به گزارش مشرق به نقل از فارس، یازدهمین کنگره حزب مردمسالاری صبح دیروز(پنجشنبه) در مجموعه فرهنگی آدینه با حضور مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی، حجتالاسلام روحانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس، حجتالاسلام اشرفیاصفهانی، حجتالاسلام قیومی، میرزا بابا مطهرینژاد، انوشیروان محسنیبندپی و خانم جهازیان از اعضای شورای مرکزی برگزار شد.
*پس از تلاوت آیاتی از قرآن مجید کنگره حزب مردمسالاری با پیام عسگراولادی به این حزب آغاز شد.
*پس از استقرار هیئترئیسه در جایگاههای خود، مسعود پزشکیان به عنوان اولین سخنران این مراسم خطاب به هئیترئیسه گفت: کوپن من چقدر است؟(یعنی چقدر برای صحبت زمان دارم؟)
*پس از وی مصطفی کواکبیان نیز با تشکر ویژه از حضور حسن روحانی در این مجلس تمام مسئولیتهای وی را برشمرد.
* محمد اشرفیاصفهانی نیز دیگر سخنران کنگره حزب یازدهم مردمسالاری بود که طی سخنانی اظهارداشت: جامعه بدون حزب معنا ندارد و اگر احزاب در جامعه محقق شوند هرگز اختلاف به وجود نمیآید.
*همچنین علیرضا محجوب نماینده مردم تهران در مجلس در این مراسم تصریحکرد: جامعه سیاسی بدون حزب یعنی جامعه بدون اندیشه و احزاب در جامعه از هر جناحی که باشند چه حزب مؤتلفه و چه مردمسالاری باید تقویت شوند تا از خط اصلی فاصله نگیرند.
*وقتی کواکبیان در جمع خبرنگاران حضور داشت و به سؤالات خبرنگاران پاسخ میگفت فردی مسائل شخصی خود را با وی درمیان گذاشت و کواکبیان گفت شما سؤال شخصی دارید بعداً به آن پاسخ میدهم.
*حسن روحانی نیز در حاشیه این مراسم به در پاسخ به موضوع نامزدیاش گفت که در حال بررسی هستم و با افراد زیادی دیدار داشتهام.
مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی که در یازدهمین کنگره حزب مردم سالاری سخن میگفت، اظهار داشت: واقعیت مشکلات کشور ما این است که به راحتی از حرفهای روشن و بدیهی میگذریم.
وی به واقعه عاشورا و قیام اباعبدالله الحسین (ع) اشاره و تصریح کرد: تمام واقعه عاشورا به دلیل این بود که عدهای با امام سوم شیعیان تعهد کردند اما زیرش زدند و واقعه عاشورا از منظر شهید مطهری سه دلیل داشت که یکی دعوت، دوم ایستادن در مقابل ظلم و سوم امر به معروف و نهی از منکر بود.
نماینده مردم تبریز در خانه ملت به تشریح تعهد از منظر نگاه امیرالمومنین علی (ع) پرداخت و گفت: حضرت علی (ع) وقتی خلیفه میشود در مقابل سخنانی که ابراز میدارد میگوید من گردنم را گرو میگذارم و ضمانت حرفهایم خودم هستم؛ در بین فرایض خدا هیچ چیزی به اندازه پایبندی به عهد و پیمان مورد قبول انسانها نیست حتی مشرکان نیز این را متعهد بودند. دین ما میگوید حتی به دشمنت نارو نزن.
پزشکیان از سخنان برخی مسئولان که میگویند ما قانون را قبول نداریم به شدت انتقاد کرد و اظهار داشت: کسانی که قانون را وضع میکنند با سلایق مختلف هستند و شورای نگهبان نیز تائید میکند که این تعهدی بین همه سلائق است. اینکه یکی بیاید بگوید من قانون را قبول ندارم از منظر امام (ره) این است که هر کس حتی به اسم دین در مقابل قانون بایستد دیکتاتور است.
وی تاکید کرد: بنده شاید خیلی چیزها را قبول نداشته باشم، من به آقای احمدینژاد رای ندادم اما وقتی قانون گفت احمدینژاد رئیس جمهور این کشور است او را پذیرفتم.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی راههای برون رفت جامعه از وضعیت فعلی را در دو محور دانست و گفت: علم و عالمانه تصمیم گرفتن و دوم مشارکت همه یعنی همه مردم از مواردی است که تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی است که هر دوی اینها با محوریت ایمان و باور تحقق مییابد.
پزشکیان با تاکید بر اینکه باید مسائل مهم کشور را کارشناسی شده بررسی کرد و تصمیم گرفت،گفت: بنده علم اقتصاد، کشاورزی و غیره ندارم و اگر بخواهم در مورد این مسائل نقشه بکشم، دروغ گفتم و سرتان را کلاه گذاشتم. چرا که من دکترای قلب دارم و در همین علم نیز عالم تمام نیستم.
وی با طرح این پرسش که اگر شخصی در این مملکت بیمار شود، خود را به شخص حزبالهی میسپرد یا یک فرد متخصص؟ گفت: جامعه را باید به دست یک انسان متخصص سپرد تا بتوان برای جامعه یک نقشه راه روشن ترسیم کند.
*مأیوسکنندگان مردم به منافع ملی صدمه میزنند/ انتخابات نماد قدرت ملی
حسن روحانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در یازدهمین کنگره حزب مردمسالاری، اظهار داشت: جا دارد که از کلمه «مردمسالاری» سخن را آغاز کنم؛ یکی از نکات بسیار برجسته در نظام جمهوری اسلامی ایران ویژگی مردمسالاری است؛ مردمسالاری به این معنا نیست که تنها حاکمان بر مبنای رأی مردم انتخاب شوند که البته باید به عنوان اصل چنین باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مردمسالاری به این معناست که حاکمی که با رای مردم در قدرت قرار میگیرد برای رفاه و حل معضلات و سعادت تک تک آن جامعه تلاش کند؛ وقتی انتخاب شد، او دیگر به عنوان منتخب آنهایی که به وی رای دادند نیست و این نکته مهمی است که در مقام عمل از آن غفلت میشود.
وی ادامه داد: آرای اکثریت حاکم میشود اما حاکمان همه را باید با یک چشم ببینند، اقلیت و اکثریت در یک نظام مردمسالار از حقوق برابر و امتیازات برابر برخوردارند.
روحانی با بیان اینکه در نظام مردمسالار جمهوری اسلامی ایران علاوه بر اینکه طبق اصل ششم قانون اساسی اداره کشور طبق آرای مردم خواهد بود و منتخبین حاکم خواهند بود، افزود: تمام تصمیمسازیها و تصمیمگیریها جمعی است؛ ما در نظام مردمسالار تصمیمات غیر جمعی نداریم و تصمیمات سلیقهای هم نداریم بلکه تصمیمات باید بر مبنای موازین اعتقادی مردم یعنی موازین اسلام و بر مبنای کار کارشناسی باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه اگر دستگاه کارشناسی غایب شد و خدای ناکرده تصمیمات سلیقهای شد، دیگر نمیتوان گفت مردمسالاری حاکم است، گفت: جمهوری اسلامی ایران در طول 34 سال گذشته که از استقرار آن میگذرد همواره به عنوان یک نظام مردمسالار و مردمسالار دینی در اذهان مردم داخل و خارج نقش داشته است.
وی اضافه کرد: حتی بیگانگان و آنهایی که از ما فاصله دارند و شاید انتظار حرفهای دیگری از آنها برود، آنها نیز بر این نکته اعتراف دارند؛ وزیر خارجه اسبق انگلیس در کتاب تازه منتشر شده خاطراتش میگوید، اشکال آمریکاییها و نئوکانها در واشنگتن این بود که حرکت ایران را به درستی نمیفهمیدند و نمیشناختند، تصور میکردند در ایران یک حرکت مطلقه حاکم است در حالی که تصمیمات در این کشور بر مبنای نظر جمعی گرفته میشود.
وی تصریح کرد: آقای البرادعی در کتاب خاطرات خود در صفحه 255 به ایران و مسئله هستهای ایران میپردازد و میگوید که برخلاف تصور گروهی سیاست در ایران هزار لایه است و برخلاف جهان عرب که یک فرد عرب حاکم و حکومت دیکتاتوری است، در ایران تصمیمات با اجماع صورت میگیرد و من علاقمندم حکومت در ایران را دموکراسی در داخل حکومت دینی بنامم.
وی تاکید کرد: امروز کسانی که از جمهوری اسلامی ایران شناخت اندکی نیز دارند، ویژگی مردم سالاری دینی ما را پذیرفتهاند و در کتابهای خود به آن اعتراف کردند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه انتخابات نماد مردم سالاری است، گفت: شاید در دنیای سیاست هیچ منظرهای زیباتر از صف مردم پای صندوقهای رای نباشد و انتخابات نه تنها نماد مردم سالاری است بلکه نماد قدرت ملی نیز محسوب میشود.
وی اضافه کرد: برخیها تصور میکنند که قدرت ملی وابسته به قدرت نظامی و اقتصادی است. اما من معتقدم که قدرت ملی قبل از وابستگی به قدرت نظامی و اقتصادی وابسته به مردم است و هیچ قدرتی بالاتر از مردم و هیچ سرمایهای بالاتر از سرمایه اجتماعی نیست.
روحانی با تاکید بر اینکه مردم باید در انتخابات احساس مالکیت کنند، اظهار داشت: حکومت مال مردم است و در قانون اساسی اصل 56 میگوید که حاکمیت مطلق بر جهان و مردم از آن خداست و خدا که انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است؛ اصل 56 قانون اساسی میگوید که هیچ کس نمیتواند حقی را از انسان سلب کند و این حق، حق خداست.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام حاکمیت را حق تک تک افراد یک جامعه دانست و گفت: مردم این حق را به عنوان امانت در اختیار افراد خاص با چارچوب خاص قرار میدهند و هیچ جنایتی بدتر از خیانت به مردم نیست.
روحانی با بیان اینکه انتخابات در تمام مقاطع برای ایران اهمیت داشته است، اظهار داشت: حدود 30 انتخابات در این کشور برگزار شده یعنی از 10 و 11 فروردین 58 تا امروز که در همه این انتخاباتها حضور مردم مظهر قدرت ملی و مردم سالاری نظام بوده است.
وی معتقد است که انتخابات 92 دارای ویژگیهای دیگری است و باید بیش از گذشته تلاش شود تا قدرت ملی را به نمایش بگذاریم.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آنهایی که این طرف و آن طرف به گونهای سخن میگویند که مردم را از حضور در انتخابات مایوس کنند خدمتی به مردم نکرده و به منافع ملی صدمه میزنند؛ افرادی هستند که میخواهند از دیروز انتقام بگیرند و افراد دیگری نیز در مورد دیروز انتقاد و گلایه دارند. اما بهتر است دیروز را فراموش کنیم و به امروز و فردا بیندیشیم.
روحانی با تاکید بر اینکه آنهایی که میخواهند فضای انتخابات را امنیتی کنند به ضرر مردم گام برمیدارند، اظهار داشت: فضای انتخابات باید فضای سیاسی- فرهنگی باشد، نباید فضا را امنیتی کنیم چرا که این فضا به نفع کسی نخواهد بود.
وی ادامه داد: یک عده میخواهند فضا را امنیتی کنند حالا به دنبال بهانه هستند. تاکید میکنم فضا را امنیتی کردن به نفع نظام و آینده ما نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آن یار امیرالمؤمنین(ع) از طایفه بنیاسد که در جنگ صفین نزد علی(ع) آمد و گفت: یا علی! چرا حق شما غصب شد، شما لایقتر برای حکومت بودید و حضرت در جواب فرمودند، ای برادر بنی اسد نا به هنگام سخن میگویی ما در برابر معاویه هستیم و اینجا میدان نبرد در برابر معاویه است و تو سخن از سالهای قبل در این مقطع میگویی.
وی اضافه کرد: به جای اینکه به فکر گذشته باشیم به آینده بیاندیشیم و به معضلات کشور نگاه کنیم چرا که در یک شرایط بسیار حساس قرار داریم و سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم لطمه دیده است.
روحانی با بیان اینکه افق آینده برای بسیاری از مردم غبارآلود است، اظهار داشت: بسیاری از مسائل با شفافیت مطرح نمیشود و آمارها گویای واقعیت نیست و از آن فاصله دارد. نقدینگی در طول 7 سال، 7 برابر شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در سال 84 نقدینگی ما 67 هزار میلیارد تومان بود که در حال حاضر بیش از 430 هزار میلیارد تومان و به رقم 7 برابر رسیده است؛ بیکاری نه تنها از سال 84 کاهش نیافته بلکه آخرین آمار میگوید افزایش نیز یافته است.
وی یادآور شد: اینکه میگویند اسراف یعنی اینکه شیر آب را ببندیم و یا چراغهای اضافه خاموش شود درست است اما معنای دیگر اسراف این است که صدها هزار جوان با سرمایه این مردم از دبستان تا دکترا ادامه تحصیل دهند اما تازه بیکار میشوند؛ پزشکی به بنده میگفت به یک رستوران رفته بودم و دیدم گارسون آن رستوران همکار بنده است و با هم دوره پزشکی را تمام کردیم و این خود اسراف است و از این مسئله بدتر بیکاران به ویژه بیکاران جوان هستند، چرا که بیکاری معضل اجتماعی، فرهنگی و امنیتی نیز هست.
روحانی بر همین اساس به کاهش ارزش پول ملی اشاره کرد که ساعتی و دقیقهای است و گفت: در این شرایط حضور ما در صحنه باید قویتر باشد. نباید از آینده ناامید شد. چراکه ناامیدی یعنی پایان هرگونه فعالیت و احساس مسئولیت.
وی اضافه کرد: اگر مردم احساس کردند در انتخابات باید هزینه بالا پرداخت کنند هرچه ما بگوییم که بیایید، فایدهای نخواهد داشت؛ باید کاری کنیم که مردم احساس کنند انتخابات، فعالیت انتخاباتی و حضور در آن به جای هزینه پاداش دارد.
روحانی با بیان اینکه برخی تعبیراتی که ممکن است گوینده قصد بدی نداشته باشد را مطرح میکنند، اظهار داشت: نگوییم انتخابات مدیریتی شده و یا مهندسی شده، چرا که چیز خوبی را به مردم القا نمیکند قبول کنیم مردم حاکم اصلی از طرف خداوند هستند و نگذاریم مردم احساس کنند انتخابات تشریفاتی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: اگر میخواهیم مردم پای صندوق رای حاضر شوند باید بدانند که حضورشان تأثیرگذار است و نباید به گونهای باشد که آنها بگویند ما برویم و یا نرویم معلوم است که چه کسی انتخاب میشود؛ انتخابات، مهندسی آن و مدیریتش متعلق به مردم است و تمام کسانی که مجری و ناظر انتخابات هستند باید امانتدار مردم باشند.
وی ادامه داد: اگر ما یک انتخابات پرشور رقابتی میخواهیم باید همه به سهم خود تلاش کنیم تا روز انتخابات سال 92، انتخابات ریاست جمهوری پرشور، رقابتی و با احساس نشاط مردم پای صندوق رای بیایند و هر چه مصلحت نظام است او را برگزینند و آنهایی که کاندید میشوند واقعیت را به مردم بگویند تا مردم صالح را برگزینند.
*اصلاح طلبان بدلی برای ایجاد اختلاف بین اصلاحطلبان است
به گزارش فارس، مصطفی کواکبیان در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا برخی از اصلاح طلبان از آقای قالیباف و رضایی حمایت میکنند، اظهار داشت: ما از اصلاح طلبان نشنیدیم که از این دو حمایت کنند، اصلاً بحث کاندیدا نیست، الان بحث حضور یا عدم حضور است.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد اصلاح طلبان بدلی نیز گفت: بنظر من اصلاح طلبان بدلی ساخته جناح راست است و این در شرایطی است که ما اساساً برای اصلاحات باید هزینه بدهیم چه کسی حاضر است که بدل این جریان شود و اساساً ساختن اصلاح طلبان بدلی برای اختلاف بین اصلاحطلبان است.
دبیرکل حزب مردم سالاری، در پاسخ به این سوال که چرا اصلاحطلبان نتوانستند جبهه واحد را تشکیل دهند، اظهار داشت: تصور میکنم بخشی از اصلاح طلبان مشکلشان متحدشدن نیست بلکه حضور در انتخابات است؛ اول باید یخهای حضور در انتخابات را باز کنند و بعد اتحاد به خودی خود فراهم میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برای انتخابات کاندید میشوید؟ افزود: امروز قرار شده است کنگره تصمیم بگیرد.
کواکبیان همچنین در پاسخ به این سوال که قرار بود یک طرح جدید در کنار مناسک ارائه دهید، افزود: انشاالله در قطعنامه میآوریم؛ ما معتقد هستیم که اگر قرار شد تعدادی از اصلاح طلبان باشند یکی از مهمترین مبانی اینکه از یک نفر حمایت شود و اگر طرح مناسک هم نخواستند انجام شود یک هیئت بیطرف نظر سنجی را انجام دهد و اگر یکی از آن افراد بالاترین رأی را داشت همه متحد شوند که به آن نظرسنجی عمل کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تا فردا بعداز ظهر قطعنامه و اخبار کنگره را ارائه میدهیم.
*برچسب اصلاحطلبان بدلی را قبول ندارم/اصلاحطلبان فقط با خاتمی برنده میشوند
همچنین مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا کاندیدا میشوید؟ اظهار داشت: فعلا هیچ تصمیمی نگرفتهام.
وی در واکنش به اصطلاح اصلاحطلبان بدلی اظهار داشت: من اصلا این رویه برچسب زدن در مملکت را که عدهای درست کردهاند را قبول ندارم چرا که علمی صحبت نمیکنند.
نماینده مردم تبریز در خانه ملت تاکید کرد: اصلاحطلبی شاخص دارد و شاخص آن 4 حرف بیشتر نیست که متشکل است از عدالت، هزینه اثربخشی، کارایی و کیفیت است و در بعد سیاست نیز باید سیاستی اتخاذ شود که عادلانه و اثربخش باشد و کیفیتی قابل قبولی داشته باشد.
پزشکیان در پاسخ به این پرسش که به نظرتان کدامیک از اصلاحطلبان بیاید کاندیدا شود، رای میآورد؟ گفت: من تصور میکنم اگر فقط آقای خاتمی کاندید شود، اصلاحطلبان برنده انتخابات خواهند بود.
*کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری باقی ماند
بر این اساس در یازدهمین کنگره حزب مردمسالاری و پس از تعیین شورای مرکزی، مصطفی کواکبیان مجددا به عنوان دبیرکل این حزب منصوب شد.
یازدهمین کنگره حزب مردمسالاری دیروز پنجشنبه با حضور چهرههای شاخص اصلاحطلب برگزار و مصطفی کواکبیان مجددا به عنوان دبیرکل این حزب انتخاب شد.