کد خبر 189984
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۰

محققان و دانشمندان کشور عزیزمان همه روزه در حال تولید علم هستند و در این راه دستاوردهای بسیار زیادی را کسب می کنند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، در هفته گذشته محققان ایرانی توانستد دستاوردهای بسیار زیادی را کسب کنند که در ادامه به 5 دستاورد مهم علمی اشاره می کنیم. تمامی این دستاوردها در سال حمایت از تولید ملی و با کوشش شبانه روزی دانشمندان کشور عزیزمان بدست آمده اند.



آغاز ساخت خودپرداز ایرانی

ساخت تولید داخل محصولات فناوری اطلاعات ،توسط یکی از زیرمجموعه های شرکت بورسی سرمایه گذاری خوارزمی آغاز شد.

علیرضا عظیمی‌پور، مدیرعامل شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (وابسته به سرمایه گذاری خوارزمی) با اشاره به افتتاح این کارخانه همزمان بامیلاد پیامبراکرم(ص)،زادروز فرخنده امام جعفرصادق(ع) و در آستانه دهه مبارک فجر و با حضور استانداراستان مرکزی ، مدیران شبکه بانکی و فعالان بازارسرمایه توضیحاتی ارایه کرد.

وی با بیان اینکه کارخانه محصولات فناوری اطلاعات در شهرک صنعتی مامونیه واقع درجاده تهران-ساوه قرار دارد، گفت:در حالی یکی از فعالیت‌های این شرکت واردات و پشتیبانی خودپردازهای بانکی بود که با افتتاح این کارخانه، این شرکت قادر به تولید خودپردازها و خوددریافت‌های بانکی با برند sigma خواهد بود.

عظیمی‌پور افزود: شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی با هدف معرفی محصولات با کیفیت (انواع خودپردازها) در مقایسه با دستگاه‌های وارداتی بی‌کیفیت از آسیای جنوب شرقی و به منظور ایجاد اشتغال، صرفه‌جویی ارزی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود در کشور در سالی که به فرموده رهبر معظم انقلاب "سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" است،این کارخانه راطراحی و راه اندازی کرده است.


این مقام مسئول گفت: ظرفیت اسمی کارخانه 10هزار دستگاه از انواع خوددریافت‌ و خودپرداخت‌های بانکی است که در سال اول بهره‌برداری تا 30 درصد قطعات مورد نیاز برای تولید، از داخل کشور تامین می‌شود.این رقم در سال‌های بعد افزایش خواهد داشت. سرمایه گذاری ثابت انجام شده در این کارخانه و سرمایه درگردش سه و 16 میلیارد تومان است.

عظیمی‌پور درمورد برخی ویژگی‌های تولیدات خاص گفت:دستگاه‌های چک پذیر،کاملا ایرانی و متعلق به شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی است.نرم‌افزارهای مورد نیاز دستگاه‌های خودپرداز برای اتصال به سوئیچ‌های بانکی نیز توسط متخصصان داخلی تولید شده که اکنون درحال آزمایش بوده و به زودی به بازار عرضه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سهم خوارزمی در بازارداخلی به حداقل 20 درصدخواهد رسید، ادامه داد:علاوه بر بازارهای داخلی، بازارهای عراق، افغانستان و تاجیکستان در زمره بازارهای هدف هستند.

مهدی کرباسیان مدیرعامل شرکت بورسی سرمایه گذاری خوارزمی هم گفت:این شرکت به عنوان سهامدار 100درصدی شرکت توسعه فناوری اطلاعات، آمادگی کمک موثر برای پیشرفت مستمر و زمانبندی شده این پرو‍ژه ارزشمند تولیدی و ملی را تامرحله بهره برداری داشته است .

وی با اشاره به افزایش سرمایه این شرکت از 3 به 17 میلیارد تومان افزود: گرچه فشارهای بیرونی فرآِیند تولید داخلی را دشوار کرده اما با کمک متخصصان ایرانی توانستیم این مجموعه باکیفیت و ارزشمند را به مرحله بهره برداری برسانیم.بدون شک این امرکمک موثری به خودکفایی کشور در یکی از شاخه های مهم تجهیزات موردنیاز شبکه بانکی خواهد کرد.

وی در خاتمه گفت:افزایش سرمایه گذاری‌ها درحوزه IT از سیاست های اصلی سرمایه گذاری خوارزمی است که بخش قابل توجهی از سهامداران آنرا افراد حقیقی تشکیل می دهند.

اختراع جدید برای خلاصی از آلودگی هوا

اختراع دو ایرانی می‌تواند تهران را از آلودگی نجات دهد البته اما و اگرهایی دارد که در این گزارش آمده است

در بخش هایی از گزارش عصر ایران آمده است: این خبر که چند محقق ایرانی توانسته‌اند اختراعی کاربردی را به ثبت برسانند و حتی از مجامع علمی داخلی و خارجی برایش تأییدیه بگیرند ، برای همه ما بسیار تکراری و آشناست. اما تقریباً همه این خبرها ، برغم تنوع محصولات و اختراعات ، در اختتامیه‌شان، با یکدیگر مشترک‌اند: «عدم استقبال مسوولان و نهادهای مسوول از اختراعات و ابتکارات ایرانی‌ها.»

نتیجه نیز کاملاً مشخص است: سرخوردگی مخترعان ایرانی و گاه ، روانه شدن آنها به خارج یا فروختن حق امتیاز اختراع‌شان به شرکت‌های خارجی.

جالب اینجاست که بعضاً همین اختراعات ، پس از صنعتی‌سازی در آن سوی آب‌ها ، به قیمت‌های گزاف توسط شرکت‌های داخلی خریداری و وارد کشور می‌شود ؛ شرکت‌هایی که موقع مراجعه مبتکران داخلی ، آنها را پشت درهای بسته نگه داشته و طرح‌هایشان را مردود دانسته بودند!

یکی از این موارد ، اختراع دو جوان لرستانی است که از سه سال پیش ، در بروکراسی اداری مانده است ؛ اختراعی که اتفاقاً به یکی از معضلات اصلی ایران امروز مربوط می‌شود: آلودگی هوا .

از قرار معلوم ، این دو مخترع کشورمان ، دستگاه دودگیر خودرو و موتورسیکلت ساخته‌اند که با هزینه‌ای بسیار کمتر از کاتالیست و با شیوه‌ای جدید ، آلودگی ناشی از عملکرد وسایل نقلیه و حتی دستگاه‌های زباله‌سوز را مهار می‌کند. سه دکتر شیمی از سه دانشگاه کشور نیز اختراع آنها را تأیید کرده‌اند.

با این حال ، خودروسازی‌ها و نهادهای ذیربط ، نه تنها روی خوشی به این اختراع نشان نداده‌اند ، بلکه حتی سازمان حفاظت محیط زیست از این دو جوان ، مبلغ 5 میلیون تومان پول نقد درخواست کرده تا اختراعشان را تحویل بگیرد و بررسی کند!

البته ، بحث فقط اختراع اخیر نیست بلکه همه ساله ، با مخترعین و مبتکرین متعددی در کشور چنین برخوردهای زننده‌ای می‌شود.

همین است که مراکز علمی و تحقیقاتی دنیا ، پر از ایرانیانی است که مدام دستاوردهای جدیدی به جهان عرضه می‌کنند ولی نام و نانش نصیب کشورهایی می‌شود که "شعور" میزبانی و رفتار درست با انسان‌های خلاق را دارد.

ما هم حداکثر کاری که بعد از راندن این افراد از کشور انجام می‌دهیم این است که در رسانه‌های داخلی تیتر بزنیم: «فلان ایرانی در فلان کشور ، فلان اختراع را انجام داد» و سپس ، از فرط افتخار ذوق مرگ شویم و به رویمان هم نیاوریم که این اختراعات و ابتکارات می‌توانست در داخل محقق شود.

ساخت کف هوشمند خانه توسط محقق ایرانی

محققان اروپایی با همکاری یک دانشمند ایرانی کف هوشمند را به زودی به خانه‌های هوشمند خواهند افزود.

دانشمندان آلمان با همکاری پروفسور شهرام ایزدی دانشمند ایرانی مرکز تحقیقات مایکروسافت در کمبریج انگلیس، یک سطح بسیار شفاف و حساس به فشار برای کف خانه ساخته‌اند که می‌تواند به طور دقیقی رد و اثر افراد و مبلمان را در اتاق‌ها زیر نظر داشته باشد.

این کف هوشمند که "فضای گرانشی" نام دارد، می‌تواند حالات، حرکات و برخوردها را تشخیص داده و یک تصویر آینه مانند معکوس از هر آنچه که بر روی این سطح روی می‌دهد تهیه و منعکس می‌کند.

این فناوری کاربردهای بسیاری از جمله امنیت و اتوماسیون خانه‌ها و بازی‌های تعاملی دارد.

