کد خبر 182184
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۱

مشاور معاونت برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور با بیان اینکه تا پایان برنامه پنجم نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی باید به 10درصد برسد، گفت: با استفاده از درآمدهای واقعی تراز عملیاتی بودجه مثبت خواهد شد.

به گزارش مشرق، محمد کردبچه در گفت‌وگو با فارس در مورد راهکارهای کاهش وابستگی بودجه به نفت گفت: موضوع کاهش اتکا به درآمد نفت در سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و هم در برنامه پنجم توسعه تأکید شده و شاخصی که در این زمینه وجود دارد، تراز عملیاتی بودجه است.
 
مشاور معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور افزود: تراز عملیاتی بودجه تفاوت بین درآمدهای غیرنفتی و هزینه‌های جاری است که در حال حاضر این تراز به دلیل عدم کفایت درآمدهای دولت در مقابل هزینه‌ها منفی است؛ بنابراین، برای جبران آن مجبور به صادرات بیشتر نفت هستیم.
 
وی در مورد راهکار اصلاح این روند گفت: اولاً باید در جهت افزایش درآمدهای واقعی مخصوصاً مالیات اقدام شود و ثانیاً رشد اعتبارات هزینه‌ای تا حد امکان پایین در نظر گرفته شود تا تراز عملیاتی مثبت شود.
 
کردبچه اضافه کرد: در حال حاضر حدود 75 درصد از اعتبارات هزینه‌ای را می‌توان از محل درآمدهای واقعی جبران کرد و مابقی را از درآمدهای نفتی جبران می‌کنیم و در برخی موارد نیز از حساب تملک دارایی مالی یعنی فروش سهام شرکت‌های دولتی این کار انجام می‌شود.
 
این کارشناس بودجه کشور در مورد میزان تأثیر درآمدهای مالیاتی در جبران کاهش فروش نفت اظهار داشت: طبق قانون برنامه پنجم هدف این است که نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی، باید به 10 درصد برسد که در حال حاضر این رقم 6.5 است.
 
وی ادامه داد: بنابراین، باید در این زمینه برنامه‌ریزی شود تا در پایان برنامه پنجم این رقم به 10 درصد برسد.
 
کردبچه در خصوص تأثیر کاهش بودجه جاری در افزایش درآمد گفت: این موضوع تأثیر زیادی دارد اما با توجه به اینکه حدود 80 درصد این بخش از بودجه مربوط به پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان دولت و یارانه‌ها است و تنها 20 درصد آن جای کاهش دارد، بنابراین باید تأکید ما بیش از کاهش اعتبارات بر افزایش درآمدها باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس