مشرق -- محمد كاظم انبارلويي
در سرمقاله امروز رسالت که با عنوان "منت كشي سياسي به سبك آمريكاييها " به چاپ رسید، نوشت:
آمريكاييها از آغاز قطع رابطه ديپلماتيك با تهران بارها برقراري ارتباط و آغاز گفتگو با مقامات ايراني را مطرح كردهاند. اوج اين منتكشي سياسي در قضاياي مك فارلين رخ داد كه با تدابير امام (ره) بيش از يك سال اركان ديپلماسي داخلي و خارجي آمريكا را به لرزه درآورد و خود منشاء محاكماتي شد كه در حقيقت به صورت نوعي محاكمه ديپلماسي خارجي واشنگتن درآمد.
اخيرا خانم كلينتون وزير خارجه كناره رفته آمريكا در سرودن غزل خداحافظي چند نكته را به جانشين خود و دستگاه ديپلماسي آمريكا به عنوان رهنمود يادآور شده است.
1- مذاكره با ايران را جدي بگيريد.
2- معامله بزرگ با ايران را پيشنهاد دهيد.
3- آمريكا بپذيرد ايران يك قدرت منطقهاي است.
اينها توصيههاي خوب و معقولي است. معلوم نيست چرا مقامات آمريكايي وقتي پست خود را ترك ميكنند عقلانيت سياسي آنها به كار ميافتد.
او توصيه كرده مذاكره با ايران را جدي بگيريد. يكي نيست به او بگويد تو خودت در ايامي كه وزير خارجه بودي چرا جدي نگرفتي و در اين ايام عقلانيت سياسي در اداره ديپلماسي بزرگترين قدرت جهاني را به شوخي گرفتهاي؟!
او ميگويد معامله بزرگ با ايران را پيشنهاد دهيد. منظورش از معامله بزرگ اين است كه غنيسازي 5 درصد را به رسميت بشناسند و براي مصارف پزشكي تا 20 درصد هم آن را ارتقاء بدهند!
خوب اگر واقعا رئيس ديپلماسي خارجي سابق آمريكا اعتراف دارد ايران ميتواندمجاز باشد 5 تا 20 درصد حق غنيسازي اورانيوم داشته باشد، فردا مردم جهان از اين پيرزن نميپرسند شما چند قطعنامه در شوراي امنيت سازمان ملل صادر كرديد و در همه قطعنامهها آورديد ايران حق غنيسازي اورانيوم را ندارد؟! براساس اين عدم حقانيت 10 سال است پدال گاز تهديد و تحريم را مرتب فشار ميدهيد و كاري به ترمز حقوق بشر هم نداريد و در اين مدت يك ملت مظلوم را با ماشين جنگ نرم و سخت به زير گرفتهايد؟!
نكته سومي كه خانم كلينتون به آن اشاره كرده موضوع قدرت منطقهاي ايران است. او گفته آمريكا بايد اين قدرت را به رسميت بشناسد. پاسخ روشن است: پذيرش يا عدم پذيرش قدرت منطقهاي ايران چيزي را در صورت مسئله تعريف قدرت در منطقه و جهان تغيير نميدهد.
آمريكاييها 30 سال است قدرت ايران را به رسميت نشناختهاند. اين قدرت روز به روز قويتر و نيرومندتر شده است. الان زير گوش آمريكاييها در آمريكاي لاتين جمهوري اسلامي ايران حضور دارد و در منطقه هم در همسايگي رژيم صهيونيستي زندگي ميكند و در اين همسايگي سه سيلي محكم در نبرد 33 روزه حزبالله و نبرد 22 روزه و نبرد 8 روزه حماس به رژيم صهيونيستي زده است. اگر اين قدرت به رسميت شناخته نشود آنها منتظر سيلي چهارم بايد باشند.
از جمله صداهايي كه از واشنگتن در خصوص رابطه و مذاكره اخيرا شنيده شده است، اظهارات جوبايدن معاون رئيسجمهور آمريكاست. او گفته است: آمريكا آماده مذاكره با ايران است. ظاهرا او اين جمله را در اين روزها سه بار تكرار كرده كه يادش نرود چه گفته است. او تاكيد كرده آمريكاييها
حسن نيت دارند.خوب ما جوابي كه به آن پيرزن داديم بايد به اين پيرمرد هم بدهيم و بايد بگوييم آقاي جو!
اينكه هر روز چنگ و دندان نشان ميدهيد و به ملت ايران فشار ميآوريد حتي اقلام دارويي را هم جزء ليست تحريمها قرار دادهايد اين نشانه حسن نيت شما براي گفتگو است؟
اينكه تحريمهاي بانكي را به صورت يك بازي "تام و جري" در آوردهايد و مسئولان كشور بايد هر روز راهي براي دور زدن تحريمهاي بانكي پيدا كنند، يك علامت براي حسن نيت شما براي گفتگو است؟ اينكه ميخواهيد جلوي پيشرفت ايران را بگيريد و هر روز يك مانع ايجاد ميكنيد نشانه علاقهمندي شما به آغاز گفتگوهاست؟
اينكه با پياده نظام و سواره نظام سرويسهاي امنيتي موساد، ام آي 6 و سيا فتنهانگيزي ميكنيد به قول خودتان شكاف دولت و ملت را ميخواهيد فعال نگه داريد، اين حسن نيت شما در برقراري ارتباط و مذاكره با تهران است؟
اينكه هر روز اخلال در روابط ايران با كشورهاي جهان بويژه همسايگان پديد ميآوريد نشانه اشتياق شما براي گفتگو و ايجاد رابطه است؟ واقعا دولت و ملت ايران چنين زباني را نميفهمد!
اگر شما با اين زبان با ملتها و دولتها و حتي شركاي خودتان در اروپا، چين و روسيه صحبت ميكنيد و بر اين اساس رابطه داريد، براي ما بيگانه است. بايد يك مترجم قوي براي ترجمه حرفهايتان پيدا كنيد.
ملت ما اكنون خود را آماده ميكند تا با حضور در راهپيمايي عظيم 22 بهمن پاسخ اين تهديدها را بدهد. پاسخ ملت ما با تداوم خصومتورزي آمريكا متكي به اقتدار ملي است. ملت در 22 بهمن نشان ميدهد كه همه در برابر اين تهديدها يكصدا هستند. صداي آمريكا و صداي بي بي سي بايد صداي ملت ايران را در روز 22 بهمن به تمامي جهان مخابره كنند.
اين صدا روشن ، شفاف و قابل شنيدن است.
"نه" به سياستهاي تجاوزكارانه آمريكا
"نه" به نيرنگهاي جنگ نرم آمريكا
اعلام آمادگي در برابر جنگ سخت
در سه كلمه خلاصه ميشود:
مرگ بر آمريكا
مرگ بر انگليس
و مرگ بر رژيم صهيونيستي
اين پاسخ روشن ما به آقاي جوبايدن و حسن نيت او براي برقراري ارتباط و مذاكره با تهران است! اين پاسخ ملت ما به منتكشيهاي سياسي آمريكاييها به منظور برقراري ارتباط و آغاز مذاكرات است.