کد خبر 178186
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۱ - ۲۳:۱۷

مبادله كلمات عاشقانه ميان دو مدعي روشنفكري در نشريه «نگاه پنج شنبه» شدت گرفت.

به گزارش مشرق، کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:

ديالوگ كاملا رمانتيك در نشريه شبه روشنفكر

مبادله كلمات عاشقانه ميان دو مدعي روشنفكري در نشريه «نگاه پنج شنبه» شدت گرفت.
صادق زيباكلام در پاسخ اظهارات پيروز مجتهدزاده كه مصدق را شارلاتان خوانده بود، گفت كه او هذيان گوي رواني است. مجتهدزاده در مصاحبه با نشريه شبه روشنفكر نگاه پنج شنبه مصدق را به شارلاتان بازي و شامورتي بازي در قضاياي نهضت نفت متهم كرده و قهرمان خواندن وي را مزخرف توصيف كرده بود. او مي گويد «يارو به احمدشاه فلان فلان شده مي گويد شاه وطن پرست. به كسي كه در پاريس مي گويد من يك هويج را به سلطنت در ايران ترجيح مي دهم، مي گفتند شاه وطن پرست دموكرات. احمدشاه تنبان خودش را نمي توانست بالا بكشد چه برسد به اينكه شاه باشد و وطن پرست».
وي همچنين گفته بود «شايد خيلي بدشان بيايد. شايد نتوانيم بنويسيم اما مصدق در عمل بزرگترين شارلاتان ايران بود».
زيباكلام در پاسخ به اين اظهارات، خطاب به نشريه نگاه پنج شنبه كه خود نيز با آن همكاري دارد، نوشت: وقتي ديدم نگاه پنج شنبه از زبان پروفسور مجتهدزاده، مصدق را شارلاتان توصيف كرده، دلم براي خودم كه 6 ماه است در اين نشريه مي نويسم سوخت.
وي مجتهدزاده را پريشان رواني دانست و نوشت: اين دنيا پر از هذيان گوهاي رواني است. او در اين مصاحبه هذيان هاي تب آلود را به هم بافته است. مشكل من با سردبير نشريه سيدعلي ميرفتاح است كه جملاتش در مقدمه مصاحبه آتشم زد. او درباره رئيس مركز يوروسويك لندن مي نويسد «در باره آقاي دكتر مجتهدزاده يك نكته بارز است و آن اينكه او در اين سالها بيش از هر كارشناس ديگري سنگ منافع ملي را به سينه زده است». اين حرف ها توجيه آن توهين است.
 

عارف: من اگر قانونمدارم نمي توانم براي نامزدي شرط بگذارم

عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون در واكنش به طراحي انتخاباتي هاشمي رفسنجاني گفت: زمينه اي براي دولت وحدت ملي وجود ندارد.
موسوي لاري در گفت و گو با ايلنا و درباره جايگاه دولت وحدت ملي كشور هم گفت: مباني و منظور از تشكيل اين دولت مشخص نشده است. پيش از بحث روي گزينه هاي مختلف ابتدا بايد موضوع را تبيين كرد.
وزير كشور دولت اصلاحات افزود: در جنگ رسانه اي كه در كشور پا گرفته، دولت وحدت ملي زمينه اي براي حضور ندارد و زمينه براي كانديداهاي اين طرح مانند آقاي ناطق نوري وجود ندارد.
وي تاكيد كرد: طرح دولت وحدت ملي در اردوگاه اصولگرايان جايي ندارد.
موسوي لاري همچنين درباره زمزمه نامزدي محمدرضا عارف (معاون اول رئيس جمهور در دولت اصلاحات) گفت با شناختي كه از عارف دارم، برخلاف اجماع اصلاح طلبان در صحنه حضور پيدا نخواهم كرد.
همزمان، محمدرضا عارف شرط گذاري برخي تندروهاي مدعي اصلاحات و جريان فعال در فتنه سال 88 را رد كرد و گفت: من به ارزش ها و تمام اصول قانون اساسي اعتقاد دارم اگر براي انتخابات رياست جمهوري بيايم براي برد خواهم آمد. اگر مطمئن باشم كه 60 درصد نظرسنجي ها به سودم خواهد بود حتما مي آيم. اما نگاهم اين نيست كه به هر قيمتي پيروز شوم. برخي مي گويند اولين شرط ما آزادي زندانيان سياسي است و اين يعني به بن بست رسيدن. راهي كه من در پيش گرفته ام؛ سخت است. من هيچ شرطي براي ورود به انتخابات ندارم و چون مواضع اين چنيني نمي گيرم طرفدار دوآتشه هم ندارم.
وي كه در ديدار برخي اعضاي انجمن اسلامي دانشگاه علوم پزشكي شيراز سخن مي گفت، درباره شروطي كه برخي براي حضور اصلاح طلبان در عرصه انتخابات مطرح كرده اند نيز گفت: من كه مي گويم قانونمدارم نمي توانم شرط بگذارم كه اگر مثلا زندانيان آزاد شوند وارد انتخابات مي شوم. من راه حل مشكلات كشور را حضور پرشور مردم مي دانم و با اين كه كسي بخواهد شرط بگذارد مشكلات حل نخواهد شد.
وي ادامه داد: انتخابات پرشور مي تواند بخشي از مشكلات ما را در عرصه بين المللي حل كند و پس از آن حركت هايي نيز در داخل براي حل مشكلات مي توان انجام داد.
وي افزود: احساس مي كنم كه طرح اسم من هم در داخل و هم خارج از كشور تاثيرگذار است و اين كه ضد انقلاب ها ادعا مي كنند كه انتخابات تحريم شده است تحت الشعاع قرار مي گيرد. من اگر كاري انجام مي دهم سعي مي كنم به صلاح مردم و نظام باشد و حتي اگر احساس كنم حضورم در انتخابات تنها 10 درصد در حضور پرشور مردم تاثيرگذار خواهد بود، شركت خواهم كرد. آنچه مهم است حضور حداكثري مردم در اين انتخابات است.
معاون اول دولت خاتمي در واكنش به اظهارات اخير موسوي خوئيني ها كه مورد پرسش يكي از دانشجويان حاضر در نشست بود، گفت: ما اگر اعتقاد به آزادي داريم، بايد بين خودمان نيز به آن قائل باشيم. هركسي مي تواند نظر خود را مطرح كند من صلاح نظام را در اجماع مي دانم، چرا كه در اين صورت مردم نيز انگيزه بيشتري براي انتخابات پيدا خواهند كرد.
عارف درباره احتمال اجماع اصلاح طلبان و نامزد احتمالي در انتخابات رياست جمهوري يازدهم گفت: اجماع ايده آل ما است، اما اصلاح طلبان در سال 84 در اوج قدرت نتوانستند به اجماع برسند. ما ياد نگرفته ايم كه با تفاهم با يكديگر كار كنيم و فكر مي كنم اصلاح طلبان به اجماع نرسند.
وي در عين حال در پاسخ به پرسشي درباره اين كه آيا به جريان انحرافي اعتقاد داريد؟ گفت: جريان انحرافي چيز بي ربطي است كه بخشي از اصولگرايان آن را درست كرده اند. جريان انحرافي ساخته ذهن آنهاست براي اين كه مسائل و مشكلات پيش آمده را به دوش ديگري بيندازند.
اين بخش از اظهارات وي در حالي است كه وي چند روز پيش مدعي شده بود اگر اصلاح طلبان بايد از فتنه 88 توبه كنند اصولگرايان هم بايد از جريان انحرافي توبه كنند.
 

ايران سالهاست با موفقيت تحريم ها را دور مي زند

محافل آمريكايي معتقدند ايران با موفقيت تحريم ها را دور مي زند و با وجود برخي فشارها از عهده تحريم برمي آيد.
وب سايت وابسته به انديشكده نومحافظه كار «بنياد دفاع از دموكراسي» در تحليلي خاطرنشان كرد: اتحاديه اروپا از اكتبر گذشته دور تازه اي از تحريم ها را عليه برنامه هسته اي ايران اعلام كرد و تدابير جديدي را نيز اجرايي كرده و شمار زيادي از شركت هاي ايراني را به فهرست سياه وارد كرده است. در همين حال، آمريكا نيز افراد و شركت هاي ايراني را به فهرست سياه وارد كرده و كنگره در تدارك تصويب قانون جديدي براي تشديد فشارها بر ايران است. اما آيا سياست وارد كردن شركت هاي ايران به فهرست سياه تاثير دارد؟ مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي اواخر نوامبر (اوايل آذر) اعلام كرد كه اين آژانس هيچ مدركي حاكي از تاثير تحريم ها بر فعاليت هاي هسته اي ايران مشاهده نكرده است.
اين انديشكده در تحليل خود كه از سوي امانوئل اتولونگي و مارك دابوويتز نگاشته شده، تصريح مي كند: ايران سالهاي مديد با تدابير مختلف تحريم ها را دور زده است. چالش پيش روي مقامات غربي اين است كه با اين موش و گربه بازي و بازي «اگه مي توني منو بگير» ايران هماوردي كنند. موفقيت هاي ايران در اين بازي براي اين كشور زمان مي خرد و شكاف هاي حقوقي فراهم مي كند كه شركت ها از طريق آنها مي توانند بدون ترس از تحريم و مجازات به معامله با ايران ادامه دهند.
اين تحليل مي افزايد: به عنوان مثال شركت «تايدواتر ميدل ايست» يك شركت بهره برداري از بنادر در ايران را درنظر بگيريد كه در ژوئن 2011 به عنوان شركتي متعلق به سپاه پاسداران در فهرست سياه آمريكا قرار گرفت. اتحاديه اروپا بيش از شش ماه پس از آن در ژانويه 2012 تحريم هايي عليه شركت مزبور اعمال كرد. فشار مشترك آمريكا و اتحاديه اروپا عليه تايدواتر مي بايست مبادلات تجاري با ايران را به ركود مي كشاند. شركت حقوقي بين المللي «هولمان فنويك ويلان» در ژوييه 2011 اعلام كرد «به دليل اينكه تايدواتر فعاليت هايي در هفت بندر اصلي ايران دارد، تحريم اين شركت احتمالا تاثيري بسيار جدي بر تجارت با ايران دارد اما اقدام مزبور تاثير جدي بر تجارت با ايران نداشت زيرا در مدتي كه سياستگذاران اتحاديه اروپا درباره مزايا و مضرات پيروي از اقدام آمريكا بحث مي كردند، تايدواتر در حال ايجاد شركت هاي وابسته (front company) بيشتري براي دور زدن تحريم هاي غرب بود.
تحليلگران بنياد دفاع از دموكراسي اضافه كردند: در اول ژوييه 2011هفت روز پس از اقدام آمريكا و تقريبا هفت ماه پيش از تحريم اتحاديه اروپا عليه تايدواتر، اداره كننده بندر مزبور يك شركت جديد بنام «فراز رويال قشم» را ثبت كرد و آن را مسئول پايانه كانتينرها معرفي كرد. شما مي توانيد تايدواتر را تحريم كنيد و تايد واتر تمام اموال و كارهاي خود را به فراز رويال قشم واگذار مي كند. پيش از اينكه با اين اقدام مواجه شويد ايران يك كلك ديگر سوار مي كند. آمريكا و متحدانش بايد شركت در اين بازي را متوقف كنند.
 

تله گذاري دوباره رژيم اشغالگر قدس براي تركيه

روابط تركيه و رژيم صهيونيستي به صورت مخفيانه و محرمانه در حال بازسازي است.
روزنامه يني آسيا چاپ در تركيه با انتشار اين خبر نوشت: روابط تركيه و اسرائيل روز به روز، در پشت درهاي بسته گرم تر مي شود؛ نصب رادارهاي سپر موشكي در پايگاه نظامي «كوره جيك» در استان ملطيه در جنوب تركيه، در واقع هدفي جز تامين امنيت اسرائيل در برابر ايران ندارد. از ديگر همكاري هاي امنيتي تركيه با اسرائيل، مي توان استقرار موشك هاي پاتريوت در نزديكي مرزهاي تركيه با سوريه را نام برد. دولت تركيه پس از اين كه سوريه مرزهاي خود به روي حمل و نقل جاده اي اين كشور را بست، اعلام كرد كه پلي دريايي از بندر اسكندرون تا بندر حيفا ايجاد مي كند تا امكان انتقال كاميون هاي تركيه به فلسطين اشغالي و از آنجا به اردن و به ديگر كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس فراهم شود. احداث اين پل در حالي صورت مي گيرد كه رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه از مصر به سبب مواضع اين كشور در قبال حمله به غزه انتقاد كرده بود و احمد داود اوغلو در سفر به غزه براي قربانيان حملات صهيونيست ها اشك تمساح مي ريخت.
اين روزنامه ترك زبان همچنين فاش كرد كه هاكان فيدان رئيس سازمان اطلاعات تركيه با رئيس موساد ديدار كرده و راهي براي ارتباط اطلاعاتي ميان تركيه و اسرائيل گشوده است؛ روابطي كه پس از حمله نظاميان رژيم صهيونيستي به كشتي تركيه اي مرمره و كشتار 9 فعال صلح تركيه اي به تيرگي گراييده بود.
برپايه اين گزارش، روابط تركيه و اسرائيل به افزايش همكاري اطلاعاتي محدود نشده و ازسرگيري روابط سياسي در دستور كار قرار دارد.
يني آسيا نوشت: اردوغان از يك سو از مواضع «اسرائيل» انتقاد و از سوي ديگر به طور محرمانه در زمينه هاي ديپلماتيك و اطلاعاتي با اسرائيل مذاكره مي كند؛ به همين سبب است كه شاهد گسترش همكاري هاي دوجانبه هستيم.
 


شيعيان اندونزي تحت فشار وهابيت از مذهب خود برگرديد وگرنه كشته مي شويد!

شيعيان اندونزي به خاطر فشار وهابيت و گروه هاي تندرو در وضعيت دشواري به سر مي برند.
خبرگزاري فرانسه گزارش داد: گروه هاي متعصب سلفي در جاواي اندونزي، شيعيان را از روستاي خود اخراج كرده و شرط بازگشت آنها به خانه هايشان را دست كشيدن از اعتقادات خود و تغيير مذهب اعلام كرده اند. خانم صليحه كه توسط افراد تندرو از روستاي خود اخراج شد و هم اكنون به يك ورزشگاه متروكه پناه برده مي گويد تنها جرم و جنايت وي شيعه بودن است. در اين رابطه نزديك 200 تن از شيعيان به يك ورزشگاه متروكه در منطقه سامبانغ واقع در شرق جزيره جاوا پناه آوردند. اين عده از ماه اوت گذشته زندگي خود را با حداقل امكانات مي گذرانند. آنها پس از اينكه مقام هاي محلي اندونزي تأمين آب و مواد غذايي را براي آنها متوقف كردند، مجبور به استفاده از منابع بسيار محدود براي خريد نيازهاي حياتي خود شدند.
خانم رويا 21 ساله و خانه دار پس از فرار از روستاي خود تنها چيزي كه توانست با خود به همراه بياورد حلقه ازدواجش بود كه آن را فروخت تا مايحتاج خود و خانواده اش را خريداري كند. وي پس از تمام شدن پول خود گفت كه ديگر قادر نيست چيزي را خريداري كند و كودك شيرخوارش هم اكنون فقط آب مي خورد.
خانم صليحه 22 ساله به خبرگزاري فرانسه گفت: ما نمي خواهيم مانند پناهندگان زندگي كنيم، ما خواهان بازگشت به روستاي خود مي باشيم. مقام هاي محلي و مذهبي منطقه ياد شده، بازگشت اين عده به روستاي خويش را مشروط به ترك مذهب شيعه و روي آوردن به مذهب سني كردند. اين مقام ها گفتند كه اگر آنها اين شرط را نپذيرند بايستي منطقه را ترك كنند.
بوشوري مقسوم، رئيس شوراي محلي علماي اندونزي مي گويد شيعيان زنديق هستند و در منطقه سامبانغ از يك روستا به روستاي ديگر رفت و آمد مي كنند تا عقايد انحرافي خود را تبليغ كنند.
موناجي، رئيس روستاي سامبانغ در اين باره گفت: شيعيان، مكاني در اين منطقه ندارند مگر اينكه مذهب سني را برگزينند. البته پناهندگان شيعه به شدت با اين درخواست مخالفت كردند.
رويا يك زن شيعه در اين زمينه گفت: نمي دانم چه آينده اي براي ما رقم مي خورد ولي مي دانم كه من هرگز از مذهب خود عدول نخواهم كرد. البته نماز مي خوانم تا سني ها يك روزي ما را بپذيرند. ما همگان به يك خدا و يك پيامبر و يك قرآن ايمان داريم. پس چرا نمي توانيم با هم و با صلح و صفا زندگي كنيم؟
اين گزارش حاكي است شيعيان در اندونزي ده درصد جمعيت اين كشور را تشكيل مي دهند ولي تعيين تعداد آنها به دليل اينكه اغلب شيعيان اندونزي امور مذهبي خود را در خفا انجام مي دهند، تا حدودي مشكل است. اندونزي 240 ميليون نفر جمعيت دارد.
انستيتو سيتارا اعلام كرد خطرناكترين حمله به شيعيان اخيراً در سامبانغ اتفاق افتاد كه گروه هاي تندرو به شيعيان يورش برده و آنها را مجبور به پناه بردن به ورزشگاه متروكه كردند. مهاجمان خانه ها را به آتش كشيده و حداقل يك نفر را نيز به قتل رساندند. فرد كشته شده كه پدرخانم صليحه بود، تلاش داشت مهاجمان را آرام كند اما آنها او را كشتند.
يادآور مي شود پيش از اين روزنامه آسيا تايمز فاش كرد كه وهابيون سعودي با كمك دلارهاي تزريق شده، در تشديد فشار و سركوب عليه شيعيان اندونزي نقش آفريني مي كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس