به گزارش مشرق، عبدالرضا شیخ‌الاسلامی وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی در جلسه استیضاح خود که صبح امروز در مجلس شورای اسلامی برگزار شد با تبریک فرا رسیدن دهه مبارک فجر و پیروزی انقلاب اسلامی گفت: خدای متعال را شاکرم که در یک نظام اسلامی و برآمده از مجاهدت شهیدان تلاش می‌کنند و توفیق آن را داشتم که در این دوران پس از انقلاب در هر کجا که شرایط اقتضاء می‌کرد خدمت کنم.

وی افزود: امروز در محضر نمایندگان عزیز برای بحث استیضاح هستیم من پیش از هر صحبتی به این نکته اشاره می‌کنم که استیضاح یک حق قانونی است و یکی از جلوه‌های زیبای مردم‌سالاری است که امکان اعمال اراده مردم را به تمام مسئولان می‌دهد.

وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی ادامه داد: محور اصلی مباحثات امروز مربوط به سازمان تأمین اجتماعی است. لازم است در اینجا به این نکته اشاره کنم که این وزارتخانه مجموعه‌ای بسیار بزرگی است که از سه ادغام سه وزارت‌خانه کار، تعاون و رفاه به وجود آمده است و طی یک سال گذشته نیز توانسته‌ است وظایف خود را به خوبی انجام بدهد.

شیخ‌الاسلامی ادامه داد: این وزارتخانه با بخش بزرگی از جامعه سروکار دارد و اغلب مردم از بدو تولد تا سال‌ها پس از  آن با این وزارتخانه سروکار دارد.

وی افزود: سازمان فنی و حرفه‌ای، سازمان ملی سلامت، بانک توسعه تعاون، سازمان بازنشستگی کشوری و صندوق ضمانت توسعه تنها تعدادی از سازمان‌هایی هستند که در این حوزه فعالیت می‌کنند. به لطف خداوند ما در تمام مسئولیت‌ها و مأموریتهایی که توسط نمایندگان محترم مجلس تصویب شده بود موفق بودیم.

به گزارش فارس، وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی تصریح کرد: موضوع اصلی در خصوص صندوق تأمین اجتماعی و انتصاب مدیرعامل آن است. سازمان تأمین اجتماعی نزدیک به 36 میلیون نفر را پوشش می‌دهد و یک میلیون و 800 هزار مستمری بگیر ماهانه نزدیک به یک هزار و 300 میلیارد تومان از این سازمان حقوق دریافت می‌کنند.

شیخ‌الاسلامی ادامه داد: در کنار این بودجه سلامت این سازمان تنها نزدیک به 5 هزار و 300 میلیارد تومان است.

وی افزود: تأمین اجتماعی موضوعی است که نیازمند به توجه مسئولان است و امروز بسیاری از مشکلاتی که کشورهای غربی و جهان با آن روبرو هستند و همچنین آشوب‌ها و درگیری‌ها خاستگاه اصلی آن تأمین اجتماعی و عدم توجه دقت به این مسئله می‌تواند بحران‌هایی را برای ما به دنبال داشته باشد.

شیخ‌الاسلامی با اشاره به رابطه بسیار خوب مجموعه کارگران و کارفرمایان با مجموعه تأمین اجتماعی گفت: خوشبختانه ما با این عزیزان رابطه بسیار صمیمی داشته‌ایم همچنین با اتاق تعاون و با تمام بازنشستگان کشوری نیز رابطه بسیار عالی داریم و همین مسئله برای ما بسیار حائز اهمیت است که چنین ارتباطی بین مسئولان و مردم وجود داشته باشد.

وی افزود: از همین رو است که بسیاری از این عزیزان از ما به صدور بیانیه‌هایی اعلام حمایت کردند و نه اینکه بر روی آنان فشاری وجود داشته باشد. من به جرأت می‌توانم بگویم با وجود اینکه بحث استیضاح نزدیک به 11 ماه است که مطرح است من حتی با یک نماینده مجلس نیز تماس نگرفته‌ایم.

وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه رعایت قانون یکی از مهمترین اهداف وی در اداره این وزارتخانه بوده است گفت: ما در این وزارتخانه به دلایل شرایط ادغام بیشترین انتصاب‌ها را داشته‌ایم و من می‌توانم بگویم که ما پاک‌ترین، مؤمن‌ترین و کارآمدترین مجموعه مدیران را داریم که اینها سرمایه‌ای باارزش و بی‌بدیل برای کشور هستند. در این وزارتخانه همه عزیزان تمام تلاش خود را بر روی حل مشکلات گذاشته‌اند و شب و روز را یکی کرده‌اند. ما در تمام طول این سال‌ها هیچ حاشیه‌ای نداشته‌ایم من حتی یک سخنرانی و یا یک مصاحبه نیز در خصوص استیضاح مطرح نکردم و هم اکنون نیز بنا بر حکم قانون خدمت شما عزیزان برای پاسخگویی رسیده‌ایم.