محققان موسسه هاسو پلاتنر در پوسدام یک نمونه اولیه از این کف 8 متر مربعی انعکاس تصویر ساخته‌اند. این سیستم در واقع مجموعه‌ای از مبلمان و الگوریتم‌های حساس لمسی است که کاربران، مبلمان و وضعیت روی زمین را بر اساس بافت آنها تشخیص می‌دهد.

این کف هوشمند از زیرساخت‌هایی موسوم به چند انگشتی استفاده می‌کند که بر فشار هر- پیکسلی انگشتان پا تکیه دارد تا کف را قادر سازد کف پای کاربر را تعیین موقعیت و آنالیز کرده و وضعیت پا را تشخیص دهد.

نمونه اولیه این فضای گرانشی از یک صفحه شیشه‌ای ضخیم 6.4 سانتی‌متری ساخته شده که بر روی کف استاندارد اتاق نصب شده است.

در زیر این کف اتاقی قرار دارد که دوربین فروسرخ و پروژکتور ویدیویی با شفافیت بالا در آن تعبیه شده‌اند. این مجموعه جای پا را رد یابی کرده و تصویر ویدیویی آن را بر روی شیشه بالا منعکس می کند.

ال ای دی های فروسرخ اطراف کف با نوارهای لاستیکی حساس به نور پوشانده شده‌اند.

برداشتن یک گام بر روی این سطح موجب می شود این نوار با نور فرو سرخ تداخل پیدا کرده و دوربینی که در اتاق زیرین قرار دارد تصویری از جای پا تهیه کند.

این سیستم می تواند افراد را بر اساس کف پا، ژست و حالت بدنی آنها را ردیابی کند و تعامل بسیار دقیقی را به وسیله تمرکز بر روی پا ایجاد کند.

این دانشمندان می‌گویند این سیستم مزایای زیادی دارد: نخست پوشش مداومی از تمامی اتاق فراهم می‌کند.

دوم آنکه به افرادی که در اتاق دید را مسدود می‌کنند کمتر حساس است، این سیستم همچنین الگوریتم‌های ساده را امکان پذیر کرده و در نهایت به حریم خصوصی کمتر تجاوز می‌شود.

فضای گرانشی کاربردهای بسیار زیادی دارد. علاوه بر امنیت خانه و محل کار، این فناوری می‌توان در کمک به مراقبت از افراد مسن استفاده کرد مثلا پرستار متوجه زمین خوردن فرد مسن می‌شود. همچنین کاربردهایی در زمینه سرگرمی و بازی فوتبال CGIدر اتاق فراهم می‌کند.

شرکت رایانه‌ای IBM نیز در زمینه ساخت کف هوشمند خانه فعالیت‌هایی را داشته و کف هوشمند چند حسی را به ثبت رسانده که می‌تواند افرادی را وارد خانه می‌شوند شناسایی کرده و در صورت لزوم مانند بروز سکته قلبی یا زمین خوردن افراد مسن خانه، با اورژانس تماس بگیرد.

پیشگیری از کمردرد با لباس فناوری

سیستم اندازه‌گیری حرکت سه‌بعدی کمر انسان که توسط یک پژوهشگر جوان ایرانی طراحی شده، زمینه شناسایی و پیشگیری از دردهای ناحیه کمر را برای پزشکان ایرانی فراهم می‌کند.

محمد ایمان مخلص‌پور اصفهانی، طراح و سازنده اصلی این سیستم درباره ابتکاری که در طراحی «سیستم پوشیدنی اندازه‌گیری حرکت سه‌بعدی کمر انسان با استفاده از فناوری سنسورهای پارچه‌یی» به کار گرفته شده است، توضیح داد: برای سنسورهای این سیستم از نانوالکترواکتیو پلیمرها استفاده شده است که توسط یک شرکت دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری گیلان ساخته‌ شد‌ه‌اند.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه نانو الکترواکتیوپلیمرها به صورت رنگ بر روی پارچه چاپ می‌شوند، خاطرنشان کرد: این سنسورها با یک فناوری خاص چاپ می‌شوند. الکترواکتیو پلیمرها در واقع موادی هستند که در دهه‌های اخیر کشف و سنتز شده‌اند و خواص فیزیکی و شیمیایی جالبی دارند که توجه محققان را به ویژه در زمینه‌های پزشکی، بیومواد، نانودارو و نانومواد به خود جلب کرده‌اند.

مخلص‌پور افزود: سنسورهای چاپ شده بر روی پارچه پتانسیومتر هستند و با کشیده شدن و تغییر مقاومت در بخش‌های مختلف بدن، جهت‌های مختلف حرکت، زاویه، شدت و شتاب حرکات کمر را اندازه‌گیری می‌کنند. در واقع تغییر مقاومت از طریق کالیبراسیون و فرآیند ترکیب اطلاعات، به تغییر زاویه بدن انسان یعنی زاویه‌ای که بیانگر تغییر حرکت کمر انسان است، تبدیل می‌شود.

وی با اشاره به این که این دستگاه به صورت پرتابل کار می‌کند، گفت: فرد می‌تواند لباس این سیستم را مانند یک لباس معمولی به تن کند و در طول روز به فعالیت‌های روزمره خود بپردازد. دیتالاگری که برای این لباس در نظر گرفته شده، نیز کاملاً ساخت داخل است و می‌تواند حداقل طی 24 ساعت، از 80 سنسور پارچه‌یی داده‌برداری کند. این دیتالاگر بر روی کمربند فرد نصب می‌شود تا مزاحمتی برای کارهای روزمره او نداشته باشد.

دستگاه حرکات کمر

به گفته مخلص‌پور، استفاده از این دستگاه با توجه به تکنولوژی به کار رفته در آن، دقت در اندازه‌گیری حرکات کمر و قیمت تمام شده بسیار بهینه است.

این پژوهشگر جوان درباره نمونه‌های خارجی این سیستم تأکید کرد: بهای واردکردن یک سیستم خارجی پرتابل از این دست تقریباً یک میلیارد تومان است و هدف اصلی از ساخت چنین سیستمی تولید یک نمونه کاملاً بومی، ارزان‌قیمت با یک سیتم کاملاً نوین و بالاتر از نمونه‌های خارجی آن بوده است.

به گفته وی پیش از این نیز نمونه‌هایی از این سیستم پرتابل در خارج از کشور ساخته شده است اما سنسور بر روی لباس این سیستم‌ها چاپ نشده و با چسب چسبیده می‌شدند که همین موضوع دقت دستگاه را پایین می‌آورد.

طراح این سیستم درباره کارکردهای آن به خبرنگار ایسنا گفت: کاربرد اصلی این سیستم در مهندسی پزشکی است. از این دستگاه می‌توان در بحث‌های بیومکانیک شغلی برای پیشگیری استفاده کرد؛ به این شیوه که دستگاه با ثبت حرکات فرد، حرکات خطرزا را در هر شغلی شناسایی می‌کند.

مخلص پور با اشاره به اینکه در ایران به هزینه‌های درمان دردهای کمر چندان توجهی نمی‌شود، افزود: متأسفانه برخی از فعالیت‌های روزمره به مرور زمان آسیب‌های جدی به فرد وارد می‌کند. در سال 2009 مشخص شد که میزان شیوع کمردرد در ایران، برابر با شیوع کمردرد در استرالیاست.

طبق بررسی‌های استرالیا‌یی‌ها، هر ساله حدود 10 میلیارد دلار در این کشور صرف هزینه‌های درمان، فیزیوتراپی و جراحی دردهای کمر می‌شود که احتمالا به میزان هزینه‌ها در ایران نزدیک است.

دستگاه حرکات کمر

به گفته وی بر اساس اطلاعاتی که این دستگاه به دست می‌دهد می‌توان حرکات نادرست را شناسایی و آن را حذف کرد. همچنین می‌توان میزان تأثیر فیزیوتراپی و توانبخشی را در حرکات افراد سنجید. کاربرد دیگر این اطلاعات این است که می‌توان بر اساس آن یک پروتکل برای درمان بیماری تدوین کرد که ابتدا و انتهای وضعیت بیمار در طول درمان و بیماری چگونه خواهد بود.

وی ادامه داد: کاربرد دیگر این دستگاه در مراقبت از راه دور است که بیشتر برای سالمندان استفاده می‌شود. طبق آمار از هر سه سالمند یک نفر بر اثر زمین خوردن به ضایعات کمر و لگن دچار می‌شود که ایران نیز تا 40 سال آینده یک کشور سالمند خواهد بود.

این سیستم طی پژوهشی با حمایت دانشگاه صنعتی شریف، صندوق حمایت از پژوهشگران کشور و همکاری شرکت دانش‌بنیان نانورادبهان ساخته شده است و در طراحی و ساخت آن یک تیم 20 نفره به راهنمایی اساتید محمد پرنیان پور، رویا نریمانی و بهزاد مشیری سهیم بوده‌اند.

درمان زخم‌های مزمن با ابتکار محقق ایرانی

دانشمند ایرانی، با ابداع یک شیوه درمانی، موفق به بهبود زخم‌های مزمن با چسبی از پوست اهدایی شد.

درمان پیشگامانه دکتر «اردشیر بیات»، دانشمند بالینی دانشگاه منچستر، شامل الصاق یک چسب از پوست از پیش آماده شده اهدایی بر روی زخم بوده که به فرآیند ترمیم کمک می‌کند.

«جورج لیتل»، 66 ساله از انگلیس یکی از افرادی است که با این شیوه درمان شده است.

وی برای چندین سال به خیاطی مشغول بوده و سرپا ایستادن برای مدت‌های طولانی باعث مشکلاتی مانند ایجاد رگ‌های واریسی شده بود.

حدود 25 سال قبل وی تحت عمل جراحی برای برداشتن رگهای معیوب قرار گرفته و پس از پنج سال زخمهای ترمیم‌ناپذیر در پاهای وی پیدا شدند.

این زخمها در مکانهایی که جریان خون کمتر بوده شکل گرفته و «لیتل» به دلیل ایستادن بیش از حد، فشار زیادی را به دریچه‌های خون خود وارد کرده و موجب ایجاد این زخمها شده بود.

وی در یکی از مراجعات خود به بیمارستان با کارآزمایی بالینی درمان جدید دکتر بیات آشنا شد و سپس در بیمارستان «وایزنشو» بدون بیهوشی تحت عمل برای پیوند این پوست اهدایی از بدن یک مرده قرار گرفت.

وی در مورد این فرآیند می‌گوید: من بدون درد بر روی یک مبل نشسته و پزشکان زخم مرا با یک افشانه آب تمیز کردند. آنها سپس یک تکه چسب کوچک زخم را با یک پوست نازک بر روی زخم اعمال و آنرا پانسمان کردند.

پس از شش ماه این بیمار از حذف کامل زخم و عادی شدن شکل پوست خود خبر داد.

زخمهای به این شکل می‌توانند برای چند ماه تا چند سال باقی مانده و بسیار دردناک و گاهی دارای بوی بد و احتمال عفونی شدن باشند. این زخمها باعث اختلال در زندگی روزمره شده و می‌توانند به از دست دادن قوه حرکت، انزوای اجتماعی و کم‌خوابی منجر شوند.

این زخمها بیشتر در اثر مشکلات گردش خون شامل رگهای واریسی و دیابت ایجاد می‌شوند که درمان آن از پانسمان تا جراحی متفاوت است.

دکتر بیات در این شیوه نوآورانه از یک تکه پوست برای ترمیم زخم استفاده می‌کند؛ اگرچه بهترین شیوه این است که از پوست بخش دیگری از بدن فرد استفاده شود اما ممکن است زخم ناشی از این استخراج خوب نشده و مشکل تکرار شود. البته این کار نیز با مشکل رد سیستم ایمنی بدن مواجه می‌شود که دستاورد دکتر بیات در اینجا به کمک می‌آید.

این شیوه شامل حذف تمام مواد سلولی از پوست اهدایی است که تمام ترکیبات نشان‌دهنده خارجی بودن این اندام را از بین می‌برد. در زمان اعمال این پوست بر روی زخم، سلولهای شفادهنده بدن بیمار جذب آن شده و سلولهای پوست شروع به رشد می‌کنند.

تیم دکتر بیات در بیمارستان وایزنشو اولین کارآزمایی را با موفقیت بر روی 20 بیمار مبتلا به زخم مزمن ساق پا انجام داده و به نتیجه قابل توجه 90 درصد بهبود زخمها در شش ماه دست یافته‌اند.

درمان به این شیوه تنها یک ساعت بطول انجامیده و بیمار به بیهوشی یا بخیه نیاز نخواهد داشت. در این روش زخم پاکسازی شده و بافتهای مرده برداشته می‌شوند. سپس زخم اندازه‌گیری شده و تکه‌ای پوست اهدایی به اندازه آن بر روی زخم متصل می‌شود.

این بافت بدون بخیه و تنها با چسب در جای مورد نظر قرار گرفته و سپس با پانسمان در جای خود محکم می‌شود. پس از یک هفته این پوست با آغاز رشد سلولهای جدید بخشی از پوست بدن بیمار می‌شود.

به گفته دکتر بیات، این شیوه علاوه بر زخمهای پا می‌تواند برای درمان سوختگی‌های عمیق و زخم بستر نیز مورد استفاده قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس