کد خبر 1783141
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۷
نرخ ارز در بودجه سال آینده 123 هزار تومان شد

سخنگوی ستاد بودجه بااشاره تصویب نرخ ۱۲۳ هزار تومانی ارزبودجه؛ گفت: اصلاحات با توافق دولت و مجلس انجام شده است.

به گزارش مشرق، مژگان خانلو، سخنگوی ستاد بودجه و رئیس امور هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، در نشستی که در مرکز پژوهشهای توسعه و اینده نگری برگزار شد، با تشریح روند بررسی لایحه بودجه سال آینده، تأکید کرد: لایحه بودجه به دولت بازگردانده نشد و رسیدگی به آن با اعمال اصلاحات مورد توافق دولت و مجلس در کمیسیون تلفیق ادامه پیدا کرد.

به گفته خانلو، مطابق قانون و بر اساس ماده ۱۸۲، بررسی لایحه بودجه ابتدا از بررسی کلیات در کمیسیون تلفیق آغاز می‌شود و در صورت تصویب، در صحن علنی مجلس به رأی گذاشته خواهد شد.

وی افزود: مخالفت‌ها در مرحله بررسی کلیات عمدتاً ناظر بر میزان افزایش حقوق‌ها، ناکافی بودن رشد ۲۰ درصدی، افزایش دو درصدی مالیات بر ارزش افزوده، ابهام در نحوه اجرای کالابرگ، نگرانی نسبت به اعتبارات عمرانی و همچنین آثار اصلاح نرخ ارز بر منابع و مصارف بودجه بود.

خانلو با اشاره به طرح موضوع در صحن علنی مجلس گفت: پس از عدم رأی‌آوری کلیات در کمیسیون تلفیق، با هماهنگی‌های انجام‌شده میان دولت و مجلس و نامه رئیس‌جمهور به رئیس مجلس مبنی بر اصلاح موارد مورد ایراد با همراهی نمایندگان، مقرر شد لایحه مشروط به اعمال این اصلاحات، مجدداً در کمیسیون تلفیق بررسی شود.

وی تصریح کرد: بازگرداندن لایحه به دولت نه‌تنها به دلیل محدودیت زمانی، بلکه به‌واسطه تجربه‌های ناموفق بودجه‌های چنددوازدهم انجام نشد، چرا که نداشتن بودجه مصوب، آسیب جدی به اجرای امور کشور وارد می‌کند.

سخنگوی ستاد بودجه با اشاره به تغییرات مهم اعمال‌شده در کمیسیون تلفیق گفت: یکی از مهم‌ترین اصلاحات، مبنا قرار گرفتن نرخ ارز ۱۲۳ هزار تومانی در محاسبات بودجه است که پس از جلسات متعدد تیم اقتصادی دولت، وزرای مربوطه، رئیس‌کل بانک مرکزی و نمایندگان مجلس، و در راستای حرکت به سمت یکسان‌سازی نرخ ارز اتخاذ شد.

خانلو ادامه داد: این تغییر نرخ ارز، آثار مستقیمی بر منابع و مصارف بودجه خواهد داشت؛ از جمله تغییر در نرخ مالیات، حقوق ورودی، افزایش ظرفیت انتشار اوراق و افزایش هزینه‌ها در بخش‌هایی مانند حقوق و دستمزد، کالاهای اساسی، تغذیه، بهداشت، آموزش و سایر هزینه‌های ارزی دستگاه‌ها.

خانلو همچنین از افزایش هزینه‌ها در بخش‌هایی مانند تغذیه دانشگاه‌ها، مدارس شبانه‌روزی، زندان‌ها، کتاب‌های درسی و مأموریت‌های خارج از کشور خبر داد و گفت: این اقلام پیش‌تر با نرخ ارز پایین‌تر پیش‌بینی شده بودند و با اصلاح نرخ ارز، ناگزیر به بازنگری در اعتبارات آنها هستیم.

رئیس امور هماهنگی سازمان برنامه و بودجه افزود: با تغییر حجم بودجه، توازن منابع و مصارف نیز تغییر می‌کند و به‌دنبال آن، اصلاح بودجه تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و افزایش اعتبارات عمرانی در دستور کار قرار گرفته است.

وی همچنین به مصوبات جدید در حوزه سلامت، افزایش سرمایه دولت در بانک‌ها از محل سود سهام بانک مرکزی، اصلاح منابع هدفمندی یارانه‌ها، افزایش اعتبارات کالابرگ، اصلاح قیمت خرید گندم، افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و پیش‌بینی سازوکار اوراق برای تسویه مطالبات بانک‌ها از دولت اشاره کرد.

خانلو در پایان تأکید کرد: تصمیمات اتخاذشده درباره اصلاحات بودجه، حاصل نظر مشترک دولت، مجلس و تیم اقتصادی کشور است و صرفاً تصمیم سازمان برنامه و بودجه یا کمیسیون تلفیق به‌تنهایی محسوب نمی‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۴
    0 0
    دوبار رانت میخواهید بدید این چرخه کی درست میشه
  • راه اصلاح بودجه ... IR ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۴
    0 0
    بایدبفهمیم.... مشکل اصلی ما در ایران ، کسری بودجه دولت است که به تورم شدید منتهی میگردد ..... و ریشه کسری بودجه دولت ، در کشور ثروتمندی مانند ایران ، فساد اقتصادی داخلی و تاراج اموال دولت در فرایند سراپافساد خصوصی سازی و واگذاری صنایع و معادن دولتی ثروتساز به ویژه خواران و همدستان خصوصی مدیران دولتی است !! ... بانکهای خصوصی فاسد و تورمساز نیز ، بخشی از همان جریان سراپافساد خصوصی سازی است !! .... این خودزنیها بیشتر ریشه داخلی دارد !! .... هم در اساتید کم دانش کپی کار و هم نمایندگان و مدیران کم سواد یا فاسد !! .....
  • IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۴
    0 0
    به جای اقدامات تکراری ویرانگر ، حذف یارانه مردم و ناراضی تراشی ، پتروشیمی خلیج فارس یا شرکت ملی مس و فولاد مبارکه تاراج شده را به دولت برگردانید .... با کاهش کسری بودجه ، تورم کاهش می یابد !! ....
  • جواد IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۴
    3 0
    فکری بحال اتباععععععععع کنید ریشه همه ناترازی ها و گرونی درایران اتباععععععععع هستن سالی بالا صد میلیارد دلار اتباع یارانه وارز برا چنج درامدشغلشون می‌خوان کرایه خونه بخاطر اتباع ده برابر شده است اکثرشون هم وهابین وزادوولدی نجومی دارن تغییر بافت جمعیتی حتمیس یهود پشت کوچ اتباع وهابی به ایرانه هدف سقیفه نشین کردن ایران است وووووووو میلیون ها خونه اتباع آب برق گاز بهداشت درمان و آموزش دارو. وووووووووووووو مجانی میگیرن نسبت به قیمت جهانی چهل درصد نون کشور را اتباععععععععع مصرف میکنند روزی حدود چهل میلیون لیتر بنزین اتباع مصرف میکنند. بالا بیست میلیون نفر افغان در ایران هستن اگه فقط ده میلیون نفر افغان در ایران روزی پانزده دلار ارز بابت درآمد شغلشون از کشور خارج کنند میشه سالی بالا پنجاه میلیارد دلار وووووووو

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس