کد خبر 1766650
تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۱

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی نواصولگرا در مطلبی نوشت:

در طول جنگ اوکراین، زلنسکی برای تمام علاقه‌مندان به غرب، شخصیتی درس‌آموز بوده است. او که در آغاز جنگ به یکباره تبدیل به قهرمان کشورهای غربی شد و رسانه‌های جریان اصلی، او را نماد دفاع از وطن ساختند، حالا نمادی از حماقت است که کشور خود را به سیاه‌ترین وضعیت کشانده و حالا مجبور است بالاتر از سیاهی را هم ببیند. صدها هزار کشته، زیرساخت از بین رفته، سرزمین از دست رفته و میلیاردها دلار بدهی، نتیجه انتخاب اشتباه او در تکیه به آمریکایی است که امروز می‌خواهد اوکراین را بفروشد و آرزوی ناتویی شدن را برای همیشه منتفی سازد.

در این میان، جالب توجه ادبیاتی است که او انتخاب کرده. به ملتش که چند سال جنگیده‌اند و انواع دشواری‌ها را به عمر خود دیده‌اند، می‌گوید که ما میان دو گزینه‌ی از دست دادن کرامت و عزت یا از دست دادن متحد راهبردی قرار داریم. مشکل اینجا بود که او نفهمید آن اتکا و وابستگی، اساس کرامت و عزت را از بین می‌برد و درواقع او انتخابش را همان سال‌های قبل انجام داده بود. او فرمان را به دست دیگری سپرده و امروز انتظار دارد آن دیگری به نفع او بپیچد. یک درس مهم دیگر این ماجرا، اهمیت «عزت و کرامت» است. چندی پیش آقای زیدآبادی در یک جلسه گفته بود که مفهوم عزت در هیچ اندیشه سیاسی نیست! حالا باید به او درس داد که حتی زلنسکی هم اهمیت این مفهوم را درک می‌کند.

البته که اصلاح‌طلبان به ویژه تندروهایشان در جبهه اصلاحات و کمیته سیاسی باید از این آویزانی زلنسکی درس‌های بیشتری بگیرند. نهایت «بدیم بره»‌های آنها و امیدشان به غرب، وضعیتی به مراتب بدتر از اوکراین را تولید خواهد کرد. البته همه ما باید نسبت به قرار گرفتن در میان قدرت‌های دنیا به معنای منفی آن هم درس‌هایی یاد بگیریم. انتخاب هوشمندانه مبتنی بر منافع ملی و براساس ائتلاف‌های راهبردی بدون تکیه به کشورهای بزرگ، لازمه عبور از فشار چندجانبه کشورهای قدرتمند است.

اگر ایران به درستی انتخاب نکند، ممکن است نقطه‌ی وجه‌المصالحه‌ی این قدرت‌ها شود. گره زدن منافع راهبردی با کشورهای مختلف ذیل چارچوب اقتصادسیاسی، یکی از راه‌های خروج از چنین مسیری است. ایران چنین ظرفیتی در بازتنظیم نظم منطقه‌ای را دارد. لذا تعریف نظم ایجابی مبتنی بر منافع جمعی با حضور برخی کشورهای منطقه و برخی کشورهای قدرتمند، می‌تواند این مسیر را ایجاد کند.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
    8 3
    وجدانا نوشته بالا بیش از زلنسکی در مورد ایران و سردمدارانش صدق می کند که کشور را به فقر و بیچارگی کشاندند
    • IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
      2 3
      زلنسکی یه میهن پرسته که تک و تنها برای کشورش داره میجنگه شما چون عشق روس هستین با زلنسکی مخالفین
    • IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
      0 2
      شما الان فقیربد واقعا یا توهم است؟
    • IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
      2 1
      غربگدایی که می خواهد جنایات انگلیس و یانکیستان را که به مراتب از جنایات آن زمان روسها شنیع تر بود و هنوز هم همان مواضع دارند را سفید شویی و ماله کشی کند!
    • IR ۱۶:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
      2 1
      غربگدایان یانکی پرست و اصلاح طلبان تهوع آور هنوز هم می خواهند ذلّت پذیری این دلقک را توجیه کنند !!!
    • جیم IR ۲۱:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
      1 0
      اخر و عاقبت زلنسکی دلقک چقدر اسفناک شده که جماعت غربگدای بدبخت دارن جلیز و ولیز می‌کنند تازه روزهای خوش این پهلوان پنبه است که با مزدور های خارجی و پول اروپا و سلاح آمریکا یک جولانی میده ولی‌ گذر زمان مشخص خواهد کرد که کف آبی بیش نبوده.
    • رضا IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
      0 0
      زلن گدا رفت هوا
  • TR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
    8 2
    اگه همین زلنسکی نبود ، روسیه تا وسط اروپارو گرفته بود ، بیچاره اوکراین شد سپر بلای اروپا !!! باید جنگ جهانی سوم شروع بشه و اقلا 3000 کلاهک هسته ای استفاده بشه تا همه سر جای خودشون بشینن !!!
    • IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
      2 4
      یکی از این بمب ها هم بخوره فرق سر تو تا بفهمی دنیا چه خبره
  • IR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
    3 3
    منظورتون چیه؟ زلنسکی وایمیستاد تماشا میکرد که روسیه داره کشورش رو نابود میکنه؟خب وایساده مبارزه میکنه دودوتا چهارتا.انقدر سخته براتون که بفهمید؟
    • جیم IR ۲۰:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
      1 2
      زلنسکی اگر عقلی داشت و مثل تو و بقیه غربگداهای فاقد عقل بایست می فهمید نباید با طناب پوسیده آمریکا و ناتو به چاه بره و با همسایه اش سر شاخ بشه اینجاست که اهمیت انتخاب درست در همه جوامع بشری خودشو نشون میده.
  • US ۱۶:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
    1 1
    ایران دو انتخاب دارد، انتخاب غرب، این یعنی تثبیت جهان تک قطبی و شروع جنگهای داخلی و تجزیه ایران در کمتر از ۱۰ سال یا حتی زودتر. انتخاب شرق و تثبیت جهان چند قطبی، این یعنی حفظ یک ماندگی ایران و ارتقاع از یک قدرت منطقه‌ای به یک قدرت جهانی. این ربطی به این ندارد که غرب خوب است یا شرق، جهان تک قطبی خوبی است یا چند قطبی... این مطلب صرفا بلحاظ منافع ایران و جايگاه انکدر جهان است. در انتخاب اول، تعدادی از کسانی که پیوند با غرب را رقم میزنند، بسیار ثروتمند، و همه کاره آینده ایران خواهند بود، و مردم سرنوشت مردم لیبی و سوریه را خواهند داشت، در صورت انتخاب شرق، افراد غربگرا از اسب خواهند افتاد و ملت روی سربلندی و افتخار و خوشبختی را خواهند دید... علت اینکه یک عده خواهان اتحاد با غرب به هر قیمتی هستند، این مطلب آخر است
    • IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
      0 1
      احسنت، دقيقأ همینطوره! 👍👍👌👌🤮🇺🇸🤮🇺🇸🤮🇺🇸
  • IR ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
    0 0
    واسه اینا منافع ملی و مردم پشیزی ارزش نداره و فقط بهانه است اینا عین زلنسکی رابطه با غرب رو واسه رابطه می خوان ! راحت برن آمریکا بیان ! بچه هاشون برن اونجا بمونن ! برن تو پارلمان اروپا سخنرانی کنن ! پیش مقامات غربی بمونن و عکس بگیرن ! اونقدر این رابطه تو خالی و بی فایده واسشون ارزش داره که حاضرن بخاطرش یه قسمت بزرگی از کشورشون و عزت و کرامتشون رو هم بدن بره ! اصلا منافع ملی و عزت کیلویی چنده ! اینا بدبخت ترین فلک زده های دنیان ولی خودشونو روشنفکر میدونن ! آخه گناه ما چیه که باید با اینا تو یه کشور زندگی کنیم ؟!
  • سید IR ۰۰:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
    0 0
    خدا را شکر ایران یان درست انتخاب کردند
  • IR ۰۰:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
    0 0
    موشک و غنی سازی حتی سلاح هسته‌ای باید داشته باشیم
  • IR ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
    0 0
    احتمالا شبیه هیتلر اینم نوچه مافیای پنهان گلوبال روچیلدهاس که هنوز عوض نشده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس