به گزارش مشرق، فارس به نقل از روزنامه «الحیات» نوشت: پادشاه اردن در دیدار شخصیتهای سیاسی اردنی و سران قبایل بر تلاش خود برای ساخت «پادشاهی جدید» تأکید کرد و افزود: اصلاحاتی که اخیرا در قانون اساسی ایجاد شده است پایان این روند نیست و ممکن است اصلاحات جدید حتی صلاحیتهای شاه را نیز شامل شود.
عبدالله دوم افزود: پادشاهی که پسر من به ارث خواهد برد با پادشاهی که من از پدرم به ارث بردم متفاوت خواهد بود و بر لزوم رسیدن به حکومتی پارلمانی با حضور معارضان به عنوان حکومت در سایه تأکید کرد کرد.
وی که تا چند روز پیش از ایجاد دیکتاتوری دینی در کشورهای که شاهد جنبش های عربی بودهاند ابراز نگرانی کرده بود امروز از تک حزبی شدن اردن و اینکه یک حزب با پیروزی در انتخابات در صحنه سیاسی این کشور یکه تازی کند واهمه دارد.
این در حالی است که احزاب مهم و بزرگ اردن انتخابات پارلمانی این کشور را تحریم کردهاند و گروه اخوان المسلمین اردن که یکی از بزرگترین احزاب سیاسی این کشور است نه تنها انتخابات را تحریم کرده بلکه تلاش میکند میزان مشارکت در انتخابات را کاهش دهد و پارلمان آینده را پیش از تشکیل شدن منحل کند.
به همین منظور اخوان و همپیمانان آنها در میان جوانان و گروههای قبیلهای ظاهرا میخواهند آخرین شانس خود را در آستانه انتخابات امتحان کنند و در حال برنامه ریزی برای بزرگترین تظاهرات مردمی در تاریخ اردن هستند که در 18 ماه جاری میلادی برگزار خواهد شد.
برگزار کنندگان این تجمع اسم «مشروعیت مردمی» را برای آن انتخاب کردهاند تا مخالفت خود با انتخابات و نتیجه آن را اعلام کنند و تعدادی از رهبران معارضان در گروههای قبیلهای تأکید کردند که تظاهراتی طولانی مدت خواهند داشت.
از سوی دیگر مشاوران ارشد در سفارتخانههای کشورهای غربی در امان نگرانی خود را از کم شدن میزان مشارکت در انتخابات اعلام کردند و تأکید کردند بر اساس گزارشهای ارائه شده انتظار میرود تنها 30 درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کنند.
این در حالی است که «حسین بنی هانی» سخنگوی کمیته مستقل انتخابات تأکید کرد، گزارشهای متعددی مبنی بر خرید هزاران برگه رأی توسط نامزدهای انتخاباتی به کمیته ارائه شده است.
انتخابات پارلمانی اردن در 23 ماه جاری میلادی (4 بهمن) برگزار خواهد شد.