*آنچه در سال انتخاباتی آمریکا گذشت
ماه ژانویه 2012، رقابتهای درون حزبی جمهوریخواهان برای ورود به رقابت اصلی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا آغاز شد.
«میت رامنی» نامزد جمهوریخواه و رقیب «باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا، توانست با اختلاف 8 رأی بیشتر از رقیب خود «ریک سنتروم» در انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان در ایالت «آیووا» پیشی بگیرد و در ماه ژانویه، نخستین انتخابات مقدماتی جمهوریخواهان در ایالت آیووا را با اختلاف 8 رای بیشتر از رقیب خود ریک سنتروم برد.
در 10 آوریل، «ریک سنتروم» از رقابتهای درون حزبی جمهوریخواهان برای رسیدن به رقابت اصلی با «باراک اوباما» تنها نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری نوامبر 2012 کنارهگیری کرد و راه را برای «میت رامنی» باز گذاشت.
در ادامه رقابتهای انتخاباتی، رامنی موفق شد در انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان برای ورود به رقابتهای اصلی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، در ایالت «نیوهمپشایر» پیروز شود.
چندی بعد «ریک پری» یکی از نامزدهای جمهوریخواه انتخابات آمریکا از رقابتهای انتخاباتی کنارهگیری کرد.
همزمان در 6 ماه مه، باراک اوباما مبارزات انتخاباتی خود را برای کرسی ریاست جمهوری دوره بعدی رسماً در «اوهایو» آغاز کرد.
در ژانویه همچنین «میت رامنی» تحت فشار دموکراتها سوابق مالیاتی خود را منتشر کرد و مشخص شد که در سال 2011، 13 میلیون و 700 هزار دلار درآمد داشته و یک میلیون و 900 هزار دلار مالیات پرداخت کرده که معادل 14.1 درصد از درآمد وی بوده است.
«میت رامنی» نیز در ماه مه موفق شد تا نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری 2012 آمریکا شود.
رامنی در 11 آگوست، «پل رایان» را بعنوان معاون خود انتخاب کرد و اعلام کرد در صورتیکه در انتخابات ریاستجمهوری پیروز شود، رایان را بعنوان معاون خود بر میگزیند.
در 6 سپتامبر بود که اوباما رسماً نامزدی دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری 2012 آمریکا را پذیرفت و در کارولینای شمالی برای رأیدهندگان آمریکایی سخنرانی کرد.
اوباما و رامنی در اکتبرماه سه دوره مناظره در خصوص مسائل داخلی و سیاست خارجی آمریکا برگزار کردند.
5 نوامبر، یک روز قبل از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، رامنی و اوباما به صورت جداگانه به ایالات تعیینکننده در انتخابات سفر کردند تا آخرین تلاشهای خود را برای پیروزی در انتخابات به کار گیرند.
6 نوامبر، روز سرنوشتساز آمریکا فرا رسید و رقابت تنگاتنگ اوباما و رامنی آغاز شد. علیرغم آنکه رقابت تنگاتنگ بود و حتی تا لحظات آخر، رامنی در کالج الکتورال رأی بیشتری کسب کرده بود اما اوباما توانست در ایالت «پنسیلوانیا» که نقش تعیینکنندهای در پیروزی وی داشت، آراء بیشتری کسب کند و در نتیجه مجدداً بعنوان رئیسجمهور آمریکا پیروز شد. نکته قابل توجه اینجاست که ایالات تعیینکننده، نقش مهمی در پیروزی وی ایفا کردند.
*اوباما حجم ارتش آمریکا را کاهش میدهد
از دیگر رخدادهای مهم ژانویه 2012، کاهش حجم ارتش آمریکا است به طوریکه «باراک اوباما» خواستار کاهش بودجه ارتش و نیروی دریایی آمریکا و تمرکز مجدد پنتاگون بر مقابله با خطرات از ناحیه چین و ایران شد.
