به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، کینوآ گیاهی است که به خاطر دانههای خوراکیاش کاشته میشود. این گیاه جزو غلات نبوده و بیشتر به خانواده اسفناج شباهت دارد و نحوه طبخ دانههای آن مشابه برنج است.
این گیاه هنوز در رشته کوههای آند کشت میشود اما در مناطق دیگر حتی در کانادا نیز قابل کشت است.
کینوآ حاوی تمام اسید آمینههای ضروری و غنی از پروتئین بوده که به دلیل فقدان گلوتن به راحتی قابل هضم است.
این گیاه به شیوههایی شبیه به ذرت بو داده شده یا با آب مانند برنج قابل پخت است.
حتی سازمان ناسا نیز در نظر دارد از این گیاه برای سفرهای طولانی میانسیارهیی استفاده کند. کینوآ از تمام خواص غلات برخوردار بوده و به کنترل کلسترول، پلاکهای شریانی و اضافه وزن بدون مسائلی مانند هضم سخت کمک میکند.
شهرت این ماده غذایی فوقالعاده در کشورهای توسعهیافته به شدت رو به افزایش است که برای اعزام کشاورزان متخصص به بولیوی و پرو بسیار عالی به نظر میرسد. اما برای ساکنان این مناطق به دلیل افزایش پنج برابر قیمت کینوآ در پنج دهه آن چنان کاربردی نبوده است.
مجمع عمومی سازمان ملل در بیانیه خود اظهار کرد که مردم بومی کوههای آند برای نسلهای متمادی گیاه کینوآ را با استفاده از دانش قدیمی و تمرینات زندگی سالم با هماهنگی با طبیعت، در حالت طبیعی خود حفظ، کنترل، نگهداری و محافظت کردهاند.
این سازمان امیدوار است که نامگذاری بینالمللی سالها بتواند هوشیاری عمومی را از خواص تغذیهای، اقتصادی، زیست محیطی و فرهنگی کینوآ برای کشاورزان بومی آن بالا ببرد.
در حال حاضر کشاورزان آمریکای شمالی در تلاش برای کشت این گیاه در رشتهکوههای راکی هستند که در صورت موفقیت و برآورده شدن عرضه به میزان تقاضا، میتوان به کاهش قیمت آن در سال 2014 که به عنوان سال « بلورشناسی» نامگذاری شده، کمک کند.
یک گیاه باستانی آمریکای جنوبی توانست راه خود را مجددا به جهان مدرن باز کند؛ چرا که سازمان ملل سال 2013 را سال بینالمللی « کینوآ» نامگذاری کرده است.