به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر علی لاریجانی روز سهشنبه در یک نشست خبری در اسلامآباد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در رابطه با دستیابی ایران به سلاح هستهیی، گفت: همه میدانند که ما به دنبال سلاح هستهیی نیستیم و ایران به عنوان یکی از کشورهای تاثیرگذار در منطقه همیشه به دنبال احترام گذاشتن به کشورهای دیگر است. حال چطور چنین کشوری میتواند تهدید ایجاد کند؟ ممکن است ایران دارای موشکهایی باشد اما این موشکها تنها قدرت بازدارندگی دارند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حمله صدام در ۸ سال جنگ تحمیلی به ایران افزود: متاسفانه کشورهای منطقه در آن زمان از صدام حمایت کردند، اما ایران بعد از جنگ از این کشورها انتقام نگرفت، زیرا مردم و مقامات ایرانی برای اهداف خود ارزش بسیاری قائل هستند. بنابراین کشورهای منطقه در جنگ ایران و عراق اشتباهات زیادی کردند ولی ما گذشت کردیم.
او با بیان این که ایران نیازی به بمب هستهیی ندارد، تصریح کرد: کشور ما هماکنون به دانش هستهیی دست یافته است و با این حال چه احتیاجی به بمب هستهیی داریم؟ اما در کل موضع ایران در رابطه با بمب هستهیی خلاف تبلیغات کشورهای غربی است.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که ایران تولید سلاحهای هستهیی را مزاحم آرامش روانی جوامع بشری میداند، افزود: زمانی که آمریکا سلاحهای هستهیی را تولید و حتی سلاحهای هستهیی ضعیف شده را در کشورهای منطقه استفاده میکند، و از طرف دیگر وقتی که رژیم صهیونیستی را که کلاهکهای هستهیی تولید میکند، تشویق میکنند، این موضوع موجب اشاعه بمب هستهیی در جهان میشود.
لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره وضعیت طرح انتقال گاز از ایران به پاکستان گفت: شما میدانید که این طرح جزو یکی از استراتژیترین طرحهای منطقه است، از طرف دیگر ایران دارای منابع نفت و گاز است، بنابراین باید از این ظرفیتها استفاده شود. همچنین اجرای این طرح برای پاکستان یک مزیت محسوب میشود.
نماینده مردم قم در مجلس نهم با اعلام این که هماکنون کار احداث خط لوله در ایران به اتمام رسیده است، یادآور شد: باید در آینده نزدیک ادامه کار لولهگذاری در پاکستان انجام شود. از طرف دیگر ما برای تسریع این طرح خط اعتباریای را در کشور ایجاد کردهایم تا به پاکستان برای اجرای آن کمک کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره وضعیت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تصریح کرد: متاسفانه آمریکا در افغانستان ضایعات بسیاری را به وجود آورده است. هماکنون بیش از ۱۰ سال است که آمریکا افغانستان را اشغال کرده است. ابتدا غرب در این رابطه ادعای مبارزه با تروریسم را داشت، اما بعد از چند سال این ادعا رنگ باخت، به طوری که هماکنون براساس خبرهای واصله غرب و تروریستها در پست صحنه فالوده میخورند، اما قدمی برای آبادانی افغانستان برنداشتهاند.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که تاکنون ایران چندین پروژه عمرانی را در افغانستان اجرایی کرده است، گفت: از طرف دیگر تلاش کردیم که کشاورزان افغانی از کاشت خشخاش انصراف داده و به کشاورزی سالم روی آورند، اما در این مسیر به ماجرای عجیبی برخوردیم. طی چند وقت اطلاعاتی به ما رسید که مواد مخدر از فرودگاههای کابل و بگرام افغانستان به فرودگاه نیوگارسیای آمریکا ترانزیت میشود و از آنجا به جاهای دیگر میرود. این درحالی است که این فرودگاههای افغانستان توسط ناتو کنترل میشوند.
لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار بیبیسی مبنی بر این که آیا شما برای انتخابات ریاست جمهوری ایران نامزد میشوید؟ افزود: من ۳۵ سال پیش نامزدیام را انجام دادهام و هماکنون ۴ فرزند دارم.
او همچنین در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار درباره آینده مذاکرات ۱+۵ توضیح داد: ما در برابر ۱+۵ با دو ژست این گروه روبهرو هستیم، یکی ژست عملیاتی که در داخل گروه کارشکنی میکنند و ژست دیگری که سیاسی و رسانهیی هستند که میگویند ما آماده مذاکره هستیم که به طور حتم این بازیگری شیطان بزرگ است.
رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره حمله احتمالی آمریکا و رژیم صهیونیستی به مراکز هستهیی ایران گفت: من فکر میکنم که اگر این دو کشور مختصر عقلی داشته باشند، هیچوقت دست به چنین اقدامی نمیزنند. از طرف دیگر چندی پیش برژیسنکی گفته بود که نه آمریکا و نه رژیم صهیونیستی توان حمله به ایران را ندارند. نکته جالب این است که چرا باید تمام کارهای ملل جهان به تایید آمریکا و رژیم صهیونیستی برسد، از اینرو اگر میخواستیم منطق آمریکایی را بپذیریم هیچ وقت انقلاب نمیکردیم.
وی در پاسخ به خبرنگار دیگری در رابطه تحت فشار قرار گرفتن پاکستان از سوی آمریکا برای توقف طرح انتقال گاز از ایران به پاکستان، تصریح کرد: برداشت من این است که مسوولان پاکستانی اراده خوبی برای اجرای این طرح دارند. از طرف دیگر ما هماکنون از دوره یکجانبهگرایی و تکقطبی عبور کردهایم و من بعید میدانم که پاکستان به ضرر ایران اقدامی انجام دهد.
لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری درباره همکاری ایران با سازمان سیا برای بازداشت تعدادی از تروریستها گفت: به طور حتم اجنه این خبر را به شما رساندهاند چون ما در بین انسانها چنین خبری را نشنیدهایم. از طرف دیگر تاکنون چه وقت بین ایران و آمریکا رابطه وجود داشته است؟
نماینده مردم قم در مجلس نهم درباره حمله رژیم صهیونیستی به سوریه افزود: کشور ایران از ابتدا زمانی که کشورهای منطقه ماجراجویی را در رابطه با سوریه آغاز کردند تذکر دادیم و گفتیم که سوریه در رأس مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی است، لذا اینگونه ماجراجوییها روحیه مقاومت سوریه را تضعیف و برای رژیم صهونیستی فرصت ایجاد کرده است. از طرف دیگر دموکراسی در سوریه باید غنیتر شود، اما به طور حتم دموکراسی با توپ و تفنگ ایجاد نمیشود.
وی با بیان این که اقدامات نظامی در سوریه هیچ فایده و نتیجهای ندارد، گفت: کشور ایران به همان دلیلی که با اقدامات نظامی در بحرین و لیبی مخالف است، با اقدام نظامی در سوریه هم مخالف است، بنابراین تغییرات سیاسی باید با اراده ملت انجام شود. از طرف دیگر عدهای با صرف پول و امکانات به دنبال اختلافافکنی در منطقه هستند.
لاریجانی ادامه داد: ما شفاف میگوییم که همه فرق اسلامی برادر یکدیگر هستند و معتقدیم که همه یک قبله، یک پیامبر و یک کتاب آسمانی دارند. از اینرو اختلاف کلامی در بین فرق اسلامی باید رفع شود.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس شورای اسلامی با یادآوری حضور پرشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن افزود: رسانهها به صورت تمام و کمال حضور پرشکوه مردم ایران را در راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان دادند و فکر میکنم حضور چشمگیر مردم پاسخ روشنی به رفتارهای آمریکا بود. آمریکا و غرب قصد داشتند با تحریمها مردم ایران را مأیوس کنند، ولی ملت غیور ایران با این حرکت نشان دادند که در برابر دشمن مقاوم هستند.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که متاسفانه هماکنون یک عده تنها به دنبال مشخص کردن کافرها در منطقه هستند، تصریح کرد: متاسفانه زمانی آنها کسی را کافر بدانند اقدام به کشتن آن میکنند که به طور حتم ما با این افکار مخالفیم.
کد خبر 193436
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۲۰:۴۷
- ۰ نظر
- چاپ
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که سلاح اتمی مزاحم آرامش روانی ملتهاست گفت: در مساله هستهیی با دو ژست از غربیها مواجهایم که یکی عملیاتی و در درون و یکی وجهسازی در برابر رسانههاست و باید توجه داشت که غربیها در مذاکرات ۱+۵ کارشکنی میکنند.