به گزارش مشرق، مجری طرح مطالعات توسعه کمی و کیفی زیارت گفت: با توجه به اهمیت حضور سرمایهگذارهای خارجی باید سازوکارهای لازم سرمایه گذاری خارجی در حوزه زیارت و مشهد فراهم شود.
دکتر سید حسن علم الهدایی طی گفتگویی مستقیم در برنامه تلویزیونی «گفتگو» که از سیمای خراسان رضوی پخش شد، گفت: اعتبارات سالانه به هر میزان که افزایش پیدا کند بازهام در این دریا و ژرفای بزرگ کار کردن در حوزه زیارت و مشهد کفایت نمیکند.
مجری طرح مطالعات توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) ادامه داد: علاوه بر این خراسان رضوی و مشهد دارای ویژگیهای اقلیمی، جغرافیایی و آمایش سرزمینی خاصی است که با توجه به این موارد، اعتبارات بر اساس نیاز لحاظ نشده است.
رییس پارک علم و فناوری خراسان در ادامه افزود: برای اجرای طرحهای زیارت از دستگاهها قبل از بهره گیری از اعتبارات حوزه زیارت، آورده آنان پرسیده میشود و بر اساس طرح، اعتبارات به این دستگاهها داده میشود.
وی در ادامه به تدوین پنج سند راهبردی در حوزه زائر و زیارت توسط پژوهشگران طرح مطالعه توسعه کمی و کیفی زیارت اشاره کرد و افزود: در این پنج سند راهبردی اقتصاد زیارت، افزایش جذابیتهای حوزه زیارت، مدیریت کارآمد، بازار و بازاریابی بینالمللی منظور شده است.
مجری طرح مطالعات توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به محدودیتهای اعتبارات دولتی، گفت: علاقهمندان و سرمایه گذاران بسیاری در خارج کشور، به خصوص از کشورهای حوزه خلیج فارس مایل به سرمایه گذاری در این حوزه هستند که در این راستا باید شرایط و سازوکارهای لازم برای تحقق این امر فراهم شود.
وی ایجاد شرکتهای سرمایه گذاری در داخل و خارج و نیز ایجاد بانک سرمایه گذاری در عرصه زیارت را راهکاری برای هویت بخشیدن سرمایه گذاری در این حوزه عنوان کرد و ادامه داد: باید چگونگی و شکل سرمایه گذاری در این شرکتها نیز مشخص شود.
دکتر علمالهدایی حضور استاندار خراسان رضوی را به عنوان دبیر کار گروه ملی زیارت مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: امیدواریم پیگیری مصوبات کارگروه ملی زیارت که در حکم مصوبه هیئت دولت است به خوبی پیش برود و با برگزیدن معاون امور زیارت در استانداری خراسان رضوی، شاهد اجرای مصوبات حوزه زیارت باشیم.
استانداری خراسان رضوی به مسئله زیارت به صورت ویژه بپردازد
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی خواستار توجه ویژه استانداری خراسان رضوی به مسئله زیارت شد.
سید امیر حسین قاضی زاده که به صورت تلفنی مهمان این برنامه تلویزیونی بود، با تاکید بر اهمیت عملکرد استانداری خراسان رضوی، در حوزه زیارت، افزود: استانداری خراسان رضوی دارای جایگاه مهمی است و با توجه به دبیری کارگروه ملی زیارت، با دیگر استانداریهای کشور متفاوت است که بر این اساس باید به صورت ویژه به مسئله زیارت بپردازد و با ساختار سازیها و مدل سازیها شرایط را برای اجرای مصوبات فراهم کند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی افزود: جمعیت مشهد با توجه به نرخ رشد حواشی این شهر در قیاس با دیگر شهرها از رشد قابل توجهی برخوردار است و در این ارتباط آنچه که میتوان گفت این است که مجموعه اعتبارات در نظر گرفته شده برای سرانههای مشهد از متوسط سرانه کشوری پایین تر است که این موضوع خود نیاز به توجه ملی دارد.
قاضی زاده به فرصتهای ایجاد شده در حوزه زیارت و در عرصههای گوناگون اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی اشاره کرد و ادامه داد: نباید در حوزه اجرا، این فرصتها را نادیده گرفت.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی افزود: البته ما در این راه در ابتدای مسیر هستیم و در این چند سال هم با اقداماتی که انجام شد توانستیم گفتمان رضوی و توجه به این اصل را با برگزاری جشنواره فرهنگی امام رضا(ع) و اقدامات کارگروه زیارت در کل کشور نهادینه کنیم.
وی با بیان اینکه سرآغاز طرح مطالعه توسعه کمی و کیفی زیارت امامرضا(ع) از مجلس بود، خواستار ادامه این طرح با قدرت هرچه بیشتر شد و اظهار داشت: اینکه اعتبارات برای اجرای این طرح کافی نیست، باید به این نکته نیز توجه داشت که کشور در حوزه اعتبارات دارای محدودیتهایی است، با این وجود باید با بهره گیری از مشارکتهای مردمی و منابع دیگر، اعتبارات لازم برای این حوزه تأمین شود.
تأمین هزینههای افزایش جمعیت مشهد، ناشی از حضور زائران در نظر گرفته شود
دکتر محمد سهیلی، مشاور و دبیر کارگروه تلفیق طرح مطالعه توسعه کمی و کیفی زیارت امامرضا(ع) نیز در برنامه تلویزیونی «اشاره» ظرفیتهای بودجهای در نظر گرفته شده برای مشهد را ناکافی خوانده و اظهار داشت: همه ساله عنوان میکنیم که سهم خراسان رضوی و مشهد الرضا(ع) از بودجه متناسب نیست، با این وجود کاستیهایی همچنان وجود دارد.
وی در ادامه به حضور گسترده زائران بارگاه منور رضوی در برخی از دورههای زمانی خاص اشاره کرد و گفت: در برخی از ایام مانند ایام نوروز شاهد اوج حضور زائر هستیم به گونهای که در این مدت کوتاه 4 تا 5 میلیون نفر به مشهد سفر میکنند که اگر این تعداد را در طول تمام ایام سال تقسیم کنیم به عباراتی مشهد به صورت میانگین، شاهد افزایش جمعیت 400 هزار نفری خواهد بود، که افزایش این تعداد جمعیت خود در افزایش هزینههای بهداشت و درمان، تأمین امنیت و خدمات رفاهی نقش بسزایی دارد و در این راستا لحاظ کردن این گونه بودجه کفایت موضوع را نخواهد داشت.
مشاور طرح مطالعات توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) به جایگاه و اهمیت حضور بخش خصوصی در حوزه زیارت اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به محدودیت در سهم اعتبارات دولتی باید بستر مناسب برای حضور چندین برابر سرمایه گذارهای بخش خصوصی فراهم شود.
وی حضور و سرمایه گذاری بخش خصوصی را گامی برای رسیدن به زیارت پایدار با لحاظ شدن شرایط اقتصادی و سود آوری دانست.
دکتر سهیلی همچنین افزود: برای حضور بخش خصوصی باید دستگاههای کشوری و استانداری همکاری لازم را داشته باشند، علاوه بر این، مساعدتهای لازم در برنامه 5 ساله توسط مسئولان صورت پذیرد تا شاهد تحقق توسعه کمی و کیفی زیارت بارگاه منور رضوی باشیم.
گفتنی است، دکتر اسماعیل نیا نماینده مردم کاشمر و خلیل آباد در مجلس شورای اسلامی که دیگر مهمان تلفنی این برنامه بود، گزارشی از مصوبات آخرین کارگروه ملی زیارت که با حضور رئیسجمهور در مشهد برگزار شد، ارائهداد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی زیارت
کد خبر 178452
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۱
- ۰ نظر
- چاپ
مجری طرح مطالعات توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به محدودیتهای اعتبارات دولتی، گفت: علاقهمندان و سرمایه گذاران بسیاری در خارج کشور، به خصوص از کشورهای حوزه خلیج فارس مایل به سرمایه گذاری در این حوزه هستند که در این راستا باید شرایط و سازوکارهای لازم برای تحقق این امر فراهم شود.