به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر علیاصغر همتی با اعلام این خبر اظهار کرد: داروی گراپکس (Grapex) پس از تولید در این مرکز، برای دریافت مجوز نهایی به وزارت بهداشت ارسال شده و امکان صدور مجوز تولید انبوه این دارو اکنون در حال بررسی است.
وی با بیان این که در ساخت این دارو از عصاره هسته انگور ایرانی استفاده شده است، تصریح کرد: نمونه خارجی این دارو در بازار وجود دارد که به صورت کپسول توزیع میشود، ولی داروی ایرانی با تکنولوژی پلت ایجاد و به صورت کپسولهای خاصی ارائه شده که جذب دارو را بهتر میکند.
فارماکولوژیست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: این دارو برای بیماریهای التهابی از جمله آرتریت روماتوئید و التهاب ریه و سایر التهابهای بدن استفاده میشود و برای بیماران آلزایمر و پارکینسون نیز مفید و در ترمیم زخمها نیز موثر است.
وی ادامه داد: برای تولید انبوه این دارو، وسایل و تجهیزاتی مورد نیاز است که تهیه آن 200 میلیون تومان هزینه در بر دارد.
همتی با بیان این که نبود صنعت داروسازی در استان خوزستان مشکل بزرگی است و مسائلی برای مرکز رشد فناوری دارویی دانشگاه ایجاد کرده است، افزود: تحریمها موجب شده که تهیه مواد اولیه برای ساخت داروها با مشکل مواجه شود، زیرا بسیاری از مواد اولیه از خارج از کشور وارد میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: به همین دلیل سعی داشتهایم که مواد اولیه مورد نیاز را بسازیم تا بتوانیم از وابستگی نجات یابیم که به این منظور دو یا سه ماده اولیه در مرکز رشد فناوری دارویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در حال ساخت است.
وی افزود: اکنون ماده لیدوکائین در این مرکز ساخته شده و کارهای پایلوت آن نیز انجام شده است و در حال انجام تست استاندارد آن هستیم.
رییس مرکز رشد فناوری دارویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: قرص بافرفسفات نیز مادهای است که برای تستهای آزمایشگاهی استفاده میشود و در این مرکز ساخته شده است. کارهای پایلوت این ماده نیز انجام شده و تستهای استاندارد آن هم در حال انجام است. این ماده تا به حال نمونه داخلی نداشته است و در صورت تولید انبوه، قیمت آن تا یک بیستم نمونه خارجی کاهش مییابد.
رییس مرکز رشد فناوری دارویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از تولید داروی گراپکس (Grapex)، ویژه درمان بیماریهای التهابی توسط این مرکز خبر داد.