کد خبر 19052
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۰

سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي و رئيس هيئت مذاکره کنندگان جمهوري اسلامي ايران در گفتگوهاي فراگير ايران و گروه پنج به علاوه يک در مصاحبه اي اختصاصي با شبکه يورونيوز خواهان توضيح شوراي امنيت سازمان ملل درباره ترور دانشمند هسته اي ايراني شد. <BR> <BR>

به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر :سعيد جليلي در پاسخ به سئوال نيما قدک زاده خبرنگار يورونيوز مبني بر اين که هدفش از سفر به ژنو چيست و توقعاتش از اين مذاکرات چه خواهد بود گفت : قبل از اينکه از تهران به ژنو بيايم در مصاحبه اي مطبوعاتي دو سه نکته را بيان کردم.

نخست اينکه ما به هيچ وجه اجازه نخواهيم داد حقوق ملت ايران موضوع گفتگو باشد زيرا حقوق هيچ ملتي نمي تواند موضوع گفتگو باشد.

نکته دومي که بيان کرديم اين است که انچه تحت عنوان راهبرد دو سويه و گفتگو و فشار بيان مي شود، از نظر ما قابل پذيرش نيست و ان را رد مي کنيم. من در نامه اي که به خانم اشتون نوشته بودم بر اين موضوع تاکيد کرده بودم و گفته بودم شما موضعتان را روشن کنيد.

نکته سومي که قبل از امدن به ژنو بيان کردم اين بود که ما آماده ايم ظرفيتهاي جمهوري اسلامي ايران، ظرفيتهاي منطقه اي ، ظرفيتهاي سياسي و اقتصادي خود را در اختيار همکاري حول نقاط مشترک ميان دو طرف قرار دهيم. ما درگفتگو ها اين سئوالات جدي را مطرح کرديم و از انها درباره همين بحثهايي که در نامه به خانم اشتون مطرح کرده بودم، سئوالاتي کرديم.

وي ادامه داد قدرتهاي بزرگ ديدگاههايشان را بيان کردند و حاصل گفتگوهاي ما اين شد که گفتگوها را براي همکاري حول نقاط مشترک ادامه دهيم. اين جمع بندي بود که خانم اشتون در جلسه اعلام کرد و بعد هم نمايندگان شش کشور اين موضع را تاييد کردند. ما هم ان را تاييد کرديم. ما براي گفتگو براي همکاري حول نقاط مشترک اماده هستيم.

خبرنگار يورونيوز پرسيد بسياري در ايران با اين اعتقاد که ايران به خودکفايي هسته اي رسيده و بسياري در غرب با اين اعتقاد که مقامات ايراني در حال وقت کشي و اتلاف وقت هستند فکر مي کنند که ادامه روند مذاکرات به اين گونه بيهوده است. دليل شما براي از سرگيري مذاکرات چيست؟

سعيد جليلي پاسخ داد هدف از اين گفتگوها همکاري است. قرار نيست که گفتگوها در باره موضوع خاصي باشد. من قبلا هم گفته ام که اسم اين گفتگوها گفتگوي هسته اي نيست. اين گفتگوها براي همکاري حول نگرانيهاي مشترک است. يکي از نگرانيهاي مشترک جامعه جهاني، امروزه بحث خلع سلاح است. چرا قدرتهاي هسته اي هنوز خلع سلاح نشده اند؟ چرا در اروپا هنوز امريکا خلاف معاهده ان پي تي دويست و چهل کلاهک هسته اي خود را مستقر کرده است؟ اين مسئله موجب نگراني شهروندان اروپايي هم مي شود. اين ها بحثهاي اساسي است که امروز مطرح مي شود. يکي از بحثهاي اساسي همين است که در همين موضوع هسته اي چه کسي سلاحهاي هسته اي را در اختيار رژيم صهيونيستي قرار داده است؟ اين بحث نگراني مشترک جامعه جهاني را بيان مي کند.

بايد به اين دغدغه ها و نگراني جامعه جهاني توجه کرد و اگر خلع سلاح هسته اي و جلوگيري از اشاعه سلاحهاي هسته اي و همکاري صلح اميز هسته اي ميان ملتها تشويق گردد؛ در اين صورت اين همکاريها مفيد واقع خواهد شد.

خبرنگار يورونيوز پرسيد درادامه مذاکرات ايا ايران خواهان لغو تحريمها خواهد شد؟ اين مسئله اي است که اقاي احمدي نژاد هم در سخنراني اخير خود اين را مطرح کرده است.

جليلي پاسخ داد يکي از بحثهايي که ما در گفتگوها مطرح کرديم اين بود که برخي دچار سوء محاسبه مي شوند. آنها مرتکب خطاهاي محاسبتي مي شوند و بر مبناي آن تصميمات غلط مي گيرند. زماني تصور مي کردند که با تحريمها مي توانند مانع پيشرفت ملت ايران شوند. امروز شما مي بينيد اين تحريمها موجب تحميل هزينه به ملت خودشان شده است. شرکتهاي انها با ما تماس مي گيرند و به ما مي گويند ما از بازار ايران و از اقتصاد ايران و از ارتباط داشتن با شما محروم شده ايم. اين بحثي بسيار جدي است. شما امروز مي بينيد ما در بهترين شرايط اقتصادي و سياسي هستيم و به همين علت است که مي خواهيم بزرگترين طرح اقتصادي کشور را که نوعي جراحي اقتصادي است، اغاز کنيم. اگر در وضع بسيار مناسب اقتصادي قرار نداشتيم که نمي توانستيم وارد چنين مرحله اي شويم. نکته ديگر که مي خواهم بگويم اين است که يکي از بحثهاي اساسي که امروز وجود دارد اين است که هفته گذشته يک استاد ايراني ترور شد. اين براي شوراي امنيت سازمان ملل رسوايي بزرگي است که در فهرست قطعنامه هايش فهرست دانشمندان را قرار بدهد و بعد هم تروريستها بيايند و ان قطعنامه ها را اجرا کنند. چه رابطه اي است بين شوراي امنيت و تروريستها؟ شما مي دانيد که مدير ام اي شش انگليس سه هفته قبل از اين ترور اعلام کرد که ما مي خواهيم با برخي از اقدامات امنيتي و اطلاعاتي مانع پيشرفت هسته اي ايران شويم. اين امروز سئوال بزرگي براي جامعه جهاني است. چه ارتباطي بين اين اظهارات ، قطعنامه شوراي امنيت و انچه توسط تروريستها اتفاق مي افتد وجود دارد؟

يورونيوز پرسيد شما صراحتا شوراي امنيت سازمان ملل را مسئول افشاي نام دانشمندان ايراني و ترور انها مي دانيد؟

سعيد جليلي پاسخ داد ما مي گويم ارتباط واضحي وجود دارد. بازرسان اژانس اسامي دانشمندان را مي گيرند و به شوراي امنيت مي دهند و شوراي امنيت انها را اعلام مي کند و بعد تروريستها اجرا مي کنند. بايد در اين زمينه به جامعه جهاني پاسخگو باشند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس