وی افزود: ما حاضر نیستیم هزینه رقابت، دشمنی و خصومت بین جمهوری اسلامی و آمریکا را ملتهای دیگر بپردازند و همانطور که در عراق با آمریکاییها و با حضور خود عراقیها مذاکره کردیم، حاضریم در رابطه با افغانستان نیز همین روند را دنبال کنیم.
مشاور بینالملل رئیس مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است آمریکاییها با طالبان نیز در این خصوص مذاکره داشته باشند، یادآور شد: آنها در افغانستان کم آوردند چرا که نمیتوانند هزینه حضور در این کشور را تحمل کنند و تلاش دارند با کمترین خسارت از افغانستان خارج شوند که در این راستا با طالبان نیز گفتوگوهایی را آغاز کردهاند.
شیخالاسلام آزادی 80 نفر از طالبان از سوی دولت این کشور که اخیراً صورت گرفته را در راستای زمینهسازی و ترمیم فضای موجود در این کشور برای گفتوگوهای بین طالبان و آمریکاییها خواند.
وی وجود پایگاههای آمریکایی در افغانستان را برای ایران غیرقابل پذیرش دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه توافقنامه امنیتی بین آمریکا و افغانستان در خصوص پایگاههای آمریکایی مستقر در خاک این کشور، سکوت کرده و به نوعی آنها را پذیرفته است.
مشاور بینالملل رئیس مجلس یادآور شد: وجود این پایگاهها یعنی حضور سربازانی که هرکاری از جمله توهین به مقدسات و کتاب آسمانی مسلمانان و همچنین مردم و اجساد افغان را انجام میدهند. سرباز آمریکایی جایی نمیماند مگر اینکه حق کاپیتولاسیون را گرفته باشد چرا که آمریکا نمیخواهد سربازانش در دادگاههای کشورهای دیگر محاکمه شود.
شیخالاسلام با بیان اینکه این موارد نگرانی ما را درباره افغانستان افزایش میدهد، ادامه داد: بخصوص اینکه در گذشته با پرواز پهپاد آمریکایی و جاسوسی آن از خاک ایران مشخص شد که خاک افغانستان محلی برای فعالیت علیه جمهوری اسلامی ایران شده است.
وی با بیان اینکه توافقنامه بین یک قدرت بزرگ اشغالگر با یک کشور اشغال شده قطعاً متوازن نخواهد بود، افزود: این موارد در خصوص روابط بین افغانستان و آمریکا وجود دارد و ایران نمیتواند حضور آمریکاییها در کنار خود را تحمل کند.
مشاور بینالملل رئیس مجلس با اشاره به نگرانی آمریکا از آینده حضورش در افغانستان با قدرتی که ایران در اختیار دارد، خاطرنشان کرد: این نگرانی به جا میباشد.