اوباما با اشاره به اینکه جریان جنگ در حال کاهش است، خبر از تغییر استراتژی در پنتاگون داد و اینگونه این تغییر را توضیح داد که دولت خواستار اجتناب از درگیری های فرسایشی و پر هزینه در عراق و افغانستان در سال منتهی به انتخابات است.
مشکلات اقتصادی در آمریکا منجر شد تا پنتاگون طرحی را در ماه ژانویه 2012 ارائه دهد که طبق آن هزینه های دفاعی کاهش مییابد و در نتیجه آن، ١٠٠ هزار نیروی آمریکایی تعدیل خواهند شد و ٤٨٧ میلیارد دلار طی ١٠ سال آتی از بودجه کسرخواهد شد.
*بیحرمتی نظامیان آمریکایی به اجساد غیرنظامیان افغان
یکی دیگر از حوادث ژانویه 2012، انتشار یک نوار ویدئویی در خصوص بیحرمتی نظامیان آمریکایی به اجساد افغانها بود به طوریکه یک نوار ویدئویی در چندین سایت منتشر شد که 4 مرد را در حالی نمایش میداد که لباس نظامیان آمریکایی بر تن داشتند و بر تعدادی جسد افغان ادرار میکردند.
*قانون جنجالی «ضدسرقت اینترنت»چه بود؟
یکی از جنجالهای دیگری که در ماه ژانویه به راه افتاد، قانون پیشنهادی «ضدسرقت اینترنتی» بود که در صورت تصویب، به دادگستری آمریکا این اجازه را میداد که دستور مسدود کردن هر وبسایتی را صادر کند که به اعتقاد این وزارتخانه، ناقض قانون کپی رایت بوده است و همچنین بهانهای میشد تا وزارت دادگستری آمریکا سایتهای مخالف سیاستهای دولت آمریکا را نیز بلوکه کند.
این قانون اعتراضات زیادی را به همراه داشت به طوریکه وبسایت دایرة المعارف «ویکیپدیا» در اعتراض به این قانون بخش انگلیسی زبان وبسایت خود را به حالت «خاموش» درآورد و بسیاری از وبسایتهای دیگر نیز صفحه خود را سیاه کردند.
*دیکتاتور یمن به آمریکا رفت
«علی عبدالله صالح» دیکتاتور مخلوع یمن نیز در لیست رخدادهایی مشاهده میشود که در ژانویه 2012 در آمریکا به وقوع پیوست. در ماه ژانویه سال 2012، عبدالله صالح به همراه پنج فرزند و همسر خود «مسقط» پایتخت عمان را به مقصد آمریکا ترک کرد تا درمان خود را در مراکز درمانی نیویورک پیگیری کند.
*خط تلفن «افبیآی-اسکاتلندیارد» هک شد
در ماه فوریه رخدادهایی مهمی در آمریکا به وقوع پیوست که یکی از موارد آن هک شدن خط تلفن «افبیآی-اسکاتلندیارد» بود و در پیامی 15 دقیقه ای که توسط گروه هکرهای ناشناس بر روی اینترنت منتشر شده، گفتگوی تلفنی میان مقامات پلیس آمریکا و انگلیس شنود شد.
*هتک حرمت به قرآن و کتابهای مذهبی مسلمانان
ماجرای قرآن سوزی یکی از رخدادهای مهمی بود که در فوریه 2012 در افغانستان به وقوع پیوست. این ماجرا به این شکل بود، کسانی که اوراق غیر ضروری را از پایگاه «بگرام» به بیرون از این پایگاه منتقل کردند، متوجه نسخههایی از متون مقدس و قرآن سوخته، در میان این اوراق شدند که انتشار این خبر سبب شد تا صدها نفر در اطراف پایگاه بگرام تظاهرات کنند.
معترضان خشمگین، یک پاسگاه که مربوط به نیروهای امنیتی افغان را که در نزدیکی پایگاه بگرام بود، به آتش کشیدند و چندین نفر در این تظاهرات کشته شدند.
اعتراضات مسلمانان، اوباما را وادار به عذرخواهی کرد او با ارسال یک نامه رسمی، از «حامد کرزی» و مردم افغانستان به دلیل سوزانده شدن قرآن و متون مقدس در پایگاه هوایی نیروهای آمریکایی در بگرام، عذر خواهی کرد و گفت که این اتفاق عمدی نبوده است.
*نژادپرستی و پیامدهای آزادی حمل سلاح در آمریکا
از دیگر رخدادهای قابل توجه ماه فوریه سال 2012، تیراندازی یک نگهبان سفیدپوست به یک نوجوان 17 ساله سیاهپوست به نام «تریون مارتین» در ایالت فلوریدا بود. تریون مارتین، نوجوان سیاه پوست 17 ساله آمریکایی هنگامی که شامگاه 26 فوریه از خرید عازم منزل بود، مورد سوءظن زیمرمن قرار گرفت. زیمرمن در تماس با پلیس از مشکوک بودن مارتین که یک لباس کلاهدار به تن داشت، خبر داد.در این حال، پلیس به او گفته بود که مارتین را تعقیب نکند اما دقایقی بعد این دو نفر درگیر شدند و نوجوان سیاه پوست کشته شد.
با اینحال، قوانین تبعیض آمیز آمریکایی اجازه اجرای عدالت در خصوص این قاتل سیاهپوست را نداد و در حالیکه زیمرمن یک نوجوان سیاهپوست را کشته، تنها 9 روز در زندان محبوس بود و این در حالی است که 6 هفته پس از آنکه مارتین را کشت توسط مأموران پلیس و آن هم تحت فشارهایی که از طرف جامعه به پلیس وارد آمده بود، دستگیر شد.
چند وقت بعد در 22 ماه مارس، "بیل لی" رئیس پلیس فلوریدا به دلیل افزایش اعتراضات مردمی و انتقادات مردم از وی به دلیل آنچه درباره دلیل کشته شدن نوجوان 17 ساله بیان کرده بود از سمت خود استعفا کرد.
ماه آوریل نیز با رخدادهای مهمی همراه بود که یکی از مهمترین این رخدادها تیراندازی در دانشگاه «ایکوس» شهر «اوکلند» بود که متعاقب آن 7 نفر کشته شدند. دراین حادثه یک مرد 43 ساله به این کالج مذهبی در اوکلند حمله میکند و 7 نفر را به ضرب گلوله از پای درمیآورد.
در ماه ژوئیه نیز یک فرد مسلح به یک سالن سینمایی در ایالت کلرادو حمله کرد و دهها نفر را کشت که این یکی از هولناکترین حادثههای تیراندازی در آمریکا به حساب میآید.
«جیمز هولمز» متهم به تیراندازی در سالن سینمایی در ایالت "کلرادو" ، سه روز بعد از ارتکاب این جنایت برای اولین بار در تاریخ مدرن آمریکا در دادگاه تفهیم اتهام حضور پیدا کرده بود، و رسما توسط دادستان های کلرادو به 24 فقره قتل در تیراندازی سینمای شهر «آئورا» متهم شد.
در شرایطی که تنها چند هفته از تیراندازی در سالن سینمایی ایالت کلرادو نمیگذشت و مردم آمریکا هنوز از شوک کشتار کلرادو بیرون نیامده بودند در 5 آگوست، در یک حادثه تیراندازی به معبد «سیک» های هند در ویسکانسین، دست کم هفت نفر کشته شدند.
در 24 آگوست نیز تیراندازی در کنار برج 102 طبقه «امپایر استیت» منهتن صورت گرفت و به دنبال آن 2 نفر کشته شدند.
تیراندازی در 27 فوریه از دیگر وقایع مهم سال 2012 بود، در این تاریخ، در کافه تریای مدرسهای در «اوهایو»، سه دانشآموز کشته و دو نفر دیگر نیز زخمی شدند. فرد ضارب تنها 17 سال داشت.
تیراندازی در ایالت «اوکلاهما» آمریکا از دیگر رویدادهای مهم ماه آوریل بود. در پی تیراندازیهای جداگانه در ایالت اوکلاهما که به نظر میرسد با انگیزه نژاد پرستانه صورت گرفته است، سه سیاهپوست کشته و 2 نفر دیگر زخمی شدند.
در ماه دسامبر نیز یک فرد مسلح به فروشگاهی در «اورگان» حمله کرد و با تیراندازی به مردم، 2 نفر را کشت و سپس به سمت خود تیراندازی و خودکشی کرد.
در یکی از هولناکترین حادثه مرتبط با تیراندازی در آمریکا، در ماه دسامبر، یک نوجوان 20 ساله به دبستان «سندی هوک» در «نیوتاون» ایالت «کانتیکت» حمله کرد و 20 کودک 6 تا 7 ساله و 10 بزرگسال را کشت.
به دنبال این رخداد بود که بحث و جدالهای بسیار زیادی در خصوص آزادی حمل سلاح در آمریکا مطرح شد و در نهایت اوباما اعلام کرد که در صدد است قوانینی را تصویب کند که استفاده از سلاح را کنترل و محدود کند که البته لابیهای سلاح در آمریکا بیکار ننشستند و مخالفت شدید خود را اعلام کردند.
*کره شمالی حاضر به تعلیق فعالیتهای هستهای خود شد
در ماه فوریه، کره شمالی اعلام کرد که فعالیتهای هستهای خود را به حالت تعلیق درمیآورد و آمریکا از این اقدام پیونگیانگ استقبال کرد. کره شمالی تعلیق غنی سازی اورانیوم خود را در بیانیه ای از سوی وزارت خارجه این کشور تایید کرد و گفت این کار برای اعتماد سازی و بهبود رابطه بین دو کشور صورت گرفته و گفتگوهای دو طرف ادامه خواهد داشت. آمریکا اعلام کرده در مقابل 240 هزار تن کمک غذایی تازه به کره شمالی گسیل خواهد کرد.
*طوفانهای سهمگین در آمریکا ویرانی برجای گذاشت
سومین ماه میلادی نیز با رویدادهای مهمی همراه بود که یکی از مهمترین این رخدادها، طوفانهای شدیدی بود که میانه غربی آمریکا را درنوردید و نزدیک به 20 کشته برجای گذاشت.
یکی از حوادثی که ماه آوریل در آمریکا به وقوع پیوست طوفان شدید در «تگزاس» بود. روز سه شنبه سوم آوریل، دو طوفان سهمگین، حداقل به مدت 20 دقیقه کلان شهر «دالاس فورت وورث» در ایالت تگزاس آمریکا را در نوردید و ویرانی های بسیاری بر جای گذاشتند.
شدت این طوفان ها به حدی بود که بر اثر آن، سقف بعضی خانه ها از جا کنده شد و ماشین های سنگین و نیمه سنگین جا به جا شدند.
اداره هواشناسی تگزاس در پی وزش این طوفان ها در دالاس، در مناطق مجاور این شهر وضعیت فوق العاده اضطراری اعلام کرد. همچنین تمامی پروازهای فرودگاه های دالاس به حالت تعلیق در آمدند.
در 16 آوریل نیز طوفانهای سهمگینی، میانه غربی آمریکا را درنوردید و در جریان این طوفانهای سهمگین 5 نفر در ایالت «اوکلاهما» کشته شدند و این طوفانها در مسیر خود به سمت شرق آمریکا باعث به وجود آمدن چندین گردباد در ایالتهای «نبراسکا»، «آیووا» و «کانزاس» هم شد.
