به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر سيدرضا غلامي گفت: هيأت امناء مساجد و حسينيهها بر تهيه مواد اوليه غذايي بهداشتي و سالم در اين ايام نظارت کنند و نکاتي نظير استفاده از ظروف يکبار مصرف گياهي، عدم نگهداري بيش از دوساعت غذا در محيط غير مسقف و ظروف يکبار مصرف، رعايت نکات بهداشتي در هنگام پخت و پز و توزيع را مدنظر داشته باشند.
وي افزود: اگر از سبزي خوردن و سالاد در نذورات استفاده ميشود بايد چهارمرحله سالمسازي شامل: شستشو، انگل زدايي، گندزدايي با مواد مجاز و شستشوي نهايي در مورد هريک از سبزيها، ميوهجات و صيفيجات انجام شود.
وي با اعلام اين که هنگام توزيع مواد غذايي توزيعکنندگان غذا نبايد روي سفره راه بروند، گفت: هنگام کشيدن و توزيع غذا استفاده از دستکشهاي يکبار مصرف ضروري است و متوليان اين امور بايد با مرکز بهداشت منطقه خود درخصوص دريافت کار معاينه پزشکي براي مسئولان آشپزي و توزيع غذا هماهنگ کنند.
غلامي نظافت سرويسهاي بهداشتي، عدم استعمال دخانيات، وجود مايع دستشويي و مايع صابون در سرويسهاي نظافت را مورد تاکيد قرارداد و اظهار داشت: مناطقي از حاشيه شهرها و برخي روستاها که آب شبکه لولهکشي ندارند، براي اطمينان از بهداشتي بودن آب با خانهها و مراکز بهداشت منطقه خود هماهنگ کنند تا براي تشخيص سلامت از آب نمونهبرداري شود.
وي استفاده از روغنهاي با ترانس زير 10 و ترجيحاً زير 5 را براي طبخ غذا متذکر شد و بيان داشت: استفاده از نمک يددار تصفيه شده و پخت غذا در محيط مسقف و عدم استفاده از ذغال و چراغ نفتي و گازوييل براي گرم کردن ديگها، کنترل کيفي سيستم حرارتي و گرمايي قبل از ايام محرم که با سوخت ناقص بکارگيري نشوند و نصب کپسول ضد حريق در جايگاههاي آشپزي و تکايا ساير مواردي است که بايد به رعايت آنها توجه ويژه داشت.