کد خبر 190226
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۱:۲۸

یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: «تمام اهداف حمله به سوریه به دلیل انرژی است و روسیه و چین به دلیل دفاع از امنیت ملی خود از سوریه حمایت می کنند؛ چون احساس می کنند اگر دروازه های دمشق فرو بریزد سپس آمریکا و غرب دروازه های مسکو و پکن را به لحاظ انرژی و سیاسی و استراتژیک تسخیر خواهند کرد.»

به گزارش مشرق، محمد صادق الحسینی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با فرارو گفت: «علی رغم آنکه شرایط میدانی به نفع اسد پیش می رود، اما اسد همچنان مذاکرات سیاسی را به عنوان اولویت اول در حل بحران سوریه مدنظر دارد.»

الحسینی درباره اعتراض مخالفین که معتقدند اگر اسد تا انتخابات 2014 سوریه در قدرت بماند و سپس حق کاندیداتوری هم داشته باشد چه تضمینی وجود دارد که دوباره رئیس جمهور نشود؟، گفت: «هیچ تضمینی وجود ندارد. ممکن است رئیس جمهور بشود، ممکن است نشود؛ اما مخالفین اصلا اعتقادی به صندوق رای ندارند.»

الحسینی درباره احتمال اجرای سناریوی گرجستان برای سوریه از سوی روسیه گفت: «این سناریو نه طرح روسیه است و نه اسد آن را قبول می کند. اسد حاضر است 100 سال مبارزه کند که این اتفاق نیفتد.»

وی ادامه داد: «سوریه یک کشور لائیک است. یعنی هیچ مسئله ایدئولوژیک و عقیدتی در تشکیل نظام سیاسی سوریه تاثیرگذار نبوده است. لذا اصلا بشار اسد به عنوان یک علوی برخورد نمی کند؛ بلکه به عنوان یک پان عربیستی که معتقد است می تواند از تمام طوایف سوریه در یک معادله میان طوایف و گروههای اجتماعی و سیاسی یک انسان سوری بسازد رفتار می کند.»

وی تاکید کرد: «لذا امکان ایجاد دولت علوی آن هم با پشتوانه روسیه یا هر یک از کشورهای حامی اسد وجود ندارد.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه اظهار کرد: «من معتقدم اکنون بازی ژئواستراتژیک بر سر سوریه را اسد و هم پیمانان وی برده اند. دعوا در سوریه بر سر انرژی است. آمریکا، رژیم صهیونیستی، فرانسه، عربستان، ترکیه و قطر به تکاپو افتاده اند که منطقه دریای مدیترانه (فلسطین اشغالی، لبنان و سوریه) را که سرشار از منابع انرژی است به ترکیه متصل کنند و این منطقه را اشغال کنند.»

وی ادامه داد: «یکی از موانع اصلی آنها در اجرای این طرح، حکومت بشار اسد، حزب الله و جریان مقاومت است که باید اینها را مهار می کردند و بر آنها مسلط می شدند که بتوانند از این مناطق بهره برداری کنند تا در جغرافیای انرژی یک تحول ژئواستراتژیک مهم ایجاد کنند.»

وی افزود: «اما اگر این جغرافیا در دست جمهوری اسلامی ایران باشد که به نظر آنها اکنون در دست ایران است (چنانکه می خواستند ایران را از لبنان خارج کنند که نتوانستند و اکنون سوریه و عراق نیز به لبنان اضافه شده است) عملا ایران از یک قدرت قوی در محدوده خلیج فارس به یک قدرت فرامنطقه ای تا دریای مدیترانه و دریای سرخ تبدیل شده است و این تحولی است که آمریکا را نگران کرده است.»

وی تصریح کرد: «لذا تمام اهداف حمله به سوریه به دلیل انرژی است و روسیه و چین به دلیل دفاع از امنیت ملی خود از سوریه حمایت می کنند؛ چون احساس می کنند اگر دروازه های دمشق فرو بریزد سپس آمریکا و غرب دروازه های مسکو و پکن را به لحاظ انرژی و سیاسی و استراتژیک تسخیر خواهند کرد.»

وی با بیان اینکه اکنون اسد به لحاظ میدانی دست بالا را دارد و اجازه تجزیه سوریه را نداده است گفت: «اکنون معادله معکوس شده است و ارتش سوریه توانسته اپوزیسیون مسلح را به عقب نشینی وا دارد.»

الحسینی خاطرنشان کرد: «اسد قطعا تا انتخابات سال 2014 در قدرت باقی خواهد ماند. دلیل این امر دو عامل اساسی است. اول عامل ذاتی است؛ یعنی وضعیت داخلی سوریه که با فضای مجازی متفاوت است و شرایط میدانی کاملا به نفع اسد در حال پیش روی است. دوم ادامه حمایت کشورهایی مانند روسیه و ایران از نظام اسد است.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: «من معتقدم اسد در صورت کاندیداتوری در انتخابات 2014 با محبوبیت و رای بیشتری انتخاب خواهد شد. علت آن این است که مردم یک فرد قوی را بیشتر از یک فرد ناتوان دوست دارند و دوم اینکه مردم روز به روز می بینند کشتارهای دسته جمعی آن هم در بلاد شام که سرزمین تجارت، ترانزیت و بازرگانی می باشد از سوی مخالفین انجام می گیرد.»

وی ادامه داد: «اکنون به جز مسیحی ها، دروزی ها، علوی ها، اسماعیلی ها و ترکمن ها که همه آنها حدود 35 درصد جمعیت سوریه را شکل می دهند و از ابتدا طرفدار اسد بودند؛ الان تعداد زیادی از جمعیت 65 درصدی اهل سنت نیز طرفدار اسد شده اند و در شهرهای حلب، دمشق و شهرهای با اکثریت اهل سنت برای دفاع از اسد کمیته های مردمی تشکیل داده اند.»

وی در پایان تصریح کرد: «مردم سوریه واهمه دارند و نمی خواهند تجربه دوم لیبی، عراق، افغانستان یا حتی مصر و لیبی باشند. اکنون که مردم اوضاع مصر را می بینند معتقدند همان نظام اسد باشد بهتر است؛ یعنی نمی خواهند از یک وضعیت معلوم به یک وضعیت مجهول بروند.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس