به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، ˈسارا قاسمیˈ افزود : لبنیات یکی از گروههای اصلی هرم غذایی است که شامل شیر، ماست، پنیر و دوغ است .
وی با بیان اینکه مصرف روزانه 2 تا 4 واحد از این گروه برای همه افراد توصیه می شود خاطر نشان کرد :پنیر ماده لبنیاتی بسیار متداولی است که همیشه و در همه جا بخشی از غذای ایرانیان است و ترکیب نان و پنیر در فرهنگ عامه جایگاه ویژه ای دارد.
قاسمی ادامه داد: پنیر به عنوان جزیی از گروه لبنیات، منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر است. مصرف 30 گرم پنیر (معادل یک قوطی کبریت ) در حدود 8 گرم پروتئین و 200 میلی گرم کلسیم به بدن میرساند و این در حالی است که 150 تا 200 گرم شیر (معادل یک لیوان شیر) چنین میزان کلسیمی را به بدن میرساند.
وی خاطر نشان کرد :برای داشتن استخوانهایی سالم تنها مقدار کلسیم دریافتی مهم نیست. در واقع نسبت کلسیم به فسفر دریافتی که در رسوب کلسیم در استخوانها مهم است.
به گفته وی مناسبترین نسبت میان این دو ریز مغذی، مشابه ترکیب شیر مادر یا استخوانهای بدن است. یعنی به ازای هر 1000 میلی گرم کلسیم دریافتی 440 میلی گرم فسفر باید دریافت شود که چنین نسبت مناسبی در شیر و پنیر وجود دارد.
کارشناس ارشد علوم تغذیه افزود : همچنین حدس زده میشود پنیر در حفره دهان خاصیت ضد میکروبی داردو با توجه به فواید زیاد پنیر و همچنین نگهدارنده های طبیعی که خاصیت ضد میکروبی نیز دارند امروزه سعی بر آن است که اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره این ترکیبات علیه باکتری های بیماری زا در پنیر مورد بررسی قرار گیرد.
وی اظهار داشت :یکی از راههای افزودن این ترکیبات ضد میکروبی استفاده از فیلم های خوراکی است .
قاسمی گفت : مزیت اصلی فیلم های خوراکی، استفاده از آنها به عنوان حامل افزودنی های غذایی همچون طعم دهنده ها،مواد ضد میکروبی، آنتی اکسیدان ، مواد مغذی و آنزیم هاست.
کارشناس ارشد علوم غذایی گفت : تحقیقات نشان می دهد پنیر میتواند دندانها را در مقابل پوسیدگی محافظت کند .از یک طرف، مانع اسیدی شدن حفره دهانی میشود و از طرف دیگر میزان کلسیم و فسفر بزاق را افزایش میدهد که مینای دندان را محافظت میکند.