مهمترین رویداد چشمگیر ماه اکتبر، ابرطوفان سندی بود که با سرعت بیش از 130 کیلومتر در ساعت ایالات شرقی آمریکا را درنوردید و دهها کشته و صدها زخمی برجای گذاشت و به قطع برق و خرابی منازل منتهی شد. شدت این طوفان مرگبار به اندازهای بود که مدارس، وال استریت، سینماها و بسیاری از مکانهای عمومی در آمریکا تعطیل شد. این طوفان با خود بارانهای موسمی همراه داشت و سیلابهای شدیدی در سواحل شرقی آمریکا جاری شد. برق میلیونها خانوار قطع شد. طوفان سندی بحران سوخت را به همراه آورد و صدها نفر از مردم آمریکا مجبور بودند در صفهای طولانی به مدت بسیار زیاد میایستادند تا سوخت دریافت کنند.
*نظامی آمریکایی غیرنظامیان افغان را به کام مرگ کشاند
یکی از اتفاقهای بسیار تأثرانگیز ماه مارس در آمریکا کشته شدن غیرنظامیان افغان توسط نظامی آمریکایی بود که طی آن یک نظامی آمریکایی در افغانستان شماری از غیرنظامیان افغان را در ولایت «قندهار» کشت و اوباما مثل همیشه به عذرخواهی و ابراز شرمندگی بسنده کرد و البته 860 هزار دلار به خانواده غیرنظامیان افغان که توسط این نظامی آمریکایی کشته شدند، غرامت پرداخت کرد.
از دیگر رخدادهای مهم ماه مارس 2012 سفر«باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا برای شرکت در «کنفرانس بینالمللی مقابله با تهدید بالقوه تروریسم اتمی» به کرهجنوبی بود.
*آمریکا و ماجرای فعال سیاسی مخالف چین
«چن گوانگچنگ» یکی از فعالان سیاسی مخالف دولت چین در ماه آوریل پس از فرار از بازداشت خانگی در سفارت آمریکا در پکن پناه گرفت. این فعال سیاسی نابینا بوده و به کمک یک نفر دیگر فرار کرده بود. در ماه مه، این فعال سیاسی درخواست کرد تا به آمریکا برود و در 19 ماه مه وارد آمریکا شد.
*تیم امنیتی اوباما در کلمبیا رسوایی به بار آورد
رسوایی اخلاقی تیم امنیتی اوباما در ماه آوریل یکی از جنجالیترین رخدادهای مهم آمریکا بود که طی آن نفر از مأموران و محافظان اوباما در سفری به کلمبیا، «باراک اوباما» را همراهی میکردند و اخبار حکایت از آن داشت که با زنان بدکاره در زمان اقامت آنها در هتل، ارتباط نامشروع برقرار کردند.
در پی رسوایی اخلاقی ماموران تیم امنیتی اوباما، در کلمبیا 11 نفر از مأموران و محافظان اوباما از کار خود برکنار شدند و سرویس امنیتی مخفی آمریکا مجبور به عذرخواهی به خاطر این رسوایی شد.
اوباما برای شرکت در نشست سران کشورهای قاره آمریکا به شهر «کارتاگنا»، در شمال کلمبیا سفر کرده بود.
*رمزگشایی پهپاد جاسوسی آمریکا توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
از دیگر رویدادهای مهم ماه آوریل، رمزگشایی پهپاد جاسوسی آمریکا توسط ایران بود. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در 21 آوریل اعلام کرد که مهندسی معکوس پهپاد جاسوسی آمریکا را که چندی پیش در خاک ایران توسط مقامات این کشور فرود آمد، تکمیل کرده و ساخت یک نسخه از این پهپاد را آغاز کرده است.
دسامبر نیز به نوبه خود حائز اهمیت است. زیرا در همین ماه بود که ایران تصاویر ویدئویی نشان داد که در آن یک پهپاد دیگر آمریکا را به دام انداخته بود و یک پیروزی دیگر برای ایران به دست آمد.
*انتقال نظامیان آمریکایی از پایگاه اکیناوا
آمریکا و ژاپن نیز در ماه آوریل 2012 به توافق رسیدند تا 9 هزار تفنگدار دریایی آمریکا در جزیره «اوکیناوا» ژاپن به منطقه دیگری منتقل شوند و 10 هزار نفر از این نظامیان در اوکیناوا بمانند.
*پانتا رئیس جدید سیا
یکی دیگر از حوادث مهم ماه آوریل، تغییر رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به سیا بود که «لئون پانتا» به عنوان رئیس جدید سیا منصوب شد.
*اوباما ازدواج همجنسگرایان را به رسمیت شناخت
از مهمترین رخدادهای ماه مه 2012، حمایت اوباما از ازدواج همجنسگرایان بود. او در 9 مه آقای به شبکه ای بی سی گفت: «برای من این موضوع مهم بود که نظر شخصی خودم را اعلام کنم و بگویم که از نظر من دو فرد همجنس باید بتوانند (در صورت تمایل) با هم ازدواج کنند» و به این ترتیب نام باراک اوباما به عنوان نخستین رئیس جمهوری آمریکا که علنا از ازدواج همجنسگرایان در این کشور حمایت کرده، ثبت شد.
*نشست ناتو در شیکاگو و افغانستان در صدر دستور کار این نشست
برگزاری نشست ناتو درباره افغانستان یکی از رخدادهای مهم ماه مه بود. بزرگترین کنفرانس ناتو با شرکت سران بیش از 60 کشور عضو و متحد این پیمان، 20 ماه مه در شهر «شیکاگو» در آمریکا به مدت دو روز برگزار شد. تصمیمگیری درباره سرنوشت افغانستان بعد از سال 2014 میلادی که نیروهای ناتو به وطن بازخواهند گشت، از مسائل اصلی مورد بحث در این اجلاس بود.
*آتش، جنگلهای آمریکا را بلعید
از رخدادهای مهم ماه ژوئن در آمریکا، آتشسوزیهای گسترده است که در ایالت «کلرادو» آغاز شد و شدت این آتشسوزیها به قدری زیاد شد که در جهت مناطق جنگلی غرب این ایالت در حال پیشروی کرد و جمع زیادی از مردم محل حادث مجبور به ترک خانههای خود شدند.
*طرح بیمه درمانی اوباما و دیوان عالی آمریکا
طرح بیمه درمانی باراک اوباما در 28 ماه ژوئن از جانب دیوان عالی آمریکا تأییدیه دریافت کرد. دیوان عالی آمریکا در واشنگتن روز 28 ژوئن، کلیات طرح اصلاح بیمه درمانی باراک اوباما را با 5 رأی مثبت در برابر 4 رأی منفی تصویب کرد.
دیوان عالی آمریکا پس از بررسی این طرح، عدم مغایرت آن با قانون اساسی ایالات متحده را اعلام کرد. دادگاه پیش از این در ماه مارس به این طرح پرداخته بود اما رأی نهایی 28 ژوئن تأیید شد.
*تحریمهای جدیدی علیه ایران صادر شد
یک رخداد مهم دیگر نیز که حائز اهمیت است در ماه ژوئیه به وقوع پیوست و این بود که آمریکا تحریمهای جدیدی علیه ایران تصویب کرد و آمریکا دهها شرکت و فرد را در فهرست تحریمی علیه جمهوری اسلامی قرار داد.
*تلاشهای مخفیانه و آشکار اوباما از شورشیان سوریه
آگوست 2012 نیز به دلیل وقوع برخی حوادث مهم در آن حائز اهمیت است که یکی از مهمترین این حوادث این است که اوباما با کمک مخفیانه به شورشیان و گروهکهای مسلح سوریه موافقت کرد. باراک اوباما با امضای حکمی مخفی اجازهی کمک به شورشیان سوریه را صادر کرده است. فردی که این خبر را منتشر کرد تصریح کرد که اوباما در حکمی که چندی پیش امضا کرده است، اجازه داده که سازمان سیا و دیگر نهادهای اطلاعاتی آمریکا مخفیانه به شورشیان سوری یاری برسانند.
در ماه آگوست بود که اوباما بحث «سلاحهای شیمیایی» را مطرح کرد و فضاسازی کرد که دولت «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه در نظر دارد از این سلاحها استفاده کند و هشدار داد که استفاده از سلاحهای شیمیایی «خط قرمز» حمله به این کشور است.
وزارت خزانهداری آمریکا در 11 دسامبر، رهبران جبهه النصره از مخالفان دولت سوریه که خود را علناً از اعضای القاعده اعلام کرده بودند، تحریم کرد و این اقدام پس از آن صورت گرفت که وزارت خارجه آمریکا آنها را در لیست گروههای تروریستی قرار داد.
در ماه دسامبر بود که اوباما رسماً ائتلاف مخالفان سوریه را بعنوان نماینده مردم سوریه به رسمیت شناخت.
یکی دیگر از رخدادهای مهم ماه دسامبر این بود که آمریکا، نظامیان و موشکهای خود را به ترکیه ارسال کرد. آمریکا و آلمان در حال ارسال موشکهای پاتریوت و ارتش کشورهای خود به مرز ترکیه هستند و این اقدام را در جهت تضعیف دولت سوریه انجام میدهند.
*فیلم موهن به پیامبر و خشم جهان اسلام
یکی از مهمترین رویدادهای مهم سپتامبر در یازدهم این ماه به وقوع پیوست که متعاقب ساخت و انتشار فیلم موهن به پیامبر اکرم (ص) در شبکه یوتیوب، جهان اسلام به خشم آمد و معترضان به این اقدام به کنسولگری آمریکا در شهر «بنغازی» لیبی حمله کردند و سفیر آمریکا در لیبی به همراه 4 دیپلمات دیگر آمریکا کشته شدند. تظاهرات گستردهای در اعتراض به این فیلم موهن به پیامبر اکرم (ص) در جهان اسلام به راه افتاد.
*فسادی که به استعفای پترائوس منتهی شد
علاوه بر انتخابات 6 نوامبر 2012 که اوباما در آن پیروز شد، یک رویداد مهم دیگر در 9 نوامبر در آمریکا به وقوع پیوست و «دیوید پترائوس» رئیس سازمان جاسوسی «سیا» آمریکا مجبور به استعفا شد. پنتاگون پس از آن پترائوس را مجبور به استعفا کرد که رابطه پنهانی وی با «پائولا برادول» شرح حال نویسش فاش شد. پلیس فدرال آمریکا تحقیقات درباره پرونده پترائوس را آغاز کرد و ایمیلهای او و برادول را مورد بررسی قرار داد و در بررسیهای خود به پرونده دیگری رسید و مشخص شد نفر سومی در این پرونده وجود دارد که یک زن به نام «جیل کلی» بوده است. این نفر سوم شخصی بود که به فاش شدن رابطه پنهانی برادول و پترائوس کمک کرد اما بعدها مشخص شد که ایمیلهای غیراخلاقی بین کلی و «جان آلن» فرمانده ناتو در افغانستان رد و بدل شده است.
*آمریکا بر لبه «پرتگاه مالی»
«پرتگاه مالی» یکی از مهمترین مسائل سال 2012 بود که آمریکا درگیر آن بود و هنوز با وجود آنکه وارد سال 2013 شدهایم، تصمیم جدید در اینباره اتخاذ نشده است. البته گزارشهایی منتشر شد مبنی بر آنکه سنا آمریکا 2 ساعت پس از ضربالاجل نهایی روز 31 دسامبر، با اکثریت آراء طرحی را به تصویب درآوردند که طبق آن برخی قوانین مرتبط با بودجه در خصوص کاهش مالیات بر درآمد و افزایش بودجه دولت فدرال همچنان مثل قبل باقی است.
این لایحه در صورت تصویب در مجلس نمایندگان آمریکا و پس از آن امضای «باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا به مرحله اجرا درمیآید.
بیبیسی گزارش میدهد در شرایطی که نمایندگان سنا، این لایحه را تصویب نمیکردند، افزایش مالیاتها و کاهش بودجه دولتی شرایطی را در اقتصاد آمریکا به وجود میآورد که در اصطلاح سقوط آمریکا به «پرتگاه مالی» میگویند.