
دولت آمريکا با انجام تغييراتي در قانون حق مؤلف (کپي رايت)، هک کردن گوشيهاي هوشمند را مجاز و قانوني اعلام کرده است.
بر اين اساس کاربران ميتوانند به دلخواه خود بين فراهمآورندگان سرويسهاي مخابراتي سوئيچ کرده و يا نرمافزارهايي را بدون تأييد و موافقت اپل برروي گوشيها نصب نمايند.
شرکت اپل توليدکننده گوشيهاي آيفون با انتقاد از اين قانون جديد، اعلام کرده است که اگر هک کردن آيفونها مجاز شمرده شود، اين موضوع به بروز نواقص امنيتي، زيانهاي سختافزاري و پيدايش ويروسهاي رايانهاي منجر خواهد شد.
با اين حال جنيفر گرانيک (Jennifer Granick) يکي از کارشناسان بنياد حقوقي EFF گفته است: به نظر اداره حق مؤلف آمريکا، هدف اصلي و اوليه قفل کردن گوشيهاي تلفن، نه محافظت از قانون حق مؤلف، بلکه اعمال محدوديتهايي در دسترسي مشتريان به شبکههاي مخابراتي بوده است.
گفتني است جيلبريک کردن (Jailbreaking) به شيوهها و نرمافزارهاي هک و قفلشکني گوشيهاي هوشمند اطلاق ميشود که اتفاقاً از محبوبيت و شهرت بسياري هم برخوردار هستند.
با استفاده از Jailbreaking کاربران ميتوانند نرمافزارهايي را که از سوي اپل تأييد نشده، بر دستگاههاي خود نصب کنند.