شیخ‌الاسلامی با اشاره به اینکه تمام فعالیت‌های وزارتخانه در چارچوب قانون بوده است گفت: تمام تلاش ما برای اجرای هر چه بهتر قانون بوده است البته ممکن است در این میان اختلافاتی نیز وجود داشته باشد اما تمام تمرکز ما بر اجرای قانون بوده است و البته مجلس محترم نیز تاکنون از ما چه در بحث بودجه و چه در بحث سایر مباحث حمایت کرده است.

وی افزود: ما کمترین تذکرات و سوال را از مجلس داشته‌ایم و همواره تابع قانون بوده‌ایم و نظر مجلس نیز برای ما مهم است اما تأمین نظر نمایندگان مجلس نیز باید در چارچوب سازوکارهای قانونی باشد.

وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه در طول 20 سال گذشته و در مدیریت‌های میانی و کلان حتی یکبار هم مورد مؤاخذه دستگاه‌های نظارتی قرار نگرفته است گفت: من در دوران مدیریت خود حتی در یک مورد نیز از سوی دستگاه‌های نظارتی همچون دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور و سایر دستگاه‌های نظارتی مسئله‌ای نداشتم و همواره برطبق قانون عمل کرده‌ام.

شیخ‌الاسلامی با اشاره به حکم دیوان عدالت اداری در خصوص این وزارتخانه گفت: خود این دیوان سازوکارهای قانونی برای اجرایی شدن این قانون دارد و خود رئیس این دیوان نیز به طور رسمی در مصاحبه‌ای عملکرد وزارت کار، تعاون و تأمین اجتماعی در خصوص اجرای قانون را تأیید کرده است آیا از دیوان عدالت اداری نهادی مصرتر برای اجرای قوانین و احکام این دیوان وجود ندارد؟

وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه این وزارتخانه در هیچ کجا خلاف نظر قانون در انتصابات مدیران عمل نکرده است گفت: برخی از سخنانی که دوستان در مورد پرونده‌های قضایی مطرح کرده‌اند مربوط به دستگاه قضایی است و زمانی که پرونده همچنان در حال رسیدگی است و مفتوح است نمی‌توان در مورد آن صحبت کرد.

شیخ‌الاسلامی ادامه داد: پرونده‌های قضایی روند فقهی، حقوقی و قانونی خود را دارد.

وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی همچنین با اشاره به سخنان برخی از نمایندگان درباره جلسات آنها با تعدادی از نمایندگان گفت: ما هر زمانی که در جایی قولی دادیم به آن عمل کردیم و هیچ کجا برخلاف قانون عمل نکرده‌ایم.

عبدالرضا شیخ‌الاسلامی در ادامه تصریح کرد: اینکه می‌گویند بنده به خاطر دو روز دنیا به صندلی چسبیده‌ام اصلا به من نمی‌چسبد.

وی افزود: من به دلیل بیماری با هزینه شخصی یک صندلی خریدم و هر مسئولیتی می‌گیرم آن را با خود به محل کارم می‌برم و لذا نگران صندلی‌ام نیستم.

 شیخ الاسلامی ادامه داد: همه زندگی و وجود و خانواده و سلامتی خود را برای انقلاب و کشور و ادای وظایف گذاشته‌ایم و اینکه بگویند به خاطر دو روز دنیا به صندلی چسبیده‌ایم حرف ناصوابی است.

 وزیر کار و رفاه اجتماعی در ادامه سخنانش به روایت انتصاب مرتضوی به مدیرعاملی صندوق تامین اجتماعی پرداخت و گفت: برای انتخاب مسئول صندوق تامین اجتماعی با بیش از 10 نفر مذاکره کردیم.

 وی افزود: یکی از این افراد آقای مرتضوی بود و روال انتصاب مدیرعامل این است که هیئت امنای صندوق که نمایندگان جامعه کارگری و کارفرمایی نیز در آن عضویت دارند با اشخاص گفت‌وگو می‌کنند.

 شیخ‌الاسلامی ادامه داد: آقای مرتضوی در جلسه‌ای 4 ساعته با هیئت امنا به مباحث و موضوعات مختلف پاسخ داد و اسناد و مدارک خود را در دفاع از خویش ارائه کرد.

 وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: در نهایت هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی آقای مرتضوی را طبق قانون به وزیر معرفی کرد و ما نیز بر اساس قانون برای او حکم زدیم.

 شیخ‌الاسلامی ادامه داد: انتصاب آقای مرتضوی انتقاد‌ها و چالش‌های نمایندگان مجلس را برانگیخت و دلایلی را مطرح کردند که ما مورد بررسی قرار دادیم.

 وی ادامه داد: یکی از این دلایل غیرمرتبط بودن رشته تحصیلی آقای مرتضوی با مدیریت تامین اجتماعی بود که باید بگوییم همه مدیران گذشته تامین اجتماعی دارای رشته‌های مرتبط بودند.

 وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: دیوان عدالت اداری برخلاف روال گذشته حکم انتصاب آقای مرتضوی را ابطال کرد و دولت نیز بر اساس اختیاراتش اقدام به تفسیر قانون و تغییر اساسنامه صندوق کرد.

شیخ الاسلامی ادامه داد: برای تداوم مدیریت آقای مرتضوی رشته‌های قانونی را توسعه و صندوق را نیز به سازمان تغییر دادیم تا مدیریت آن شامل آقای مرتضوی هم بشود.

 وی با بیان اینکه تغییر صندوق به سازمان خواست عمومی کارگران و کارفرمایان بود و حتی بیش از 160 نماینده از این کار تقدیر کردند متذکر شد که برای انتصاب مرتضوی به ریاست این مجموعه از نهادهای ذیربط استعلام شده است.

 شیخ‌الاسلامی گفت: من دو بار از آقای مصلحی به عنوان بالاترین مقام اطلاعاتی کشور استعلام کردم که هر دو بار فرمودند مرتضوی مشکلی ندارد و تاکید فرمودند پرونده را مطالعه کردم و بین خود و خدا دلیلی مبنی بر رد صلاحیت ایشان نبود.

 وی ادامه داد: آقای اشتهاردی از معاونین بنده با نمایندگان استیضاح‌کننده مذاکره کرد و من از او خواستم از نمایندگان هر مدرکی داشتند بگیرد تا پیگیری کنم اما مدرکی ارائه ندادند.

 وزیر کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اظهارات استیضاح کنندگان درباره مغایرت انتصاب یک قاضی معلق به منصب دولتی با ماده 124 قانون استخدام کشوری گفت که این قانون منسوخ شده است.

 شیخ‌الاسلامی همچنین خاطرنشان کرد که در ماده مورد بحث نیز اساسا هیچ حکمی صادر نشده بلکه صرفا به تعریف تعلیق پرداخته شده است.

 وی اضافه کرد: آنچه در قانون تصریح شده حکم دادگاه و هیئت تخلفات اداری درباره کارکنان دولت است که ربطی به قضات ندارد.

وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: همه می‌دانند آقای مرتضوی یک پرونده دارد که در آن اتهاماتی مطرح شده و هرگاه علیه یک قاضی اعلام جرم شود به دلیل مصونیت کیفری از امر قضا تعلیق می‌شود تا امکان رسیدگی به پرونده فراهم شود.

 شیخ‌الاسلامی ادامه داد: در این مدت رابطه استخدامی آقای مرتضوی با دستگاه قضایی قطع نشده و حتی در دوره تعلیق بخشی از حقوق قاضی معلق پرداخت می‌شود که اگر از اتهامات تبرئه شود همه حقوق به وی تعلق می‌گیرد.

 وی ادامه داد: آقای مرتضوی پیش از این رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بود و رئیس دستگاه قضا در حکم وی او را به عنوان یک قاضی معلق به دولت مامور کرد.

 شیخ‌الاسلامی به طرح این سوال پرداخت که چرا وقتی مرتضوی رئیس ستاد مذکور بود هیچ منع قانونی برای مدیریت نداشت اما حالا که ریاست یک نهاد عمومی غیردولتی را برعهده دارد با اعتراض مواجه شده است؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • مشتی ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۵
    0 0
    حرف های شیخ الاسلامی که منطقی به نظر می رسید ای کاش نطق چند تن از مخالفان هم می گذاشتید تا بتوان نتیجه گیری کرد
  • حزب الله ۲۳:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۵
    0 0
    ببین آخر کاری هر دو طرف دارن چی کار میکنن؟ آیا این به صلاح نظام است
  • سلطان ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۵
    0 0
    شیخ‌الاسلامی به طرح این سوال پرداخت که چرا وقتی مرتضوی رئیس ستاد مذکور بود هیچ منع قانونی برای مدیریت نداشت اما حالا که ریاست یک نهاد عمومی غیردولتی را برعهده دارد با اعتراض مواجه شده است؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس