1

تأملی برکنش‌های سیاسی و انتخاباتی هسته سخت جریان اصلاحات بیانگر آن است که آنان همچنان بر راهبرد اصلاحات بنیادی(براندازی) تأکید دارند.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

*********

کمیته سیاسی جبهه اصلاحات در نامه‌ای اخیر به محمد خاتمی، با توصیف وضعیت کشور به عنوان «خطرناک»، خواستار «بازسازی اصلاح‌طلبی» شده است. پروژه جدید اصلاح‌طلبان مورد توجه روزنامه‌های رادیکال جناج چپ قرار گرفته است، سازندگی در شرح آن نوشته است:

اما باید بدانیم پیش از آن خودمان تغییر کرده‌ایم؛ اما نمی‌پذیریم. ما از نسلی که زندگی آرمانی داشت به نسلی رسیدیم که آرمانش زندگی شده است. باید به سمت بازسازی شیوه فهم و گفت‌وگو با جامعه حرکت کنیم همچنین عقلانیت ارتباطاتی را ترویج دهیم. حکومت باید تکلیف خودش را با جهان بر مبنای منافع ملی ایران در جهت تحقق پیشرفت و توسعه در ایران روشن کند. ایران باید سیاست خارجی خودش را تعدیل و مثل همه کشورهای جهان و مثل کشورهای مخالف آمریکا از جمله چین و روسیه عمل کند.

این روزنامه در ادامه نوشته است:

ایران باید با حفظ فاصله‌ها، مناسباتش را با غرب متعادل کند و دشمنی‌هایش با آمریکا و حتی اسرائیل را تبدیل به خودزنی و تخریب مصالح ملی نکند. ما اصلاح‌طلبان جایی که لازم باشد از دولت دفاع می‌کنیم؛ چون می‌دانیم چه اتفاقاتی افتاد. ولی الان در کلان این نگاه استراتژیک وجود دارد که می‌خواهند دانشگاه را به سمت استقلال ببرند و امیدوارم تا قبل از سال جدید اتفاقات خوبی بیفتد!

جبهه اصلاحات: اختیارات دولت کم است، خروج از نظام را خاتمی کلید بزند/ چپ‌ها در مسیر گروهک نهضت آزادی قرار گرفتند

روزنامه هم‌میهن هم مدعی شده دولت انتظارات اصلاح‌طلبان را برآورده نکرده است، در بخشی از این گزارش آمده است:

روزها سپری شد و الان قریب به ۵ ماه از پایان جنگ و بیان ضرورت استفاده از این فرصت گذشته است. طی همین روزهای گذشته در کنار نبود گشایش در وضعیت زندگی مردم که بسیاری آن را حتی در صورت وجود عزمی جزم برای تغییر در سیاستگذاری‌ها و اصلاح مسیر نیازمند زمان می‌دانند؛ برخی فعالان سیاسی و مدنی احضار و حتی برخی بازداشت شدند. به عبارتی نه آن هشدارها و ضرورت‌ تغییر در حوزه تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی و سیاست خارجی به نتیجه‌ای رسیده است و نه به نظر می‌رسد در حوزه اجتماعی و سیاست داخلی قصدی برای دلجویی و اصلاح در رفتار به چشم می‌خورد.

جبهه اصلاحات: اختیارات دولت کم است، خروج از نظام را خاتمی کلید بزند/ چپ‌ها در مسیر گروهک نهضت آزادی قرار گرفتند

درباره تحرکات جدید جبهه اصلاحات بیان چند نکته مهم ضروری است:

۱- الگوی رفتاری جریان مدعی اصلاحات در بزنگاه‌های سیاسی و انتخاباتی، به یک چرخه تکراری و قابل پیش‌بینی تبدیل شده است؛ چرخه‌ای که در آن به جای مسئولیت‌پذیری، پاسخ‌گویی و اصلاح خطاها، با مجموعه‌ای از فرافکنی‌ها و ساخت روایت‌های انحرافی تلاش می‌شود افکار عمومی از کارنامه واقعی این جریان مخفی بماند.

۲- پزشکیان تاکنون در برابر فشارهای رادیکال مقاومت کرده و بنای تعریف خود به‌عنوان یک هویت مستقل دارد، در آن‌سو هسته سخت اصلاحات می‌کوشد به‌زعم خود با فشار به پزشکیان این محورها را وارد عرصه سیاسی کند.

۳- تأملی برکنش‌های سیاسی- انتخاباتی هسته سخت جریان اصلاحات بیانگر آن است که آنان همچنان بر راهبرد اصلاحات بنیادی(براندازی) تأکید دارند.

۴- اصلاح‌طلبان ساختاری در اقناع افکار عمومی حامیان خود دچار مشکل حاد شده‌اند به همین منظور در تلاش هستند با رفتاری مشابه گروهک نهضت آزادی تکلیف بدنه را مشخص کنند.

۵- شیفت هسته سخت اصلاح‌طلبان به سمت فعالیت اجتماهی نشان می‌دهد که آنان به دنبال آن هستند که خود را محدود به امر سیاسی نکنند. به تعبیری آنان تلاش خواهند کرد توسعه در امر اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، رسانه‌ای و ... را نیز دنبال نمایند. هسته سخت اصلاحات همچنین تا اطلاع ثانوی به دنبال ایده گیدنزی است که می‌گوید، گسترش و تعمیق آگاهی‌های میانی در جامعه منتهی به ایجاد فضا، توسط مردم می‌شود!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 23
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • IR ۲۰:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
    10 4
    باج دادن و تسلیم شدن رو شجاعت می دونه!!!!!
    • IR ۲۳:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
      0 0
      مشرق چه خبر از فضاحت نمایشگاه دانشگاه تهران
    • IR ۰۷:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
      5 0
      کسی که در دوران ریاست جمهوریش هزینه سفر نوروزی و تفریحی برادرش و خانواده او به فرانسه را تصمیم داشت سفر کاری منظور کرده و هزینه آن را از دولت یعنی جیب ملت بپردازد که به همت مرحوم احمد توکلی افشاءگری شد، آیا صلاحیت اظهار نظر در باره کشورداری دارد؟!
  • IR ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
    11 6
    باعث وبانی مشکلات کشورهمین اصلاح‌طلبان غربگرا هستن که دو سه ده کشورمعطل مذاکرات بی هوده با غرب کردن باترک فعل هایشان با رانت ورانت خواری زندگی اشرافی بهم زدنند ونسخه تسلیم کشور هم می پیچند
    • IR ۰۷:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
      2 4
      نه چپ ها باید در مسیر موتلفه قرار می گرفتند تا با در اختیار داشتن بازار از موهبات زندگی مرفه برخوردار می شدند
  • FR ۲۲:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
    0 0
    والله مطلب سازندگی اسباب خنده ست ، اصلا خودش میفهمه چی میگه ؟! غیر مستقیم میگه میخواستیم براندازی کنیم نتونستیم ولی حاکمیت بجای دلجویی و مهربانی با ما روش خود را تغییر نداده !
  • FR ۲۲:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
    0 2
    انتظارات هم میهن امریکا سوروس هم بر آورده نشد !
  • IR ۲۲:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
    0 0
    ظریف میگه ایرانشناسان بگند ایران زیر بار زور نمیره اگر احترام ببینه .... این یک مهندسی فکری ایران هیچگونه جوهر بنیادی نداره ... اسلام شیعه بله ایران نه ...
  • IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
    0 2
    مآموران موساد در ایران
  • فرح وش IR ۰۱:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
    6 0
    خاتمی و کرباسچی و مرعشی و روزنامه های شان و اعوان و انصارشان که همگی در بهترین مناطق تهران و در بهترین وضعیت اقتصادی هستند غلط می کنند به نام ما مردم عادی زحمتکش حلال خور ،برای خودشان جاده صاف می کنند که بیشتر مسلط شوند و بیشتر بخورند و ببرند . لعنت خداوند بر همه انها ..
    • IR ۰۹:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
      3 0
      عجب خاندان اصلاحات فقیر شدند
  • IR ۰۲:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
    2 1
    هر چیزی که اسرائیل میخاد مو به مو انجام میشه
  • IR ۰۳:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
    2 5
    قرار بود با مردم مهربان باشید اما خرتان که از پل گذشت دوباره برگشتید تنظیمات کارخانه...متاسفم برای به اصطلاح اصول گرایان و اصول گرایی تان
    • IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
      2 0
      مردم مدتها است که از اصول گرایان و اصلاح طلبان رد شدند.
  • IR ۰۳:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
    3 1
    قیافه خاتمی مثل شمیر شده ۰۰شماهای از روزی که در ایران بدونیا امدید وزیر ویا ریس مجلس ریس جمهور مدیر عامل هیت مدیر بودید اینقدر خوردید بس نیست پدر مردم در اوردید خدا به حق خودش ریشتون خشک کند
  • IR ۰۶:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
    3 0
    خدایا اینها چقدر بی شرف و بی شرم هستند!!! به هدا قسم اینها همون امید اسرائیل و آمریکا در داخل کشور بوده و هستند و خواهند بود. ای لعنت بر قوه قضاییه که جلوی این ... سیاسی رو نگرفت که اینطور دم درآوردند.
  • IR ۰۹:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
    5 2
    انتظار شکست نظام را به گور باید ببرید
    • US ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
      2 0
      یعنی بنظرت الان شکست نخورده؟
  • IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
    3 3
    انشالله دشمنان ایران قوی به زودی نابود شوند ازجمله ترامپ،نتانیاهو
  • IR ۱۱:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
    0 2
    اصلاح طلبان برای انجام ماموریت تحویل کشور به غرب دو هدف عمده در کشور دارند اول کسب قدرت مالی قدرتمند با سواستفاده از رانت و اختلاس و فساد دوم کسب مطلق قدرت سیاسی . که اولی را موفق به انجام آن شدند اما دومی را شکست خوردند ولی در تلاش مستمر برای کسب آن هستند
  • mostafa IR ۱۳:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
    0 0
    دقیقا درست گفتن قدرت باید به دولت برگرده نه اینکه در همه چی دخالت کنن عاقبتشم بشه فساد !
  • IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
    0 0
    رییس دانشکده هنر های زیبای تهران تغییر کنه و به دستگاه قضایی معرفی بشه انتظار برخورد سخت داریم ...
  • IR ۲۳:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
    0 0
    خواهرزاده های جناب خاتمی کجاهستن؟!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس