کد خبر 184285
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۱ - ۰۱:۰۵

مواردی نشان می‌داد که تولیدکنندگان سوسیس و کالباس از چربی صفاقی (چربی موجود در دستگاه گوارش و لابه‌لای روده‌ها)، غضروف شفاف مربوط به دستگاه تنفسی و ریه، عروق، رگ و اعصاب و بافت پیوندی (پوست رگ و پی و چربی ضایعات گوشتی) در تولید محصولات خود استفاده کرده بودند. این در حالی بود که این بافت‌ها عضله نیستند و تولیدکنندگان طبق استاندارد ملی مجاز به استفاده از این بخش از لاشه دام در تولید فرآورده‌های گوشتی نیستند.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، همین چند سال پیش بود که انتشار گزارش اداره استاندارد تهران درباره کشف تخلفات گسترده در صنعت سوسیس و کالباس جنجال زیادی را در کشور به پا کرد و بسیاری از تولیدکنندگان فعال در این صنعت در مظان اتهام قرار گرفتند. از زمان انتشار آن گزارش تاکنون بیش از سه سال می‌گذرد. اما آیا در این مدت تحولی در کیفیت سوسیس و کالباس تولید داخل رخ داده است؟

در شهریور سال 1388 اداره استاندارد تهران اقدام به نمونه‌برداری از 26 نمونه سوسیس و کالباس و همبرگر از مراکز عرضه و فروشگاه‌های زنجیره‌ای کرد و این نمونه‌ها از نظر منشا بافت گوشتی مورد آزمون قرار گرفت. نتایج این آزمون نشان داد که از 20 نمونه سوسیس و کالباس 18 مورد نامنطبق بودند.
 
موارد مردودی نشان می‌داد که تولیدکنندگان سوسیس و کالباس از چربی صفاقی (چربی موجود در دستگاه گوارش و لابه‌لای روده‌ها)، غضروف شفاف مربوط به دستگاه تنفسی و ریه، عروق، رگ و اعصاب و بافت پیوندی (پوست رگ و پی و چربی ضایعات گوشتی) در تولید محصولات خود استفاده کرده بودند. این در حالی بود که این بافت‌ها عضله نیستند و تولیدکنندگان طبق استاندارد ملی مجاز به استفاده از این بخش از لاشه دام در تولید فرآورده‌های گوشتی نیستند.
 
بعدا در سال 1390 نیز بار دیگر یکی از مدیران سازمان استاندارد از کشف موارد تازه‌ای تخلف در صنعت سوسیس و کالباس خبر داده و گفت که استفاده از خمیر مرغ در تولید انواع فرآورده‌های گوشتی ممنوع شده است.
 
به گفته مهدی جعفری تقریبا تا آن زمان در تولید انواع فرآورده‌های گوشتی مانند همبرگر، ژامبون، کباب لقمه و ناگت مرغ از خمیر مرغ استفاده می‌شد که به دلیل مورد قبول نبودن استاندارد این محصول، این استاندارد مورد تجدید‌نظر قرار گرفت و قرار شد استفاده از خمیر مرغ در تولید انواع فرآورده‌های گوشتی ممنوع شود. همچنین قرار شد از آن پس خمیرمرغ تنها در تولید خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار گیرد.
 
در تازه‌ترین اظهارنظر نیز مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار اوایل سال جاری اعلام کرد که مرغ‌های تخم‌گذار پس از حذف شدن از گردونه تولید تخم‌مرغ، به دلیل پایین بودن کیفیت با نصف قیمت مرغ گوشتی روانه مصارف صنعتی سوسیس و کالباس می‌شوند.
 
به گفته هدایت اصغری "مرغ تخم‌گذار که درصد گوشت آن از مرغ گوشتی کمتر است، کیفیت آن هم از مرغ‌های گوشتی پایین‌تر بوده بنابراین پس از این‌که از چرخه‌ تولید تخم‌مرغ حذف می‌شوند، گوشت‌شان برای مصارف صنعتی به کار می‌رود."
 
اما در حالی بیش از سه سال از انتشار گزارش تخلفات گسترده صنعت سوسیس و کالباس توسط اداره استاندارد تهران می‌گذرد که عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که برخی کارخانه‌های تولید سوسیس و کالباس از شرایط سوءاستفاده کرده و مرتکب تخلفات و تقلباتی شده‌اند، گفت: نباید همه تولیدکنندگان سوسیس و کالباس را به یک چشم دید. تولیدکنندگانی هم هستند که تمامی استانداردهای لازم برای تولید فرآوردهای پروتئینی را رعایت می‌کنند.
 
واغیناک قازاریان درباره استفاده از خمیرمرغ در تولید سوسیس و کالباس توضیح داد: متاسفانه به دلیل برخی تخلفات انجام شده توسط برخی تولیدکنندگان سوسیس وکالباس سازمان استاندارد به طور کلی استفاده از خمیرمرغ و دستگاه جداسازی گوشت از استخوان را در تولید فرآورده‌های گوشتی ممنوع کرده است. در حالی که در صورت استفاده اصولی از این دستگاه می‌توان با استفاده از گوشت‌های چسبیده به استخوان دام ذبح شده به میزان بیشتری فرآورده‌های گوشتی تولید کرد که این رقم بعضا به 25 تا 30 درصد هم می‌رسد.
 
او با اذعان سوءاستفاده‌ها و تقلب‌های رخ داده در صنعت سوسیس و کالباس اظهار کرد: تاکنون دستگاهی در کارخانه‌های تولید سوسیس و کالباس وجود داشت که با استفاده از آن گوشت چسبیده به استخوان جداسازی می‌شد اما برخی سوءاستفاده کردند و استخوان را نیز با آن دستگاه خرد کرده و از آن در تولید سوسیس و کالباس استفاده کردند که سازمان استاندارد بعد از مشاهده تخلفات به طور کلی استفاده ازاین دستگاه را ممنوع اعلام کرد، در حالی که این کار اشتباه است و باید جلوی سوءاستفاده‌ها گرفته شود.
 
او همچنین با اشاره به اجباری شدن آزمون بافت‌شناسی در صنعت تولید سوسیس و کالباس عنوان کرد: در حال حاضر 135 کارخانه تولید فرآورده‌های پروتئینی در کشور وجود دارد و بحث‌هایی هم که بعضا درباره استفاده از تاج خروس یا گوشت گربه در تولید سوسیس و کالباس می‌شود، به هیچ‌وجه صحت ندارد و در بسیاری از موارد خنده‌دار است.
 
این فعال صنعتی با رد اخبار منتشر شده درباره آلودگی گوشت‌های گاو وارداتی به کشور گفت: کلیه گوشت‌های وارداتی پس از بررسی‌های چند باره توسط سازمان دامپزشکی وارد کشور می‌شوند و هیچ‌گونه مشکلی ندارند.
 
عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی اضافه کرد: هم‌اکنون به دلیل محدودیت‌های به وجود آمده واردات گوشت گاو از برزیل کاهش یافته و ما مجبور به تامین گوشت از کشورهای دیگر شده‌ایم؛ از جمله این‌که گوشت گاومیش از هند وارد می‌شود. اگرچه کلیه گوشت‌های وارداتی علاوه بر این‌که در مبداء چک می‌شوند، در هنگام ورود به کشور نیز مجددا از نظر مسائل بهداشتی مختلف مورد آزمون قرار می‌گیرند و گوشت هندی هم هیچ مشکلی از نظر سلامتی ندارد.
 
او با اشاره به ورود گاو زنده از پاکستان اظهار کرد: دام‌های زنده‌ای که از طریق استان سیستان و بلوچستان و از پاکستان وارد کشور می‌شوند به عنوان گوشت ایرانی در بازار توزیع می‌شود و شاید دلیل اصلی آن این است که ذبح آن در ایران انجام می‌شود.
 
قازاریان درباره بحث‌های مطرح شده مبنی بر استفاده بیش از حد از نگهدارنده‌ها در تولید سوسیس و کالباس نیز عنوان کرد: بحث اصلی در این مورد مربوط به استفاده از نیترات در تولید سوسیس و کالباس است که میزان آن در ایران هم‌اکنون به 100 پی‌پی‌ام می‌رسد، در حالی که این رقم در آمریکا بالای 200 پی‌پی‌ام‌ است.
 
وی همچنین با بیان این‌که تشدید تحریم‌ها باعث افزایش قیمت گوشت و ادویه موردنیاز وارداتی در صنعت سوسیس و کالباس شده است، افزود: ادویه‌های مورد استفاده در صنایع سوسیس و کالباس علاوه بر تامین از تولیدات داخلی، از کشورهای هند و ویتنام نیز وارد می‌شوند و قیمت این ادویه‌ها بعضا تا 300 درصد افزایش یافته است.
 
این فعال صنعتی همچنین با اشاره به این‌که سازمان حمایت امسال با افزایش 15 تا 18.5 درصدی قیمت فرآورده‌های گوشتی موافقت کرد، افزود: مصرف سرانه سوسیس و کالباس در ایران تنها 150 تا 200گرم است، در حالی که این رقم در اروپا و آمریکا حتی به 15 کیلوگرم هم می‌رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 32
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    سوسیس و کالباس کلا اشغال هست اونهایی که تولید میکنند خودشون مصرف نمیکنند چون میدونند چی تولید میکنند !!
  • حمید ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    1- استاندارد استفاده از نیترات چقدر است به شیطان بزرگ چیکار داری؟ 2- در اروپا و جاهای دیگر خیلی چیزها مصرف میکنند قرار نیست در ایران هم مصرف شود . ما اینها را نمی خوریم حال و رورمان اینست وای بحال روزیکه استفاده از اینها مثل اروپا باب بشه آنوقت دیگه میشبم مثل اونها بی غیر
  • ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    من بازرس دامپزشکیم می دونید از استخوان مرغ برای تهیه سوسیس استفاده میشه و طبق قانون سازمان دامپزشکی حتی نگهداری اسکلت مرغ برای مرغ فروشان هم ممنوعه
  • ali ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    فریاد بسیار است اما گوش شنوایی نیست مدتهاست که از نا آگاهی مردم سوءاستفاده می شود و کسی صدایش درنمی آید ونتیجه اش می شود سونامی سرطان درایران !!!!!!
  • اصفهان ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    ما هم یکی داریم به نام محصولات .... افتضاح...
  • سوسیس ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    ما بدبختا چه چیزایی به خوردمون میدن!! همون فلافل خودمون بهتره بابا اینا معلوم نی کجای گاو رو میکنن سوسیس کالباس میدن خورد مردم لامصبا
  • بهنام ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    میخواستم مثبت بدم اشتباهی روی منفی کلیک کردم
  • ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    از کجا مطابق کدوم رفرنس ایشون می فرمایند حد مجاز نیتریت و نیترات در امریکا 200 پی پی ام است؟!!!!!!!!!!! پس استاندارد دنیا را نمی دانند!!!هر چه می کشیم از بیسوادی و عدم مطالعه است!!!
  • ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    مرسي به جرات و نظر شما ولي چيزي که مهمه اينه که چرا چرا چرا اسامي متخلفان اعلام نميشه تا جون مردم به خطر نيافته ؟ خلافکار حاشيه امن پيدا نکنه ؟ درستکار به محصولش افتخار کنه و فروشش بالا بره ؟ چرا ؟ واقعا چرا ؟
  • زري ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    پس چرا تو محل ما اسكلت مرغ ميفروشند ما به كي گذارش بديم
  • اکبر انصاریان ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    دوست عزیز بازرس سازمان دامپزشکی ما هرچه میکشیم از سازمان شماست.جالبه این سازمان شماست که مخالف حذف خمیر مرغه چرا جانماز آب میکشید
  • اکبر انصاریان ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    دوست عزیز بازرس سازمان دامپزشکی این سازمان شماست که مخالف حذف خمیر اسکلت می باشد و از اسکلت مرغ دفاع میکنه چرا جا نماز آب میکشید چه کسانی باعث حذف بخش نامه 4035شدند!!!!!!!!
  • اکبر انصاریان ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    ران وسینه مرغ را کس دیگری میخوره اسکلتش سوسیس و کالباس ارزان قیمت میشه و قشر ضعیف میخورند.نه؟این همون نظریه ایست که دوستان تولید کننده و بعضی همکارن دامپزشک سازمان دامپزشکی دارند
  • كارشناس غذا ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    مردم قضاوت كنند . قيمت يك كيلو گوشت چقدره اگر مواد ديگري رو هم به آن اضاف كنيد و سپس حرات داده و يا بسته بندي كنيد لاجرم گرانتر هم خواهد شد با اين حساب بايد سوسيس و كالباسي كه از گوشت سالم بدست مياد حدود 30 هزار تومان بشه پس ببينيد چي توش ميريزن كه اونقدر ارزانه ....خودتون قضاوت كنيد
  • اکبر انصاریان ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    دوستان لطفا نظرات کارشناسی قبلی در خصوص سوسیس و کالباس را در خبرگزاری فارس را بخونید
  • manamhamintor ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    astina ro bezanin bala khodtoon goosh bekharin charkh konin va ye khorde zire o ard o sabzijat e moattar bezanin behesh ba namak o felfel mishe soosis!
  • ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    اقا اين توليد كنندگان خوب را معرفي كنيد اونا كي هستند.
  • رضا ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    با سلام/ با توجه به اينكه سلامت مردم برهر مصلحتي اهم است و اعلام شده كه برخي از توليدكنندگان طبق ضوابط توليد مي كنند پس حداقل ماهانه نام اين توليدكنندگان را در جرايد عمومي يا در سايت وزارت بهداشت اعلام كنيد تا مردم كالاي مناسب بخرند و رقابتي براي توليدكنندگان باشد و بخش نظارت نيز نسبت به مسئوليت خود الزام عملي داشته باشد.
  • محمد ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    من دانشجوی رشته ی صنایع غذایی هستم کشورمون در صنعت گوشت به دلیل اینکه یک علم وارداتی به حساب میاد بسیار ضعیفه نه تنها در فراورده های گوشتی بلکه در دیگر زمینه ها مثل تولید روغن های خالص هم تقلب وجود داره. قصد تبلیغ کارخانه ها رو ندارم اما برای اطلاع مردم بهتره بگم تنها دو کارخانه ی ....(به دلیل قدمت و تجربه) و .... (به دلیل استفاده ماشین آلات و مواد اولیه درجه یک خارجی) نسبت به محصولات دیگر کارخانه ها قابل اطمینان تر هستند
  • ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    واسه همین آشغالاست که ایران رکورد سرطان معده رو تو دنیا داره
  • ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    یعنی ما ذبح غیر مسلم رو میخوریم؟ واااااااااااااااااای خدای من همینه که حس عیادت نداریم فکر میکنیم لقممون حلاله همه میدونن سوسیس و کالباس اشغاله اما بازم میخورن پس تقصیر رو گردن کسی نندازیم . مردم باید عاقل باشن کسی که دلش برا مردم نسوخته
  • کارشناس غذا ۲۱:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    اخیرا صحبت هایی هم معاون .... در روزنامه همشهری کردند که دروغ محض می باشد من نمی دونم ایشان چقدر گرفتند که این حرف ها را زدند شنیده بودم کارخانه های فرآورده های گوشتی هر شخصی را میخرند ولی نه تا این حد خدا به دادمون برسه دوستان هر چه در مورد این صنعت میگند درسته باید اسم این صنعت را از فاوردهای گوشتی به صنعت تبدیل ضایعات گوشتی به سوسیس و کالباس تغییر دهند
  • اون کارشناس ایرانیه ۲۱:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    یکی از یکی بدتره
  • م م ۲۱:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    يعني مي فرماييد اگر گرونش كنن مشكل برطرف مي شه ؟؟؟؟‌!!!!!!!!!
  • ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    يكي بگه غذاي سالم از كجا گير بياريم؟ واردات گوشت از برزيل رو خيلي از كشورها ممنوع اعلام كردند اونذقت ما فقط كمش كرديم. يعني به هر حال داره وارد ميشه. تازه اگه واقعا كم شده باشه. مثل خيلي چيزهايي كه همه وارداتش رو از چين ممنوع ميكنن اما ما با كمال ميل خريداري مي كنيم.
  • ۲۲:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
    0 0
    غذاهاي فست فود به خاطر روغني كه درش هست و چندبار مورد استفاده قرار مي گيره يكي از دلائل مهم سرطانهاي گوارشي است
  • پهلوان زاده ۰۲:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
    0 0
    من دیدم کسانی رو که میان روستا ها و گاو و گوسفندانی که مریض و در حال مرگ و پیر رو مخرن و میبرن و حالا کجا میبرن رو خدا میدونه.
  • سید مصطفی دنانی ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
    0 0
    کاش یک رشته دیگر را مطرح کرده بودید چون اینجانب مهندس صنایع غذایی هستم. مسئول فنی یک کارخانه تولید سوسیس و کالباس. دوست عزیز متاسفم برای شما که اینجا را محلی برای تبلیغ کارخانه هایتان یافته اید. هیچ کدام از اینهایی که نام بردید محصولات استاندارد تو لید نمیکنند چون اصلا به صرفه نیست. اصلا مگر میشود رقابت کرد اگر آشغال مرغ نریزیم توی بادر؟؟؟
  • دکتر صیادی ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
    0 0
    ببینید عزیزان اگه اینجا بخواد محلی واسه تبلیغ برندها بشه دیگه مشرق حرفه ای بودن خودشو زیر سوال میبره. کلیه سوسیس و کالباس ها مشکل دارند و مسئولین هم فقط و فقط یه دلیل را برای عدم پیگیری عنوان میکنند و اون اینه: وقتی مردم نمیتونند گوشت کیلویی 30 هزار تومان بخرند باید بتونند سوسیس کیلویی 6 هزار تومان بخرند. این را میگند بدون اینکه توجه کنند هزینه ای که مردم و خود دولت بعدا بایدبرای درمان بیماری هایی که به واسطه مصرف این مواد ایجاد میشه خیلی خیلی بیشتر از اینهاست...
  • کارشناس غذا ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
    0 0
    به والله این صنعت بدترین صنعت می باشد امنیت غذائی در کشور ما صفر صفره. دوستان تا می توانید از خوردن غذاهای صنعتی دوری کنید شیر، لبنیات، کنسرو همه و همه دچار مشکل هستند فاجعه است بعید نیست تا 5سال دیگه از هر 10نف ایرانی 5تاشون سرطان داشته باشند مدیران و مسئولین همه خوابند البته مشکل اینجاست خودشون را به خواب زدند و بیدار کردنشون محاله
  • ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
    0 0
    آخه بنهی خدا ذیگه تو فلافل هم نخود نمیریزند، مغز نون باگت رو بجاش به خورد ملت میدن.
  • سید سعید ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۵
    0 0
    به علت اینکه فارس نیوز هم مطلبی از زبان معاون سیاسی امنیتی استانداری ... در مورد سلامت سوسیس و کالباس گذاشته و به هیچ عنوان کامنت های ما را منتشر نمیکند این کامنت را اینجا میگذارم! سلام! باید خدمت شما عرض کنم اینجانب به عنوان یک مهندس صنایع غذایی و به عنوان کسی که سالها مسئول فنی یکی از همین کارخانه ها بودم باید خدمت شما و خدمت جناب اسماعیلی عرض کنم که اصلا اگر اشغال مرغ نریزیم توش که تولیدش به صرفه نیست!!! سوتی داده اند! چون اگر این کارخانه ها مشکلی نداشتند پس سخت گیری غذا و دارو چه معنایی میدهد اگر هم الان دارند به خوبی کار میکنند و محصولات با کیفیت تولیدمیکنند پس چرا درخواست تعطیلی کرده اند؟ ایا جز این است که اینها میخواهند آشغال تولید کنند و چون میبینند محصول سالم سودی ندارد به فکر تعطیلی می افتند؟! همه همین سوسیس کالباس ها را میخورند! پیتزا که میخورید؟ همین چیزها توشه!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس