علی نیکزاد

نایب رئیس مجلس با روایت خاطره‌ای از یکی از مقامات ارشد عراق در حاشیه مراسم تشییع رهبر شهید، گفت: این مقام عراقی به آمریکایی‌ها توصیه کرده بود که از غرور و تکبر در برابر ایران دست بردارند.

به گزارش مشرق، علی نیکزاد، نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگویی با اشاره به اعلام حضور بیش از ۴۳ میلیون در مراسم تشییع وداع با رهبر شهید، گفت: جمعیت ایران حدود ۹۰ میلیون نفر است، آحاد مردم این جمعیت ۹۰ میلیونی که وطن‌دوست هستند، تمایل داشتند در این مراسم حضور پیدا کنند.

وی افزود: آنهایی که در حد بضاعت، امکانات، توان مالی، فرصت، امکان رفت‌وآمد و شرایط جسمی توانستند، در مراسم حضور یافتند و بسیاری دیگر نیز با وجود علاقه و ارادت، به دلایلی مانند نبود بلیت، مشکلات رفت‌وآمد، هزینه‌های سفر، گرمای هوا، اشتغال، بیماری یا سایر محدودیت‌ها امکان حضور پیدا نکردند. بنابراین به نظر می‌رسد آحاد مردم این جمعیت ۹۰ میلیونی خود را در این مراسم شریک می‌دانستند و اگر شرایط برایشان فراهم بود، در مراسم حضور پیدا می‌کردند.

نائب رئیس مجلس ادامه داد: همان‌گونه که در راهپیمایی اربعین، همه علاقه‌مندان امکان حضور ندارند و ممکن است فردی به دلیل بیماری، مشکلات مالی، نبود بلیت یا سایر محدودیت‌ها نتواند به عراق سفر کند، در این مراسم نیز همین شرایط وجود داشت. علاقه مردم را نباید صرفاً با تعداد افراد حاضر در محل مراسم سنجید؛ بلکه باید تمایل عمومی جامعه را نیز در نظر گرفت.

نماینده اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس بیان کرد: در تاریخ سابقه ندارد که رهبر یک کشوری، در کشور دیگری با حضور چندین میلیون نفر و با این میزان اعتقاد و ارادت مردم تشییع شود؛ به گونه‌ای که ازدحام جمعیت اجازه اتمام برنامه را در موعد مقرر ندهد و مراسم با چندین ساعت تأخیر به اتمام برسد.

خاطره جالب نیکزاد از مقام عراقی در تشییع میلیونی رهبر شهید

نیکزاد با اعلام اینکه مسئولان حاضر در قوای مجریه، مقننه و قضاییه، در کنار مسئولان سابق و اسبق کشور، همگی در این مراسم حضور پیدا کردند، تاکید کرد: اینکه مسئولان فعلی و ادوار مختلف در کنار یکدیگر حاضر شوند، امکان ندارد مگر از باب معنویت، اسلام و اعتقاد دینی و اقدام رهبر شهیدمان بر مبنای احکام اسلام و اعتقاداتی که در جبهه مقاومت در پهنه جهان در مقابل استکبار ایجاد کرده بود.

نائب رئیس مجلس با بیان اینکه این مراسم به یک رخداد تاریخی تبدیل شد که دنیا از آن متعجب است، تصریح کرد: تا آنجا که مطالعه کرده‌ام، چنین سابقه‌ای را در تاریخ ایران اسلامی و حتی منطقه سراغ ندارم. این یک واقعیت غیرقابل انکار است.

وی یادآور شد: آزادگی، ایران‌دوستی، شرافت، پاکدستی و مجاهدت در عرصه‌های ملی و بین‌المللی، از مهم‌ترین دلایل دشمنی با رهبر شهید و در نهایت شهادتشان بود. همچنین در ادوار معاصر سابقه نداشته است که رهبری به همراه اعضای خانواده خود به این شکل به شهادت برسد. همه رهبران ملاحظات امنیتی را رعایت می‌کنند، اما رهبر شهیدمان فرموده بودند که تا زمانی که مردم پناهگاهی ندارند، من نیز به پناهگاه نخواهم رفت.

روایت نائب رئیس مجلس از مراسم تشییع رهبر انقلاب در عراق

نیکزاد با اشاره به حضور مردم عراق و جبهه مقاومت نیز اظهار کرد: بنده شخصاً در عراق حضور داشتم. این حضور تنها محدود به نجف و کربلا نبود، بلکه از کشورهای مختلف عضو جبهه مقاومت نیز جمعیت قابل توجهی در این مراسم شرکت کرده بودند؛ همان ظرفیت عظیمی که در ایام اربعین به میدان می‌آید، این بار نیز برای ادای احترام به رهبر شهید حضور پیدا کرده بود.

وی ادامه داد: در اربعین، دولت عراق از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی‌های اجرایی لازم را انجام می‌دهد و مسیر برگزاری مراسم از پیش مشخص است، اما مراسم تشییع رهبر شهید علاوه بر جنبه مذهبی، دارای ابعاد سیاسی نیز بود و با وجود اینکه به‌صورت ناگهانی برگزار شد، شخصیت‌های سیاسی و مسئولان عالی‌رتبه عراق نیز حضور گسترده‌ای در آن داشتند.

نایب رئیس مجلس گفت: بنده به دستور رئیس مجلس شورای اسلامی به همراه معاون اول قوه قضاییه و آقای رئیس‌جمهور در این مراسم حضور داشتم و از نزدیک شاهد بودم که نخست‌وزیر فعلی عراق، نخست‌وزیران سابق، رؤسای فعلی و سابق مجلس، وزرای فعلی و اسبق و مسئولان عالی‌رتبه این کشور در مراسم حضور داشتند. همه آنان ضمن ادای احترام به هیأت جمهوری اسلامی ایران، برای تشییع و ادای احترام به رهبر شهید حضور یافته بودند.

توصیه یک مقام ارشد عراقی به آمریکایی‌ها در خصوص شیعیان

نیکزاد در ادامه به نقل خاطره‌ای از یکی از مقامات ارشد عراق پرداخت و گفت: یکی از مقامات ارشد عراق جمله‌ای به من گفت که بسیار برایم جالب بود. وی اظهار کرد که به آمریکایی‌ها گفته است در مذهب شیعه، هر کس در برابر شیعیان با تکبر رفتار کند، شیعیان متکبرتر و مقاوم‌تر می‌شوند و هر کس با تواضع رفتار کند، آنان نیز متواضع‌تر خواهند بود. او به آمریکایی‌ها توصیه کرده بود که از غرور و تکبر در برابر ایران دست بردارند و با احترام و تواضع رفتار کنند تا پاسخ متناسب دریافت کنند.

وی تأکید کرد: این مراسم، اقدامی بی‌بدیل و بی‌نظیر در تاریخ ایران و منطقه بود. اگرچه داغ فقدان رهبر شهید بر دل همه باقی مانده است، اما ملت ایران، مردم عراق، لبنان و دیگر کشورهای عضو جبهه مقاومت، هر آنچه در توان داشتند برای عرض ارادت و ادای احترام به میدان آوردند و این حضور تاریخی، در حافظه ملت‌های منطقه ماندگار خواهد شد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس