dc7254b347e64e1cb0cedb54f8bdd9a9-1.png

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امشب اقدام ترامپ در اعلام بسته‌ شدن حریم هوایی ونزوئلا را نقض فاحش هنجارها و قواعد بنیادین حقوق بین‌الملل از جمله قواعد ناظر بر حمل و نقل هوایی بین‌المللی خواند.

به گزارش مشرق، اقدام خودسرانه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در اعلام بسته‌ شدن حریم هوایی ونزوئلا با واکنش ایران همراه بود.

در همین ارتباط اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه امشب (شنبه) هشتم آذرماه اقدام دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در اعلام بسته‌ شدن حریم هوایی ونزوئلا را به‌عنوان نقض فاحش هنجارها و قواعد بنیادین حقوق بین‌الملل از جمله قواعد ناظر بر حمل و نقل هوایی بین‌المللی خواند و آن را محکوم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه این اقدام آمریکا را که در ادامه اقدامات تحریک‌آمیز و غیرقانونی این کشور علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا صورت می‌گیرد، اقدامی خودسرانه و تهدیدی بی‌سابقه علیه ایمنی و امنیت هوانوردی بین‌المللی توصیف کرد.

بقائی همچنین نسبت به پیامدهای خطرناک این اقدام بر حاکمیت قانون، صلح و امنیت بین‌المللی هشدار داد.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا امروز و هم‌زمان با حضور نیروها و تجهیزات نظامی این کشور در اطراف ونزوئلا، در پستی در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «به اطلاع همه شرکت‌های هواپیمایی، خلبانان، قاچاقچیان مواد مخدر و شبکه‌های قاچاق انسان می‌رسد که از این پس کل حریم هوایی ونزوئلا و مناطق اطراف آن کاملا بسته خواهد بود.»

این تحرکات ‌نظامی و اقدامات دولت آمریکا در قبال ونزوئلا با واکنش نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا همراه بوده و او در اظهاراتی گفته که آمریکا در حال انجام بازی خطرناکی در منطقه کارائیب است.

وزارت خارجه ونزوئلا هم به این پیام ترامپ واکنش نشان داد و در بیانیه‌ای آن را محکوم و خلاف حقوق بین‌الملل خواند.

در بیانیه وزارت خارجه ونزوئلا عنوان شده است: هیچ نهادی خارج از ونزوئلا اجازه دخالت یا ایجاد مانع در استفاده از حریم هوایی ونزوئلا را ندارد.

جمهوری اسلامی ایران پیش از این مدخلات و تحرکات نظامی آمریکا در منطقه کارائیب و و نزوئلا را محکوم کرده بود.

در هفته‌ای که گذشت (سه‌شنبه چهارم آذرماه) نیز سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با ایوان خیل پینتو وزیر خارجه جمهوری بولیواری ونزوئلا تلفنی گفت‌وگو کرد.

طرفین در آن گفت‌وگو در مورد آخرین وضعیت در منطقه کارائیب و آمریکای لاتین تبادل نظر کردند. وزیر امور خارجه ایران با محکوم‌ کردن رویکرد قلدرمآبانه آمریکا در قبال ونزوئلا و دیگر کشورهای مستقل در حال توسعه در نیمکره غربی، تهدید به استفاده از زور علیه این کشور را مصداق روشن نقض فاحش اصول بنیادین منشور ملل متحد و قواعد آمره حقوق بین‌الملل خواند و مسئولیت جمعی جامعه جهانی را برای صیانت از اصول و اهداف ملل متحد در برابر یکجانبه‌گرایی ستیزه‌جویانه آمریکا خاطرنشان کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 0
  • همرزم هادی IR ۲۳:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۸
    0 4
    هر ادم بیسوادی هم متوجه شده مادروکارش تمام است شک نکنیداین قانون قدرت است یا همان جنگل
    • IR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
      1 0
      از اسمت معلومه کی و چی هستی!
  • IR ۲۳:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۸
    2 0
    امپریالیسم آمریکا در این جنگل جهانی به دنبال نفت فراوان ونزوئلا است و با بهانه خنده دار مواد مخدر جنگ به راه می اندازد. آمریکا فقط ۲۰ سال از تاریخ خود را در جنگ و خونریزی و توحش نبوده ....
  • IR ۲۳:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۸
    0 1
    ترامپ کند است سریع نیست کارها را هم نصفه کاره مثل حوثی و ایران رها می‌کند ونزوئلا مردمش کاملاً قوی خیلی عملی خواهان سرنگونی حکومت کمونیستی هستند آمریکا مگر ترامپ قاطع بشود
    • محمد IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
      0 0
      شماها عادت دارین جای مردم حتی اونور دنیا هم نظر بدین
  • عبدالله IR ۰۰:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
    0 4
    یه کسی در یک جایی با یکی دیگه درگیر شده، به شما چه مربوط!
  • IR ۰۰:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
    0 6
    مادورو یک دیکتاتور مجنون هست که کشور ثروتمند ونزوئلا رو تبدیل به گداخانه کرده، مردم معترض رو کشت تا حکومتش پابرجاباشه امیدوارم ترامپ جدی عمل کنه و ملتی رو نجات بده
    • IR ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
      5 0
      حالا نه اینکه ترامپ یک دیکتاتور مجنون نیست!!! لطفاحرف مفت نزن!!!!!!
  • IR ۰۱:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
    3 5
    شما بفکر اقتصاد ویران خودتون باشید این چه وضعیه ، فقط امروز طلا گرمی ۴۵۰ هزار تومن رفت بالا!! طبعات این افزایش قیمت یعنی نابودی اقتصاد خانوار ، یعنی نابودی اشتغال و تولید ، یعنی پایان ازدواج جوانان یعنی گسترش فقر و فساد و فحشا ، چرا عین خیالتون نیست داره چی به مردم میگذره؟؟
    • IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
      0 1
      احسنت
  • US ۰۱:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
    0 4
    گردن کلفتی آمریکا بخاطر سلاح های مرگبار و اقتصاد قوی هست نه شعار و شعر
  • US ۰۱:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
    4 0
    نفت، نفت، نفت… آمریکا دنبال قطع شریان نفتی چین و روسیه هست
  • IR ۰۲:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
    0 2
    حالا غزه تمام شد برید سراغ ونزوئلا .
  • IR ۰۴:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
    0 0
    🤣🤣🤣
  • IR ۰۶:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
    0 0
    مسخره اندر مسخره. محکومیت که خودش مسخره است وقتی از طرف سخنگوی طرفداران غرب در ایران که نقاب اصلاح طلبی زده اند هم باشد چند برابر مسخره تر هم می شود.
  • US ۰۷:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
    1 6
    ۴۶ ساله محکوم می کنید و بکنید!! فکر نکن بیشتر آرشیو وزارت خارجه پر از محکومیت است!!
    • IR ۰۸:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
      5 0
      تو هم 46سال براشون دم تکون دادی و سرتعظیم فرود آوردی خسته نشدی؟
    • IR ۰۸:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۱۰
      4 0
      وقتی زیر بیرق ......بسرمیبری دیگه چی میتوان بهت گفت؟!
  • IR ۰۹:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
    0 0
    یعنی خبر ندارید مثل بشار اسد می‌خوان نابودش کنن
  • IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
    0 1
    چشم حالا چون شما اعتراض کردید بازش می کنیم بابا شما را به اندازه چاد هم قبول ندارن اعتراض یعنی چه
    • IR ۱۴:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۹
      1 0
      چون امثال تو دراین مملکت بسر میبرید!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس