاكاردهايي موهن به ملك عبدالله بن عبدالعزير، پادشاه عربستان را در مناطق مختلف لبنان منتشر كردند.
در اين تصاوير كه روي پل جل الديب و در گذرگاههاي منطقه الجديده، الزلقا، جل الديب و الفتار منتشر شده، كاريكاتور پادشاه عربستان درحالي كه خنجري خونين دردست دارد به تصوير كشيده شده است. گفته م? شود ترسيم كاريكاتور پادشاه عربستان در پاسخ به اقدام روزنامه عربستاني الوطن در چاپ كاريكاتوري از بشاره پطرس الراعي، اسقف ماروني لبنان صورت گرفته است.
حضور قاسم سلیمانی در مراسم سردار شاطری
آرمان روابط عمومی نوشت: که مراسم گرامیداشت شهید حسن شاطری با حضور قاسم سلیمانی برگزار شد. در مراسم گرامیداشت سردار شهید حسن شاطری که در حسینیه فاطمهالزهرا پادگان ولیعصر(عج) برگزار میشود، سردار قاسم سلیمانی، جمعی از مقامات لشکری و کشوری، خانوادههای معظم شهدا و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.
سناریوی تکرای آل سعود
در ادامه سناریوی تکرای آل سعود، بار دیگرعربستان سعودی ایران را به مداخله در امور بحرین متهم کرده است. ماجراي بروز تنش بين ايران و بحرين از آنجا آغاز شد كه پس از آغاز ناآراميها در اين كشور و اعتراض ايران به كشتار معترضين بحريني توسط رژيم آلخليفه، مقامات بحريني در واكنش به مواضع ايران، با كمك گرفتن از عربستان سعودي به ادامه سركوب مردم ادامه داده و ادعاي حمايت ايران از گروههاي مخالف بحريني را در دستور كارخود قرار دادند.
روزنامه جوان نوشت: در ادامه پس از اعتراض تهران به ورود نيروهاي نظامي عربستان به بحرين تحت طرح سپر جزيره و به بهانه حمايت از امنيت داخلي بحرين، مقامهاي عربستان سعودي و بحرين از تهيه طرحي براي هماهنگي سياسي و امنيتي اين دو كشور سخن گفته و طرح الحاق بحرين به عربستان مطرح شد.
اين اقدامات با واكنشهاي ديپلماتيك تهران روبهرو شد. از سوي ديگر مقامات كشورمان بارها به آنچه در بحرين رخ ميداد اعتراض كرده و از روند دوگانه غربيها در برخورد با موضوع بحرين انتقاد كردند.