حسین شریعتمداری

باید باور کنیم که درگیر یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و در جنگ باید آرایش جنگی گرفت، کانون حضور و کمین دشمن را شناسایی کرده و دقیقاً به پاشنه آشیل حریف شلیک کرد.

به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:

۱- دولت محترم اعلام کرده است که «‌در قالب طرح کالابرگ ماهیانه یک میلیون تومان به ازای هر فرد به حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود. طرح کالابرگ الکترونیک از ۲۰ دی‌ماه آغاز می‌شود و اعتبار چهار میلیون تومان برای هر نفر به حساب خانوارها واریز شده است. مردم می‌توانند از این تاریخ به فروشگاه‌ها مراجعه کرده و کالاهای اساسی خود را بدون پرداخت وجه نقد دریافت کنند». دولت اعلام کرده است با اجرای این طرح، که به دنبال تک‌نرخی شدن ارز صورت می‌پذیرد، ﯾﺎﺭﺍﻧﻪ ﮐﺎﻻﻫﺎی ﺍﺳﺎﺳﯽ ﺍﺯ ﺍﺑﺘﺪﺍی ﺯﻧﺠﻴﺮه ﺗﺄﻣﻴﻦ ﺑﻪ ﺍﻧﺘﻬﺎی ﺯﻧﺠﻴﺮه، یعنی ﻣﺼﺮﻑﮐﻨﻨﺪه ﻧﻬﺎﯾﯽ منتقل خواهد شد. در کنار این اقدام دولت، اشاره به چند نکته خالی از فایده نیست. بخوانید!

۲- سرکار خانم مهاجرانی، سخنگوی محترم دولت به درستی خبر داده‌اند: «‌در حالی که برخی کالاها ارز خود را از بازار ارز توافقی یا ارز ترجیحی دریافت کرده بودند، همچنان در بازار با قیمت‌های بالا عرضه می‌شدند. دولت چهاردهم مشاهده کرد که با وجود هزینه‌کرد بیش از ۱۰ میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی و دارو، همچنان شاهد افزایش قیمت این اقلام در بازار هستیم». سؤال این است که مگر دریافت‌کنندگان ارز توافقی و یا ترجیحی، نام و نشان و هویت مشخصی نداشته‌اند که با وجود پشت پا زدن به تعهدات خود، مورد بازخواست قرار نگرفته و از تعقیب قضائی و کیفری در امان بوده‌اند؟! توجه به این نکته از آنجا ضرورت داشته و دارد که از کجا معلوم در فصل جدید نیز، ساز سوءاستفاده دیگری را کوک نکنند؟! چرا باید غارتگران بیت‌المال و عاملان تنگی معیشت ملت از تعقیب و مجازات در امان باشند؟!

۳- در گزارش دولت بعد از این توضیح ضروری که یارانه‌ها، از ابتدای زنجیره به انتهای آن منتقل شده‌اند، آمده است که «‌قیمت برخی اقلام افزایش پیدا می‌کند. در این میان، روغن، مرغ و تخم‌مرغ افزایش قیمت بیشتری نسبت به سایر کالاها دارند و طبق محاسبات انجام‌شده، افزایش قیمت اغلب اقلام حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد خواهد بود»! و تاکید شده است: «‌مردم توجه داشته باشند که معادل این افزایش پیشاپیش به‌صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار پرداخت شده است‌». به بیان دیگر باید پرسید که آیا این بخش از تصمیم دولت، مجوزی برای ادامه افزایش قیمت‌ها نیست؟! روغن و مرغ و تخم‌مرغ که مستثنا شده‌اند و از سوی دیگر، وقتی افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی « قیمت اغلب اقلام » پذیرفته می‌شود،

چه تضمین و عامل بازدارنده‌ای هست که این افزایش قیمت‌ها در همان محدوده ۲۰ تا ۳۰ درصد باقی بمانند و بار دیگر شاهد افزایش افسارگسیخته قیمت کالا و خدمات نباشیم؟!

۴- به عنوان نمونه - و فقط یک نمونه- مدت‌ها بود که در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها روغن نایاب بود و حالا به تدریج ارائه می‌شود. اما قیمت آن بیش از صددرصد افزایش یافته است! قبلاً کجا بوده؟! چه کسانی این کالای مورد نیاز مردم را احتکار و انبار کرده بودند؟ شناسایی آنها دشوار است؟! بسیاری دیگر از کالاهای مورد نیاز مردم هم کم و بیش این‌گونه عرضه می‌شوند.

۵- باید باور کنیم که درگیر یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و در جنگ باید آرایش جنگی گرفت، کانون حضور و کمین دشمن را شناسایی کرده و دقیقاً به پاشنه آشیل حریف شلیک کرد. از مدت‌ها قبل روی این نکته تاکید می‌شد که دشمن با ایجاد تنگی معیشت مردم درپی پمپاژ نارضایتی و استیصال ملت است تا از آن به عنوان یک اهرم علیه نظام و مردم شریف و بازاریان مؤمن و متعهد بهره‌گیری کند ولی متاسفانه گوش چندان شنوایی نبود و فرصت‌ها در مسائل جانبی و فرعی نظیر کنسرت‌ها و فیلترینگ و... به کار گرفته می‌شد و سرانجام دشمن احساس کرد که به ساعت «س» نزدیک شده است و مزدوران و پادوهای خود را به میدان فرستاد که اگر هوشیاری و ایمان و دلباختگی بازاریان و مردم به نظام و کینه آنها نسبت به آمریکا و رژیم صهیونیستی نبود، توطئه‌ای که تدارک دیده شده بود به این آسانی خنثی نمی‌شد.

۶- اکنون انتظار آن است که مجموعه دولت، مجلس و دستگاه قضائی و مراکز اطلاعاتی، دستی از آستین همت بیرون آورند و با عوامل و افراد و جریانات مرموزی که عرصه معیشت را بر مردم تنگ کرده‌اند برخوردی جدی و پشیمان‌کننده داشته باشند. مقابله با افراد و شرکت‌هایی که نزدیک به ۱۱۶ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات را بازنگردانده‌اند، مبارزه با خرید و فروش ارز در بازار آزاد، مقابله جدی و سخت با محتکران، برخورد با بانک‌های متخلف، شناسائی عوامل نفوذی و... را در دستور کار بی‌وقفه خود قرار دهند.

و اما، در غیر این‌صورت باید با مرحوم عماد خراسانی همنوا شد که در یکی از غزل‌های خود، به طنز سروده بود:

عهد کردم که دگر می ‌نخورم در همه عمر

بجز از امشب و فردا شب و شب‌های دگر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 42
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 39
  • عبداله IR ۰۸:۱۵ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    درود بر حاج حسین
    • پشت جبهه @ IR ۰۸:۵۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      24 20
      برادر شما که فقط شعار جنگ جنگ تا پیروزی سر می‌دهید لطفا بفرمایید و نشان دهید که کدام پیروزی ؟ کجاست این پیروزی؟
    • IR ۲۱:۲۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      0 0
      پس سازمان آرایش جنگی تشکیل بدین!
  • FR ۰۸:۱۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    17 21
    وسط جنگ وقت جراحی اقتصادی است؟ عقلی وجود ندارد؟ خیانت پزشکیان از این واضح تر؟
    • US ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      31 16
      پزشکیان کاره ای نیست همه خوب میدانیم
    • ali IR ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      11 11
      کار پزشکیان درست بود بخشی از حباب ارزی و نارضایتی توسط همان باندهای فاسد صورت گرفته است. بند 6 این نوشته قابل توجه است اگر واقعا عملی شود. البته تفکر کلی خود شریعتمداری یکی از عوامل نارضایتی و تفرقه مردم هستند.
    • IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      12 7
      چرا بعضی بعد اثبات بی عرضگی شان بهانه رئیس جمهور کاره ای نیست رو علم میکنند؟ این دیگه دموده شده یه بامبول دیگه در بیارید .
  • US ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    14 2
    جنگ با اختلاس گران و غلرت گران و رانت خواران اوجب واجبات بعد اجرای مجازات و عدالت که مردم تشنه آن هستند ! بعد برو تنگه ببند اگر توانستی
  • IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    30 15
    این دوباره اومد.یکی از عوامل بدبختی مردم
    • IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      14 8
      اینکه این می نویسد و اینجا منتشر می شود یعنی مملکت توسط روس‌ها اداره می شود
    • IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      9 10
      شریعتمداری رسما در زمین دشمن بازی می کند
    • IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      1 4
      یکی از عوامل مهم بدبختی مردم امثال شما هستید که از روی لج حرف می زنید نه از روی تفکر درست
  • IR ۰۸:۳۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    11 1
    حسین آقا وقتی سیستم نظارتی و امنیتی ضعیفی داشته باشی و فساد سیستماتیک باشه نمیتونی جلوی رانت و فساد رو بگیری حتما اقتصادت ضعیف میشه برای ازبین بردن فساد می‌خواهید به مردم کالابرگ بدهید و قیمت‌ها را آزاد کنید چند وقت بعد همین هم فساد زاده می‌شود این وسط فقط بیچاره مردم ، بدبخت مردم ،سردرگم مردم
  • جواد IR ۰۸:۴۲ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    8 4
    بهترین آرایش جنگی اخراج بالا بیست میلیون نفر افغان در ایران است سالی بالا صد میلیارد دلار اتباع یارانه وارز برا چنج درامدشغلشون می‌خوان کرایه خونه بخاطر اتباع ده برابر شده است چهل درصد نون کشور را اتباععععععععع مصرف میکنند وووووووو داریم با چاپ پول یعنی خلق ابر تورم اتباععععععععع را نگه میداریم
    • IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      66 6
      چرا این قدر مزخرفات اون ور آبی ها رو باور می کنی!؟ میدونی که سالهاست بخش عمده ای از کیفی ترین، کارآمدترین، قابل اعتمادترین و ارزان ترین نیروهای کار ایران را اینها تشکیل داده اند و تازه در کارهایی که بیشتر وقتها داوطلب ایرانی هم ندارد یعنی کارگر ایرانی یا زیر بار این کارها نمی رود یا دستمزدهایی چند برابر می خواهد ... البته باید حضور و ورود اتباع، حساب و کتاب داشته باشد و مدیریت شود ولی در هر حال نیروی کار اتباع، کمکی مؤثر به چرخش چرخ اقتصاد ایران است... تازه بگذریم از نزدیکی های فرهنگی و تاریخی و نژادی شان به ما که اگر انگلیسی های بی پدر هرات و بخشهای دیگری از افغانستان را در زمان قاجار از ایران جدا نمی کردند، الان افغانی ها هم مثل هموطنان خراسانی یا سیستانی یا گنبد کاووسی ما بودند ...
  • جواد IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    56 8
    اتباععععععععع را اخراج کنید اقتصاد درست میشه خیلی تورم کم میشه درحدود پنجاه سال گذشته اتباععععععععع دوتریلیون دلار یارانه وارز برا چنج درامدشغلشون گرفتن. سریع یارانه ها را به کدملی بدید. خانم های اتباععععععععع یه پاشون تو زایشگاه است یعنی تغییر بافت جمعیتی حتمیس وووووووو
  • سعیدجلیلی IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    8 0
    اون کالاهایی که با ارز ترجیهی تا حالا احتکار کردن بعد این طرح کذایی میریزن تو بازار که کلی سود از این افزایش قیمت ها میکنند!!!!
  • کارشناس IR ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    27 11
    بودجه کیهان را قطع کنید
    • IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      21 10
      پول مردم را بالا می کشند و فرمانهایی سفیر روسیه را می نویسند
    • IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      3 2
      اول جواب کیهانو راجع به تخصیص یا تقسیم 11 میلیارد دلار ارزترجیحی به دوروریای ... بده بودجه کیهان که معلومه ، البته می دانم فوری انگ طرفداری کیهان رو مزنی .
    • IR ۱۹:۱۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      5 2
      بودجه روزنامه های اصلاح طلب باید حذف بشه
    • IR ۰۳:۵۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۷
      1 0
      عجب کارشناس پخمه و کودنی!!!
  • IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    10 7
    تو برو تنگه رو ببند
  • IR ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    17 14
    کسی که حرفای این پیرمرد رو گوش میده از دنیا خیلی عقبه
  • ربیعی IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    13 11
    نفسش ازدجای گرم بلند میشه
  • یحیی احمد IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    10 15
    حاح حسین،، حق مطلب را ادا کردی....
  • ضیا IR ۱۰:۳۲ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    8 67
    قابل توجه سردار تنگه .... مگر دریافت‌کنندگان ارز توافقی و یا ترجیحی، نام و نشان و هویت مشخصی نداشته‌اند دارند خوب هم دارند ولی در این 40 ساله ثابت شده پشتیبانان و نجومی بگیرا پرقدرت تری هم آنها را حمایت و پشتیبانی میکند
  • جمهور ملت IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    4 1
    حالا که قوه قضاییه با این مستند و ... حضرتعالی آگاه شد پس چرا ترک فعل می کند ؟
  • IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    9 12
    باسلام اگر پزشکیان کاره ای نیست چرا این همه سال برای این هیچکاره بودن آنقدر هزینه تبلیغات و تخریب رقیب و خشم و توهین و تهمت را متحمل می‌شوند
  • IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    12 52
    40 سال آرامش چه غلطی کردید؟
  • IR ۱۱:۴۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    18 4
    یک منقل مواد رو تنهایی تموم میکنه بعد شروع میکنه به گفتن اراجیف
    • IR ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
      2 4
      انگ زدن عادت همیشگی تونه .
  • DE ۱۱:۵۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    13 5
    ۴۷ ساله شرایطمون انقلابی و جنگیه آقا ما ایدئولوژی و حکمرانی شمارو نمیخوایم تامام
  • IR ۱۱:۵۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    7 33
    روغن ۱۲۱ درصد گرانتر شده، این گرانی همینقدر سایر محصولات وابسته رو گران میکنه، فکر اینجاش رو کردین؟ ۱۵۰ دلار حقوق میگیریم و قیمت اجناس تو ایران از اروپای شمالی بیشتره، بی شرف ها تو آلمان حقوق چیزی حدود ۳۰۰۰ یورو به بالا هست که باعث میشه علاوه بر پوشش کامل هزینه هات مقداری هم پس انداز کنی ولی تو ایران حقوق کفاف نصف ماه رو به زور میده.
  • بسیجی خجسته IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    12 6
    این دوباره حرف زد!!!!!
  • TR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    13 4
    تو برو آرایشگاه جنگی موهاتو فوکولی بزن !!! خخخخخخخخ
  • محمد مهدی اسلامی IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    1 5
    باسمه تعالی / با سلام و احترام بر دوستان خوب و خوانندگان گرامی ، به یاد دوست عزیزم جناب آقا سروش عرض می کنم : بجز از امشب و فردا شب و شب های دگر __ می خوریم با یکدگر یک سیخ جگر __مگو اما این سخن را به کسی __چون که ازرده شوند از ما بسی __پس بکوش تا که می آید نفسی __بکنی حفظش چو مرغ در قفسی __
  • IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    4 9
    حرف ایشان درسته ، در اقتصاد بازار آزاد داریم ولی بازار ولنگار نداریم ، دراقتصاد بازار آزاد رقابت هست و هرکی هرکی نیست وچهار چوب مشخص دارد ودولت ها وظیفه نظارتی خودشون رو رها نمی کنن و حفظ ازش پول ملی اهمیت داره ، اما سیاست اینا ولنگاری بازاره هرکی هر چه می خواست و دولت پا روپا گذاشته و وظیفه نظارتی رو ول می کنه و نگاه میکنه اگه قیمت بالا رفت پول بیشتری چاپ میکنه در ای سیاست پولی به حساب نمیاد ، این حرف من نیستا عین حرف سخنگوی که بابارفتن قیمت ارز دولت پول کالابرگ اضاف می کنه . آیا می دانید این ترفند کاهش پول ملی ابزار فروپاشی هم هست ؟نمی دانم چرا نهادهای نظارتی ساکت اند؟
  • DE ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
    2 6
    از همه بدتر نگذاشتن انصارالله یمن به امارات موشک برنه تا منافع چندتا آقازاده در امارات به خطر نیفته و حالا امارات شده قدرت منطقه و برای ایران هم خط و نشان میکشه و جزیره مهم سقطرای یمن و خیلی مناطق رو تصاحب کرده .
  • IR ۰۰:۴۵ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۷
    0 0
    آقایون ایتا رو دریابید. بعضیا اونجا بیشتر از اینترنشنال مردم تحریک میکنن
  • IR ۰۸:۳۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۷
    0 0
    وسط جنگ در سال 64 میزان تورم چقدر بوده؟ کمتر از 7% اون روزها بانک های خصوصی نبودن و سیستم قرض الحسنه در مملکت رایج بود اما الان؟
  • IR ۰۹:۵۸ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۷
    0 0
    آنهایی که بر خلاف نظر وتاکید رهبری اقدام به حذف و لغو هدفمند سازی یارانه‌ها و کارت سوخت و تعطیلی مسکن مهر نمودند عمدا دنبال گرانی و فشار برای به خیابان کشاندن مردم در رسیدن به اهداف پلید وشوم خود جهت غارت بیت المال و پر کردن خزانه های شخصی خود بودند. اگر هدفمند سازی یارانه‌ها و کنترل سوخت و مسکن مهر باشیب ملایم ادامه پيدا کرده بودند اکنون قيمت ها واقعی شده بود و قاچاق سوخت نبود ومردم در رفاه آسایش بودند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس