به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، آیتالله سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبههای امروز نماز جمعه تهران گفت: با وجود این که هنوز کمتر از سه سال از فتنه 88 نگذشته اما برخی ادعا میکنند که سران فتنه انسانهایی مومن، متدین و خداجوی بودهاند در صورتی که این حرف ها صحیح نیست.
وی ادامه داد: اگر مطلبی از جانب برخی مبنی بر باب تذکر به این افراد داده میشود، فقط به دلیل حفظ جایگاه و شخصیت آنها بوده که باید در خصوص سران فتنه دقت لازم انجام شود.
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: مقصود اصلی من از بیان حرفهای در خصوص فتنه سال 88 این است که احساس میکنم عده ای با بیان مبرا کردن سران فتنه از فتنهگری قصد دارند آنها را انسانهای مومن و معتقد به نظام جلوه دهند. در صورتی که اگر این چنین شود حماسه شما مردم در نه دی پایمال شده و آنها طلبکار و شما بدهکار می شوید در صورتی که اینگونه نیست.
آیت الله خاتمی با اشاره به تعبیرات مقام معظم رهبری از فتنه، گفت: براساس تعبیری که رهبر معظم انقلاب از فتنه دارند، این است که ایشان در جای فرمودند فتنه یعنی اینکه کسانی با ظاهر آراسته به صحنه بیایند و با دشمنی پنهان فضا را آلوده کند؛ این مسئله در سال 88 نیز مصداق دارد.
وی اضافه کرد: در فتنه سال 88 فضا غبار آلود شد و عدهای از آن به نفع خود سوء استفاده کردند اما ما معتقدیم که همه کسانی که به خیابان آمدند، معاند نظام نبودند بلکه فریب ظاهرسازی عدهای خاص را خورده بودند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: براساس تحقیقات انجام شده در جریان فتنه 33 دروغ عنوان شد که فقط به موارد کوتاهی از آنها اشاره میکنم.
خاتمی یکی از این دروغها را دروغ تقلب در انتخابات عنوان کرد و گفت: فتنه گران در سال 88 با بیان واژه تقلب در انتخابات قصد آشوب در کشور را داشتند که البته در این زمینه کارهای انجام شد و آمریکایی ها هم ازآنها حمایت کردند و بنابه اعترافات سران فتنه گفتند که ما سندی برای تقلب نداشتیم و فقط می خواستیم مردم را تحریک کنیم بطوری که در یکی از بیانیه ها که از طرف یکی از سران فتنه عنوان شد گفتند که سرانجام شورای نگهبان با انبوهی از تقلب ها انتخابات را تایید کرد اما خودشان اعتراف کردند که تقلب در انتخابات رمز اغتشاش بوده است.
وی ادامه داد : یکی دیگر از مواردی که در فتنه سال 88 از سوی فتنه گران مطرح شد تهمت تجاوز به زندانیان بود که براین اساس یکی از سران فتنه آن را مطرح کرد که خواسته یا ناخواسته آب به آسیاب دشمن ریخت ولی نتوانست ثابت کند که در این همین زمینه نیز مراجع قضایی و کمیسیون اصل نود مجلس هیئتی را برای بررسی این ادعا تشکیل دادند ولی عدم اثبات این ادعا از سوی فتنه گران تهمت بزرگی به نظام بود.
امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: یکی دیگر از دروغ های مطرح شده در فتنه سال 88 این بود که فتنهگران عنوان کردند که در جریان اغتشاشات خیابانی ماموران دختری را دستگیر، شکنجه کرده و سوزاندهاند، حتی یکی از سران فتنه هم برای وی در بهشت زهرا اشک تمساح ریخت در صورتی که این دختر خودش چند روز بعد در تلویزیون همه این مسائل را تکذیب کرد. من از برخی تعجب میکنم که می گویند اینها سران فتنه نیستند.
خاتمی در همین زمینه ادامه داد: یکی از موارد دروغ و تهمت در جریان فتنه سال 88 استفاده ابزاری از حضور مردم در انتخابات بود به طوری که آنها میخواستند حضور 85 درصدی مردم در انتخابات را که سرمایه عظیمی برای ملت و نظام بود را به دلیل تشنگی قدرت، به آتش بکشند اما با هشیاری و بصیرت مردم به اهدافشان نرسیدند.
وی در ادامه بدعت ابطال انتخابات را یکی دیگر از موارد دروغ و تهمت مطرح شده از سوی سران فتنه در انتخابات سال 88 دانست و گفت: یکی از سران فتنه در بیانیهای به صراحت گفت که هیچ راهی جز ابطال انتخابات نیست به طوری که خودشان گفتند که 700 و یا 500 هزار تقلب در انتخابات امکان دارد اما 11 میلیون امکانپذیر نیست؛ اما ما میگوییم حتی یک تقلب هم در شأن جمهوری اسلامی نیست.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه اظهار داشت: براساس تعبیر رهبری که میفرمایند "اگر کسانی بخواهند قانون را زیرپا بگذارد، مسئول خشونتها و هرج ومرجها خواهد بود" بنابراین پس از وقایع سال 88 همگان شاهد بی قانونی ها و هرج و مرج ها بودیم لذا باید فتنهگران در پیشگاه خداوند متعال و مردم مسلمان ایران در روز قیامت پاسخگو باشند.
خاتمی ادامه داد: کشته و مجروح شدن تعدادی از مردم و بخصوص جوانان و همینطور ایجاد شورش و التهاب در کشور یکی از مواردی بود که فتنهگران در سال 88 از آن استفاده کردند؛ به گفته یکی از استراتژیستهای فتنه که گفته بود "ما آنقدر رأی نداریم که در انتخابات پیروز شویم اما آنقدر رای داریم که کشور را به آشوب بکشیم"؛ این مسئله شاهدی بر مدعای دروغ آنها در انتخابات 88 است.
وی تاکید کرد: حمله به عزاداران حسینی و نیز حمله به مسجد لولاگر یک خیابانهای تهران را به صحنه جنگ تبدیل کرده بود یکی از مواردی است که فتنه گران از آن استفاده کردند که حتی یکی از سران فتنه نیز آشوب گران را با لقب "خداجویی" عنوان کرده بود که به نظر من این حرفها نشان دهنده عمق فتنهگری سران فتنه است.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: تبدیل مناسبتهای ویژه دینی به میتینگ علیه نظام یکی از حربههای فتنه گران در سال 88 بود که نمونه بارز آن را در روز قدس و روز عاشورا شاهد بودیم که فتنه گران در روز قدس ضمن روزه خواری شعار " نه غزه ، نه لبنان ، جان فدای ایران " را سر میدادند و به جای اینکه علیه آمریکا در روز 13 آبان شعار دهند، علیه نظام شعار می دادند. با این تفاسیر نباید در فتنهگری این افراد شک به دل راه داد.
حجت الاسلام و مسلمین خاتمی تاکید کرد: اجماع گروههای ضد انقلاب و ورشکسته نظیر منافقین، کمونیستها، رقاصهها ، استهاله شدهها و فراریهای ملت علیه نظام یکی دیگر از ترفندهایی بود که فتنه گران در جریان فتنه از آن علیه ملت ایران استفاده کردند که من از همین جا دوستانه از برخی افراد که شکی در مورد فتنه گر بودن سران فتنه دارند، میخواهم که در مورد آنها بیشتر تحقیق کرده و در بیان اظهاراتشان دقت کنند زیرا باید در قیامت پاسخگوی رفتار و گفتارمان باشیم.
وی با اشاره به تعبیری از قرآن کریم مبنی بر دشمن شناسی و بصیرت گفت: قرآن کریم در آیهای میفرماید که "هرجا که دشمن حتی حرف درستی هم میزند نباید آن را تکرار کنیم، چه برسد به اینکه این حرف نادرست باشد."
امام جمعه موقت تهران یادآور شد: مقصود اصلی بنده از بیان این حرفها احساس خطری بود که در این خصوص داشتم و فکر میکردم که اگر صحبتی در خصوص فتنه 88 و سران فتنه عنوان نشود آنها در آینده به دلیل برخی اظهار نظرها طلب کار شده و شما مردم بدهکار آنها خواهید شد.
خاتمی در بخش دیگری از سخنانش به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه حدود 5ماه به انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری باقی مانده پیشاپیش از حضور شما در عرصههای مختلف و بخصوص انتخاباتها قدردانی میکنم و معتقدم که راهپیمایی 22 بهمن مدخلی با شکوه برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده است.
وی ادامه داد: در هیچ کجای دنیا سابقه ندارد که پس از 50 روز از پیروزی انقلاب مردم پای صندوق های رای رفته و انقلابشان را به رفراندوم بگذارند اما شما ملت پس از پیروزی انقلاب در سال 57 پای صندوق های رای آمده و انقلابتان را انتخاب کردید و از آن زمان تاکنون نیز بیش از 30 انتخابات در کشور برگزار شده که همه اینها براساس شواهد و مدارک قانونی بوده که البته رهبری هم همواره در این عرصه ها پیشگام بوده اند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: از وقتی که مقام معظم رهبری فرمودند که شعار انتخابات آزاد پیروی از حرف های دشمن است برخی از فتنه گران گفتند که اگر در حبس نبوده و آزاد بودیم در این شرایط کمپین انتخابات آزاد تشکیل می دادیم که من به آنها می گویم که اگر این چنین بود مردم حتما ضد شما عمل کرده و به حاشیه می رفتید.
حجت الاسلام و مسلمین خاتمی در بخش دیگری از سخنانش ضمن قدردانی از حضور رئیس جمهور در صحن علنی مجلس گفت: حضور رئیس جمهور در نشست علنی مجلس و در جمع نمایندگان از پدیده های مثبت دوره ریاست جمهوری ایشان است و از ایشان به دلیل ایجاد فضای صمیمی و همدلی و همین طور استفاده از ادبیات دوستانه در مجلس تشکر می کنم.
وی افزود: باید بگویم که مردم مشکل تورم و گرانی را هرروز لمس می کنند که این مشکلات نیز از طریق همدلی و هم افزایی بین قوا و بخصوص قوای مقننه و مجریه قابل حل است.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: امیدوارم دولت ها و مجالس بعدی نیز از این رویه پیروی کرده و همواره گامهای در جهت تعامل با یکدیگر و در راستای حل مشکلات مردم بردارند.
خاتمی در بخش دیگری از سخنانش به کشتار مسلمانان در مناطق مختلف جهان و بخصوص سوریه اشاره کرد و افزود: کشتار مسلمانان در هر نقطهای از دنیا دل همه را می آزارد و کشورهای نظیر آمریکا همواره ادعای مقابله با تروریسم را دارند به طوری که این کشورها خودشان تروریسم پرورند.
وی با انتقاد از کمک های کشورهای مرتجع و خائن عرب منطقه به مخالفان سوری تصریح کرد: از کشورهای مرتجع عرب منطقه می خواهم تا از ادامه کمک کورکورانه به مخالفان سوریه دست برداشته و در جهت صلح و آرامش در این کشور عرب مسلمان گامهای اساسی را بردارند و از مسلمانان سوری نیز می خواهم که در مسیر خود ثابت قدم بوده و استقامت و مقاومت تا رسیدن به پیروزی نهایی داشته باشند.
امام جمعه موقت تهران در خطبه های اول نماز جمعه به موضوع عدالت و رعایت حق و انصاف در تمامی شئونات زندگی اشاره کرد و افزود: انصاف و حق مداری همواره باید در زندگی شخصی و کاری و همین طور در جهت تعامل بر خدمتگزاری به مردم رعایت شود و انسان باید همواره تلاش کند که در هیچ عرصه ای از مرز حق تجاوز نکند.
وی در پایان سخنانش به 9 ربیع الاول سالروز آغاز ولایت امام عصر (عج) اشاره کرد و یادآور شد : با توجه به اینکه فردا شهادت امام حسن عسگری (ع)، پدر بزرگوار امام زمان (عج) در پیشرو داریم بنابراین باید در زندگی فردی، سیاسی و اقتصادی این بزرگواران بیشتر تامل کنیم زیرا امام حسن عسگری (ع) در عمر 28 ساله پربرکت خود به مدت 6 سال در زندان فعالیتهایی را در زمینه گسترش دین اسلام و مذهب تشییع انجام داده اند که باید به آن توجه کنیم.